Dodaj do ulubionych

młodsze rodzeństwo bliźniaków

21.11.11, 09:33
Witam,
Ostatnio mnie właśnie nurtuje pewien problem dotyczący bliźniaków. Jak to jest kiedy pojawia się młodsze rodzeństwo sztuk: 1? Czy jest odosobnione?
Myślimy z mężem nad trzecim dzieckiem ale raczej nie teraz tylko jak chłopcy będą mieć 4-5 lat. Ktoś nam zadał pytanie czy nie boimy się, że to trzecie będzie jak jedynak się wychowywać. Czy nie lepiej od razu myśleć o kolejnej dwójce jak już coś.
Co wy myślicie o tym? Może któraś z was ma młodsze dziecko i może napisać jak to w jej przypadku wygląda?
Obserwuj wątek
    • agnieszka_i_dzieci Re: młodsze rodzeństwo bliźniaków 21.11.11, 23:23
      Oczywiście, że młodsze nie wychowuje się jak jedynak. Musiałabyś odczekać tak z 15-scie lat, żeby się tak wychowało wink
      U nas starszaki mają 6 lat, a najmłodszy 10 mies - kontakt super, starsi bawią się z nim, czasem przypilnują na chwilę (np. żeby z łóżka nie zleciał jak ja do wc idę tongue_out), a zarazem maluch mam mnie trochę dla siebie jak bliźniaki są w szkole czy na innych swoich zajęciach.
      • belle_amie Re: młodsze rodzeństwo bliźniaków 22.11.11, 09:58
        czyli generalnie taką różnicę wieku oceniasz na plus?smile
        ja właśnie tak trochę egoistycznie myśląc chciałbym się przy tym trzecim nacieszyć macierzyństwemsmile bo przy moich facetach to była jazda bez trzymankibig_grin
        • cytrusowa Re: młodsze rodzeństwo bliźniaków 22.11.11, 21:45
          hmmm....poniekad wychowuje sie jak jedynak, bo jest sam
          ale z drugiej strony nie bedzie sie nudzic majac dwojke starsza....
          u nas jest 3,3 lat roznicy i jest ok choc nie ukrywam, ze chyba byloby mi latwiej, gdyby roznica byla wieksza...
          plec chyba tez ma znaczenie.....nie wiem jak byloby gdybym miala samych chlopcow albo odwrotna od obecnej konstelacje - dwoch chlopakow, potem dziewczynka...

ale na pewno trzecie dziecko jest bardzo samodzielne, uczy sie w mig od rodzenstwa, az za szybko!
          moje corki nie byly tak sprawne jak ich brat w tym samym wieku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka