Dodaj do ulubionych

siusianie poza domem

27.05.12, 15:02
moje dzieci dopiero ucza sie nie siusiac w pieluche. maja 2,5mies. jeszcze jak wychodzimy z domu, to zakladam im pieluchy, choc zauwazylam u synka, ze coraz czesciej nie sika w pieluche smile teraz mam 2 problemy i prosze o rady!

1/ dzieci nie chca w ogole siusiac do ubikacji w rpzedszkolu, chodza do prywatnego, panie jeszcze nie chca pomoc ich odpieluchowac... na moje zachety, przekupstwa zeby w przedszkolut ez upomnialy sie o siusiu, mowia, ze w przedszkolu nie ma ubikacji...

2/ sikanie w plenerze... ciezka sprawa! na razie udalo sie 3 razy. ja trzymalam siusiaka i szlo.
tu damy rade.

3/ sikanie w obcej toalecie ???no i tu mam problem. bo nauczylam synka siusiac na stojaco, ale np. ubikacja jest za wysoka, albo brudna... nie bedzie siusial jak go podniosę, ani "posadze w powietrzu" macie na to jakies swoje sposoby? sa na rynku jakies nakladki na "obce toalety" nie chce, zeby siadal mi gdziekolwiek...teraz jest cieplo, ale w zimie przeciez nie kaze mu sikac w plenerze...

dziekuje za wszystkie cenne uwagi!
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: siusianie poza domem 28.05.12, 11:32
      1. tu niestety MUSZA pomoc panie... nie ma innej rady uncertain moze jak przestaniesz zakladac pieluch, to bedzie inaczej, jak im sie zsikaja w ciagu dnia wink musisz zapewnic tylko ciuszki na przebranie...
      2. plener - ja kupilam moim taki nocnik turystyczny z rozkladanymi nozkami, rewelacyjna sprawa, bo moj Tomcio np. dlugo nie chcial siusiac na stojaka, dopiero kiedy maz mu poazal, jak sikaja prawdzi faceci wink moze to troche hardcore, ale u nas zadzialalo wink
      3. sikanie w toalecie publ. niestet ymusisz byc przygotowana i ciagle ze soba nosic podkladki na kibelek, do kupienia w aptece.
      • effinka277 Re: siusianie poza domem 30.05.12, 09:18
        piegoosek, bardzo dziękuję. o takie informacje właśnie mi chodziło.
        nocnik turystyczny brzmi nieźle. nie wiedziałam, że są takie wynalazki smile
        i dzięki za pomysł, że podkładki można kupić w aptece! teraz uzbroję się na maksa smile
        miłego dnia!
        • piegoosek Re: siusianie poza domem 30.05.12, 15:09
          Powodzenia! Ten nocnik swietnie sie rowniez przydaje podczas podrozy. Dzieciaczki mozesz wysadzic na kazdej trawce wink rowniez milego dnia!
      • dzela-226 Re: siusianie poza domem 08.06.12, 22:49
        Pogadaj z wychowawczyniami w przedszkolu,niech wykażą choć minimum chęci i zaprowadzą malca do toalety na hasło SIKU!!!!!
        Na spacerach itp moja starsza też za nic nie chciała się załatwiać.Sprawę załatwiły ciocie,które na wspólnym wyjeżdzie wypieły wszystkie tyłki w środku lasu i pokazały młodej co i jakbig_grin I problem znikłbig_grin
        W toalecie publicznej radze mieć w torbie nakładki,tone chusteczek lub jak ja nosić miękki pap.toaletowysmile
        • effinka277 Re: siusianie poza domem 17.06.12, 17:31
          dzieki, powoli mamy pierwsze sukcesy, pierwsze wyjscia bez pieluch za soba. jeden synek jest bardziej ambitny i czesto na noc nie chce pieluchy, zdarzalo mu sie budzic w nocy i wysiusiac po czym cichutko polozyl sie kolo nas... choc dzis przesiusial wszystko i zadowolony przyszedl do nas i polozyl sie na golasa bez majtek.do przedszkola poszedl juz 2 razy bez pieluchy i na razie po takiej dnowce mam po 2-3 pary spodni i majtek do prania.
          drugi dalej w pieluszce na noc, bo jeszcze siusia, na wyjscia raczej tez, choc jak zawola to szukamy ubikacji i juz kilka razy sie udalo...zdarzylo sie tez posiusianie w przymierzalni sad z nim bedzie wolniej, ale jednka jest jakis motyw rywalizacji... na pewno u nas sprawdzaja sie nagrody np. pieczatki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka