Dodaj do ulubionych

Jak można trochę zaoszczędzić!

19.02.11, 21:52
Dziewczyny mając w domu wieloraczki na pewno każda z nas boleśnie odczuwa koszta jakie są z tym związane. Często też szukamy możliwości zaoszczędzenia. Fajnie byłoby aby taki wątek został na stałe. Mogłybyśmy tu wpisywać nazwy produktów, które można kupić po korzystnej cenie i gdzie. Można by też wklejać linki z ciekawymi produktami. Czasami nawet już nie o cenę chodzi, ale znajdziemy coś super przydatnego. Takimi informacjami warto się dzielić.
Napiszcie swoje zdanie!
Obserwuj wątek
    • zdunia1979 Re: Jak można trochę zaoszczędzić! 19.02.11, 21:58
      1. Ostatnio kupiłam bardzo tanie rajstopki. Prałam i są w porządku. Zrobiłam zapas na przyszły rok, 3,99 sztuka allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=19677248

2. Przetestowałam nowe pieluszki z Carryfoura - helen harper. Paczka z 44 szt (12-25) tylko 24 sztuka. Też się sprawdziły. Poza tym polecam "dada" z biedronki i "wickies" z kauflandu. też w dobrej cenie smile
      • ciazniczka pieluszki 19.02.11, 23:43
        ja tez w kwestii pieluszek.
        z pierworodnym sie cackalismy i do ukonczenia przez niego pol roku uzywalismy wylacznie pampersow (zbankrutowac mozna!), potem przetestowalismy kilka marketowych marek i bardzo nam Lidlowe Toujours'y podeszly. uzywamy zamiennie z pampersami (tylko na noce i wyjscia) do dzis i juz teraz wiemy,ze blizniaki beda pod "ochrona wylacznie pampersowa" przez pierwszy miesiac ich zycia. nie ma co przeplacac!
        • zandaria03 Re: pieluszki 20.02.11, 08:14
          Ja w ramach oszczędności jeżdżę raz na parę dni do taniej apteki Avena-kupuję tam hurtem leki dla dzieci,Nutramigen,Sudokrem(największe opakowanie 24 zł),na każdym produkcie oszczędzam od 5 do 10 zł,założyłam sobie kartę lojalnościową i zbieram punkty.Pieluszki kupuję w promocjach w Auchan(Huggies 84szt za 33,90),czasami trafiają się tez śpioszki w promocjach.Zwykłe "siku" wycieram wacikiem kosmetycznym zamoczonym w przegotowanej wodzie,chusteczki nawilżane tylko do kupysmile(to nie tyle ze względu na oszczedność,tylko na alergię córki,jednak każde chusteczki mają trochę "chemii" w sobie).Tyle mi na razie przychodzi do głowy,ale wątek suuuuper!
          • tansavea Re: pieluszki 20.02.11, 10:17
            Ja polecam pieluchy babydream z rossmana, cena przystepna co prawda na te mniejsze rozmiary, kazda paczka kosztuje 20zl ale wrac z rozmiarem ilosc pieluch maleje sad Ale jakosciowo sa lepsze wg mnie od tych marketowych a duzo tansze od pampersow. Chusteczki te babydream przy zakupie 4 paczek cena za 1 op to 3,40, sa jak dla mnie najlepsze. Jesli chodzi o mleczki my pijemy pepti, u mnie w aptece jest na nie bonifikata, normalna cena na rp to ok 11zl u mnie 9, niektore apteki maja takie bonifikaty, trzeba popytac, kaszki kupuje w rosmanie i intermarche tam najtaniej, Jesli chodzi o gadzety typu bujaczki, maty zabawaki, jestem uczulona na firmowki, uzywki jak najbardziej smile sie rozpisalam, super watek
            • lucy_75 Re: pieluszki 20.02.11, 11:40
              U nas też się sprawdzają rossmanowe - chusteczki używamy od samego początku, a ostatnio przerzuciliśmy się też na ichniejsze pieluszki i się sprawdzają. Czasem przesikują się, ale przy pampersach też nam się to zdarzało.... Aptekę polecami www.doz.pl z odbiorem osobistym - wychodzi dużo taniej niż w osiedlowej a i wybór leków dużo większy.
    • magdus-81 Re: Jak można trochę zaoszczędzić! 20.02.11, 13:20
      Gotuje sama, owocki robie sama, czatuje na wszytskie promocje w różnych sklepach tzn pieluszki, chusteczki kaszki kupuje hurtem jak tylko jest promocja. Niestety jednorazowo wydaje dużo pieniążków ale to się opłaca na dłuższą mete.
      Niestety ceny ciuszków bardzo podskoczyły w góre i dlatego chętnie podczytam gdzie można znaleźć coś dobrego w dobrej cenie.
      • 50mycha Re: Jak można trochę zaoszczędzić! 20.02.11, 14:20
        zdunia super pomysł! Ja pieluchy również kupuję Babydream w Rossmanie i kaszki też. Pieluchy ok i tańsze. Body, piżamki kupuwałam na allegro EARLY DAYS w 7 pakach a piżamki w 2 pakach. Fajna bawełenka, wytrzymałe, fajne kolorki. Za 7 pak body płaciłam ok 30 zł. piżamki 20. Po ciuszki zaglądam do odzieży uzywanej. Mam jeden sklep sprawdzony, gdzie za grosze można kupić super ciuchy, w bardzo dobrym stanie. Poza tym z tego co wyrosną sprzedaję i kupuje nowe. Mleko Nutramigen, kiedy jeszcze je pili kupowałam w aptece po 7 zł! Teraz jedna kasza na mleku idzie dziennie, i tu nie wiem jak sobie poradzić. Mleka samego nie chcą wypić ani kropelki, muszę zagęszczać i podawać łyżeczką.
        • tansavea Re: Jak można trochę zaoszczędzić! 20.02.11, 15:00
          Ojej az 1 opakowanie kaszy?? To duzo, pewnie juz masz duze dzieci, a jakbys kupila oddzielnie mleko? Niektore mamy, ale to juz starszym dzieciom, gotuja najzwyklejssze mleko w proszku - niebieskie takie na jakim wiele z nas sie wychowalo. Jesli chodzi o ciuchy to w textil markecie maja niezla jakosc, pepco ale to juz duzo gorzej z jakoscia, ja tez kupuje w sklepach typu "bo tani" i jakosc ciuszkow jest super.
    • jadoma Re: Jak można trochę zaoszczędzić! 20.02.11, 15:54
      Pieluchy - wielorazowesmile Trzeba dużo zainwestować na początek (koszt jednej to ok 60-70 zł), ale ostatni pojawiły się tanie chińskie wielorazówki. Przetestowałam - są ok. Koszt jednej to 15 zł na ebayu. Z "chińczykami" pieluchowanie wielorazowe wychodzi duuzo taniej, bez chińczyków po prostu taniej.
      Piorę - w ekoballs, do pieluch i ubranek ok. Cięższe plamy zapieram mydłem galusowym (w rossmanie ok. 4 zł). Nie wiem czy kule poradzą sobie z trudniejszymi plamami typu czekolada, owoce...
      Ciuchy - głównie lumpeksy no i staram się wyhaczyć promocje. Pajace, body z Tesco są ok.
      Obiadki - słoiki sporadycznie, jak zabraknie czasu. Tak to sama robię.
      Mleko - Nan - jak promocja to kupuje więcej.
      Kaszki - staram się dawać bez cukru, więc głównie w grę wchodzi Holle (przez internet i w Bomi), są dosyć drogie. Ostatnio zakupiłam w sklepie wegetariańskim internetowym kaszki instant (jaglana, orkiszowa, owsiana). Połowę tańsze od Holle, a właściwie to samo. Jeszcze nie doszły, więc nie wiem czy są jakieś różnice...
      Kosmetyki- na szczęście chłopaki nie maja problemów skórnych, więc nie musimy używać niczego zaawansowanego. Kąpię w czystej w wodzie, myję mydłem z oliwą z oliwek, smaruję olejkiem Babydream i jest ok. Na pupę kremu używamy tylko sporadycznie (apteczny robiony), bo przy wielorazówkach nie ma takiej potrzeby (pieluchy przepuszczają powietrze, więc i odparzeń mniej).
      Dziękuję za uwagęsmile
      P.S.Wychodzi na to ,że oszczędzam na dzieciach gdzie tylko mogęsmile
      • julia56 Jadoma 21.02.11, 11:06
        jadoma napisała:

Ostatnio zakupiłam w sklepie wegetari
        > ańskim internetowym kaszki instant (jaglana, orkiszowa, owsiana). Połowę tańsze
        > od Holle, a właściwie to samo.
        Podasz mi nazwę tego sklepu?
        Chciałabym w końcu zrezygnować z tych kaszek Bobovity....
        ------------------------------
        "uwieeeelbiam tą piosenkę. Ale tylko troszkę." by Miki
        • jadoma Re: Jadoma 21.02.11, 12:27
          Zamówiłam w www.sklepwegetarianski.pl.
          Ale nie polecam, bo od tygodnia czekam na paczkę (miał być kurier).
          Można np tutaj:nazdrowie.net.pl/30-kasze
          Widze ze mają jaglana, orkisz i owsianą , wszystko instant.
          • julia56 Re: Jadoma 22.02.11, 09:52
            a jeszcze Cię podpytam:
            bo w opisie jest napisane, że je na mleku trzeba przygotować? Na modyfikowanym będziesz robić?
            ---------------------------
            "uwieeeelbiam tą piosenkę. Ale tylko troszkę." by Miki
    • ilovetwins Re: Jak można trochę zaoszczędzić! 20.02.11, 22:12
      - tanie mleko enfamil i rozne kosmetyki dla siebie / dzieci, witaminy i inne zamawiam w aptece internetowej vena vita - trzeba patrzec na promocje, są czesto, ale nie na wszystko. Powyzej 150 pln przesylka gratis - zamawiam kilka puszek mleka, teraz bylo po 21 zł / puszka, a w aptece na osiedlu - ponad 30 pln / puszka.
      - ciuszki fajne są w tesco, seria f&f, kupilam swietne kombinezony na zime za 69 zl (potem byla przecena na 45 ;-( jestem super zadowolona, cieplutkie, wygodne, ładne; zreszta inne ciuszki np. frotkowe pajace to byl rowniez udany zakup, a takze cienkie kocyki / pledy
      - mowie znajomym, ktorzy chca nas odwiedzic i cos przyniesc, zeby nie kupowali zadnych niepraktycznych ciuszkow typu slodkie sukienusie, spodniczki, ogrodniczki itp, albo kolejnych pluszowych misiaczkow lądujących na półce, tylko to, co akurat potrzebujemy - z ciuchow body lub pajace, albo mega paki pampersow, husteczek lub kosmetykow, ktorych uzywamy, albo jakies konkretne zabawki - np. piłka do cwiczen itp. Nawet jak nie mowią nic, ze chcą cos kupic, to ja ubiegam ich i zawsze mowię - gdybyscie chcieli / musieli cos nam kupic . przyniesc, to niech to będzie "...." wink
      - no i prawie nie kupuje rzeczy dla siebie typu ciuchy, buty, duperele... Jak chodzilam do pracy, to wiecznie nie mialam sie w co ubrac, a teraz mam nagle tyle tego wszystkiego... i chodze w 3 rzeczach na krzyz wink
      • bweiher Re: Jak można trochę zaoszczędzić! 21.02.11, 10:05
        Odwiedzam Rossmana i Pepco.
        W Pepco są tanie ubrania np ostatnio była promocja na body po 2,99 ;]
        Co prawda nie kupuję już ale zerknęłam z ciekawości.W Rossmanie kupowałam pieluchy Baby Dream i mleko Bebilon w Tesco chusteczki te ichnie(takie w zielonym pudełku z klapką).
        I przede wszystkim to promocje.Warto kupić czegoś więcej jak jest w promocji akurat(w miarę opłacalnej,bo nie wszystkie są takie.Trzeba sobie przeliczyć).
        A,i kosmetyków żadnych mali nie używali.Na początku jednynie mydełko.
    • mommy_of_twins Re: Jak można trochę zaoszczędzić! 21.02.11, 11:54
      A jak z nocnym przewijaniem- przewijacie? Czy wieczorem a potem dopiero rano?
      Ja przy każdym karmieniu- również w nocy, ale znam mamy które w nocy nie zmieniają pieluszki- rano jest pełna różności i wymieniana na czystą smile Z tego co wiem pupa daje radę w takim trybie. Jak to jest u Was?
      • jadoma Re: Jak można trochę zaoszczędzić! 21.02.11, 12:35
        Dopóki były często kupy (mleczne) to przewijałam w nocy. Jak tylko siuśki to przewijałam tylko np. raz w nocy. Teraz jak nie jedza w nocy (albo tylko raz) to nie przewijam i wytrzymują 10 godz w jednej pieluszce.
    • dzela-226 Re: Jak można trochę zaoszczędzić! 21.02.11, 12:00
      Polecam Biedrinkowe pieluszki Dada.W dużej pace 12-25 kg jest 46 pieluch i kosztują ok.27 zł.Jakość porównywalna z Pampersami.
      Leki,kosmetyki itp kupuje w Doz.pl (apteka internetowa) na flaszce syropu Rutinacea junior różnica do 5 zł smile
      Mam też rabat na mleko,moje są na Bebilonie Pepti i płące tam 8 zł.za puszke.
      Ciuchy kupuje na wyprzedażach,nawet na 2 sezony do przodu,lubie markę Cherokee w Tesco, C&Asmile
      Gotuję dzieciom sama.
      • magdus-81 Do dzela-226!!!! 22.02.11, 12:45
        Ja też robie zakupy n Doz.pl aptece i moje chłopaki też są na Bebilonie Pepti i jak zobaczyłam, że tam mozna kupić to mleko za 8 zł to się ucieszyłam.
        Ale niestety ja jakoś nie moge tego znaleźć w necie i gościu na infolini też mi powiedział cene taką samą jaką płace w zwykłej aptece.
        Podziel się tą informacją jak to zrobiłaś gdzie ten rabat???? Ja też chce płacić 8 zł za puszke???

Nocne przewijanie to tylko jak jest kupka (b. żadko) albo jak jest już duża napchana bomba. Nocne przewijanie wiąże się z rozbudzeniem i jak nie ma potrzeby to tego nie robie.
        • dzela-226 Re: Do dzela-226!!!! 01.03.11, 11:39
          Kurcze,aż sprawdziłam i rzeczywiście w necie to mleko ma inną cenęuncertain
          Ale już wiem gdzie błąd.Moja apteka dogadała się z hurtownią i ma stałą,niższą cenę na to mleko.
          Chcesz,żeby Ci kupić i wysłać? Tylko,czy to się będzie kalkulowało....
    • bluemka78 Re: Jak można trochę zaoszczędzić! 21.02.11, 12:23
      Pieluszki i chusteczki kupujemy hurtowo zawsze w promocji, wtedy ceny pampersow wychodza porownywalnie z tanimi pieluszkami typu dada itp.
      Mleko akurat mamy tanie, bo pepti na recepte, ale teraz i tak juz tego malutko jedza, wola dorosle jedzenie.
      Najwiecej idzie kasy na sloiczki, ale nie moge sie zebrac w sobie na gotowanie, ciagle brak mi czasu na wszystko, do tego jeszcze od poczatku pracuje raz wiecej raz mniej, w zaleznosci od potrzeb (teraz 3 dni w tyg). Jak Wy dajecie rade? Jak i w czym przechowujecie jedzonko?
      Najwiecej chyba oszczedzam na ubraniach, kupuje w tesco, h&m na promocjach, mozna kupic bardzo tanie fajne rzeczy szczegolnie body i pajacyki, jakies czapeczki, i inne dodatki.
      Ubranka z serii wyjsciowe najczesciej kupuje w tzw. ciuchlandzie, szwagierka mnie zaprowadzila, bo zawsze bylam temu przeciwna. Kupuje tam wspaniale firmowe ubranka jak nowe, a czasami jeszcze z metkami nowe po ok 4 - 12zl za sztuke, w zaleznosci od rodzaju ubranka. Niewtajemniczeni znajomi zawsze podziwiaja jakie piekne ubranka maja dziewczyny wink Tam tez udalo mi sie kupic piekne rzeczy dla wczesniakow, jak zanioslam do szpitala na oddzial to wszystkie polozne i lekarki sie zbiegly jakie to piekne bodziaczki i pajacyki przynioslam dla dziecinek.
    • zdunia1979 pepco 21.02.11, 12:40
      Dziewczyny ja często kupowałam w pepco i do tej pory wszystkie ciuszki była bardzo dobrej jakości. Body też. A do ganiania po domu więcej nie potrzeba. Ja tez często szukam okazji na allegro dla bliźniaków. Sama też tam często po moich wystawiam. Można coś naprawdę tanio kupić i od razu po 2 szt.
