Dodaj do ulubionych

pytanie i samochód i foteliki

10.10.10, 19:35
Czy jest samochód, w którym bezpiecznie można przewieźć siebie ze współmałżonkiem + 6 latka, 3 latka i półroczne bliźnięta (w wypadku ostatnich jako bezpieczne rozumiem foteliki montowane tyłem).

Czy da się to zrobić w Oplu Zafira?

Oczywiście z założenia trzeba przewieźć jeszcze wózek bliźniaczy.
Obserwuj wątek
    • anulaaa33 Re: pytanie i samochód i foteliki 10.10.10, 20:05
      my mamy scenica jest podobnych wymiarów wiec raczej zmieści sie również i mamy też trójke dzieci ja z młodszymi siedze z tyłu a starsza z przodu
      • cashka Re: pytanie i samochód i foteliki 10.10.10, 20:12
        anulaaa33 napisała:

> my mamy scenica jest podobnych wymiarów wiec raczej zmieści sie również i mamy
        > też trójke dzieci ja z młodszymi siedze z tyłu a starsza z przodu

W moim kazusie występuje 4 dzieci smile
    • zdunia1979 Re: pytanie i samochód i foteliki 10.10.10, 21:07
      Ja jestem posiadaczką Opla Zafira i bardzo sobie chwalę. Dzieci mam troje ale często zajmuję się chrześniakiem więc teoretycznie mam czwórkę. W zafirce ja i mąż z przodu, bliźniaki z tyłu a reszta chłopaków siedzi z tyłu na rozkładanych siedzeniach i bardzo sobie te miejsca chwalą. Są tam normalnie pasy, klima i sporo miejsca. Jeżeli chodzi o foteliki to warto już kupić te z bazą. Nie trzeba ich ciągle wypinać a można regulować położenie jeśli maluchy śpią. Takie foteliki wystarczą do ok 3 roku życia.
    • zdunia1979 Re: pytanie i samochód i foteliki 10.10.10, 21:25
      A co do wózka. Zmieści się na pewno. Jeżeli trójkę dzieci posadzisz z tyłu, jedno na rozkładanym w bagażniku (zabawnie to brzmi smile). To obok jest miejsce dla wózka. Kwestia odpowiedniego ustawienia. My tak podróżowaliśmy z ABC design zoom , a to duży wózek. Natomiast jeżeli masz obydwa siedzenia rozstawione to wózek już nie wejdzie. Chyba, że parasolka.
    • monika_irl Re: pytanie i samochód i foteliki 10.10.10, 23:29
      polecam peugeot 807 - zmieścisz wszystko smile
    • agnieszka_i_dzieci Re: pytanie i samochód i foteliki 11.10.10, 15:00
      Ford galaxy/ vw scharan
      • bweiher Re: pytanie i samochód i foteliki 11.10.10, 17:07
        U nas Sharan,ale mamy wyjęte jeden fotel z tyłu,bo nam niepotrzebny. Ja z mężem z przodu z tyłu młodzież(7ltek w środku,bliźniaki po bokach).Zmieści się i podwójny wózek i torby(wakacje zaliczone a wiec sprawdzone na własnej skórze).Czasami zajmuję się 2 letnią córką szwagra a więc miejsce dla niej też jest.
    • mag.a Re: pytanie i samochód i foteliki 10.11.10, 18:23
      ford s-max, wchodzą rodzice, bliźniaki, 2 babcie i emmaljunga bez problemu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka