rrr123 04.05.05, 19:45 Czesc podobno mamy taki sam termin na 30pazdziernika napisz jak sie czujesz i jak twoja dzidzia ja 26 kwietnia bylam ostatio u lekarza to wszystko ok mala ma 7.1cm tylko jeszcze nie slyszalam serduszka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dota28 Re: do DOTA 28 05.05.05, 17:22 Witam :)) No prosze nawet na kontrolę chodzimy w ten sam dzień. :))) Czyli wiesz już, że to mała tak? U mnie nie było jeszcze widać, chociaz dzidzia duża. Czuję się już dobrze, ale przezyłam chwile strachu tydzień temu, bo dopadły mnie dość mocne bóle. Więc dostałam leki i przeszło. Byłam u gina wczoraj i już dobrze. Kazał mi dalej brać nospe, ale ja już od niedzieli Maleństwa nie dokarmiam nospą, bo nic mnie nie boli. Ale luteinę biorę. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam na gg 7067956. Co u ciebie? mam nadzieję, że żadnych dolegliwości. Skad jestes? Odpowiedz Link
laura_21 Re: do DOTA 28 05.05.05, 17:53 Hej ja tez mam termin na 30.X , tez narazie nie wiem czy to chłopak czy dziewczynka ale na nastepnym usg nie omieszkam sie spytac :) gg:4213277 Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 06.05.05, 18:29 Czy dziewczynka to na 100%nie wiem ale jak pytalam lekarza to powiedzial ze siuraka nie widac wiec tak mysle ale jest mi obojetne co bedzie dolegliwosci nie mam ale czasami boli mnie brzuch jestem z okolic czestochowy a Ty ile ma twoja dzidzia centymetrow Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 06.05.05, 19:53 No własnie tego nie wiem :(( Ale nie omieszkam zapytać następnym razem. Idę do gina 18 to się dowiem. Wiem jedno - jest dość duże. Z uporem maniaka ciągle w karcie wpisywał mi o pół tygodnia więcej niż powinien z OM, a jak mi kilka dni temu wpisał 16 tydzień i zaprotestowałam, to stwierdził, że z usg wychodzi mu nawet 17, bo dzidzia duża. Ja się nie przejmuję, bo u mnie rodzinnie rodzi się po terminie, więc spoko. Bóle mi też wróciły, jem magnez i jak bardziej boli to nospę. Powiem wam, że w ciągu dwóch dni tydzień temu tak spuchłam, że musiało mnie boleć. :)) Nagle musiałam poluzować ubranka :)) A wy? Pozdrawiam serdecznie. acha jestem z jaworzna. Peniw jakąś godzinkę drogi od Ciebie rrr123 :)) Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 06.05.05, 21:42 Wedlug usg jutro u mnie bedzie 15tydzien brzuszek mam ale nie wiem czy to ciaza czy jedzenie bo teraz jem jednak wiecej chociaz moj maz twierdzi ze jak stoje to widac ze jestem w ciazy ja juz bym chciala miec duzy brzuszek i czuc ruchy a teraz to tylko bulgotanie czuje moja kolezanka jest teraz w 23tyg i od 17 tyg czuje ruchy a to jej pierwsza ciaza wiec moze juz nie dlugo i ja bede czula a Ty czujesz juz ruchy Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 07.05.05, 11:34 Nie czuję nawet tych osławionych bąbelków, o których piszą dziewczyny. Jesli chodzi o Twój brzuszek to ja myślę, że to jednak ciąża ;)) ja jem mniej niz przed ciążą chociaż mój apetyt zaczyna wracać, a jednak mam już pokażny brzuszek, ale tak jak pewnie już pisałam wyskoczył w dwa dni w zeszłym tygodniu;)) Więc jak masz małe bóle w dole brzucha to szykuj się :))Ja nie mam czasu lecieć na zakupy więc kombinuję z dotychczasową garderobą. Piszę pracę magisterską i cholera brak czasu :(( Pozdrawiam serdecznie czekając chociaż na bąbelki :) Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 08.05.05, 15:19 U nas ciuchy ciazowe sa brzydkie jedynie w H&M sa calkiem calkiem choc jak ogladam spodnie ciazowe same olbrzymie poczekam jeszcze z kupnem slyszalas moze cos o lataniu samolotem w ciazy mnie to czeka i bardzo sie boje ostatnio jak lecialam to od zmiany cisnienia bardzo bolala mnie glowa a mam slabe cisnienie Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 08.05.05, 22:37 U mnie też same worki :(( Co do latania to gdzieś widziałam na necie coa a propos tego i jak tam jeszcze raz trafię, to Ci przekopiuję tutaj. Z tego co wiem, to można byle nie w pierwszym trymestrze, zapytaj gina przy nastepnej okazji. Ja w życiu nie lecialam, panicznie unikam a poza tym mam coś z błędnikiem i wszystkie nieszczęścia typu choroby lokomocyjne i lęki przestrzeni i wysokości mnie przesladują. Unikam jak ognia :)) Za to polecem stronę www.pampers.pl można na niej poczytać kalendarz ciążowy tydzień po tygodniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 09.05.05, 12:06 Ja juz pytalam na samym poczatku ciazy i powiedzial ze jesli wszystko bedzie ok to mozna a potem przeczytalam w gazecie ze podczas lotu moze cos peknac wlasnie od zmiany cisnienia zrezygnowac nie moge bo moj maz bardzo sie cieszy z tego wyjazdu mam pytanie czy jestes z tego Jaworzna kolo Sosnowca Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 09.05.05, 20:56 No to ja nie wiem zapytaj gina jeszcze raz. pewnie rozwieje Twoje watpliwości. Dokładnie z tego jaworzna koło Sosnowca. Czyżbyś bywała w okolicy? A jak brzuszek? Mój na razie chyba stanął w miejscu, ale to dobrze, bo mój kręgosłup zaczął się buntować. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 11.05.05, 09:46 Czesc mialam problem z siecia i nie moglam polaczyc sie z internetem jesli chodzi o Jaworzno to jezdzimy tam do Fashion House na zakupy tak to wszystko ok brzuszek maly czy robisz juz zakupy dla malenstwa u mnie jest jakis przesad ze przed urodzeniem nie wolno choc ja juz bym kupila cos Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 11.05.05, 09:57 Przeczytalam w poradniku Claudi jakims starym ze od 3-mies pojawia sie na podbrzuszu brazowa kreska masz ja moze Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 11.05.05, 11:40 Witam Jesli chodzi o Fashion Hausa to może sie już kiedys spotkałyśmy, bo tez tam bywamy. Cóż kreski na brzuchu jeszcze nie posiadam, ale niecierpliwie czekam na pierwsze ruchy maleństwa. Wypatruję tych bąbelków - ponoć najlepiej sie odczuwa pierwsze ruchy po posiłku i leżąc na boku. Ale ja nie mam zbyt wiele czasu na te doświadczenia. Raz, że praca w dziwnych godzinach, dwa piszę tę cholerna pracę magisterką, a trzy ja ciągle gdzieś się spieszę. Chociaz przez ostatnie dni zauważam, że czasem muszę zwolnić, bo zaczynam lekko dyszeć, albo łapie mnie kolka.Cóż ciąża ponoć uczy trochę pokory i spokoju. Może to i prawda. Ja staram się już tak nie pieklić o wszystko jak przedtem. A jak u ciebie z lekami? bierzesz jakieś? kiedy masz następną wizyte u gina? Pozdrawiam życząc miłego dnia. Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 11.05.05, 12:57 A co do rzeczy dla maleństwa, to u nas tez przesądnie i to bardzo. ja sama nie zamierzam kupować wcześniej niż jakieś dwa, trzy tygodnie przed porodem, a i to tylko kilka podstawowych rzeczy. często się zdarza, że niektóre zakupione wczesniej w ogóle nie są potrzebne, więc szkoda kasy. A jak z twoja kreską? mnie sie wydaje, że jak ma się pojawić to trochę później, a nie teraz:) Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 11.05.05, 14:14 Nastepna wizyte mam 24maja przyzwyczailam sie do wizyt 2-3tyg a teraz 4-tyg czekania dlugo bardzo stalych lekow nie biore wczesniej bralam duphaston i wit E ostatnio zlapalo mnie przeziebienie wiec zadzwonilam do ginek. polecil mi aspiryne z witamia C przeszlo ale dziwne bo to silny lek Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 11.05.05, 17:16 Ja ide 18 maja. Jeszcze chodze co 2 tygodnie, zobaczymy jak bedzie dalej. faktycznie dziwna ta aspiryna, bo aspiryny nie wolno w ciąży, ale zwłaszcza pod koniec więc może to dlatego ci zalecił. Cóż ja jeszcze biore luteine (to chyba podobnie dziala jak duphaston). Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 12.05.05, 16:05 Na zasaszie - komuś przecież muszę. Robiłam mały wywiad i wiesz jesli chodzi o prowadzenie ciąży to nie jest on najgorszy. Mojej siostrze wyprowadził zagrożoną ciążę. Ale pewnie, że mam wątpliwości. A jak u ciebie? Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 12.05.05, 16:45 mam nadzieje, ze nie poczualas sie urazona. mam pytanie - kiedy masz leciec tym samolotem? w którym miesiącu ciąży? Znalazłam na innym forum opinie o locie w 7. pozdrawiam Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 17.05.05, 16:54 Czesc przepraszam ze sie tyle nie odzywalam ale mialam znow problem z komputerem ale juz jest dobrze co do mojego ginekologa jest ok slyszalam o nim dobre opinie ale tylko od kolezanek ktore ciaze znosily ksiazkowo zero problemow jest troche gburem musze sama go o wszystko pytac a samolotem lece dopiero 25 lipca zycze szczesliwej wizyty jutro ja musze czekac jeszcze tydzien a jak tam twoj brzusio urusl Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 17.05.05, 18:38 Witam ponownie :)) ciesze sie, że moje słowa cie nie uraziły. Mój brzusio znów urósł przez weekend i naprawde robię się już gruba:) Mężowi sie to bardzo podoba. Po jutrzejszej wizycie napiszę może cos więcej. A ty dokładnie wypytaj gina co ew. ci grozi lub nie na tym etapie ciązy w samolocie. czytałam duzo o kobietach, które zniosły to doskonale więc mam nadzieje, że podobnie będzie u ciebie. Cóż moj gin może gburem nie jest, ale wypytywac tez muszę o wszystko sama i wymagac odpowiedzi. na jutro mam już listę pytań, bo zazwyczaj o połowie sobie przypominam po wyjściu z gabinetu, gdyż mój gin ma niesamowita zdolność zawracania tyłka usg na tyle, że zapominasz o wszystkim innym :))):)) mam nadzieję, iz żadne dolegliwości błogosławionego stanu cię nie dręczą. pozdrawiam Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 17.05.05, 19:24 Troche boli mnie w prawym boku ale mysle ze to te wiazadla moj brzuszek stanol w miejscu choc bardzo chcialabym zeby juz byl duzy czekam na ruchy Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 18.05.05, 18:27 No i byłam u gina już twierdzi, ze moj termin przesunał się na 21, ale ja się tym nie przejmuję. Dzidzia duża, płci nie znam i nie chcę na razie znać - to wspólna decyzja moja i męża. Za 3 tygodnie idziemy na usg połówkowe i może wtedy się zdecydujemy. Serduszko ponoć bije wyraźnie i mocno. Niestety nie słyszałam, bo chyba ma uwalony ten sprzęt i sprawdza na usg, ale jak pójdę prywatnie na usg to mam nadzieję usłyszeć. Mnie brzusio rosnie, ale nie moge za to się doczekać pierwszych ruchów maleństwa. Mnie też pobolewa w prawym boku, ale powiedział, ze wszystko w porządku. Jakby co to zawsze jest nospa. pozdrawiamy brzusio :)) Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 18.05.05, 19:51 To fajnie ze wszystko dobrze zastanawia mnie tylko bo ja to badanie polowkowe mialam juz robione wszystkie dziewczyny pisza ze w 20-tyg a on juz mi zrobil teraz bedzie przygladal sie serduszkowi tak mi mowil ja dzis bylam na badaniu krwi i moczu hemoglobina mi wzrosla wiec sie ciesze Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 18.05.05, 21:10 Ja mam usg robione przy każdej wizycie, niby nie szodzi, ale ja wiem? On jest zwolennikiem usg, bo wszystko widzi i cóz musze się na to godzić. A połówkowe będę mieć ok 20 tc i idę razem z mężem. A co miałaś niską hemoglobinę? U mnie było ok z morfologią więc będę miała nastepną gdzieś za 2 miesiące dopiero. Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 19.05.05, 09:32 Hemoglobina spadla mi na poczatku ciazay do 11.9 teraz juz mam normalna 13.05 ale badania bedzie mi robil co miesiac teraz nie wiem po co ja USG tez mam robione przy kazdej wizycie ja sie ciesze z tego chodze prywatnie wiec moze dla tego bo wiem ze kasa chorych refuduje tylko 3 USG martwi mnie tylko moj brzusio bo taki malutki jak po dobrym obiedzie chyba dostaje glupoty Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 19.05.05, 15:41 To dobrze, że już dobrze :)) Ja chodzę do przychodni i mam usg za każdym razem i nie ma z tym żadnego problemu, ale mam lekarza, który ma aparat w gabinecie. Brzusiem sie nie martw - urośnie. Mój urósł nagle i nie bardzo mam co na siebie złożyć. W sklepach dla ciężarówke nie dość, że ohyda w większości to jeszcze same wory na minium 1.75 m i 8 miesiąc :( Ale brzuszek juz posiadam taki, że gołym okiem widać ciąże. A i to niektóre osoby u mnie w pracy myslały, że jestem "nażarta" np. fasolką po bretońsku, albo, że ot tak krzywo mi się przytyło :) Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 19.05.05, 16:07 Z tymi ciuchami to tak jest ja bedac w sobote na zakupach stwierdzilam ze nie ma sensu kupowac juz ciuchow ciazowych spodnie sa ogromne nawet w H&M to chyba na 6-7mies co ja bym do nich wlozyla kupilam spodnie normalne tylko rozmiar wieksze narazie wystarcza problem mam gorszy bo 11-czerw mam wesele u znajomych i nie wiem gdzie ja cos znajde brzucha duzego nie mam ale stare sukienki nie wejda Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 19.05.05, 18:51 A spodnie i tunika jakas? W końcu modne teraz. A tunike mozesz potem nosić na bluzke aż do końca ciąży. Chyba, że znajdziesz jakąś typowo mocno wizytową. Nie zdziw się, bo brzuszek może ci wyskoczyc tak jak mnie, czyli w dwa dni :) teraz rano jest ok, ale wieczorami robi sie naprawdę pokaźny. Gdzie byłaś w H&M? W którym mieście? Pozdrawiam - czujesz juz ruchy maleństwa? Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 20.05.05, 13:15 Przepraszam ze tak pozno pisze ja jezdrze do Czeladzi bo najblizej tam teraz powiekszyli pasaz jest wiecej sklepow ale dowiedzialam sie od kolezanki ze w Plejadzie w Sosnowcu jest tez jakis sklep z odzieza ciazowa moj maz wyjechal do Wroclawia jutro do niego jade wiec moze tam sobie cos kupie na to wesele ruchow nie czuje jeszcze czasami wydaje mi sie ze cos pyknelo ale to jeszcze nie to chyba a Ty jak u Ciebie z ruchami Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 20.05.05, 17:29 NIe czuje jeszcze chociaz dzisiaj poczułam jakieś wypchnięcie z lewej strony i może to nasza dzidzia. Jesli tak, to na pewno odezwie sie jeszcze nie raz :) ja od wczoraj zajadam sie czekolada, a podobno po czekoladzie dziecko ma duzo energii i mozna poczuc te pierwsze ruchy. czekam cierpliwie. Nie wiem kiedy będę miała czas, aby wyskoczyc do M1 lub do Plejady, ale na pewno zerkne jak tam będę. Miłego weekendu Ci zyczę i pozdrów męzusia od nas :) Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 22.05.05, 09:34 Ech zastanawiałam się dlaczego nie odpisujesz i przypomniałam sobie jednoczesnie, iż pojechałaś do mężusia do Wrocławia. Mam więc nadzieję, iż macie tak piękna pogode w ten weekend jaka jest u mnie. Ruchów dalej nie czuje wiec cierpliwie czekam. Pozdrawiam i do nastepnego czytania :) Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 23.05.05, 18:32 Czesc juz jestem w domku wyjazd mi sie udal bo pogoda super tylko ze nogi puchna okropnie od ciepla i nabawilam sie odciskow ale fajnie bylo brzuszek w normie ruchow tez jeszcze nie czuje jutro mam wizyte u lekarza i jak przed kazda sie boje czy wszystko w porzadku mam pytanie czy Twoj brzuszek jest twardy czy miekki Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 23.05.05, 19:00 Witam po udanym weekendzie :) Otóż mój brzuszek jest raczej miękki. Ale gdy stoję mogę wyczuć twardą macicę u samego dołu brzuszka. jak siedze lub leżę jest to niemozliwe. W ogóle czuję si edobrze i tak jakoś śmiesznie bez tych ciążowych objawów :)Ja na szczęście nie puchnę, tylko dłonie, ale to miałam już przed ciążą. Czy w twoim pozywieniu jest dużo soli? Jesli tak to spróbuj uzywać jej jak najmniej wtedy ponoć mniej sie puchnie. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. Miałaś już biocenozę? Jak to wspominasz jesli tak? Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 24.05.05, 19:20 Juz jestem po wizycie moje malenstwo ma 12cm i jest zdrowe tylko plec sie zmienila i bedzie jednak chlopczyk jestem cholernie zaskoczona ale sie ciesze a moj maz najbardziej leciec samolotem moge bez problemu twierdzi ze jest to najlepszy okres no wogole jestem dzisiaj szczesliwa Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 25.05.05, 09:20 No to gratuluję :)) My na razie nie chcemy znać płci, więc będzie niespodzianka. Na razie z niecierpliwościa czekam wciąz na te ruchy Maleństwa i na USG połówkowe, na które pójdziemy razem z tatusiem. Moje maleństwo chyba wieksze niż twoje, bo nie chciał mi powiedzieć ile ma cm, ale wyciągnę nastepnym razem od gina. Ciągle tylko słyszę, że duże tak o 2 tygodnie starsze niż z terminu porodu :) Ale w końcu tatuś do malutkichnie należy, w przeciwieństwie do mnie. Już go poinformowałam, że sam sobie będzie to duże dzidzi rodził, a on się tylko śmieje. Jutro wyjeżdżam na weekend, a ty masz jakieś plany? Czujesz ruchy? Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 26.05.05, 10:49 Czesc ja spedzam ten wolny czas w domu z mezem moze wyskoczymy na dzialke pogoda sliczna tej biocenozy jeszcze nie mialam zycze udanego wyjazdu odezwij sie jak wrocisz Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 29.05.05, 21:30 No witam :) Wróciłam cała i zdrowa :) Wylazłam nawet na Śnieżkę i czuję się dobrze po 4 dniach lażenia po górach. mam nadzieję, że ty czujesz się równie dobrze. Pozdrawiam i idę się wyprać i odespać wycieczkę:) Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 30.05.05, 08:17 Czesc fajnie ze juz jestes u mnie wszystko dobrze napisz mi prosze czy opalasz sie wiem ze sa rozne teorie na ten temat ale jak uniknac slonca przeciez nie bede siedziala caly czas w domu albo w cieniu i jeszcze jedno pytanie czy robilas cos z wlosami chodzi mi o farbowanie Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 30.05.05, 11:06 Cześć. Opalac jako tako się nie opalam, ale pomimo filtra zastosowanego przed wylezieniem na Śnieżkę, wróciłam ze spalonymi ramionami, mocno opalonymi rękami i nogami. Tak naprawde nie da sie uniknąć tego, jesli w jakikolwiek sposób jestes aktywna i np. idziesz do pracy lub na zakupy. Zawsze słońce gdzies cię dopadnie. Rozmawialam z dermatologiem i uslyszalam, ze plamy wychodza najczesciej na twarzy i dekolcie i najlepszy jest filtr 25 i wiekszy. ja miałam 15 i do tego kryjący podkład a i tak mnie opalilo. I tak mam juz piekna plame na twarzy od wielkanocy nie moge sie pozbyc uczulenia skornego ktore przez 1 slonce sie poglebilo niestety. co do wlosow to na razie nic, bo nie mam czasu, ale nosi mnie na balejaz :) pozdrawiam Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 30.05.05, 15:07 Wlasnie ja sobie zrobilam balejaz fryzjerka twierdz ze nie dochodzi do skory i jest bezpieczny i kolezanki mnie skrytykowaly ze nie wolno i takie tam pierdoly lekarza tez pytalam to powiedzial ze teraz sa farby delikatne i nie szkodza ale wczoraj sie zdenerwowalam przez to glupie gadanie dziewczyn jedna z nicz tez jest w ciazy ale mniejsza z tym wydaje mi sie ze chyba czuje moja kruszynke a jak u Ciebie Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 30.05.05, 22:57 Jesli chodzi o czucie maleństwa, to sama nie wiem. Nic wyraźnego czasem coś bąknie, ale tak słabo, że nie wiem, czy to Maleństwo czy moje wnętrze osobiste :). jak to się u ciebie objawia? Cierpliwie czekam az kopnie, wtedy na pewno nie będę miała wątpliwości. Teraz czekam na środowa wizytę u gina, aby sprawdzić, czy po naszych górskich szaleństwach wszystko w porządku. Tym farbowaniem się nie przejmuj, wiele moich kolezanek farbowało i dzieciaczki zdrowe jak rydze. pozdrawiam Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 31.05.05, 10:22 To jest takie uczucie dziwne nie wiem jak Ci to opisac nie jest to pyknecie ale taki mocny przewrot w brzuchu ale twoja dzidzia jest wieksza od mojej to i Ty lada chwila poczujesz kiedy masz wizyte u lekarza Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 31.05.05, 11:52 No cóż czekamy : moja dzidzia może większa, ale czy twoja posiada apartament prezydencki wielkości dobrej piłki koszykowej? :) Do lekarza idę jutro. miłego dnia, zaglądnę po pracy Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 31.05.05, 12:56 To jak masz wizyty nadal co dwa tygodnie a ja brzucha duzego nie mam taki normalny nawet moze za maly jak na 18tyg ale swojego dzidziusia czuje Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 31.05.05, 17:57 Ano nadal co dwa, ale powiem ci, że nawet sie z tego ciesze, bo wiem w miarę na bieżąco, że wszystko jest ok. A suwaczek na brzuszku już posiadasz? pozdrawiam Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 01.06.05, 13:05 Fajnie ze masz takie wizyty nadal ja tez bym tak chciala a nie czekac miesiac suwaczka nie mam Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 01.06.05, 17:37 No ja tez sie ciesze i za tydzien idziemy na polowkowe z mezusiem. suwaczka tez nie mam na szczescie jeszcze, ale brzusio ciagle rosnie w strasznym tempie. twoj sie wreszcie ruszyl? Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 02.06.05, 15:19 Czesc mialam wczoraj pisac ale przez ta pogode licho sie czulam moj brzuszek wzrasta powoli mi bardziej poszlo w biodra i nogi wczoraj rano bylam u stomatologa i dostalam znieczulenie troche sie balam zeby cos sie nie stalo ale maly wieczorem dal kopniaczka to chyba jest dobrze kupilam sukienke na to wesele i mam nadzieje ze przez tydzien brzuch nie wyskoczy bo taka na styk prawie Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 02.06.05, 17:49 Mnie w nogi nie idzie i cale szczescie bo bez tego sa zbyt pulchcne cale zycie :) ja tez sie wczoraj wieczorem zle czulam niestety, no i dalej nie odczuwam ruchow malenstwa. ja do stomatologa sie wybieram juz od miesiaca, ale naprawde nie mam czasu :( Trzymam kciuki za sukienke, na sobie bym nie ryzykowala przez dwa dni potrafie tyle przybrac, ze nagle sie nie mieszcze w nastepna z rzeczy :(, ale pocieszam sie, ze w kilogramach to dopiero 3 :) Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 04.06.05, 12:50 Czesc mam pytanie jak uklada sie Twoj brzuszek czy juz od gory jest widoczn? Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 04.06.05, 13:18 chyba nie do konca rozumiem twoje pytanie, ale odpowiem po prostu moj brzuszek jest juz bardzo widoczny, jak pisalam wczesniej moje malenstwo postanowilo spedzic te kilka miesiecy wybitnie wygodnie i mnie rozpycha co kilka dni. moj brzuszek zaczyna sie zamieniac w niezla pileczke. jak bede miala jakies fajne zdjatko to ci wysle na maila pozdrawiam i milej soboty zycze Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 04.06.05, 22:42 Ja sama nie wiem co z tym moim brzusiem rano jest maly a wieczorem go dopiero widac moze dlatego czuje ruchy bo malenstwo ma malo miejsca wczoraj znow meczyl mnie bol w dole brzucha ale wyczytalam ze to wiazadla daja znac Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 05.06.05, 09:47 Witam :) Wiesz z tym brzusiem mniejszym rano, a wiekszym wieczorem to jest normalne. Ja mam tak cały czas. I w zalezności od nie to potrafią być naprawdę duże różnice. No kochana jak już ci się pojawia wieczorem i bolą wiązadła to tylko patrzeć jak ci nareszcie pileczka zacznie na stałe być widoczna :) przynajmniej u mnie właśnie tak było. W czwartek poczułam jagodne kotłowanie w brzuszku, które powtórzyło się w piatek i miałam cichą nadzieję, że to to. No i wreszcie wczoraj zostałam skopana i to dwa razy po obiedzie i wieczorem - cudne uczucie :) pozdrawiam i długiego rodzinnego spacerku życzę Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 05.06.05, 10:46 Spacerku nie bedzie bo wybieramy sie do Plejady ale fajnie ze juz poczulas uczucie nie wiarygodne wiesz ze jest ja sie od razu rozczulam Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 06.06.05, 17:47 Pochwal sie co fajnego kupiliście? :) U mnie też nici z planów wyszło, bo jechaliśmy na koncert KOmbi w plenerze, ale było u nas oberwanie chmury i zanim dojechaliśmy (kwadrans spóznieni), to już wszystko musieli zacząć odwoływać. No moje maleństwo teraz po kilka razy dziennie daje znać o sobie, tak więc cieszę się niezmiernie, że mogłam doświadczyć tego cudu :) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 06.06.05, 20:14 Kupilam dwie sukienki z Vero Moda wygladaja jak ciazowe za male pieniadze czasami mozna znalezc tam cos fajnego a tak to tylko sie zmeczylam tym lazeniem moj maluch ma okreslone pory do kopania kolo 11 rano i wieczorem jak klade sie spac a jak czekam na ruch to nic cwany jest uzywasz jakis kremow do brzusia Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 07.06.05, 11:30 Super bede musiala sie tam przejechac, ale to juz w wolnej chwili:) Mam kolastynę na rozstepy, ale juz koncze a dostałam na urodziny fissana i teraz tego będę uzywać. pozdrawiam Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 05.07.05, 12:37 Czesc dawno tu nie zagladalam ale mam maly remont w mieszkaniu i nawet nie mam czasu spokojnie siasc do komputera dzis troche luzniej Twoj maluszek faktycznie jest spory wiekszy od mojego chyba ze moj cos przytyl od ostatniej wizyty widze ze jestes twarda co do poznania plci dziecka ja juz bym wymiekla zreszta my chcielismy wiedziec od poczatku co bedzie a tak to wszystko dobrze tylko sypiac nie moge bo mnie brzuszek boli bo bokach klade sobie poduszki ale to nic nie pomaga Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 07.06.05, 11:37 a jak u ciebie z kilogramami na plusie? duzo przytylas? Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 07.06.05, 11:55 Az wstyd sie przyznac ale ja juz 7kg przytylam wszystko poszlo w biodra i piersi do tej pory wazylam 52 kg a teraz 59 troche za duzo ale nie objadam sie jakos strasznie wiec nie wiem czemu tak szybko tyje bede miala co robic jak urodze zrzucac kilogramy ale moja kolezanka przytyla 28kg za cala ciaze i teraz jest chuda jak patyk a Ty ile Ci przybylo Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 07.06.05, 12:13 od kiedy mam karte ciazy (12 tc) to 3 kg, ale ja nigdy szczuplutka nie bylam, tylko taka ubita i moze to dlatego, teraz waze 61 kg, mnie poszlo glownie w kolo ratunkowe dookola brzucha i w brzuch, troche w piersi tez bo sa sporo wieksze Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 07.06.05, 14:04 U kazdej jest inaczej z tym przybieraniem na wadze ale Ty malo przytylas czego nie mozna powiedziec o mnie wszystkie ciuchy za male duzo tyje a brzuch maly kiedy idziesz na to badanie polowkowe Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 07.06.05, 21:57 Dzisiaj bylismy po poludniu, z malenstwem wszytko ok ma mala glowke termin na 5 listopada, ale z dl kosci udowej wychodzi nadal pazdziernik wiec mam nadzieje, ze zdazy sie urodzic, bo listopad to taki jakis smutny miesiac :( pozdrawiam Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 08.06.05, 11:04 Mi na ostatniej wizycie tez miezyl glowke mam nawet zdjecie ale nic nie mowil czy duza czy mala a wiesz juz plec ja nadal martwie sie malym brzuchem gdzie ta dzidzia sie tam miesci Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 08.06.05, 11:48 Nie znam płci, bo nie chcieliśmy jej znać. Chociaż była taka chwila wczoraj, że mężuś prawie wymiekł. Lekarz stwierdził, że na pewno się nie myli i wie na pewno, ale byliśmy jednak twardzi. Przypuszczam więc, że skoro taki pewny to może jednak chłopczyk, ale to tylko moje odczucia :) Na pocieszenie powiem ci jedno, wielkość brzucha nie ma znaczenia - moja kolezanka, ktora urodziala 4 miesiace temu maiala brzuch taki jak ja teraz dopiero w 7 miesiacu, a dziecko normalnych rozmiarow i zdrowe i nie powykrecane hihi a poza tym sama pisalas, ze poszlo ci w biodra nie? to moze dzidzia tak jak u mnie ulozona poprzecznie i spokojnie ma duzo miejsca wtedy Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 10.06.05, 19:57 Coś Cie dlugo nie ma, ale mam nadzieje, ze wszystko w porzadku. chcialam tylko zyczyc ci szampanskiej zabawy na jutro i milego weekendu. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 12.06.05, 11:26 Czesc u mnie po staremu nic nowego wesele sie udalo i nawet wytrzymalam do 2.oo ale dzisiaj jestem potwornie zmeczona wypilam kieliszek szampana a czuje sie jak bym popila chyba od tych oparow z papierosow i wodki po tancach moj maluch nie daje znaku mam nadzieje ze mu nic nie jest a co u Ciebie nowego Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 13.06.05, 16:16 Czesc mam do Ciebie pytanie jak jest u Ciebie z ruchami po ile razy dziennie maluch kopie i w jakich okolicach brzucha ja jak pisalam wczoraj boje sie bo maly kopnol tylko raz wieczorem dzisiaj czekam caly dzien i nic mam nadzieje ze mu niczym nie zaszkodzilam w domu sie smieja ze sie pogniewal i nie kopie Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 13.06.05, 21:11 Witaj, ciesze sie, ze zabawa sie udala. Ruchami sie nie przejmuj fikalas ty mozliwe, ze fikal maly :)i po prostu sie przekrecil :) Ja tez sie przerazilam ktoregos dnia, ale po wsluchaniu sie w moj brzuszek odkrylam, ze malenstwo po prostu sie przekrecilo i kopac kopalo, ale bardzo delikatnie, wrezc nie zauwazalnie, bo w miejsca mniej wrazliwe po prostu. Spoko na pewno mu nie zaszkodzilas lampka szampana i zabawa do 2:00. ja sama wczoraj do 2 nie spalam, bo konczylam prace magisterska, zeby ja dzisiaj odwiezc. A dzidzia kopie, ale znow sie przekrecila, wiec czuc wyrazniej i tyle. A moje dziecko jak wiekszosc uaktywnia sie na 100 % jak cos zjem :) tylko nie jakas przegryzke, a cos konkretnego. Sprobuj usiasc lub polozyc sie po posilku i na pewno poczujesz :) a juz na pewno reaguje na cos slodkiego po obiadku. Bedzie lasuch jak rodzice :) Poza tym, ze oddalam do sprawdzenia prace i jak dobrze pojdzie to koncem tygodnia bede miala oddana oprawiona, to tylko tyle nowego, ze 2 tydzien jestem na L 4, bo nie moge od tygodni pozbyc sie kataru. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 13.06.05, 22:01 Dzisiaj o 20 ogladalam telewizje i maly zaczol kopac ale bardzo delikatnie troche sie uspokoilam u mnie nie dziala zjedzenie czegos slodkiego on kiedy chce to kopnie nawet jak do niego przemawiam to nic uparty jest chyba po mnie a tak powaznie to wiem ze mnie jeszcze nie slyszy ale jak siedze sama to mowie do niego brzuszek juz troche mi podskoczyl Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 14.06.05, 12:44 czyli wszytko ok :) on po prostu nagrabia zaleglosci w spaniu przez ta impreze :)) ciesze sie, ze brzuszek rosnie :)moje tez sie dzisiaj rozbrykało, ale chwilowo spi :) Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 14.06.05, 16:54 Dzisiaj moj maly powrocil do formy od samego rana kopie i jestem spokojna ale dopadly mnie jakies problemy z żaladkiem myslalam ze to po weselu bo mam to od niedzieli ale dzis juz wtorek zatrucie tak dlugo nie trwa nie mam mdlosci tylko jak cos zjem to mnie boli dziwne uczucie jak mi do jutra nie przejdzie to ide do lekarza Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 15.06.05, 14:52 Czesc nic nie piszesz chyba wszystko ok u Ciebie ja nadal mecze sie z tym żaladkiem a jeszcze do tego w nocy zlapaly mnie skurcze tak jak przed miesiaczka myslalam ze bede mosiala pojechac do szpitala ale ustapily napisz czy Ciebie tez lapia takie bolesne skurcze i od czego to moze byc ja sie wystraszylam bo naczytalam sie o rozwieraniu sie szyjki za wczesnie ale przeszlo wiec to chyba nie to Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 15.06.05, 17:33 NIe pisalam, bo byłam u gina. Wszytko u mnie i dzidzi ok :) dziekiuję. A co do Twojego żołądka, to dziwne, może przejdx się chociaż do lekarza pierwszego kontaktu? Mnie nie łapia skurcze jako takie tylko czasem jak się szybko ruszę lub podniosę lub np, na łózku przekręce to mnie taki dziwny ból dołem po jednaj lub drugiej stronie przeszywa, ale po prawej bardziej,. ale czytałam, że to więzadła. Te skurcze u Ciewbie to tez mogą być ćwiczenia macicy już przed porodem, ponoc zaczyna ona to robic już ok 19 tc. Ale jak będą silne, to lepiej leć do gina niech cię podepnie pod KTG i sprawdzi, czy to faktycznie nie skurcze czasami. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 18.06.05, 13:38 Hej odpisz, bo juz się zaczynam martwić, żę to jakaś poważniejsza sprawa z Tym Twoim żołądkiem pozdrawiam Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 19.06.05, 12:43 Czesc u mnie w porzadku żaladek przeszedl te skurcze tez w tym tygodniu mam wizyte u gin wiec zobacze co powie wczoraj juz chcialam napisac ale zginelo mi gdzies to nasze forum dobrze ze juz dzis jest pozdrawiam Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 20.06.05, 19:36 I co tam słychać u was? U mnie ok, pogoda ładna tylko kręgosłu spać nie daje niestety :( Poza tym Maleństwo na pewno rośnie, bo kopie coraz mocniej, od wczoraj już mi brzuszek podskakuje :) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 21.06.05, 20:00 Czesc wlasnie jestem po wizycie u lekarza wszystko dobrze maly jest duzy i zdrowy lekarz mowi ze moj brzuch tez w porzadku twierdzi ze ja raczej duzego nie bede miala bo jestem wysoka i sie rozeszlo a gdzie ja wysoka 166cm moj brzusio nie podskakuje jeszcze ale kopniaki sa silne najbardziej wieczorem daje znac ze jest wiesz moze ile twoj bobas wazy i ile ma cm Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 22.06.05, 22:00 Niestety nie mam pojęcia ile wazy i ile mierzy, mój lekarz uważa, że to zbędne informacje :( Ale myśle że i tak niedlugo sie dowiem :) Na razie wszystko ok, mój brzusio coraz wiekszy i też coraz mocniej kopie :) pozdrawiam Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 23.06.05, 11:47 Dla mnie wymiary byly wazne z powodu malego brzucha myslalam ze skoro maly brzuch to i maluch malutki ale okazuje sie ze nie mam jeszcze jedno pytanie cz u Ciebie tez jest tak ze wedlug miesiaczki tygodnie sa inaczej a wedlud USG inaczej bo u mnie wedlug mies. 21.6dzien a USG 23. 3 dzien Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 23.06.05, 14:55 Różne terminy z OM i USG to akurat noemalne. Wiarygodne terminy z USG sa wyznaczane jednynie do 12 tc, potem dzieciaczki rosna bardzo różnie a i sprzęt ma różną jakość i terminy są coraz bardziej przekłamane. ja jestem zdania, że maleństwo i tak samo zadecyduje kiedy ma się urodzić i nam nieiwele pomoga te wyznaczone terminy :) pozdrawiam PS - jak widać twoja dzidzia nie taka maleńska skoro USG pokazuje, żę masz wcześniejszy termin porodu :), u mnie na jednym USG wyszlo że urodzę wcześniej, na drugim z główki że później, a z kości udowej dokładnie w terminie :) Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 26.06.05, 19:03 Hej :) co tam u ciebie? u mnie wszystko w porzadku, jeszcze tylko ten tydzien i nareszcie wyczekany i zasluzony urlopik mi sie nalezy :):)Wyjezdzasz gdzies na urlop? pozdrawiam <a href=tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20051030/dt/6/k/a7fc/ preg.png>Nasze Maleństwo</a> Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 27.06.05, 07:31 U mnie wszystko dobrze brzuszek zaczyna szybciej rosnac i bardzo mnie to cieszy na urlop wyjezdrzam 25 lipca do Turcji i naprawde im blizej tym bardziej sie boje lotu samolotem i upalu szkoda ze nie mozna sie wycofac a Ty gdzie sie wybierasz Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 27.06.05, 15:16 Moj brzusio tez znowu przez weekend urosl. jesli chodzi o wyjazd to pewnie Polska tym razem, raz, ze kasy nie ma a dwa to dla brzusia jednak lepiej bedzie gdzies tutaj. Co innego jakbysmy mieli cos od dawana jak wy zaplanowane. E to trzymam kciuki za te upaly :) Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 27.06.05, 21:56 Chetnie bym sie z Toba zamienila i pojechala gdzies w Polske znajomi mojego meza sa wlasnie teraz w Turcji i upal okropny bede siedziala caly czas w cieniu mam taki plan ale dziwne takie wakacje przed wyjazdem mam jeszcze wizyte u lekarza wiec wszystkiego dokladnie sie dowiem czego mam sie wystrzegac teraz musze zrobic test na krzywa cukrowa robilas juz moze ten test Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 28.06.05, 15:35 No troche pewnie tez by mnie to przerazalo, ale pewnie mniej niz sam lot - bo panicznie boje sie latac :):) Zawsze zostaje Ci parasol plazowy i basen przy hotelu, pewnie tez bedzie. Na pewno musisz zabrac bardzo wysokie filtry, jak rozmaiwalam z moja dermatolog, to mowila, ze aby uniknac plam ciazowych, to najlepiej stosowac w Polsce filtry min 25. W Turcji juz pewnie tylko blokery pomogą. Z drugiej strony oj wykąpałabym sie w takiej cieplutkiej wodzie i nacieszyłabym oczka pięknymi widokami więc na zapas się nie przejmuj. Aha i jeśli obawiasz się obrzęków, to może na wszelki wypadek zaopatrz się w tabletki pietruszkowe (dostepne w aptece), które ponoć i zapobiegaja i zmniejszają obrzeki. A przy upałach większe prawdopodobieństwo ich wystapienia niestety :( A tam pewnie ich nie dostaniesz, jak anm życiem, to polski wynalazek pewnie :) I uważaj na to co pijesz, najlepeij butelkowana woda, bo to możę was oboje tam zgubić, a poza tym, to ciesz sie wakacjami i słońcem :):) W polsce niestety pogoda może spłatac paskudnego psikusa i nici z kapieli :( A obroniłam się dzisiaj i nareszcie jestem zupełnie wolna :):) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 28.06.05, 15:37 a tego badania jeszcze nie mialam mam miec tylko na obciazenie glukoza, nie wiem czy to to samo badanie, ale dopiero po 28 tc. Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 28.06.05, 22:56 Tak to jest to samo badanie nie wiem czemu mam go wykonac tak wczesnie a tez slyszalam od kolezanek ze robi sie go po 27 tyg moze wlasnie przez ten wyjazd bo nawet wizyte mam wczesniej wiem tez ze to badanie jest okropne przez ta glukoze chyba ze ktos lubi duzo slodkosci na raz Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 28.06.05, 23:39 Wiesz na forum, na którym przebywam dośc często wiele dziewczyn już to miało wiec nie masz sie czym przejmowac - co kraj to obyczaj jak mowia. Ale daja jedna rade trzeba z cytryna to lyknac wtedy jest o niebo latwiej :):) A zawsze lepiej przed wyjazdem wiedziec wiecej jak mniej :) pozdrawiam Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 30.06.05, 20:15 Czesc co u Ciebie slychac u mnie dobrze tylko upaly daja w kosc do tej pory bylam zwoleniczka lezenia caly dzien na sloncu a teraz w te wakacje unikam slonca wychodze na balkon ale nie mam sily sie tak prazyc jest mi od razu duszno poce sie to chyba przez ciaze a Ty opalasz sie cos czy tez nie mozesz pocieszenie ze od jutra ma byc chlodniej kiedy wyjezdrzasz Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 30.06.05, 21:26 nie opalam się, bo nigdy tego nie lubiłam, czasem siadałam z ksiązka na ogródku, ale w tym roku nie miałam na to czasu. Boję się plam i przebarwień, wiec pewnie w tym roku palanie tylko z przypadku :) Z wyjazdem u nas jest tak, że czasem mężuś może sobie wyjechać kiedy tylko ma ochotę, bo w wakacje w jego firmie nie ma zbyt dużego ruchu, a ja właśnie od dzisiaj mam wolne. Więc po prostu jak będzie pogoda, to pewnie nas na kilka dni wywieje. Byłam u gina i moje Maleństwo ma się dobrze. Waży 600 gram i rozwija sie prawidłowo. jak to zobrazowałam mężusiowi nasze maleństwo to jak 3 kostki masła :)I mam nadzieję, że tak pozostanie, czyli, żę bedzie dobrze. A jak Twoje mocno kopie? Bo ja ciągle myślę, że z moim wszystko ok, bo kopie często i mocno. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 05.07.05, 16:23 hop hop!! dlaczego sie nie oddzywasz? znow problemy z kompem? a moze gdzies cie wywialo zmezusiem? mam nadzieje tylko, ze wszystko z Toba i Dzidziusiem ok. pozdrawiam Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 06.07.05, 14:32 Czesc dziwne bo wczoraj pisalam i nie ma tego moze komputer nie wyslal u mnie wszystko dobrze u dzidzi tez kopie jak najety zwlaszcza wieczorem i pojawil sie u mnie problem ze spaniem podkladam poduszki ale i tak nie wygodnie najlepiej jest mi na plecach ale slyszalam ze nie mozna za dlugo tak spac bo slaby doplyw krwi do malenstwa mecze sie okropnie moze to minie jak sie przyzwyczaje a co do Twojej dzidzi to faktycznie duza w porownaniu z moja chyba ze moja cos przytyla od ostatniej wizyty bedziesz miala duzego bobasa Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 06.07.05, 22:17 Co do spania to ja tez sie mecze ostatnio, tez spie na wznak, ale sie nie przejmuje zbytnio, bo mnie budzi niewygodna pozycja. A czytalam ostatnio wypowiedz lekarki, ze to najpierw nasz organizm protestuje, bo najpierw my to odczuwamy, a potem dzidzia. Jesli chodzi o wymiary to wszedzie czytam ze to poprawen, nasze dzidzie teraz zaczynaja wlasnie gwaltownie rosnac, wiec przypuszczam, ze Twoja tez urosla i to sporo :) pozdrawiam Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 07.07.05, 14:24 Mam pytanie czytam o skracaniu sie szyjki ze to powazne a mnie moj ginek. nawet nie pyta o skurcze i nie bada robi tylko USG ostanio tylko brzucha podotykal i mowil ze ok czy Twoj gin. sprawdza szyjke Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 07.07.05, 15:42 ...ja, terz mam termin na pazdziernik, a dokladnie na 30.10. Ja przy kazdej wizycie jestem badana przez ginekologa i sprawdz wszystko w srodku, czy jest ok a nastepnie mam USG, gdzie potwierdza swoja diagnoze. Czuje sie zawsze lepiej po wizycie... Pozdrawiam Jokas1 Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 07.07.05, 19:48 Witam nowa mamusie z tym samym terminem :) i Ciebie rrr123 rownież serdecznie :) Miałam 3 tygodnie temu robione badanie i stwierdzil, ze ok, ale to bylo pierwsze od bardzo dawna, tak to przy kazdej wizycie mam USG. Za tydzien tez mnie czeka ta watpliwa przyjemnosc, ale tym razem nawet mnie to cieszy, bo czuje dziwne klucia i niech sprawdzi czy z szyjka wszystko w porzadku. Mam nadzieje, ze to tylko ot tak sobie kluje a nie paskudzi mi urlopu :)A jak tam dzidzie kopia mocno? pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 07.07.05, 20:24 ...ja mialam podobna sytuacje, ze cos mnie kulo przy ostatniej wizycie wspomnialam o tym. Lekarz wytlumaczyl mi to w ten sposob, ze macica rozszerza sie, gdyz dzidzia potrzebuje plac:O). Jednak jak to sie powtarza bardzo czesto w ciagu dnia to powinnam sie zglosic do lekarza. Jednak jak do tej pory zdarzalo to mi sie tylko pare razy, wiec nie panikuje. Staram sie jedynie nie przeciazac w takich momentach... Pozdrawiam jokas1 Odpowiedz Link
marsuch2 Re: do DOTA 28 01.09.05, 20:01 Czesc dziewczyny! Ja mam termin na 26 października, więc może przygarniecie mnie do swojej "paczki":) Prześledziłam Wasz wątek i raźniej mi, bo widzę, że "problemy" mamy bardzo podobne. Mój gin. bada szyjkę co drugą wizytę, na każdej robi USG brzucha. Nie mam jeszcze żadnych kłuć, za to niemożliwie bolą mnie biodra, szczególnie rano. {pzdrawiam Was i Wasze brzuszki:) Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 07.07.05, 21:31 Mnie wogole nie bada zreszta od poczatku ciazy nie robil takiego badania a wie ze mam brzydka nadzerke upomne sie przy nastepnej wizycie Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 09.07.05, 13:47 Dzieki jokas - ja tez sie oszczedzam ostatnio, poza wczorajszym dniem :) Rrrr123 lepeij sie upomnij, bo nie wiadomo jak tam z twoja szyjka, czy wszystko w porzadku, zwlaszcza jak niedlugo masz wsiasc do samolotu. Wedlug mnie powinien cie dokladnie przed tymi wakacjami przebadac. Pozdrawiam z deszczowego Jaworzna :) Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 10.07.05, 11:19 Czesc dziewczyny u mnie pogoda paskudna leje caly czas a ja ciagle spie dzis rano stanelam na wage i przezylam szok waze 65kg czyli przytylam 13kg juz martwie sie zeby to nie byla jakas choroba az tak duzo nie jem i brzuch raczej maly Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 10.07.05, 12:09 ...czesc dziewczyny u mnie nie jest slonecznie, ale cieplo. a tez juz przytylam 10 kg, ale nogi i rece sa takie jakie byly, czyli chude, wiec wygladam jak oilka na cienkich nogach. Jednak cieszy to mnie bo brzusio za jakis czas zgubie:O)... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 10.07.05, 14:38 Kurcze wcielo moje wypowiedzi wczorajsze :( No nic upomnij sie niech Cie w ogole porzadnie przebada, bo przeciez masz leciec na wakacje niedlugo. A tyle jest przeciwwskazan do latania, az dziw ze cie nie badal jeszcze. Trzeba sobie szyjke dobrze sprawdzic, bo to i łozysko najwazniejsze teraz :) pozdrawiam i trzymam kciuki, zeby wszystko ok bylo Cos tam jeszcze pisalam, ale nie wiem :):) Normalnie sa wykasonawne :( nieładnie Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 10.07.05, 14:43 Kurcze a jednak jest tylko nie wiem, czemu sie nie chce otwierac :( No u mnie tez lalo caly ranek. Wyprawilam mezusia w trase i odespalam caly tydzien :) Ja w sumie nie przytylam tak wiele ok 5 - 6 kg, ale ja nigdy szczupla nie bylam. rrr123 spoko jak tylko wyniki moczu masz w normie i cisnienie to sie nie martw, chyba, ze wyniki z glukozy zle wyjda. Tak wlasnie jest ze czesto dziewczyny szczuple przed ciaza duzo na wadze przybieraja, co nie zawsze idzie w parze z ich wygladem. Po prostu gdzies tam sie to upycha :) Mnie za to wszystkie kilogramy leca w brzuch i troszeczke w biodra. Z dosweiadczenia kolezanek wiem, ze szybko mozna wiekszosc po porodzie z rzucic :) pozdrawiam i milej niedzieli choc pochmurna zycze:) Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 11.07.05, 13:42 Czesc zaczynam sie zastanawiac czy faktycznie nie zmienic ginek. albo chociaz isc do innego na sprawdzenie czy jest ok wszystko 19 lipca mam wizyte jesli mnie nie zbada to pojde do innego wyniki moczu mam dobre a cisnienie slabe na badanie cukru ide jutro a napisze wam ze wczoraj bylam w kinie na Karolu ... i film godny polecenia troche brutalny na poczatku ale potem jest ok oczywiscie nie obylo sie bez placzu jedyny minus to dlugo trwa prawie 3godz i ja wysiedziec nie moglam moj maz z kolegami poszli na Wojne Swiatow i srednio zadowoleni Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 11.07.05, 18:30 ...zgage pojawila sie wczoraj wieczorem, jak do tej pory przez caly dzien ej nie mialam zobaczymy pozniej. mam nadzieje, ze nie bedzie mnie meczyla:O). Czy macie czasami takie wrazenie jak ja po przeczytaniu kilku roznych tematow, ze wmawiacie sobie choroby:O). Jak do tej pory od czasu do czasu mialam swedzenie skory na brzuchu i piersiach, ale nie zawsze i nie tak meczac, po posmarowaniu ustepowalo. Dzisiaj na forum przeczytalam na temat jakiej choroby watroby, ktora przeawia sie swedzeniem skory i szczerze mowiac zgupialam co mi jest. Maz uwaza, ze jeszcze troche to zaczne sobie choroby wmawiac. A jak u was jest ze swedzeniem skory? Czy powinnam sie martwic, czy to poprostu skutek rosciagania skory?, bo tak do dzisiaj uwazalam:O)... Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 12.07.05, 15:05 ...robicie juz zakupy dla waszych maluszkow. Ja dzisiaj ide jakies zaslonki kupic. Jesli chodzi o ubranka to troche kupilam, troche dostalam uzywanych i ostatnio tesciowa pokazala mi co chce kupic, oby mi sie podoba. jasne, ze kazdy przent w postaci ubanek zawsze cieszy:O). Przerazila sie tesciowa jak jej powiedzialam, ze kupilismy troche juz rzeczy dla dzidziusia, bo z tego co wywnioskowalam chca tez nam troche w ten sposob pomoc. Zamowilismy juz meble do pokoiku, maj przyjsc w przyszlym tygdniu, nie moge sie juz doczekac:O). A jak u was przygotowania:O)?... Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 20.07.05, 17:14 ...jak sobie dobrze przypominam to zawsze byl pare milimetrow wiekszy od normy. Mysle, ze dokladnie bede wiedziala na nastepnej wizycie. Z mojej ksiazeczki wynika, ze powinnien byc przeprowadzony dokladny pomiar dzidzi, wiec wtedy Ci moge cos dokladnie powiedziec. Wazne dla Ciebie jest to, ze wyniki sa ok i na tym powinna sie skupic... Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 21.07.05, 18:08 ...no to jestem w przyszlym tygodniu sama, ale nie bedzie tak zle, bo maz bedzie w domu:O). Bawcie sie dobrze... Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 25.07.05, 13:15 ...przed chwila rozmawialam z moja polozna u ktorej bede miala szkole rodzenia i powiedziala mi, ze twardy brzuch mozna miec max 10 razy dziennie, powinnam codziennie troche lezec i odpoczywac a poza tym 3 razy dziennie po dwa magnesy, co ma pomoc przy tym... Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 04.08.05, 15:21 ...pisze od czasu do czasu, zeby nam forum gdzies sie za bardzo nie schowalo. Dziewczyny czy zastanawialyscie sie juz co kupicie waszym malucha na zimme? Ja sie zastanawiam nad kupnem kombinezonu, takim bez nogawek tylko ze spiworkiem... Dajcie znac jak wrocicie:O) Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 10.08.05, 11:11 ...jak to jest u was, czy wasze maluchy tez sa tak bardzo aktywne jak moj. gdzies czytalam, ze po 28 tc ta aktywnosc sie zmniejsza, ale ja roznicy nie widze, wrecz przeciwnie:O)... Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 16.08.05, 11:12 ...ja jak narazie nie musze ubierac kurtki. mam jedna ale podejrzewam, ze i jej nie bede mogla dopiac:O). odswierzylam wrzystkie swetry, ktore ewentualnie bede mogla jeszcze ubrac. Ja z kolei sie troch przeziebilam, boli mnie gardlo i troche leci mi z nosa. Mam nadzieje, ze nie bedzie gorzej. Moj maly tez ma czkawke, wtedy brzuch mi regularnie skacze:O)... Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 24.08.05, 18:56 ...jestem po wizycie bardzo zadowolona, poniewaz z malym wszysko w porzadku. odpowiada swoimi rozmiarami do wieku ciazy. Lekarz powiedzial, ze jest bardzo ruchliwym dzieckiem. Stwierdzila, ze to bardzo dobrze. glowe juz ma na dole, czyli powoli sie przygotowuje do porodu:O). moje zelazo ostatni bylo nisko ale dzisiaj juz bylo lepiej. maly jest taki slodki:o)... Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 25.08.05, 10:39 ...nie napisalam wczoraj, bo zapomnialam, ze przez te dwa tygodnie 2kg przytylam, az sama w to nie uwiezylam, ale lekarka stwirdzila, ze to dobrze. Tylko ja sie zastanawiam jak ja to pozniej zgubie, a mam nadzieje to szybko zgubic i moje dzinsy zalozyc. powoli tesknie za normalnymi ubraniami, tym bardziej, ze teraz sa super wyprzedaze:O)ogladalam juz koszule do szpitala, znalazlam bardzo fajne, bo to co do tej pory widzialam to wszystko bylo takie babciowate haha:O). w przyszlym miesiacu zaczne pakowac torbe. A jak u Was przygotowania wygladaja?... Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 29.08.05, 16:38 ...jakis czas moze sie zdarzyc, ze sie nie bede odzywac. moze to byc 2-3 tygodnie a moze mniej. Zmieniamy internet... Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 11.07.05, 12:02 ...dzis jest u mnieladna pogoda, ale ja jestem nieszczesliwa z powodu zgagi, ktora sie od wczoraj pojawila. mialam ja na poczatku ciazy, potem jakis czas az do wczoraj:O)A jak u was? Pozdrawienia Z Bad Kreuznach... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 11.07.05, 17:04 czesc :) U mnie nadal lało poł dnia, ale teraz powolutku sie rozjaśnia. Rrr123 może zmiana gina nie będzie konieczna? Przemów do niego jak do człowieka na tej wizycie, ale jak Cie nie zbada, to ja na Twoim miejscu przed wyjazdem poleciałabym gdzie indziej,żeby sie upewnić czy wszystko ok. Przeciez na urlop wyjeżdża sie po to by odpocząć, a nie martwic się ew. dolegliwościami, których mozna było uniknąć. Myslę, że dasz radę z tym ginem. W końcu to on cię już długo prowadzi. Zrzuć na niego odpowiedzialność, to może sie poczuje do konkretnego obowiązku. Jokas a próbowałaś dociec po czym Cie ta zgaga męczy? Ja na przykład wiem, że powinnam unikać ostrych potraw i gorących i jakoś bez tej obrzydliwości na razie się obywam. Zdarzyło się, że mnie lekko dopadło, ale tylko wieczorkiem, i tylko po zjedzeniu ww wymienionych. Wiem, że niektórym pomagają migdały, innym ciepłe mleko i cos tam jeszcze, ale nie bardzo pamietam. Jak już nic nie pomaga to zawsze zostają apteczne specyfiki typu maalox, renie itp. Nie wiem, co tam u was dostepne, ale wiem, że większość mozna w ciąży zażywać. pozdrawiam serdecznie PS - a może ja też mężusia do kina wyciągnę np. jutro? dawno sie nie odchamialiśmy :) Ale chyba nie na karola, bo tez ostatnio nie trudno na filmach o łezkę u mnie :) Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 11.07.05, 20:51 Ten placz to chyba hormony bo ja tez bardzo czesto placze z byle powodu najczesciej jak widze w telewizji noworodki moj malutki dzisiaj cos malo aktywny czuje ze sie rusza ale nie kopie moze zmienil pozycje czy tez tak macie ze czasmi malo czujecie dzidzie czytalam ze okres od24-28 dziecko powinno najwiecej sie ruszac a moj jakos odwrotnie co do swedzenia mnie strasznie swedzi biust mam nadzieje ze juz nie rosnie Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 11.07.05, 21:18 ...ja czasami tez odczuwam,ze dzidzia czasami mniej sie rusza, ale to pewnie wynika z mojej/naszej aktywnosci. Mysle, ze nie masz sie co martwic, wazne, ze dzidzie odczuwasz. Ja czytalam gdzies, ze czym dzidzia wieksza to jego aktywnosc sie zmniejsza. W koncu ma rowniez mniej miejsca:O)... pozdrawiam i glowa do gory:) Jokas1 Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 12.07.05, 11:57 hej :) moje maleństwo też czasem ma takie dni, że leniwe jest okropnie, ale potem nadrabia. fakt, że ponoc do 28 tc ruszaja się najwięcej, potem maja po prostu coraz mniej miejsca. Inna rzecz, że faktycznie jak leżę to częściej je odczuwam, niż jak cos robię. Nareszcie słońce :):) pozdrawiam Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 12.07.05, 12:05 ...ja tez zauwazylam, ze jak leze, to mu sie chyba najbardziej podoba, bo wowczas wyczynia takie akrobace, ze tylko brzuch skacze. A ja to najbardziej lubie... Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 12.07.05, 19:41 Mialam dzisiaj isc na badania oczywiscie zaspalam tam jest do 10 pojde jutro moj maluch nadal jest malo aktywny i zaczynam sie powoli martwic czy wszystko w porzdku a dzisiaj na dodatek czuje sie dziwnie brzuch pobolewa nie wiem co to ma znaczyc a co do wyprawki dla malenstwa to ja jeszcze nic nie mam przesadna jestem ale mam juz chec cos kupic zwlaszcza jak ogladam te sliczne male ubranka Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 13.07.05, 10:23 ...napisz po wizycie, jak bylo i co sie dowiedzialas... Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 13.07.05, 14:11 Czesc dzis rano bylam na badaniach i naprawde wypicie tego slodzika to okropienstwo slodyczy mam dosc chyba na miesiac wynik juz mam 111 pani ktora mi to robila powiedziala ze dobrze bo norma jest podobno do 140 wynik krwi i moczu dopiero o 19godz choc juz jestem ciekawa jak moja hemoglobina ktora raz rosnie a raz spada dzidzius juz dzis troche lepiej wydaje mi sie ze powodem tego jest to ze brzuch mi troche podskoczyl i maly ma wiecej miejsca dlatego slabiej go czuje Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 13.07.05, 14:20 ...czasami sie zamartwiamy za duzo, wiem bo sama taka jestem. Mam nadzieje, ze wyniki beda dobre... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 13.07.05, 17:37 Spoko dziewczyny - będzie dobrze :) dotrwamy i urodzimy zdrowe maleństwa :) ja jak mam iśc na badania to muszę byc przed 8 z samym moczem, a z krwia to po 7 w przychodni, więc nastawiam budzik :) rrr123 a gdzie masz łożysko? Może na ściance przedniej? wtedy ogólnie czuje się mniej malucha. Ja mam na tylniej i wiem, ze znów mi sie przekręciło i kopie mnie po kręgosłupie, bo czuję to śmiesznie jak przez dodatkową membranę:):)A w ogóle to moje mocno uaktywnia sie wieczorem, a w ciągu dnia lekko tylko i rzadko daje o sobie znać. Co do tego martwienia to prawda, ja nie moge się przejmowac za duzo, bo potem nie spię. Więc odganiam od siebie daleko złe myśli. Do gina lecę jutro i mam nadzieje, że będzie ok:) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 15.07.05, 21:26 Czesc reszta wynikow dobra lozysko nie wiem jak jest ulozone tyle co wiem to u gory mam maly remont a przy tym urwanie glowy nawet nie mam czasu spokojnie siasc przy kompie Dota jak po wizycie Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 16.07.05, 14:33 czesc :) dziekuje wszystko podobno w porzadku :) słyszałam nareszcie bicie serduszka mojego maleństwa :)a te klucia, które miałam to ponoć po prostu kłucia i nic więcej. Tak więc spokojnie zyjemy sobie dalej :) Tylko te ciągłe dzeszcze mnie dobijaja, bo mam niskie cisnienie :( A front robót, to ja tez mam ciągle ubabrana gipsem i kurzem chodzę :( a jak u was? pozdrawiam Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 16.07.05, 17:28 ...jak slysze tez macie rmont:O). Wczoraj pomalowalismy pokoj dziecinny z czego sie bardzo ciesze, bo moge dalej go urzadzac:O). Dziewczyny uwazajcie przy waszych remontach i nie przeciazajcie sie. Ja przed 1,5 miesiaca mialam przeprowadzke, nie dzwigalam, ale jak same wiecie zawsze cos bylo do roboty. Krotko po tym bylam u lekarza i lekarz kazal mi troche zwolnic tepa bo innaczej grozi mi to przedwczesnym porodem. Wystraszylam sie caly kolejny miesiac, wiecej odpoczywalam, i nie przeciazalam sie. Po ostatniej wizycie lekarz powiedzial, ze jest wszystko w porzatku, ale pomimo powinnam duzo odpoczywac. Wiec Kobietki nie przepracowujcie sie tak bardzo:O)... Pozdrawiam Jokas1 Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 17.07.05, 18:54 Czesc dziewczyny u mnie dzisiaj ladna pogoda tylko moj nastruj kiepski maz wyjechal w delegacje na tydzien bardzo mi smutno teraz jak jestem w ciazy to nie lubie jak jezdzi w delegacje a tu jeszcze ten remont nie wiem czy sobie sama ze wszystkim poradze dobrze ze maly kopie to czuje ze nie jestem tak zupelnie sama Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 17.07.05, 23:32 u mnie w sumie nie remont, tylko adaptacja. Staram sie pomóc męzowi, ale jak tylko czuję, że cokolwiek jest nie tak to lecę dychać, a na drugi dzień leniuchuję :)Wtedy służe mu radą (jestem budowlańcem z zawodu :)) Malowanie pokoju zostawiamy na później. Poza tym, mam nadzieje ze za tydzień wreszcie wyjedziemy na ustęskniony urlopik i nareszcie się wybyczę :):) za wszystkie czasy. Moje maleństwo tez dzisiaj dziwnie aktywne było w dzień, a teraz grzeczniutko sobie tam siedzi, co dziwne, bo ostatnie tygodnie to głównie wieczorami dawało znać najmocniej o swoim istnieniu.:) pozdrawiam :) Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 18.07.05, 09:06 ...ja tez jestem od dzisiaj sama, bo maz wyjechal rowniez na delegacje, na caly tydzien. Nie lubialam i nie lubie tego, bo wtedy sama jestem w domu:(. Moj maluch ostatnio jest badzo atywny w ciagu dnia co badzo lubie... Pozdrawiam jokas Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 18.07.05, 21:46 A mój od wielu tygodni ten weekend spędził ze mną :):) ale zazwyczaj go nie ma. Na szczęście teraz jest juz do kogo gębę otworzyć:):) macie jakiś dobry spoób na bóle kręgosłupa? Wykończą mnie :( pozdrawiam Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 18.07.05, 21:57 Czesc mnie kregoslup jeszcze nie dokucza wiec nic nie wiem na ten temat ale mam pytanie wiesz moze gdzie w Katowicach lub Sosnowcu mozna zrobic USG3D chcemy z kolezanka wybrac sie zeby miec pamiatke a glupio pytac mojego ginekologa w mojej okolicy nigdzie nie ma 3D Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 18.07.05, 22:18 ...to jest najgorsze kiedy nie ma sie do kogo odezwac, wiem jak to jest, wiec licze dni kiedy moj maz wroci:O). na bole kregoslupa nie moge Ci nic doradzic, bo jak kolezanka nie mam ich, i chyba na szczescie, bo z tego co piszesz sa dokuczliwe... Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 19.07.05, 18:07 Czesc dziewczyny ja juz po dzisiejszej wizycie wszystko dobrze maluch rosnie i jestem szczesliwa szkoda tylko ze bylam sama ale nagralam na kasete video USG mezowi Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 19.07.05, 18:25 ...ja mam nastepna wizyte 11 sierpnia, ale juz sie nie moge doczekac. wizyty u lekarza zawsze uspokajaja, kiedy slyszy sie, ze wszystko jest ok. Moj maz chodzi rowniez ze mna do lekarza, oczywiscie jak moze, bo nie zawsze to pasuje. Dziewczyny od ktorego tygodnia ciazy chodzi sie czenscij do lekarza?... Pozdrawiam jokas1 Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 20.07.05, 08:33 Czesc ja na poczatku chodzilam co 2tyg teraz co miesiac ale czy pozniej bede chodzic czesciej moj gin. nic mi jeszcze nie mowil ale chcialabym znow co 2tyg szybciej leci a miesiac bardzo mi sie dluzy dziewczyny ile macie w obwodzie brzuszka ja mam 93cm chyba malo Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 20.07.05, 09:42 ...z tego co wiem to ja bede teraz czensciej chodzila, od kiedy tego nie wiem. ja tez uwazam, ze miesiac czekania na wizyte to jest dlugo. W obwodzie mam 99 cm, ale to jest chlopack tak wiec brzuch jest zawsze wiekszy. A ostatni jeszcze bardziej sie rozpych. W czoraj go odczuwalam w okolicy pepka:O)... Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 20.07.05, 14:52 U mnie tez podobno ma byc chlpoczyk a brzuch mam malutki wiec to sie chyba nie sprawdza przynajmniej nie u mnie a wiesz jaki duzy jest Twoj chlopak i ile wazy bo ja sie wczoraj nie dowiedzialam Dota chyba wyjechala bo sie nie odzywa Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 20.07.05, 21:19 ...jak sobie dobrze przypominam to zawsze on byl kilka milimetrow wiekszy jak w danym tc. Dokladnie bede wiedziala na nastepnej wizycie, bo wowczas dokladnie bedzie dzidzia mierzona to wowczas moge Ci cokolwiek powiedziec. Nie martw sie, wazne, ze wyniki sa ok. Ja tez czasami popadam w panike zwlaszcza jak czytam forum, staram sie o chorbach nie czytac, bo pozniej je sama sobie wmawiam:O). po przeprowadzce, jak mi lekarz powiedziala, zebym wypoczywala to sie troche wystraszylam i przez miesiac do kolejnej wizyty nie moglam spac. Okazalo sie potem, ze jest wszystko ok i teraz spie spokojnie. Z drugiej strony jestesmy zdrowymi kobietkami, wiec co moglo sie zlego dzidzi stac... Pozdrawiam i glowa do gory Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 20.07.05, 22:47 Mnie tez lekarz powiedzial ze dokladnie wszystko powie na nastepnej wizycie jaki jest duzy ale ja sie dzisiaj zaisalam na piatek do Katowic na wizyte podobno jest tam bardzo dokladne USG chce byc pewna ze moja dzidzia ma sie dobrze w 100% i czy to faktycznie chlopczyk moj gin. przez 3 poprzednie wizyty mowil ze chlopak a wczoraj ze nie moze powiedziec dokladnie zebym sie nie nastawiala a my juz to zrobilismy a Ty wiesz na 100% ze to chlopak moze Twoj gin. ma lepsze oko od mojego Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 20.07.05, 23:31 Hej Kobietki :):) jeszcze nie wyjechałam, ale miałam wczoraj rodziców u siebie przez cały dzień, a dzisiaj pół dnia teściów. Rrr123 super, że u was wszystko dobrze :) Jokas nie mam pojęcia od którego tygodnia chodzi się częściej, ale wiem, że od 3 trymestru, a ten liczony jest od róznych tygodni :( Więc dokładnie nie wiem, ale pewnie już od niedługo faktycznie. U mnie sie pewnie nic nie zmieni, bo i tak chodze co dwa tygodnie, ale teraz mam wizyte wyznaczona na przyszły tydzien a mój gin na wczasach a ja pewnie tez poza miastem. Spokojnie dam wam znac, że wyjeżdzam :) wstepnie planujemy na niedziele lub poniedziałek wyjazd z domku, ale to sie jeszcze okaże. rrr123 Ty wylatujesz w poniedziałek nie? U mnie w brzuszku dalej niespodzianka :) jeszcze wytrzymujemy w postanowieniu :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 21.07.05, 08:20 ...ja jestem pewnw, ze to chlopczyk, bo ja i moz rowniez widzielismy na USG, wic jak my moglismy to dostrzec to lekarz napewno sie nie myli:O)Wczoraj znalazlam harmonogram wizyt i wiem jak sie one teraz odbeda. Od nastepnej wizyty do 36tc co dwa tygodnie, a pozniej do teminu porodu tygodniowo, co mnie cieszy, be czas szybko mi zleci:O). W sobote skladamy pokoik dla malego. Juz sie nie moge doczekac:O). Szczerze mowiac sama bym wyjechala do moich rodzicow na urlob, ale ta podroz jest dluga bo 10 godzin autobusem, a moj maz nie chce mnie sama puscic. samochodem tez nie mozemy, bo maz nie dostanie urlopu, wiec tylko zazdroscic Wam urlopow:O). Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 21.07.05, 13:26 Ja jade z niedzieli na poniedzialek w niedziele o 00:50 mamy zbiorke w Balicach i im blizej tym mam gorszego pietra ale mysle ze jakos to bedzie moze zasne w samolocie i przespie strach jutro juz wraca moj maz wiec licze juz godziny do jego powrotu bardzo bym sie cieszyla zeby te wizyty u mnie tez sie tak odbywaly czlowiek jest spokojniejszy jak chodzi co dwa tygodnie Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 21.07.05, 13:36 ...dziwilo mnie, ze wy na poczatku mialyscie tak czesto, dalatego wam tak zazdroscilam:O). Ja teraz ostatni raz czekam tak dlugo i na szczescie. Ja tez licze godziny do przyjazdu mojego meza, bo w dzien jakos zleci, ale wieczory sama:O(... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 21.07.05, 16:51 Mój lekarz chyba ma taka taktykę przyjmowania pacjentek i tyle :):) Ja tez nie cierpię jak mój mężuś gdzieś wyjeżdza i tez najgorsze sa wieczory i noce :( hmm jokas biedaczko chyba na jakiś czas zostaniesz sama na naszym mini- forum :(, bo my tez chyba w niedziele lub w poniedziałek wybędziemy stad. Ale mam nadzieje, że jak wrócimy, to będzie co czytać :):)i na co odpisywać:)My dzisiaj na basenik jedziemy do krakowa, może mi pomoże na kregosłupik bolący? Ciekawe jak Maleństwo zareaguje na wodę z zewnatrz? Bedzie spało, czy wręcz przeciwnie? hmm pozdrawiam :) Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 22.07.05, 11:42 Maz bierze komputer ze soba tak ze postaram sie z wami laczyc mam nadzieje ze sie da dzisiaj mam ta wizyte w Katowicach wiec napisze jak bylo po powrocie juz za pare godzin wraca moj maz Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 22.07.05, 12:29 pewnie, że napisz :):) sama jestem ciekawa. Szybko ci sie udało wkrecic na to USG. Słyszałam, ze tam długie kolejki sa. Na pewno bedzie wszystko ok. No ciekawe, czy uda ci sie cos z Turcji naskrobac do nas :):) pozdrawiam Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 22.07.05, 13:11 ...moj maz tez dzwonila i za jakies 2,5 godziny bedzie w domu:O). Pewnie, ze pisz, jak sie oczywiscie podlaczysz do internetu. Ja bylam w tamtym roku na Teneryfie i tam w hotelu mozna bylo skorzystac z internetu, wiec nie powinnas miec z tym problemow. Dziewczyny mam do was pytanie czy u was tez od czasu do czasu trwadnieje wam brzch. U mnie dwa trzy razy dzienie, mam uczucie ze maly mnie uciska, czasami zboku. Bylam dzisiaj troche w miescie i to mnie kilka razy zlapalo. Troche sie wystraszylam i do domu rwalam jak tylko:O). Teraz z kolei jest juz dobrze... Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 22.07.05, 19:02 Juz jestem w domu wszystko w porzadku z malenstwem naprawde widac buzke taka pyzia slodka maz mowi ze podobna do mnie bo okazalo sie na tym USG ze dziewczynka ja jestem zadowolona ale moj maz wsciekly ze nasz gin. wprowadzil nas w blad choc i on ostatnio nie byl chyba pewny bo nic nie powiedzial ale jestem zadowolona ze wszystko ok z dzidzia wazy 80 dkg mam zdjecie buzki ktore caly czas ogladam no slodka jest Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 22.07.05, 19:08 Zapomnialam napisac ze jedyny problem jaki sie pojawil to zastoj prawej nerki u mnie nie wiem co powinnam zrobic czy dzwonic do swojego gin.ale glupio mi bo pomysli ze go sprawdzam co do brzucha mi tez twardnieje ale puszcza za chwile tak podobno moze byc mam zapisana no spe 2xdziennie ale nie biore bo az tak bardzo mi to nie dokucza Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 22.07.05, 19:54 ...dokladnie u mnie jest tak, przez chwile i pusci. Ja nie biore nospy, ale lekarzkazal mi 3 razy dziennie magnes brac. Super, ze wiesz co bedziecie mieli, to zawsze pomaga przy zakupach:O)i mozesz juz immie wybierac:O). My tez ostatnio widzielismy buske na USG, na pewno nie tak dobrze jak ty. Ja sie juz nie moge nastepnej wizyty doczekac:O. Moj maz jest juz w domu i zlozyl juz lozeczko, wyglada slodko:O)... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 22.07.05, 22:45 Tez tak mialam z tym brzuszkiem , twardnial jak lecialam do pracy albo na zakupy, piopuszczal jak siadlam lub odpoczelam, albo to skurcze macicy, ktora cwiczy albo lekkie przepracowanie. ja uniknelam nospy, ale magnez biore 1 raz dziennie. Od kilku dni staram się stosowac tumiwisizm, ale nie leżę i nic mi sie nie dzieje. rrr123 niezle z ta plcia :) i wlasnie dlatego my nie chcemy wiedziec, co ma się urodzic, to będzie i juz, byle zdrowe bylo. A jesli chodzi o nerki, to mecz lekarza, co zrobisz na wyjezdzie? wiem, ze urospet mozna spokojnie i bez recepty dostaniesz. Jokas niezle :) my nawet nie wiemy jakie łózeczko kupimy, a wy juz zlozyliscie :) pozdrawiam serdecznie i ide sie umyc :):) potem serialik i spac :) Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 23.07.05, 08:43 ...skladamy wszystko teraz dla dzidzi, bo moj maz ma naprawde napiety plan. Co ma byc to bedzie, nie jestem przesadna. ierze i wiem, ze bedzie wszystko w pozadku:O). Juz przeciez przezylam 26 tygodni i jeszcze tylko 14:O).Meble sa jak najbardziej proste i standardowe. Moj maz chcial to zlozyl, ja sie tylko moge z tego cieszyc, bo moge dalej urzadzac. Jesli chodzi o brzch, to te trwadnienie mialam wlasnie podczas spacerow w miescie, w domu tylko od czasu do czasu... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 23.07.05, 11:04 A mój powoli z napietymi planami pasuje :) obiecal, ze czesciej bedzie w domu po urodzeniu dziecka, ale czy tak bedzie naprawde? zobaczymy. Z drugiej strony kasa z jego wyjazdow nie jest taka zła. Wiec tak zle, tak niedobrze. I tak biedaczysko po moim wielce długim 3,5 miesiecznym macierzynskim bedzie musial sie malenstwem zajmowac jak ja bede w pracy i tak na zmiane. Jokas mnie przeszlo jak troche zwolnilam, wiec moze tez sprobuj :) Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 23.07.05, 11:43 ...w pewnym momecie tak czy inaczej musze zwolnic, bo z duzym brzuchem nie bede mogla za szybko, ale wlasciwie jakiekolwiek pierwsze zakupy zrobilam w tym miesiacu. To wszystko slyszy sie tak, ze jest to tak wiele, ale wcale nie. Z tego co czytalam inni robia juz zakupy od 14tc, kiedy ja nie mialam to jeszcze w glowie. Chociaz czasami mialam juz wtedy ochote:O). Jestem dobrej mysli... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 25.07.05, 09:32 Ech z tymi akupami to róznie bywa. Ja mam sporo ubranek od siostry i koleżanka też składa, więc tylko kilka sztuk dokupię, bo nie ma sensu więcej. Potrzebujemy tylko łóżeczka i wanienki z takich wiekszych rzeczy, więc myślę, że spokojnie we wrzesniu zdążymy. Ale pewnie jak sa możliwości, to dlaczego nie zacząć przygotować wczesniej? U mnie trwa adaptacja kawałka piwnicy na gainecik męzusia i jego sprzęt chwilowo zawala przyszły kącik dla Malucha więc nawet gdybym cos kupiła, to i tak nie mam co z tym zrobić. Poza tym jeszcze malowanie pokoju trzeba odprawić. Moja dzidzia jakas taka hiperaktywna się zrobiła :):) Bardzo duzo kopie :)Na szczęście to miłe uczucie. Wyjeżdżamy dzisiaj z mężusiem i jesli będzie tam gdzieś dostep do netu, to na pewno zaglądnę, jeśli nie, to spotkamy się mama nadzieję tutaj za jakieś dwa tygodnie. Jokas pisz jak najczęściej, my z rrr123 będziemy później nadrabiać. Ona chyba szczęściara już na miejscu, a mnie czeka kilkunastogodzinna jazda nad morze. Ale mam nadzieję, że chociaz tam będzie pogoda. Bo u nas wciąż pochmurno :( Pozdrawiam życząc wszystkiego dobrego i udanych łowów zakupowych :):) Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 25.07.05, 10:22 ...u mnie sie tez pogoda zepsula, ale dla mnie to dobrze, bo nie lubie upalow. W sobote bylam w szpitalu sie skontrolowac na ten twardy brzuch, stwierdzilam, ze leoiej dwarazy dmuchac na zimne jak raz za pozno. Nic nie znalezli, z szyjka wszystko ok, wszystko pozamykane i dzidzia ma sie dobrze. Sprawdzane mi bylo, czy nie mam przedwczesnych boli. Jak mialam to badanie to dzidzia miala czkawke:O). Zazdroszcze wam urlopu, ale mysle w przyszlym roku juz we trojke na pewno sie gdzies wybierzemy:O)... Zycze wam udanego urlopu i do uslyszenia po powrocie:O) Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 01.08.05, 11:14 ...gdzies sie nasze forum schowalo. Tesknie za wami bardzo, bo brakuje mi naszych pogaduch:O). ja rozpoczynam 28 tc ich sie bardzo z tego powodu ciesze:O). W przyszlym tygodniu w czwartek mam termin:O)(w koncu)... Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 09.08.05, 10:53 Czesc dziewczyny ja juz jestem w domku cala i zdrowa maluch tez lot samolotem przezylismy bez problemow nic sie nie dzialo w hotelu sami polacy wiec bylo sie z kim nagadac naprawde fajnie ciesze sie ze pojechalam bo odpoczelam i przez dwa tygodnie mialam meza przy sobie zrobilam tam pierwsze zakupy dla malenstwa bo troche taniej a wykonanie naprawde dobre i lepszy wybor dzidzia caly czas dawala znac o sobie wiec mysle ze upaly jej nie zaszkodzily a co slychac u was dziewczyny Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 09.08.05, 11:32 ...super ze just jestes i ciesze sie, ze nasze forum powraca do zycia:O). Ja sie czuje dobrze bruch mi przytyl troche teraz mam 103 cm. W czwartek ide do lekarza to dowiem sie jak malenstwo sie czuje, ale jak do tej pory jest aktywne... Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 09.08.05, 20:29 Ja wizyte mam 16 sierpnia ostatnio gin. mowil ze to wazna wizyta bo bedzie dokladne badanie i powie juz cos o porodzie jak bede rodzila zmartwilam sie troche bo w szpitalu w ktorym bede rodzila nie ma porodu ze znieczuleniem a ja chcialam rodzic ze znieczuleniem jestem malo odporna na bol a Wy jak chcecie rodzic wroce jeszcze do wakacji wszystko fajnie tylko 2tyg sie zatrulam czyms i dwa dni chorowalam jadlam same biszkopty jedzenie u nas jest jednak najlepsze Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 09.08.05, 21:03 ...ja chce tez miec zneczulenie, bo ak ty jestem malo odporna na bol. To co chce, zeby mi dali to PDA, tak to tutaj sie nazywa. Dostaje sie to gdziws w okolicy krzyza. Jednak nie bede tego brala od razu przy porodzie, dopiero jak poczuje, ze nie wytrzymym to zaczne narzekac:O). Ja tez sie jakos dzisiajdziwnie czuje, spalm duzo po poludniu, brzuch mi sie troche napina, ale musze powiedziec, ze brzuch mi ostatnio o 2cm przybyl, wiec maly jest napewno znacznie wiekszy. Jak sie rusz to czasami nie moge spac:O)... Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 11.08.05, 10:24 Moj maluch tez daje w nocy znac o sobie wczoraj mnie porzadnie skopal a jak leze na boku to dopiero wtedy kopie chyba mu nie wygodnie ja zas mam problem z zoladkiem nic takiego nie jem a caly czas boli to chyba jeszcze od tej Turcji napisz jak bedziesz po wizycie Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 11.08.05, 12:14 ...wlasnie wrocilam od lekarza i jestem bardzo zadowolona. Martwilam sie tym twardym brzuchem, ze moze mi sie szyjka skraca albo cos innego. Jednak sama lekarz jest zadowolona, ze jest wszystko ladnie pozamykane i razem sie trzyma. Wytlumaczyla mi, ze mam silne miesnie brzucha i podczas ruchow dziecka moze on trwardniec. Pokuli mnie troche dzisiaj, bo pobrali mi krew z palca, z reki i w pupe dostalam taki preparat ktory przeciwdziala konfliktowi krwi, bo ja mam RH- . Mam obecnie 66kg i lekarz stwierdzila, ze maxymalnie przytyje jeszcze 3 kg, ale przy moim wzroscie jest to idealna waga. UsG dzidzi nie robila, poniewaz mialm robione dwa tygodnie temu w szpitalu. Kolejna wizyte mam za dwa tygodnie czyli 24 w srode i wowczas dzidzia bedzie mierzona. Szczerze mowiac czuje sie dobrze po uslyszeniu tych wiadomosci, spadl mi kamien z serca, ze niegrozi mi porod przedwczesny... Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 11.08.05, 19:22 To fajnie ze wszystko dobrze mam nadzieje ze u mnie tez bedzie ok ja waze juz 68kg i napewno jeszcze przytyje mam nadzieje ze pozbede sie tych kiogramow po porodzie powinnas sie cieszyc ze tak malo tyjesz masz zrobiona liste co kupic malenstwu i sobie do szpitala bo ja nie mam pojecia nie wiem jakie butelki kupic jest taki wybor Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 11.08.05, 19:39 ...dla dzidzi mam koplecik kupiony do szpitala, a rzeczy do szpitala dla mnie bede w przyszlym miesiacu kupowala. jesli chodzi o o butelki to zasiegnelam rady znajomej, ktora jest juz mama. Ona na poczatku kuila butelki NUK, ale wszystkie wyrzucila do kosza bo smok przy jedzeniu sie poprostu zapowietrzal i sklejal co powodowalo, ze dziecko nie moglo normalnie jesc. Polecila mi Avent butelki, bo maja sylikonowe smoki i sa jakosciowo dobre. Szczerze mowiac ja kupilam 3 szt. 125ml, 260ml i 330ml i mysle, ze mi to wystarczy, bo przeciez mozna myc:O). MOJA LISTA DO SZPITALA: - 2 szt. koszula nocna rozpinana z przodu -kapcie -2 szt. recznik(najlepiej ciemny) -kosmetyki, ktore uzywasz -klapki pod prysznic -dokumenty Tak ta lista miewiecej wyglada DZIDZI do SZPITALA: -body -spiochy -kaftanik -kurtka, albo sweterek rozpinany -czapka -kocyk -pieluszki potrzebne jak sie dzidzi bedzie odbijac -ewentualnie chusteczki do mycia pupy Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 12.08.05, 20:08 Dzieki bardzo za ta liste przynajmniej wiem juz co bede mosiala wziasc ze soba do szpitala do porodu jeszcze prawie trzy miesiasce a ja juz zaczynam sie bac pod koniec sierpnia rodzi moja kolezanka ciekawa jestem jak jej pojdzie ja nie moge sobie wyobrazic porodu jeszcze bez znieczulenia czujesz czasami bol jak Cie maly kopnie mnie wczoraj wieczorem kopal w okolicach pepka i czulam bol a wogole to jeszcze zaczol sie przesowac az caly brzuch lata mam nadzieje ze nic mu nie dolega a co jeszcze do tej listy to jakie pieluchy tetrowe czy pampersy Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 12.08.05, 22:02 ...ja ma takie male okolo 30 na 30cm z flaneli biale, ale jak kupisz zwykle tetrowe, po to tylko, zeby polozyc na ramieniu i sie maluchowi ewentualnie odbilo. Raz czytalam, ze lepiej wziac do szpitala pare pampersow, bo szpital jest biedny i oszczedza:O). Jesli chodzi o liste to zapomnialam napisac, ze nalezy wziac takie specjalne majtki jednorazowe(do kupienia w aptece), ktore zaklada sie po porodzie i duze podpaski bo w szpitalu dostaniesz tylko ligniene, a o nie jest dobre. ja tez powoli mysle o porodzie i tez mam stracha. Maly tez wyprawia takie czasem fikolki, ze sie w glowie nie miesci. Brzuch tylko caly chodzi:O). Dota sie jakos nie odzywa... Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 13.08.05, 10:03 ...co mi sie jeszcze przypomnialo do szpitala warto rowniez wziac wkladki laktacyjne i biustonosz wygodny do karmienia, bo ponoc piersi po porodzie robia sie duze i ciezkie:O). Ja tez sie bardzo boje, poniewaz nie mozna nawet sobie porodu wyobrazic, trzeba to samemu przezyc. Co dla mnie jest najwazniejsze to zdrowe dziecko i zeby bylo z nim wszystko w porzatku, a bol jakos przetrzymam te pare godzin. jak sie czujesz, przeszla Ci juz rewolucja rzoladka?... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 14.08.05, 15:40 Jestem juz jestem :):) Urlop ok, tylko pogoda w polsce fatalna :(, ale musielismy zostac dłużehj, bo męzuś miał grac koncerciki i nie opłacało sie wracać i zaraz jechac z powrotem :) Co do wyprawki dla maleństwa, to wiem, że u nas w szpitalu żadaja pampersów na pobyt, dowiedzcie sie więć jak to u was jest, a jeśli chodzi o ciuszki to potrzebne tylko na wyjscie do domu. U mnie wszystko ok, malenstwo bardzo ruchliwe i miewa czkawki :) Do gina ide w srode to sie dowiem moze czegos wiecej. Pozdrawiam serdecznie i ciesze sie, że u was wszystko dobrze. Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 14.08.05, 16:39 ...no to jestesmy juz wszystkie. Jesli chodzi o pieluchy to u mnie na ten czas szpital zapewnia, czyli nie jest tak zle, ubranka tak jak pisalam to mialam na mysli na wyjscie, bo szpital na czas pobytu zapewnia. Moj maly tez ma czesto czkawki i takie smieszne uczucie:O)... Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 15.08.05, 11:22 Moj zaladek przeszedl na szczescie moge jesc juz wszystko jutro mam wizyte to zobacze co sie dzialo moj szpital tez jest biedny nie wiem jak jest z pieluchami na odziale noworodkowym ale jak lezalam na poczatku ciazy na ginekologi to nawet papieru nie bylo ale lepiej zawsze miec swoje jest taka beznadziejna pogoda ze nawet z domu szkoda wychodzic najgorsze ze w zadna kurtke sie nie dopinam Dota fajnie ze juz jestes czy Twoj maz jest muzykiem Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 16.08.05, 09:23 Super więc, że obie jesteście zdrowe :):)Pogoda też mnie dobija i nic mi się nie chce :( Najgorsze, że ostatni tydzień wczasów tez taki był :(:(, no ale jodu też troche było i tylko to mnie pociesza. jeśli chodzi o kurtki, to tylko jedna mi się dopina, ale ledwo ledwo. Kurcze już trzeci dzień jak moje maleństwo męczone jest czkawkami. Strasznie mi go żal, ale chyba sposobu na to żadnego nie ma niestety. Tak, mój mąż jest zawodowym muzykiem. Gra na fortepianie i instrumentach klawiszowych. poza tym nieźle na kilku innych i oczywiście hobbystyczne czasami na nerwach - jak każdy hihi. jutro idę do gina, a dzisiaj byłam na badaniach - przezyłam jakoś to wstretne badanie na glukozę bleee. Ohyda!!! miłego dnia Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 17.08.05, 09:43 Czesc dziewczyny ja juz jestem po wczorajszej wizycie z malenstwem wszystko dobrze wazy 1kg 70dkg lekarz mowi ze jesli bedzie tak rosla to powinna przy porodzie wazyc 3600 oczywiscie on teraz tez potwierdzil ze to na 100% dziewczynka zreszta wczoraj bardzo dzobrze bylo widac psioche mala ulozyla sie juz glowka do dolu tylko ze buzka do gory jedyne co mnie martwi to powiedzial ze mam za chudy brzuch jak na ten tydzien ciazy i teraz sie zamartwiam ale co mam zrobic ze on taki maly Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 17.08.05, 10:10 ...nie martw sie na zapas. jak z dzidzia wszystko ok to najwazniejsze. Ja mam w nastepna srode wizyte i tez sie dowiem wszystkiego, bo bedzie nasze malenstwo mierzyla. Ja tez mam ciagle wrazenie ze moj brzuch jest maly. Co najgorsze, ze jestem teraz przeziebiona i to mnie dobija... Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 18.08.05, 22:59 Czesc dziewczyny co slychac Dota jak po wizycie u gin ja mam od wczoraj tesciow na glowie i malo czasu zeby siedziec przy kompie i tak samo od wczoraj mam dziwne szczykanie w pochwie zwlaszcza jak stoje i latam co chwila do toalety glupio mi dzwonic do gin bo wiem ze od wczoraj jest na urlopie moze minie Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 19.08.05, 10:08 ...wiesz to moze byc od glowki dziecka. poprostu jest ulozona w dol i cie naciska. Powoli jest juz czas na to, zeby tam sie znalazla. ja z kolei mam pieczenia w pachwinach, ale moja mam mowi mi, ze to normalne, ona tez tak miala. ja mam gosci w niedziele, bo przyjezdza do mnie mam na tydzien z czego sie bardzo ciesze... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 20.08.05, 14:10 No witam was serdecznie :) Wolałam nie pisac przez ostatnie dwa dni, bo miałam strasznego doła :( Juz mi lepeij, ale nie do końca. Otóż z maleństwem wszystko dobrze. Główka i brzusio terminowe, ale nóżki wyprzedzają je prawie o miesiąć. Więc będę mieć długonogie dziecko. Nerwy mam, bo przez przypadek lekarz mi pokazał płeć mojego dzieciaczka, a nie chcielismy jej znać z mężem. Ale ja twardo obstaję, że nadal nic nie wiem, bo on nie chce wiedziec i nie powiem nikomu, chyba, że on sie zdecyduje, że jednak tak. I moje maleństwo ułożone jest juz prawidłowo. No to moje kochane życzę udanego weekendu :):) pozdrawiam Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 20.08.05, 14:44 ...moja dzidzia bedzie mierzona w srode, a ja juz sie nie moge doczekac. DOTA nie ma sensu sie denerwowac, ja tez mam dlugie nogi i niektozy mi zazdroszcza:O) (tak tylko zartem). Wierze ze sie denerwujesz bo to normalne, ja taka sama jestem i to czasmi nie jest dobre. Ja skolei sie wkurzam kiedy mi cos na brzuch spadnie, jakies male pudelko. To mnie nie boli, ale nienawidze tego bo niechce dzidzi cos zrobic. Maz powtarza, ze jak ja nie odczuwab bolu to on tym bardziej, bo przeciez ochrania go woda. Ja juz szczerze mowiac chcialabym go juz miec przy sobie i wiedziec, ze jest wszystko ok:O)... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 21.08.05, 13:02 wiem, ze nie ma sensu sie denerwowac, ale troche mi ta wiadomosc przewrocila kawalek mojego wewnetrznego swiata i przez dwa dni mialam dola. Teraz powoli przyzwyczajam sie do mysli, ze moje dziecko ma okreslona plec i nie do konca jestem pewna czy podolam :) Po prostu bylam nastawiona i to bardzo na te druga :):) Teraz sie boje ze nie bede potrafila wychowac dzieciaczka tak jakbym chciala. Ale mysle ze to moze tylko moja chwilowa schiza. W kazdym badz razie jest juz lepiej :) pozdrawiam - Jokas, a Twoj maz ma racje :):) na pewno malego to nie boli :) Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 22.08.05, 10:40 ...ja jak sie dowiedzialam, ze bedziemy mieli chlopca to tez sie zastanawialam jak sobie dam z nim rade przy wychowaniu. Rozmawialma nawet z moim mezem. On stwierdzil, ze to n ie ma znaczenia, ze ja to bede czula:O). Mam taka nadzieje, ze bede potrafila:O). U mnie pochmurna pogoda a ja sie coraz bardziej zmeczona czuje:O) A jak u Was z samopoczuciem?... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 22.08.05, 14:44 Jokas tez mam nadzieję, że to poczuje :), bo jak nie to mnie czeka depresja poporodowa :):) Ech mam nadzieję,żę będzie dobrze, w końcu nie jestem sama. mam kochanego męża, który juz szaleje za maluchem :) Razem jakoś wychowamy dzieciaczka na porządnego ludzia. U nas kolejny dzień pieknej pogody, ale strasznie duszno, a te chmurzyska od was chyba nadchodzą powoli. Samopoczucie ok :) Byłam dzisiaj w pracy i dostałam nieśmiałą propozycje dyrekcji, abym juz nie wracała do pracy od wrezśnia, tylko dopiero po macierzyńskim. Musze się nad tym porządnie zastanowić, a tak szrzerze to mi sie juz nie chce pracować hiohih leniwie więc pozdrawiam szanowne koleżanki :) Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 23.08.05, 10:57 ...u nas na szczescie tez sie zrobila ladna pogoda, dobrze bo jest u mnie mama to mamy co robic:O). Ja wczoraj takiego ataku zgagi dostalam jak nigdy do tej pory. obudzilam sie w nocy z palacym gardlem, ale to moja wina, bo zrobilam wczoraj za pikantne jedzenie i to pewnie tego skutki byly:O). Maly jest slodki, wirci sie niesaowicie tylko brzuch skacze:O). Jutro mam wizyte to podziele sie jutro czyms wiecej z Wami:O). cos sie nam nie odzywa rrr123... Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 23.08.05, 21:07 Czesc dziewczyny u mnie wszystko dobrze i u dzidzi tez ale jak pisalam ostatnio mam rodzicow meza na glowie i nie mam czasu na pisanie dzisiaj pojechali odwiedzac rodzine to chwila spokoju wiecie ze dopiero teraz rozumiem kolezanki ktore gadaja na swoje tesciowe myslalam ze moja jest ok ale po paru dniach razem mam dosc u mnie pogoda jest okropna pada caly czas Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 24.08.05, 22:16 hej :) rrr123 super, ze w porzadeczku. tesciowe i tesciowe bywaja okropni. Ja juz ostrze pazurki. Moja dzidzia tez ruchliwa, wczoraj mialam koncert rockowy w brzuchu ze zrzucaniem gitar ze sceny :):) Dzisiaj tylko sztorm na morzu :) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 27.08.05, 20:40 Czesc dziewczyny mam zle dni zloszcze sie caly czas i mala to chyba czuje bo rusza sie caly czas mam nadzieje ze jej nie szkodze choc dzisiaj boli mnie troche brzuch i postanowilam zestopowac bo sie przestraszylam bylam dzisiaj na zakupach i kupilam pare ciuszkow dla malej ale szukam koszuli nocnej dla siebie i nie moge znalezc rozpinanej z przodu sa ale jakies z zakladkami nie wiem czy taka moze byc a co u was Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 28.08.05, 10:05 ...ja juz znalazlam dla siebie koszule na krotki rekawek i rozpinane z przodu. Jedna czerwona a druga ciemnoniebieska. Uwazam, ze powinna byc rozpinana z przodo bo jak bedziesz karmila to jest to wygodne dla ciebie. Ja sie wczoraj przestraszylam, bo z samego rana mialam jednorazowo ciemny uplaw. Obserwowalam caly dzien i dzisiaj i jest wszystko w porzadku, ale co sobie nerwow napsulam to juz moje. maluch jest coraz to silniejszy i wybiera sobie pozycje w jakich mam spac:O). Powoli spanie na bokach mnie meczy, ale do konca juz mniej jak wiecej:O)... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 28.08.05, 11:09 Ja mam tylko jedna koszule rozpinana na przodzie w kolorze piekna ostra malina :) rrr123 z tego co piszesz to mi wychodzi, ze to typowa koszula do karmienia, ta z zakładkami. Spojrz co sprzedaja na allegro, to bedziesz wiedziala. U mnie w szpitalu i tak nie mozna miec swojej, wiec nie kupuje wiecej, chyba, ze do czasu mojego porodu cos sie zmieni. Mój Maluszek tez ciagle rozrabia, a ja ciagle latam i dzwigam, ale coraz bardziej się po tym czuje zmęczona. W ogóle to wracam do pracy od wtorku i nie wiem jak to bedzie. Raz mi sie zdarzylo, ze dziecko zaprotestowalo na moj prawy bok i musialam sie na lewy przekreciec, poza tym to grzeczny dzidzius :) pozdrawiam Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 29.08.05, 08:50 Czesc dziewczyny czy wasza dzidzia ma czasami takie dni ze bryka caly dzien bo moja normalnie jest spokojna a wieczorami dopiero rozrabia a wczoraj odwrotnie caly dzien ja czulam jak buszuje a wieczorem to stweirdzilam ze w brzuchu mam chyba dwoje i akurat tocza bitwe w nocy wstalam do toalety a ona nadal buszuje nie wiem czy to normalne ze ona jest taka pobudzona Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 29.08.05, 10:00 ..nie martw sie. ja jak bylam u lekarza to ona stwierdzila, ze mam bardzo ruchliwe dziecko, ale powiedziala, ze dobrze, wiec nie masz powodu do zmartwien. Moj bryka calymi dniami, tylko nuzki i raczki czuje jak sie przesuwaja, ale ja to lubie i sie nie martwie bo swiadczy to o tym, ze jest silnym dzieckiem i jest mu dobrze:O). Mnie czasem w nocy kopie w zebra:O)... Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 30.08.05, 19:07 Czy bola was plescy bo mnie w nocy mecza nie moge lezec na wznak na boku nie bo mala od razu kopie noc koszmar slysze tylko jak moj malzonek smacznie spi a tesciowa nadal dziala mi na nerwy juz niech jedzie Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 31.08.05, 21:40 Cóż moje ma czasem takie dni, że zastanwaiam sie, czy w ogóle śpi? :) Ale muszę przyznać, że najbardziej Maleństwo jest aktywne wieczorem, jak juz sie położę. W dzień nie kłade sie w ogóle, więc ma mniejsze pole do popisu, ale jak chcę usnąc, to grzecznie idzie spać ze mną i wstaje dopiero jak ja wstanę. Ułożone Maleństwo :) Mam troche mniej czasu, bo ten remont w domu, duzo spraw do załatwienia i do pracy przedwczoraj wróciłam. Jutro ide do gina, to sie okaże, czy wszystko w porzadku i mogę dzieciaki jeszcze postraszyć swoija osobą. pozdrawiam cieplutko A co do pleców, to mi sie gadac nie chce, czasem ani siedzieć, ani leżeć sie nie da, ale jak juz znajde odpowiednią pozycję, to usypiam, gorzej z przewracaniem sie z boku na bok :( Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 01.09.05, 19:48 ... ja ostatnio jestem zmeczona i duzo spie popoludniam. Jak dlugo siedze to tez ie moge znalesc sobie miejsca, ale dziewczyny jeszcze 8 tygodni i to juz niewiele. Jednak co raz czesciej mysle o dziecku, zeby bylo zdrowe i porod przebiegl prawidlowo. A jak u Was mecza was rowniez takie pytania?... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 02.09.05, 17:17 Witaj nowa przyszła mamo :):)Prosimy tylko o wpisywaniez ostatniego posta wtedy nam nie ucieknie Twoja wypowiedz, chyba ze to znowu psikus tego forum:( Jokas męczą męczą :):) Dosłownie od kilku dni, moje Maleństwo kopało jakoś inaczej, a i czkawka jakoś zupełnie gdzie indziej... Wczoraj byłam u gina i czego sie dowiedziałam? Że moja dzidzia mały złosliwiec :), z pieknego główkowego położenia obrociła się na paskudne posladkowe. Cały czas mam nadzieję, że sie szybciutko przekręci, bo duże i chwilowo grozi mi cc :( A to mi sie wcale nie podoba:(, przeraża mnie bardziej niz poród naturalny, choc może sie mylę. Jokas co do zmeczenia, to wieczorami faktycznie, ale jak juz pewnie pisłam wrocilam po wakacjach do pracy i latam :):) Własnie wróciłam z cementem do domu i 6 litrami napojow, bo u mnie aktualnie robi sie wylewka, rekami meza i ojca. Tak wiec mam mniej czasu na to "myslenie", wg mnie to nawet lepiej. Lezę i odpoczywam tylko w nocy, bo ruszając sie, lepiej się czuję. Poza tym znowu usłyszałam, że wszystko w porządku i dziecko duże. :):) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 03.09.05, 09:23 ...ja wczoraj mialam pierwszy kryzys w ciazy. cala noc nie spalam bo bolaly mnie pachwiny. Rano myslalam ze mam prawdziwe bole porodowe, nie moglam spac, lezec ani siedziec. Wzielam ciepla kopiel i na szczescie mi przeszlo. Czytalam gdzies ze w ten sposob mozna rozpoznac bole, jak nie przechodza w wodzie to nalezy jechac do szpitala. tak na przyszlosc dla was. jak pisalas DOTA o nowej mamie to nieskapowalam od razu o co ci chochi:O). Jak najbardziej witam nowa mame:O)... Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 07.09.05, 10:17 ...ja dzisiaj spalam jak zabita, pomimo, ze musialam 5 ray wstawac, zeby isc do Toalety:O). O 14:30 mam termin u lekarza i sie nie moge juz doczekac. Napisze jak wroce... Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 04.09.05, 10:45 Czesc dziewczyny dlugo nie pisalam ale upajam sie spokojem w domu tesciowie wyjechali i zapanowal spokoj moje malenstwo ma sie dobrze wieczorami tylko staje sie nie znosne bo ja chce spac a ona zaczyna sie bawic mam pytanie czy wam tez puchna dlonie bo ja rano mam takie spuchniete ze az bola slyszalam ze nogi puchna ale czy dlonie moja wyprawka dla malej jest juz prawie gotowa ale dla siebie do szpitala jeszcze nic nie mam Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 04.09.05, 13:27 ...to jest normalne, moja szwagierka musiala zdjac obraczke bo jej tak puchly rece i nogi, wiec sie nie martw. ja dla malenstwa tez juz mam skopletowane rzeczy do szpitala a i dla siebie kupilam juz 2 koszule. Wszystko lezy w luzeczku razem, zebym widziala co mi brakuje. musze jeszcze jakies porzadne kapcie kupic, a poza tym mam wszystko:O)... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 05.09.05, 20:44 no witam :):) Jokas, bo cięzko ja zauwazyc, albo portal ja tak wyrzycił, albo odpowiedziała nie na ostatniego posta :) Ale tez sie cos nie oddzywa :( Cóż ja wróciłam do pracy, troche mniej czasu mam przez to niestety, ale to nie na długo, nawyzej do konca miesiąca. Co do opuchnietych dłoni, to mam od dobrych kilkunastu dni. Przed ciaza tez tak miewalam. Mam nadzieje, ze to nic groznego nie jest. Na wieczor przechodzi i juz. Kurcze ja praktycznie nic nie mam:( Tylko kocyk i reczniki dla dzidzi. Dla mnie jedna koszula, ale jak wam pisalam u mnie w szpitalnej sie siedzi :( Jedyne co, to wyprałam wózek, nosidełko i ciuszki po siostrzencu, no i nowy kocyk :) Jokas dzieki za info o cieplej kapieli :) Moje malenstwo na szczescie w nocy nadal grzeczne, spi jak ja spie, ale usypia ze mna i zaraz jak sie obudze, to ono równiez :) jedyne co mi naprawde mozno daje w kosc, to kregosłup :( niestety, ale coz poza tym wszystko w porzadku :) pozdrawiam Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 05.09.05, 21:14 ...ja dzisiaj zrobilam ostatnie zakupy odnosnie rzeczy dla mnie do szpitala. W srode ide znowu do lekarza. Ciesze sie, bo miewam krotkotrwale bole podbrzusz, ktore zanikaja. Podejrzewam, ze to sa mala bole. jestem ciekawa co powie mi lekarz. mam nadzieje, ze nie mam zadnego rozwarcia. W czwatek z kolei rozpoczynam szkole rodzenia, wiec bedzi mi czas troche szybciej lecial, z czego sie ciesze. Czym wiecej zajecia tym lepiej:O)... Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 05.09.05, 21:56 Czesc dziewczyny wczoraj moja kolezanka urodzila zdrowego chlopczyka jej maz ktory byl przy porodzie mowi ze bolu nie miala ale rodzila ze znieczuleniem ja juz tez bym chciala miec moja kruszynke przy sobie nie moge sie doczekac ja wizyte mam dopiero za tydzien bo niestety chodze jeszcze co miesiac co mnie wkurza Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 06.09.05, 06:07 ...wierze Ci, ze sie denerwujesz czekajac na wizyte. jak ja czekalam na wizyte po cztery tygodnie to myslalam, ze zwarjuje, dluzylo mi sie okropnie. Teraz jakos ten czas leci. Tesciowa mowila mi, ze bedzie sie mi teraz troche dluzylo, ale ja tego nie odczuwam, wrecz przeciwnie... Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 06.09.05, 18:59 Jokas czy Ty dospac nie mozesz ja mam problem z zasypianiem ale rano sila mnie z lozka wyciagnac nie mozna a tu czytam 6.00 rano mnie sie wlasnie dluzy teraz wydaje mi sie ze te dwa miesiace to wiecznosc moze jak sie cos robi to czas szybko leci a ja siedze w domu jedyna rozrywka to wyjscie na zakupy i chyba przez to jestem od paru dni ciagle zmeczona z nudow Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 06.09.05, 20:11 ...nie moglam spac bo mialam migrene dzisiaj, wiec z stad ta godzina:O)... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 06.09.05, 22:05 I dlatego z powodu tych nudow i niedosypiania turlam sie jeszcze do pracy :):) Ale coraz gorzej w nocy :(, wszystko boli :( Ale pocieszam sie, ze jeszcze troszke :):) Ja tez do gina ide za tydzien :) zobaczymy, czy dam rady pracowac dalej, czy bede musiala sobie odpuscic :) Ech musze chyba juz isc lezec plasko, bo mi kregoslup peka :):) dobrej nocy dla was i maluszkow :) I gdzie ta nowa mama? Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 07.09.05, 10:47 U mnie noce tez koszmar zasnac wogole nie moge jak wstaje do toalety to mnie brzuch boli jest az caly napiety jak pisalam wczoraj jestem caly czas zmeczona dzis rano bylam na badaniach to spowrotem dojsc nie moglam goraco nogi jak z olowiu Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 07.09.05, 21:49 Jokas jak po wizycie u lekarza ja odebralam juz wyniki i troche spadla mi hemoglobina chyba czas zaczasc brac jakies witaminy moze stad maje zmeczenie ciagle a jak u was z hemoglobiana Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 08.09.05, 07:17 ...u mnie wszystko w porzatku tylko maly spal jak robili mi ctg i musze dzisiaj o 8 jeszcze raz isc i ctg zrobic. Od ostatniej wizyty przytylam tylko 0.5 kg i moja hemoglobina sie poprawila, bo byla tez nisko. Powiedzila mi rowniez, ze mam ladne duze dziecko. Co miala na mysli nie wiem, bo mi sie wydaje, ze moj brzuch jest taki maly haha:O)... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 08.09.05, 19:04 Noce sa koszmarne, potweirdzam niestety :( Poza tym dretwieje mi pół prawej nogi, jak tak dalej pójdzie, to chyba będę musiała pójść na to L4:( Cóż ja za każdym razem słyszę, że dzidzia duża :) Trochę mnie to przeraża szczerze mówiąc :(, ale jakos trzeba będzie urodzić. ja idę na morfo jutro to napisze wam w przyszłym tygodniu jakie sa wyniki, bo odbiore dopiero jak pójde do gina, nie będzie mi się chiało jeździc po nie specjalnie. pozdrawiam cieplutko :) Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 10.09.05, 12:04 …mam troche problem z internetem dlatego nie slyszycie ode mnie tak czesto jak zwykle:O). Po CTG jest wszystko w porzatku maluch jest ruchliwy, co odczuwam kazdego dnia wiecej, jak jego stopki mnie gilgocza:O). W czwartek mialam pierwsze dwie godzimy szkoly rodzenia i musze powiedziec, e bardzo mi sie to podobalo. Nasmialam sie, bo na poczatku byly cwiczenia relaksacyjne i co spojrzalam sie na mojego meza, to mi sie smiac chcialo, bo wiem, ze ostatni jest bardzo zmeczony i pomyslalam sobie, ze mi zaraz zasnie haha. Za tydzien bede sie meldowala w szpitalu, bo tutaj trzeba sie 6 tyg. Przed porodem zameldowac, wowczas kobiety nie mecza formularzami i pytaniami kiedy ona juz ma bole porodowe. Uwazam to za bardzo dobra rzecz. Wszystko do szpitala lezy juz w lozeczku, wiec tylko rodzic. Jeszcze kobietki 6 tygodni i mamy nasze dzieciaczki w ramionach. Ja mam dziwne przeczucie, ze moje to troche wczesniej sie urodzi… Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 12.09.05, 21:45 Hey co taka cisza na naszym forum ja mam jutro wizyte u lekarza i bardzo sie ciesze bo czuje sie coraz bardziej zle mam nadzieje ze cos zaradzi dzisiaj doszly jeszcze mdlosci na poczatku ciazy nie mialam a teraz sie pojawily dobrze ze malutka daje znac o sobie jej nozki mam po prawej stronie u gory tak smiesznie nimi jezdzi jak przyloze reke to ucieka z nogami a po chwili wraca mozna sie znia bawic Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 13.09.05, 18:01 Ano cisza :) Ale juz Wam odpisuje. u mnie wszystko ok, czuje sie dobrze, nadal chodze do pracy i remontuje z męzem jego pomieszczenia przed narodzinami dzidziusia. I chyba tylko to mnie trzyma w takiej formie. Jokas naprawiaj tego kompa jak najszybciej :):) Super masz, ze mozesz wypelnic te cholerne formularze przed porodem, bo u nas to mecza cie podczas boli dopiero. Kretynizm zupelny. mam prosbe, znajoma bedzie musiala rodzic w Niemczech a jest tam od niedawna, mozesz mi napisac krotko o zwyczajach tam panujacych? Co musi zalatwic przed porodem, co ze soba wziac itp? Dziekuje z gory. rrr123 biedaczko, a co Ci jest? Mdlic mnie czasem mdli, jak dłużej nie jem, na szczęście nie wymiotuję. Dobrze, że zobaczy Cie lekarz. Ja nadal nie wiem, jakie piolozenie ma moje dzieciatko. co dwa dni wydaje mi sie głowkowe, po czym znow posladkowe, chyba, ze taki akrobata tam siedzi. :) Pozdrawiam serdecznie i zdrowka zycze, nie rodzcie beze mnie dziewczyny!! Prosze :) Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 13.09.05, 19:20 Ja juz po wizycie u lekarza wszystko dobrze mala rosnie jak na drozdzach sam lekarz sie dziwi ze w takim malym brzuchu taka dzidzia siedzi co do samopoczucia nic konkretnego nie powiedzial najwazniejsze ze mala jest zdrowa ja sie moge pomeczyc nastepna wizyte mam za dwa tygodnie to juz teraz poleci lekarz jeszcze mowil ze od 9 paz juz moge rodzic Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 13.09.05, 22:13 Ty mnie nawet nie strasz:0 ja mam zamiar do konca wrzesnia popracowac,a potem jeszcze skorzystac z platnego L4! Dobrze, ze z dzidzia wszystko ok :)Niektóre kobiety mja małe brzusie i już. Ty w koncu przytylas tyle co trzeba wiec gdzies tam ci sie zrobilo wiecej miejsca i mala sie miesci :) ja w sumie nieduzo przytylam, ale brzusio konkretne posiadam :) Jokas!! naprawiaj tego kompa :) pozdrawiam i zlagodzenia dolegliwosci zycze :) Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 14.09.05, 09:36 Czesc Dziewczyny, ja sie strasznie mecze spiac na bokach bo mi drentwieja a co najgorsze to czuje malego jak leze i obawiam sie, zeby mu nic nie zrobic. On wywija stopkami, wiec chyba jest wszystko w porzatku w koncu nie moge spac w powietrzu:O). Jesli chodzi o dokumenty, ktore twoja znajoma musi wziac to: ksiazke ze urzedu stanu cywilnego, dowod, ksiazeczke ciazy, karte ubezpieczeniowa. Te dokumenty powinno sie miec idac rodzic. Jesli chodzi o zapisanie sie do szpitala to nalezy wziac ksiazeczke ciazy, karte ubezpieczeniowa. Ja wizyte mam za tydzien w srode, zobaczymy co learz powie:O)… Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 14.09.05, 13:36 Ja jak spie tez sie boje ze ja gniote tym bardziej ze ona jest ewidentnie na jednym boku ulozona staram sie zasypiac na lewym boku ale w nocy sie przewracam i spie na niej a lekarz w zeszlym miesiacu mowil zeby nie spac na tym boku no ale sie nieda dzisiaj jade zamowic wozek dla malej bo czeka sie dwa tygodnie na realizacje i powiem ze im blizej porodu to mam gorszego stracha boje sie ze nie dam sobie rady z mala jak ja karmic kapac nie mam pojecia boje sie tez ze bede sie bala wziasc ja na rece Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 14.09.05, 18:47 …rrr123 rozmawialma dzisiaj z moja polozna odnosnie spania, bo jak pisalam mam obawy spac na boku gdzie czuje malego. Powiedziala mi, ze nie dzieje mu sie krzywda bo jak mu jest niewygodnie to sam sobie znajdzie odpowiednia pozycje. Doradzila mi rowniez, ze moge podlozyc sobie mala poduszke … Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 15.09.05, 22:54 Dostalam plyte z porodami i przebiegiem ciazy i tam tez jest wlasnie powiedziane zeby wkladac poduchy dzisiaj zobacze jak bedzie choc znajac siebie to poduszka bedzie na podlodze Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 17.09.05, 16:53 ...moje kobietki ja dzisiaj sie juz zameldowalam w szpitalu, wiec mam juz wszystkie formalnosci za soba, tylko teraz praktyka haha. Jak bylam w szpitalu to jakos mnie dziwnie brzuch bolal ze strachu:O)... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 19.09.05, 14:06 Moje maleństwo układa sie naczęsciej razem ze mną, choć bylo kilka nocy, że miałam z tym problem. faktycznie podusia pomogła. A na co dzień spie z jaśkiem między kolanami, bo mniej obciążam wtedy kegosłup. No jokas ty to masz szczęście, nas będą męczyli podczqs skurczów o choroby teściowej itp. :( U mnie wszystko ok, za kilka godzin biegnę do pracy, w weekend bylismy na weselu. Potańczyłam, najadłam się dobrych rzeczy i nie wyspałam :):) pozdrawiam zdrówka zycząc, bo mnie chyba jakieś przeziębionko paskudne zaczyna brać :( Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 19.09.05, 14:58 ...u mnie z ta poduszka nie wychodzi, jest mi niewygodnie. Podkladamsobie zawsze czesc koldry i tez jest dobrze. Tlumacze sobie, ze atura napewno dobrze sobie przemyslala i nie zrobie dziecku krzywdy. W srode mam kolejny termin... Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 19.09.05, 18:59 Mnie poducha tez nie pomaga nadal mecze sie ze spaniem a tak to wszystko dobrze mala bryka ze czasami mam wrazenie ze wyskoczy Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 20.09.05, 13:38 ...dziewczyny czy u was tez tak jest, bola mnie pachwiny, brzuch jest coraz to ciezszy, czasami mnie pobolewa, ze nie moge zlapac oddechu a dzisiaj spac nie moglam cala noc i od czasu do czasu mam skurcze w prawej nodze. Licze juz tylko dni do porodu... Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 20.09.05, 18:14 Mnie boli brzuch jak wstaje do toalety w nocy moj gin powiedzial ze to od pecherza a ciezki tez jest mieszkam na 3 pietrze jak wejde z zakupami to mam dosc ja mam problem z tymi obrzekami od wczoraj mam kontrolowac 3 razy dzien cisnienie zalecenie od lekarza wiec moj mezus bada Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 20.09.05, 19:12 Widze, ze sie zaczyna :(:( Wiec tak pachwiny tez mnie bola, w nocy jest juz lepiej, chociaz pierwszw i druga wyprawa do toalety wyglada tak jak u rrr123 :(, potem im bklizej ranka, tym mniej brzusio boli. Brzuszek zaczyna mi ciazyc juz popoludniu. Jeszcze chodze do pracy, ale chyba najwyzej do piatku. Praca zaczyna mnie po prostu denerwowac. Zauwazylam, ze od 3 lekcji podczas mwoienia zaczynam dostawac zadyszki, wiec chyba przestane sie juz meczyc. niech sie dzieje wola nieba i tyle. rrr123 sprobuj ograniczyc sol i zapytaj w aptece o tabletki z pietruszki, ponoc dobre sa na obrzeki. Takie nocki o jakich jokas pisze, to ja mialam w zeszlym tygodniu, koszmar po prostu, a na drugi dzien do pracy musialam isc :( no ale moze jeszcze bedzie lepiej :):) pozdrawiam z nadzieja :):) powiedzcie dziewczyny, czy jak urodza nam sie dzidzie, to bedziemy do siebie jeszcze pisywac? Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 21.09.05, 14:19 …czesc dziewczyny, bylam dzisiaj u lekarza i sie dowiedzialam, ze moja szyjka sie skraca obecnie jest o 0,5cm krotsza. Lekarz powiedziala, zebym jeszcze dwa tygodnie duzo odpoczywala i lezala a potem to juz dzidzia sie moze urodzic. Mialam dobre przeczucie, ze maly urodzi sie wczesniej:O). Jednak kobiety maja intuicje. Do tej pory przytylam 14 kg co dla mnie jest wlasciwa waga, a maly ponoc nie nalezy do malych niemowlat:O)…Jasne ze tak tylko musimy sobie odpowiednie forum wybrac:O) Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 21.09.05, 18:48 Jokas a czy mialas jakies objawy ze ci sie skraca szyjka mnie od pewnego czasu szczyka i ciagnie takie dziwne uczucie nie wiem czy to pecherz czy szyjka i czasami lapia mnie pojedyncze skurcze takie jak w czasie miesiaczki czy wy tez macie juz te skurcze Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 21.09.05, 22:16 hmmm skurczy chyba nie mam żadnych, szyjka chyba tez się nie skraca, bo nic mi gin nie powiedział. Pewnie przenoszę :(:( A wolałabym urodzić ok. 20 :):) Ale cóż to zależy od naszych dzieciaczków :) Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 22.09.05, 07:48 ...tak mam czasami takie bole jak przed miesiaczka, ze nie moge oddechu lapac. Powiedziala mi, ze szyjka mi sie skraca, bo maly naciska na nia glowka, ale czasami mi tez cos strzyka:O).. Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 23.09.05, 20:06 hmmm a mnie dopiero dzisiaj w nocy wzieło takie tkliwe uczucie jak przed miesiączka po raz pierwszy, wcale miło nie było. A nacisk na pęcherz to mam tez cora większy, ale głównie nocą. :) pozdrawiam Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 24.09.05, 09:37 ...ja dzisiaj do toalety wstawalam chyba z 5 razy a wczoraj caly dzien brzuch mialam twardy jak kamien... Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 24.09.05, 14:09 Ja czuje sie coraz bardziej zle wczoraj dokuczal mi brzuch bolal caly dzien juz czekam na wtorkowa wizyte co tam nowego Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 25.09.05, 10:01 Oj widze, że coraz bliżej :) Mnie brzusio najbardziej dokucza wieczorami i w nocy, nad ranem jest juz w miare ok. :)Troche za to zaczęły mi puchnąć ręce i odrobinkę stopy. To mi się juz najmniej podoba. Poza ty ciagle jestem aktywna, bo boje sie, że jak klapnę to już mi wszystko wysiądzie :( pozdraiwam serdecznie i zyczę lepszego samopoczucia Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 25.09.05, 23:05 Czesc dziewczyny dzisiaj bylismy z mezem u mojej kolezanki ktora 3tyg temu urodzila malenstwo jest slodkie taki malutki jak go zobaczylam to juz bym chciala zeby moje malenstwo bylo z nami a tu jeszcze miesiac maz mi jeszcze dzisiaj powiedzial ze jak mala przyjdzie na swiat to on pojdzie w odstawke czy wasi mezowie tez maja takie obawy mnie sie to wydaje glupie Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 26.09.05, 09:30 ja nigdy z moim mezem o tym nie rozmawialam, ale sama o tym myslalam. Ja bede sie starala obu mezszczyzna czas poswiecac, bo oboje beda tego potrzebowac. Mysle, ze on tez sobie zdaje z tego spraw, ze pierwsze miesiace sa dla wszystkich ciezkie, a zwlaszcza dla swiezo upieczonej mamy. .. …w sobote kupili nam tesciowie wozek. Jest sliczny… Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 26.09.05, 14:07 Twoje malenstwo ma juz pierwszy pojazd ja wozek i lozeczko odbieram 10 pazdz. rano bylam na badaniach teraz czekam na wyniki mam nadzieje ze beda dobre Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 26.09.05, 17:17 Ja sie nie przejmuję, że męzus pojdzie w odstawke on tym bardziej nie :):) Jakoś oboje przygotowujemy się do wspólnego wychowywania maleństwa i tak nas oboje to cieszy, że chyba dlatego nie odczuwamy tego. Wózek mamy od mojego siostrzeńca, ale na łózio jeszcze się nie zdecydowaliśmy :) rrr123 trzymam kciuki za wyniki :) ja tez dzisiaj analize moczu znowu i tez mam nadzieję, że bedzie ok :) oszłam na zwolnienie - mężuś szaleje z radości, bo zona będzie w domu :):) pozdrawiam Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 26.09.05, 22:16 Czesc dziewczyny odebralam wyniki i pojawil sie problem leukocyty w moczu strasznie wzrosly mialam 1-3wp a dzis 20-25wp jestem zalamana dzwonilam do gin ale nic konkretnego nie powiedzial tylko ze jutro zobaczymy i ze zapisze jakies leki jestem przerazona mam tylko nadzieje ze to nie szkodzi malej chyba nie bede spala w nocy z nerwow moze wiecie cos na ten temat Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 27.09.05, 09:06 ...rrr123 bedzie dobrze, dziecko jest tak dobrze chronione w brzuszku, ze czasami nie odczuwa zmian. Ja wczoraj meza spytalam, czy bedzie o dziecko zazdrosny. Odpowiedzial mi, ze on z tym nie ma problemu, bo przeciez ltos musi sie opiekowac dzieckiem:O)... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 27.09.05, 14:29 Nie mam pojęcia co oznaczaja leukocyty podwyższone w moczu, ale chyba nie jest tak źle jak gin nie zareagował natychmiastowym zaleceniem pójcia do szpitala lub czymś podobnym. Trzymam kciuki rrr123 za pomyślność :)Pewnie będziesz musiała robić powtórne badania, może to pomyłka laboratorium?? Ech męzowie sami oszaleja na punkcie maleństw i nie będą mieli czasu się przejmować tym, że poszli w odstawkę. Wystarczy ich zaangażować do wspólnej opieki i będzie dobrze :) pozdr Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 27.09.05, 21:51 No juz jestem po wizycie okazalo sie ze lozysko zaczelo sie starzec i stad te leukocyty w przyszla srode jade juz do szpitala jesli wody plodowe beda w normie to dobrze a jak nie to cesarka kazal byc juz spakowana jestem dzisiaj wybita z rozumu teraz to czekanie do srody chyba oszaleje ze strachu dzisiaj wszystko mnie boli ale z mala wszystko dobrze a to najwazniejsze Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 28.09.05, 09:12 ...nie martw sie jak z mala jest ok to nie ma sie co bac. ja znam przypadek ze szkoly rodzenia, ze dziecko bylo 10 tyg wczesnie przez cesarskie odebrane, bo sie nie rozwijalo odpowiednio. U ciebie z mala wszystko ok. Pluca powoli do nastepnej srody beda juz rozwiniete, wiec to jest najwazniejsze. Glowa do gory... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 28.09.05, 12:22 rrr123 nie martw sie tak jak mówi jokas z mała wszystko ok, więc jest dobrze :):) trzymam kciuki za wody płodowe :) kurcze wiedziałam, że jednak zostawicie mnie z tym wielkim brzucholem samą :(:( zdążycie urodzic duzo wcześniej niż ja :) No cóż nasze Maleństwo ma zielone światło, ale dopiero po 15, bo u nas ciągle jestesmy w trakcie remontu. pozdrawiam Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 28.09.05, 14:09 Nie moge przestac sie martwic mam glupie mysli chyba lepiej by bylo polozyc sie juz w szpitalu i byc caly czas na obserwacji a tak to leze w domu i sie zamartwiam byle do srody Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 28.09.05, 15:07 a robil ci usg? poza tym, jak wody schodza, to obwod brzusia sie zmniejsza, nie rosnie ponoc, mozesz zmierzyc, ale zawsze o tej samej porze, bo to rozniaca :):) nie martw sie, bo dzidzia sie nerwowa urodzi :):) sprobuj znalezc sobie jakies zajecie :) trzymam kciuki :)bedzie dobrze - zobaczysz Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 28.09.05, 21:50 Usg mialam robione wczoraj a wody narazie byly w normie jesli sie nie zmienia to dobrze dostalam jakies antybiotyki mezowi wyskoczyl nagly wyjazd w piatek i chyba pojedziemy zrobic Usg zeby on mogl spokojnie pojechac to w piatek moze dowiem sie cos nowego Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 29.09.05, 11:00 widzisz nie masz na razie sie czym martwić :):) skoro wody są ok, a łożysko ma prawo zacząć się starzeć i nawet to normalne, a że u ciebie trochę szybciej - trudno, będą to monitorować i jak zagrozi maleństwu to urodzisz wcześniej :) trzymam kciuki i pozdrawiam :) Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 30.09.05, 11:15 ...rr123 bedzie dobrze. bedziesz mala wspaniala coreczke. z dzieckiem tej dziewczyny o ktorej wam opowiadalam, ze 10 tyg wczesniej sie urodzila jest wszystko ok, wiec u ciebie 100 pro. ja mam lekkie przezeibienie. Jestem teraz duzym czosnkiem, bo sie tego najadlam z chlebem, bo przeciez nic nie moge innego wziac:O)... Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 01.10.05, 19:04 Wiem ze mala jak sie teraz urodzi to jej nic nie grozi ale samo to czekanie teraz na wizyte jest meczace wczoraj mialam jechac do mojego gin ale on przez telefon stwierdzil ze nie ma potrzeby skoro sie nic nie dzieje boli mnie podbrzusze ale to normalne w tym okresie u mnie w blokach jest cholernie zimno jeszcze nie zaczeli grzac boje sie zeby mnie jakies przeziebienie nie wzielo Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 02.10.05, 11:15 Witam :) ja smarkam nadal :( ale cóż biorę co najwyżej cerutin i wszystko :) po świżym czosnku mam zgage, ale przedwczoraj ugotowałam zupkę czosnkowa, którą oboje z mężsuiem lubimy. rrr123 wierzę, że czekanie jest dobijające :), ale trzymam kciuki, oby do środy i oby okazało się, że to tylko normalne starzenie się łożyska i leżenie w szpitalu, ani wczesniejsze rozwiązanie ciązy nie są konieczne. Jokas łączę się w bólu przeziebieniowym i oby nas te cholery wirusy opuscily :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 02.10.05, 16:43 ...ja na szczescie powoli zwalczylam przeziebienie i o dziwo bardzo szybko. mam troche tylko dzisiaj katar. Moge Ci Dota polecic bardzo dobry napoj, ktory sama mozesz w domu zrobic. ja caly dzien to wczoraj pilam i mi pomoglo. Potrzebne Ci beda 2 cytryny, mod i woda przegotowana. Wyciskasz cytryny do tego 2-3 duze lyzki miodu i okolo 1 litr wody. Jest super... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 02.10.05, 22:41 dzieki Jokas, pewnie wypróbuje chociaz w mniejszej ilości na początek :):) trzymam kciuki za całkowiete wyzdrowienie, moj katar niestety nieodłącznie towarzyszy mi od poczatku ciązy i ustał tylko na dwa tygodnie jak bylam nad morzem. Podejsrzenie jest o jakąs alergie, ale chyba tylko w ciązym, bo nigdy nie mialam :) pozdrawiam Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 03.10.05, 15:53 Bylam dzisiaj rano w szpitalu u mojego lekarza bo wczoraj wieczorem strasznie sie zle poczulam mialam skurcze calego brzucha i wysoka goraczke zrobil mi wszystkie badania okazalo sie ze to od leku ktory mi przepisal wody sa w normie ale po badaniu szyjki stwierdzil ze wszystko jest gotowe do porodu i on to wykorzysta podal termin 10 paz wiec nie unikne wczesniejszego rozwiazania moze to lepiej maz sie smieje ze mala sie rwie na swiat jeszcze wrocilam do domu okazalo sie ze krwawie po tym badaniu ale podobno to sie zdarza juz mi normalnie glupio dzwonic do tego mojego gin uzna mnie za natreta ale co zrobic jak ciagle cos mnie dopada Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 05.10.05, 19:58 rrr123 od tego gin jest, jak Cie cos niepokoi, to go dręcz :):)zwłaszcza, że to jego wina ;( pewnie był niezwykle delikatny niestety. trzymam kciuki, będzie dobrze zobaczysz :) Jokas gdzie jestes?? Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 06.10.05, 10:02 Moze Jokas jako pierwsza urodzila ? Ja sie juz spakowalam do szpitala i czekam do jutra mam nadzieje ze zostane do poniedzialku w domu moja mala jest tak aktywna od wczoraj ze normalnie nie wiem co sie dzieje caly czas ja czuje jak sie rozpycha mam nadzieje ze jej nic nie dolega Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 06.10.05, 14:23 …nie nie urodzilam jeszcze, ale ponoc juz nie duzo mi zostalo. Dzisiaj od lekkarza dostalam wszystko co potrzebuje od nie do szpitala. Ja daje sobie jeszcze nastepny tydzien . Spakowan tez juz jestem. Malemu tez ubranka przyszykowalam, zeby maz wiedzial co ma wziasc dla niego. Jestem coraz to ardziej zmeczona i wszystko mnie boli. Powoli juz nawet to cierpliwosc trace:O)… Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 06.10.05, 21:21 hmmm no to sie rozdwajacie :) mnie tylko brzusio może o 1 cm opadł i to wszystko, czuję też jak działa prawo ciązenia, ale to wszystko, wieczorami mam wielki napór na dół brzusia, ale poczekamy jeszcze, mam nadzieje urodzic ok 20 :):) pozdrawiam i trzymam kciuki :) a jak maleństwa aktywne, to chyba zdrowe nie? :) Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 07.10.05, 17:53 Ja zostaje do poniedzialku w domu badania dzisiaj wyszly dobre ale moj gin twierdzi ze nie ma na co czekac z powodu tego lozyska wiec w poniedzialek rano mam byc w szpitalu dostane jakies leki na wywolanie ciekawa jestem czy urodze w pon. czy bede sie meczyla dluzej troche sie boje tego wywolania i nie wiem czy dostane to znieczulenie Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 07.10.05, 20:19 rrr123 bedzie dobrze, a czy przy oksytocynie daja dodatkowo znieczulenie to ja nie mam pojęcia. Dobrze, że wyniki sa ok :) Będę trzymała kciuki żeby Cie długo nie męczyło pozdrawiam Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 11.10.05, 18:57 rrr123 już w szpitalu, a Ty Jokas gdzie sie podziewasz???? A prosiłam żebyście nie zostawiały mnie samej :( buuuuuu pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 15.10.05, 20:16 ja juz urodzilam;O). jestem juz w domu. W poniedzialek o godz 0:33. jest 50cm, 3kg. poro nie byl tak ciezki. napisze wiecej jak wiecej czasu bede miala:O)... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 18.10.05, 13:09 Gratulacje :):) Synek?? Jak daliscie na imię?? A tak w ogóle, to pisałam, że mnie sama zostawicie :(:( Sama do siebie będę tutaj pisać żeby się pocieszyć. Mój gin dzisiaj spokojnie wyznaczył wizyte za tydzień i tyle. Jokas jeszcze raz wszystkiego dobrego życzę, zdrówka i dochodzenia szybkiego do formy dla Was obu :) rrr123 pewnie tez juz albo niedługo :) Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 18.10.05, 19:52 nasz synek nazywa sie Oliver. Pisze rzadko, bo staram sie od soboty ulozyc sobie plan dnia, bo nie jest latwo z takim maluchem. Musze przynajmniej 2 lub 3 razy wstawac w nocy co pozniej odbija sie w ciagu dnia:O). Mysle, ze u r123 tez juz sie urodzilo... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 19.10.05, 11:38 Czyli Twój synus ma już ponad tydzień :) A ja myślałam, że tak szybko Cie wypuścili :):)No to buziaczki dla Olivierka. Cóż ja czekam :)Pozdrawiam i przespanych nocek zyczę Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 25.10.05, 16:21 Ech musze pisac sama do siebie :(, byłam u gina dzisiaj i stwierdził, że pochodzę jeszcze w tej ciązy :( A ja już chciałabym iśc rodzić. pozdrawiam Was dziewczyny serdecznie i ślę całuski dla dzieciaczków. rrr123 pewnie masz Malutka przy sobie co? I mam nadzieję, że już w domku razem się dogadałyście. Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 25.10.05, 20:27 Czesc dziewczyny my tez juz jestesmy w domku od soboty urodzilam 18 paz o godz 19;40 mala wazy 2850 i ma 51cm jest kochana urodzilam przez cesarke moje malenstwo jest spokojne prawie caly czas spi Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 26.10.05, 09:51 ...w koncu troche czasu, wiec moge pisac. Moj jest aly zbojnik, krzyczy jak chce jesc i jest bardzo zywotny tak jak to bylo w brzuchz. Ja schudlam juz 12 kg i mam nadzieje, ze w najbliszym czasie zgubie pozostale pare kilo:O).. Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 31.10.05, 15:16 Ja schudlam dopiero 10kg a sporo jeszcze zostalo ale zero brzucha to byl plus malego brzuszka w ciazy szybko spadl moja coreczka cale dni przesypia ale w nocy koszmar budzi sie co chwila chodze jak lunatyk Jokas czy karmisz piersia jesli tak to co jesz bo ja juz sama nie wiem co mam jesc kazdy mi mowi co innego Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 31.10.05, 19:26 ...po 2 tygodniowej walce z malym karmie piersia ichyba dlatego tez tak szybko schudlam. Ja nie jem cebuli, fasoli, kapusty, czosnku i nie pije duzo gazowanych napojow, choc bardzo lubie. Ponoc to wszystko u dziecka powoduje kolke. Widze, ze mamy ten sam problem moj maly tez jest bardziej aktywnyw nocy i marudzi. co dwie godziny jak w zegarku budzi sie i czasami nie chce spac w lozeczku.w dzien jest bardzo grzecznym dzieckiem i ktoby pomyslal ha ha. Ja tez pierwszy tydzien chodzilam jak lunatyk i nie wiedzialam jaki dzien byl bo bylo mi obojetne. jednak po dwoch tygodniach jakos wpadlam w rytm i jest lepiej. u ciebie bedzie pewnie tez tak. Zycze ci duzo cierpliwosci bo teraz tego duzo potrzebujesz. wiem sama po sobie... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 05.11.05, 15:42 Witam :0 ) Ja urodziłam Konradka 26. 10 o 11 05. Waga 3480g, dł. 60 cm. Karmie piersia i jem prawie wszystko ale ostroznie. Chwilowo omija rzeczy naprawdę cięzkostrawne te, które wymieniła jokas. Połozna powiedział wszystko, ale z umiarem i uważać jak coś uczulającego się zje i maleństwo obsypie, to omijać. Konradek b. grzeczne, ale ma problemy z gazami niestety. Poza tym w nocy wstaje o 23 lub 24 potem 2 lub 3 a potem 7 lub 8 rano, tak wiec nie ejst zle :) pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link
rrr123 Re: do DOTA 28 05.11.05, 17:20 Dota gratulacje takiego duzego smyka u mnie tez pojawil sie problem z gazami bylismy wczoraj u pediatry i niestety stwierdzil kolke dostalam mase kropelek i musze powiedziec ze dzisiaj spi spokojnie caly dzien ale malo kupek robi i to mnie martwi ale przybrala juz na wadze i wazy 3250kg a wszyscy i tak twierdza ze jest taka malutka moja kochana Alunia Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 05.11.05, 20:30 ...moj synek nie ma koli, tylko czasami marudz po jedzeniu. ostatni perzesypia mi noc po 3 godz co mnie cieszy. moj przytyl prawie 1kg i urusl 3 cm,, ...gratulacje dota... ...no to w koncu dotrwalysmy szczesliwego rozwiazania:O)... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 07.11.05, 15:17 Dzieki dziewczyny :):) My do lekarza idziemy dopiero za dwa tygodnie wieć wtedy się dowiem ile przytyła, ale przy wyjściu ze szpitala wazył odrobinke wiecej niż Alunia :) Rośnie, bo widać gołym okiem :) i gdyby nie te gazy, to zupełnie bezproblemowe dzieciatko :) Przynajmniej na razie. Aż połozna nadziwić sie nie może, że taki spokojny :) A gdyby wiedziała jakim nerwusem jest jego matka to juz na pewno byłaby w szoku :) Fajnie, że u was wszystko dobrze :) pozdrawiamy serdecznie Dorota i Konradek Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 09.11.05, 19:28 ...my bylismy dzisiaj u lekarza. jest wszystko w porzatku. maly przytyl i wazy obecnie 4130g i urosl 3 cm. I to mnie bardzo cieszy... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 19.11.05, 16:49 witam :) Konradek we wtorek wazył już 4390! a skończył dopiero 3 tygodnie:) Jednak problemy z brzuszkiem i teściowie mnie chyba wykończą. Ciagle chcą nosic i nosić.A ja nie choroba :( Pozdrawiam serdecznie Was i Maleństwa Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 01.12.05, 17:28 hop hop, az tak dzieciaczki dają w kość ?? Mój ma tylko okropne kolki, ale poza tym ok. Pozdrawiam i czekam na wieści Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 02.12.05, 18:31 ...powoli jest lepiej. lekarz zalecil mi mleko z butelki i do czasu do czas dostaje ja, bo moje mleko nie za bardzo wystarcza , wiec i teraz spi dluzej. jednak dzisiaj i wczoraj nie zrobil kupki i to mnie martwi... Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 12.12.05, 17:14 Dziewczyny zapraszam na f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1710820&start=2580 tam rozwiejecvie mnóstwo swoich watpliwości i tam zaglądam codziennie od miesięcy :) pozdrawiam Was i Maluszki Odpowiedz Link
dota28 Re: do DOTA 28 21.12.05, 18:27 Wesołych Świąt chciałam Wam i Waszym Rodzinom życzyć, ale czy Wy tu jeszcze zaglądacie?? Pozdrawiam i jeszcze raz zapraszam na podane przeze mnie forum! Odpowiedz Link
jokas1 Re: do DOTA 28 19.01.06, 11:35 rrr123 jak tu kiedys zajrzysz to przylacz sie do nas na tym forum o ktorym pisala dota. Czekamy na ciebie... Odpowiedz Link