      • tansavea Re: pepco 21.02.11, 17:51
        Co do zmieniania pieluch w nocy to odkad jadly raz w nocy (teraz juz spia cla noc) to nie zmieniam, mniej wiecej od ukonczenia 3,5 miesiaca jakos tak, kupy w nocy nie robia wiec luz, zdarza sie ze pielucha nie wytrzymuje ale baaaardzo rzadko. Pieluchy dada z biedry jak dla mnie lipa, z kazdej strony przeciekaly, hagisy tak samo.
        • aggy80 Re: pepco 21.02.11, 19:39
          ciuchy kupuje w primarku w uk albo tesco
        • anulaaa33 Re: pepco 21.02.11, 23:01
          A więc u nas jest tak .... jeśli chodzi o pampersy to 4.5roku goszczą u nas non stop kiedyś koleżanka dała mi akurat dade do wypróbowania z biedronki pampersy jak dla mnie totalna porażka tak jak i huggiesy, jakoś zostaje przy pampersach ale fakt jest taki że kupuje hurtem kiedy jest promocja np po 42zł lub dwie paczki na 80zł ...
          jeśli chodzi o mleko to jedzą bebilon i na tym akurat nie oszczędzam...
          kaszki z bobovity i też kupuje na promocji ostatnio akurat miała bobovita dużo promocji więc zapas na miesiac mam wink
          Ciuszki bardzo często kupuje na wyprzedażach np niedawno kupiłam w h&m sweterki wełniane za 10zł przecenione z 99 i wczoraj akurat bedąc w sklepie zerknęłam na nie i są dalej po 99zł
          Często jest własnie tak że zostają sklepom rzeczy w jednym rozmiarze tylko i je wystawiają
          Buciki np z bartka kupiłam przed zeszłą zimą za 50zł para bo również były ostatnie pary nie musiały miec takich samych miały podobne fasony wink
          • waryszka huggies 22.02.11, 10:30
            jeżeli któras używa to w biedronce są w kartonach po 38.90 za 87sztuk rozmiaru4
          • mamasi dada... 05.04.11, 19:02
            teaz wyszły w biedronce nowe pieluszki dada, zmienili je całkowicie, wcześniejsze były jakby plastikowe a te teraz niczym nie różnią się od pampersówsmile tylko nie wiem czy w każdej biedronce już sąsmile
    • hamuda Re: Jak można trochę zaoszczędzić! 22.02.11, 12:00
      Dziewczyny jeśli któraś używa sinlak to w Lidlu jest promocja po 14,99 .Pozdrawiam
    • anna_sla pampersy i chusteczki bella 22.02.11, 21:23
      na stronie
      www.blizejciebie.pl/index.php
      można kupić hurtowe ilości pampersów, które w kartonie wychodzą taniej (na dwójkę starczają na ok. 2 m-ce taki karton, mi na trójkę na 1,5m-ca). Jako stały klient po jakimś czasie ma sie zniżki i większe promocje. Często są promocje, że np. jakiś produkt jest za 1zł, paczki chusteczek nawilżanych itd. Mi to wychodziło najtaniej, a przecież z początku zużywały moje bąki ok. 240 pampersów miesięcznie!!!

Druga sprawa polecam sprzedawcę na allegro, który wystawia naprawde dobre jakościowo obuwie od 1zł. Końcowa cena bywa różna, ale jak się posiedzi i pośledzi można kupić tanio (łącznie z przesyłką) te buty. Ja swego czasu zamówiłam karton obuwia (na zapas też, na trójkę trochę tego idzie) wart ok. 300zł, dużo rozmiarów przyszłościowych, ale za parę wyszło ok. 19zł (wartość całego zakupu + przesyłka : na ilość par = cena jednej pary), gdzie często buty są całe skórzane. Sprzedawca nazywa się elefant_shop. Drugim takim sprzedawcą jest www_topbuciki_pl, u tego kupiłam buty po cenie średniej 17zł za parę. Musicie same w wyszukiwarce wpisać, bo nie chcę być posądzona o reklamy itp.
      • zdunia1979 Ania sla 28.02.11, 22:19
        Aniu dzięki za super namiary na buciki. kupiłam synkowi 2 pary (54zł z przesyłką) i są rewelacyjne. Zerknijcie kobitki, naprawdę można kupić okazyjnie!

Pozdrawiam!
        • hamuda Mleko Nestle i Kaszki Bobovita 01.03.11, 08:36
          Dziewczyny od paru dni w Realu jest akcja promocyjna na mleko Nestle 3w cenie 2 cena za sztuke wychodzi 9,33 taniej chyba nie ma i na kaszki ryżowe Bobovity 4, 69 za sztukę to chyba też najtaniej w tym momencie na rynku chyba że się mylę Pozdrawiam i udanych zakupów.

• lucy_75 Body niemowlęce w Carrefour 01.03.11, 15:02
            Od jutra (2.03) w Carrefourze będą w promocji body po 3,49 z długim rękawem. Rozmiary 56-86. Cena bardzo atrakcyjna, tylko nie wiem jaka jakość...? Kupowałyscie może już wczesniej?
            Pozdrawiam
          • jadoma Re: Mleko Nestle i Kaszki Bobovita 01.03.11, 20:08
            Potwierdzam. Tylko jednorazowo można zakupić 20 op mleka (tak przynajmniej było u mnie w Realu), ponad tą ilość nie naliczają rabatu.
          • zandaria03 Re: Mleko Nestle i Kaszki Bobovita 27.03.11, 09:40
            W Auchanie są aktualnie bawełniane body z krótkim i długim rękawem za 5.99,a w koszach rajstopki za 2.99,na wieszakach znalazłam bawełniane skarpetki niemowlęce za 1zl.Na allegro odkryłam tańsze Huggiesy-na 1 paczce oszczędzam aż 10zł-zamówiłam od razu 4 paczki.Przekonałam się do chusteczek Babydream sensitive-czteropak (4*80szt)kodsztuje 14 zł.Tyle moich ostatnich odkryćsmile
        • ewa_gdn Re: Ania sla 15.03.11, 14:02
          Dziewczyny dzięki za fajne namiary na sklepy. Kupiłam dziewczynom łącznie 6 par butów, teraz czekam na przesyłkę ( od 17 zł do 30 zł za parę) i rajstopki za 5,50 ale i tak się opłacało bo są bardzo ładne. Nigdy nie jeździłam do Pepco ale po opiniach z forum się wybrałam. Mają tam bardzo dobre gatunkowo body za 4,99, fajne wzory tak że w lato zamiast t-shirta można założyć.
      • ania-f anna_sla 02.03.11, 08:33
        Aniu ja również chciałabym Ci podziękować za namiary na sprzedawców butów z allegro. Pozdrawiam!
        • tansavea Jak można zaoszczędzić - pieluchy nowe dada 26.03.11, 10:55
          Byłam dziś w Biedronce i na próbę wzięłam opakowanie nowych Dad, są super nie ma co porównywać do starych!! Zbliżone są do pampersów oryginalnych, naprawdę super, cienkie, miłe w dotyku nie są sztywne i szorstkie, z tym że z rozmiarówką się trochę walnęli bo moję dziewczyny ważą po 8 kg a kupiłam im rozmiar 15-25 i te na nie pasują, mniejsze były by za małe, ale moję są krótkie a szerokie w brzuszki dziewczyny więc pewnie dlatego, naprawdę polecam spróbujcie
          • waryszka Re: Jak można zaoszczędzić - pieluchy nowe dada 26.03.11, 15:27
            ja wzięłam rozmiar 4 i dla moich dziewczyn są trochę duże - teraz spróbuję z 3-kami. Moje dziewczyny tez maja po ok8 kg
            • tansavea Re: Jak można zaoszczędzić - pieluchy nowe dada 27.03.11, 08:41
              Dla nas są w obwodzie na styk uncertain
          • monia1-23411 Re: Jak można zaoszczędzić - pieluchy nowe dada 18.11.11, 13:43
            Potwierdzam. Są rewelacyjne. Cena jeszcze lepsza. Polecam również chusteczki dada, najbardziej opłaca się kupowac jak jest promocja i są pakowane po 3 wychodzi wtedy coś koło 4 zł za paczkę. Ciuchy natomiast kupuję w ciuchlandach. Można naprawdę znaleźc fajne rzeczy za grosze.
    • mommy_of_twins Re: Jak można trochę zaoszczędzić! 30.03.11, 12:08
      Ja mogę polecić ubranka na Allegro- firma LUKAS-KIDS. Proste i funkcjonalne body, kaftaniki, półśpiochy i śpiochy za 8-10 zł. Ładne kolory i przyjemna trwała bawełna. Na domowe i przydomowe harce w sam raz smile
      • kasienka21du Re: Jak można trochę zaoszczędzić! 04.05.11, 20:42
        Witam.
        Jeśłi chodzi o oszczędznaie to musze kombinować, ciężko z jednej pensji a mamy syna 4 lata i bliźnaiki 6 mc. Więc:
        Pampersy kupujemy Oryginalne Pampersa, ale uwaga! Te z Norwegii są duuuużo tańsze. Znalazłam dwie osoby, które jeżdzą tam do pracy(autem!) dogaduję się i przywożą mi co około 3 mc zapas. Paczka wychodzi 15 zł.
        Chusteczki z Biedronki Dada(ok 4 zł) lub z Lidla jak jest promocja.
        Mleko Bebilon Pepti(11,22 zł/puszka).
        Ciuszki tylko używane.Zostawiam wszystkie po starszym synu, nawet te dobite- przydadzą się na podwórko lub dziłkę.Kupuję na allegro. Pożyczam od koleżanek, rodziny...Aby mi sie nie pomyliły które od kogo zaznaczam je niciami, każda osoba ma swój kolor. Aby ich nie zabrudzić np maechewką pod buzię zakłądam dużą ścierkę kuchenną przeznaczoną tylko do tego.
        Buciki jak maluchy nie chodziły kupowałam używane na allegro, a teraz tylko nowe- hchigiena.
        Zupki sporadycznie ze słoiczka, gotuję przy okazji gotowania "dorosłego"- wczesniej z zupy wyciągam ugotowane warzywa, dopiero całazupę doprawiam do smaku.
        Soczki też robię sama. Ugotowaną np marchew wkłądam do sokowirówki i gotowe. Robię zawsze zapas na około 5 dni. Przechowuję w lodówce.
        Odwiedzającym (jak pytają) mówię co chciałabym aby przynieśli....
        Za małe ciuszki po chłopcach sprzedaję( ale nigdy nie biorę pieniędzy, wyceniam i chcę np 4 paczki chusteczek nawilżonych) lub wymieniam z koleżankami.
        Jedno łóżeczko miałam drugie pożyczyłam. Foteliki samochodowe - pożyczone od 2 koleżanek tak samo krzesełka do karmienia. Oczywiści eliczę się z tym że coś może zostać uszkodzone i zawsze uzgadniam z daną osobą jak ona widzi "naprawę" straty.
        Nie ukrywam że śledze ulotki supermarketów.
        A jeśli chodzi o nocne przewijanie. To po karmieniu lub w jego trakcie sprawdzam stan pieluszki poprzez naciśnięcie/ugniatanie czy jest nabita. Jeśłi jest konieczność przebieram.
        Pozdrawiam
        • ciazniczka Re: Jak można trochę zaoszczędzić! 04.05.11, 23:27
          super porady!
          w najwiekszym szoku jestem,ze w norwegii pampki sa takie tanie!
          myslalam,ze cala skandynawia droga w cholere...
          • zdunia1979 Re: Jak można trochę zaoszczędzić! 05.05.11, 22:12
            Dziewczynki byłam ostanio w Pepco i jest naprawdę sopro fajnych okazji. np podkoszulki letnie za 7 zł. jak macie w pobliżu to zajrzyjcie!!!!!
            • waryszka Re: Jak można trochę zaoszczędzić! 06.05.11, 08:47
              byłam w środę (w pepco) i sa bardzo fajnne body za 4.99 w różnych rozmiarach. Poza tym pizamki, getry i inne! Bardzo fajne, jak podkoszulki i majteczki to z lidla
              • zandaria03 Re: Jak można trochę zaoszczędzić! 30.10.11, 11:48
                Czesc dziewczeta.Często wracam do tego wątku,który jest dla mnie kopalnią wiedzy.Ostatnio wyczaiłam kolejne fajne okazje-w Auchanie srednio co 2-3 tygodnie mają promocje magapaczek Huggiesów (po 33 zl duże rozmiary,do każdej paczki pieluch gratis paczka chustaczek nawilżanych).W rossmanie jest teraz promocja Sinlaca(po 18.99).Witaminę d trzeba zgodnie z najnowszymi wytycznymi podawać nawet do 18r.ż (400j.m./d),więc mąż wypisuje mi receptę na devicap (5zl)-wychodzi taniej ,niż kapsułki twist-off,a starcza na 2-3miesiące.Bardzo fajne są rossmanowskie desery jogurtowe Babydream,a o połowę tansze od markowych.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka