kasiulek81 Re: Kto ma termin na pażdziernik? 01.02.05, 13:33 ...jak wszystko dobrze pójdzie (tfu,tfu) to chyba będę miała własnie termin na październik 2005:), gdyż ostatnia @ była 31.12.2004. pzdr Odpowiedz Link
kubusia1 Re: Kto ma termin na pażdziernik? 01.02.05, 14:59 Ja też mam termin na październik jeżeli wszystko dobrze pójdzie. Podobnie jak ty kasiulek ostatnią miałam 31.12. Mam pytanie kiedy wybiersz się do gina? Bo ja w tę środę. Jestem panikara i boje się pozamacicznej. Coś mnie boli po lewej stronie, co prawa raczej to nie ból ale uczucie dyskomfortu. Mam nadzieje że to nie pozamiczniczna tylko w najgorszym wypadku stara torbiel. pozdrawiam Odpowiedz Link
kasiulek81 Re: Kto ma termin na pażdziernik? 02.02.05, 20:27 Kubusia -fajnie że będzie ten sam termin:)) Ja też strasznie panikuję (także po głowie chodzi mi pozamaciczna -brrrrr TFU TFU TFU) -ale to oczywiście za sprawą tego forum;), gdyż o 80% złych rzeczy na temat wczesnej ciąży nie miałam nawet pojęcia... Nie można samemu się źle nastawiać, bo to na pewno nic dobrego nie przyniesie. Trzeba myśleć pozytywnie - przynajmniej wszyscy w koło mi tak mówią:)) Ja z wizytą u ginka chciałabym się jak najdłużej wstrzymać, bo wiadomo, że on sam nic na razie nie będzie mógł stwierdzić. Myślę że się wybiorę za jakieś 1,5 tygodnia -oczywiście jeśli nie będzie żadnych dolegliwości do tej pory. Na razie czasami pobolewa mmnie brzuszek i czasami jajnik zakłuje, ale wyczytałam że to normalne, więc staram się tym nie przejmować. Pozdrawiam Cię serdecznie -teraz musimy się trzymać razem;) Odpisz co u Ciebie? Odpowiedz Link
kubusia1 Re: Kto ma termin na pażdziernik? 03.02.05, 08:47 Cześć, Jak napisłam wcześniej panikowałam i poszłam wczoram wczoraj do gin. Oczywiśćie niczego konkretnego się niedowiedzialam bo jeszcze za wcześnie. Miałam badanie ręczne, ale że miałam baaaardzo twardy brzuch (mięśnie) lekarka "tylko" stwierdziła że jest macica ;). Wyczuła torbiel po lewej stronie - stare dzieje. Mam zrobić badania krew, morfologie, toxo, WR, HBS, grupe krwi i zgłosić się za 2 lub 3 tygodnie. Gdybym miała jakieś nasilające się bóle czy plamienia to mam zgłościć się wcześniej. A i jeszcze jedno jak będę się dalej tak stresować to będę miała zakaz zaglądania do internetu. Kasiulek czy rodzina wie o fasolce?. Ja jeszcze nikomu nie powiedziałam a język swędzi. Narazie wie tylko mężusia i wszyskie forumkowiczki. Termin sobie wyliczyłam na ok. 7 października, a kalkulator pokazuje 11.10.2005. Pozdrowienia Odpowiedz Link
kasiulek81 Re: Kto ma termin na pażdziernik? 03.02.05, 09:39 Z tym zakazem forum to pewnie byłaby dobra rzecz;) - lektura forum z rana i już gotowe... człowiek wynajduje w sobie jakieś dziwne objawy i przypisuje je sobie do przerażających chorób 8) brrrrr.... Ale co najgorsze - forum UZALEŻNIA!!! A u mnie oczywiście rodzinka jeszcze nic nie wie (oprócz męża rzecz jasna) - chcę być na 100% pewna zanim im powiem. Wiem, że to będzie mały szok dla wszystkich (mam nadzieję że pozytywny), gdyż nikomu nawet przez myśl nie przeszło że się już staramy... -a u nas właściwie to był pierwszy cykl starań, i byłam poprostu przekonana, że na pewno nic z tego nie będzie, no bo jak to możliwe żeby niektórzy starali się pól roku - rok, a nam udało się za pierwszym strzałem:))) -....a jednak, natura płata figle. Przyznam się, że mam straszne obawy - nie wiem czy na pewno chciałam, aby to było już i teraz? W czerwcu bronię pracę magisterską i boję się, że w związku z jakimiś komplikacjami (TFU TFU - na pewno ich nie będzie) nie będę mogła skończyć studiów i się obronić:(( Bleeee -złe myśli na bok! ...ale się wyżaliłam:) Pzdr Odpowiedz Link
eris79 Re: Kto ma termin na pażdziernik? 03.02.05, 12:10 Widzę, że ja mam podobnie ;) Byłam przekonana, że z 2 lata nam zejdzie na poczęcie baby i to był pierwszy dzień od 4 lat w dni płodne kiedy poszliśmy z mężęm na całość. Wczoraj powinna być @ .... ale na test za wcześnie... może lepiej że ominęła nas ta szarpanina wyczekiwania ... tylko teraz co z moją ukochaną pracą ?... ale tak naprawdę gdy się okaże że jednak TAK to będę bardzo bardzo szczęśliwa.... pomimo zaskoczenia Pozdr P.S. Kto ma termin na 15-20 października? Odpowiedz Link
mamaszyma Re: Kto ma termin na pażdziernik? 01.02.05, 14:20 Wychodzi na to że ja też, ale pewnie urodzę we wrześniu, z synkiem tak właśnie było, a termin poczęcia rózni sie tylko o 4 dni (no i dwa lata oczywiście) Odpowiedz Link
mala1211 Re: Kto ma termin na pażdziernik? 02.02.05, 10:46 Dziewczynki to wy macie tak samo ja Ja ostatnią @ miałam 31/12/04 a do lekarza wybieram sie w sobotę i tescic wyszedł z dwoma grubymi krechami.:)) Odpowiedz Link
pomme Re: Kto ma termin na pażdziernik? 01.02.05, 15:34 a macie jakiegos dobrego G? Odkad zamieszkałam w W-wie chodze do tej samej G ale jakos tak bez przekonania. Może wystartuje na Żelazną do kogoś... brak mi pomysłu Odpowiedz Link
mala1211 Re: Kto ma termin na pażdziernik? 02.02.05, 10:48 Polecam Ci dr.Karwacką przyjmuje prywatnie w Madicover ale są do niej straszne kolejki, prowadziłam u niej swoją 1 ciąze a teraz bedę ponownie juz w 2. :) Odpowiedz Link
pomme Re: Kto ma termin na pażdziernik? 03.02.05, 09:54 dzieki Zapisałam sie już do Dr Grażyny Mazur, wiele forumowiczek ja poleca więc zobaczymy. Nie mogę sie juz doczekać. Wizyte mam dopiero 22.02 więc wg moich obliczeń bedę już na poczatku 7 tc. Wczesniej ide jeszcze ostatni raz państwowo, zeby potwierdzic zrobić wstepne badania i tak dalej:-) ale frajda Odpowiedz Link
mamaszyma Re: Kto ma termin na pażdziernik? 03.02.05, 12:17 Ja mam wizytę u gina dopiero 15 lutego, nie wiem jak wytrzymam do tego czasu. Mąz mi jeszcze nie wierzy, czeka na potwierdzenie od gina. Ja tez jeszcze nie bardo mogę w to uwierzyć no juz bym chciała zobaczyc to bijące serduszko... Odpowiedz Link
magdab55 Re: Kto ma termin na pażdziernik? 03.02.05, 12:28 witam wszystkich, ja też mam termin na październik a dokładnie na 01.10. Byłam już u lekarza i wszystko jest w porządku. trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamy!! Odpowiedz Link
kubusia1 Re: Czy też tak macie? 03.02.05, 14:37 Kurcze chyba popadam w paranoje, biegam co 2-3 godziny do toalety i sprawdzam czy nie mam jakiegoś plamienia. Mam nadzieje że w tym waractwie ;) nie jestem sama. Odpowiedz Link
bvl Re: Czy też tak macie? 03.02.05, 15:02 a ja tez jak sie sprawdza testy mam termin na około 10 pazdziernika i ostatnia@miaąłam tez 31.12 ehhh zrobiłam 3 testy od wtorku -jedem bardzo pozno w nocy w sumie i była kreska bladziutka ale była mwczoraj kolejny- to samo inny test i inna kreska bardziej widoczna i dzis rano to samo ten sam test co we wtorek i tez jest kreska -DRUGA :) ale te drugie kreski duzo bladsze sa niz ta kontrolna sikam mniej więcej co godzinę... piersi bolą zwłaszcza sutki no i brzuch pobolewa i tez ciągle biegam sprawdzac czy nie ma plamienia - i nie ma!!! półtora roku staran i az mi sie wierzyc nie chce pewnie za mało hormonów jeszcze co? dlatego takie blade? pliss powiedzcie ze tak z eskoro 3 testy wyszły z 2 kreskami.... Odpowiedz Link
kinguniaw Re: Czy też tak macie? 03.02.05, 15:07 Uff!Myślałam,że tylko ja tak robie!Też się boję,że to jakaś paranoja!!!Mam nadzieję,że się uspokoję!!! Trzymaj się Odpowiedz Link
bvl Re: Czy też tak macie? 03.02.05, 15:10 a jaka kreska wyszła na tescie Tobie? bo te moje kreski sa na kazdym ale bl;ade takie jejku oszaleję chyba dzis kupuje kolejny tes spac nie moge nerwy mam jak nie wiem ale moge napisac z eteraz czuje ze to jest ta fasolka moja chocia zpo tych moich urojeniach... ale nigdy kresek na tescie nei było do gina za wczesnie jeszcze ale dlaczego sa takie jasne? buuu wszystkie piszecie GRUBA KRECHA a moje sa cieniutkie Odpowiedz Link
kinguniaw Re: Czy też tak macie? 03.02.05, 16:25 U mnie w pierwszym teście -trzy-cztery dni po planowej @ wyszła jedna mocniejsza a druga (ta testowa) bladziutka.Aż się bałam, że sobie ją wymyśliłam-ale mój mąż też ją widział ;). A w nastepnym teście, po paru dniach, obie były dobrze widoczne!A od dwóch dni zaczęły się poranne mdłości...Idę do gina w przyszłym tyg. Trzymaj się, a ja trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link
jenifer1 Re: Czy też tak macie? 03.02.05, 16:32 Może jeszcze za wcześnie na grube krechy.Podobno to nie ma znaczenia ,ważne ,że są. Ja mam termin na 1.10 już po usg serduchO bije, mam się oszczędzać i tyle. SUPERRR!!! dOKĄD NIE ZROBIŁAM TEGO USG TEZ SIE TAK ZACHOWYWALAM TERAZ MI TYLKO TROSZKĘ PRZESZŁO.TRZYMAJCIE SIĘ I DUŻO ODPOCZYWAJCIE Odpowiedz Link
kasiulek81 Re: Czy też tak macie? 03.02.05, 16:29 Ojjj... -nie panikuj! Trzeba być dobrej myśli! U mnie też wcale nie jest to "gruba krecha" jak to ktoś powiedział i druga oczywiście jest dużo bledsza... Ale wydaje mi się, że to normalne, iż parę dni po spodziewanej @ poziom hcg jest jeszcze niski, więc kreska testowa nie będzie taka "wypasiona";) Zrób teścik za 2 tygodnie - to wtedy zobaczysz "dwie tłuste krechy":)))) Pocieszam Cię, a prawdę mówiąc sama mam takie obawy jak Ty;))) Ale musimy się nawzajem wspierać - wtedy na pewno będzie wszystko OK. Pzdr Odpowiedz Link
kasiapor Re: Czy też tak macie? 04.02.05, 15:23 Cześć ja mam na październik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!Ostatni @ miałam 29.12.04r. Wizytę u Gina mam 14.02- fajna data. Wtedy będę pewna wszystkiego. To prawda czytając to wszystko mozna oszaleć. Myślałam ze to tylko ja tak biegam do kibelka sprawdzac czy nie ma palmienia, a tu prosze, jest nas juz kilka :). Ja trochę się bałam bo miałam egzaminy i obronę, ale jak na razie wszystko jest oki. Jutro nastęony egz. :(. Już bym chciała iśc do gina....Rodzice i babcie widzą, szaleją z radości. Ja to od początku czułam ze będzie bobasek. To był nasz pierwszy cykl starań...Piszcie kochane jak sie czujecie. Moze któras ma ochote pogadac na GG 3060157 - zapraszam i życzę pozytywnego myślenie ( wiem jednak że to trudne). Odpowiedz Link
mijaczek Re: Kto ma termin na pażdziernik? 04.02.05, 16:52 hej dziefczyny ja tez mam termin na pazdziernik :o) jesli jestescie zainteresowane, to zalozylam forum tylko dla pazdziernikowych mam :o) nasza oaza Pzdrf Mia Odpowiedz Link
diianawawa Re: Kto ma termin na pażdziernik? 05.02.05, 00:50 JA też mam również:):):):):) przedwczoraj zobaczyłam 2 grube krechy:) gg2207164 Odpowiedz Link
mamaszymucha Re: Kto ma termin na pażdziernik? 05.02.05, 16:37 cześć ja jeszcze niewiem dziś mam 35 dzień cyklu robiłam już test w dniu spodziewanej miesiączki i nic temperatura cały czas 37,4, senność prosze podtrzymajcie nadzieje.Pozdrawiam Odpowiedz Link
anioryca Re: Kto ma termin na pażdziernik? 10.02.05, 12:22 Witaj hja dzisiaj mam 35dc i nic @ nie widać a test wczoraj negatywny temp.36.8- 36.9 i też jestem jakaś senna nawet zbytnio to mnie brzuch nie boli i przyznam się że nie czuję się tak abym miała dostać @. A ty jak się czujesz? Odpowiedz Link
angelka Re: Kto ma termin na pażdziernik? 08.02.05, 22:37 ja tez będę miała na październik :):):) Ależ się cieszę, tzn mam nadzieje ze bede miała bo jeszcze nie bylam u gina ale ostatnią @ miałam 27.12.04 i na teście dwie krechy :) Dziewczny powiedzcie kiedy najlepiej iść pierwszy raz do gina, tak żeby juz jednoznacznie okreslił ze jestem w ciązy? I może jest tu ktos z Kielc i podpowie jakiegos dobrego specjal i szpital, please Odpowiedz Link
mamka22 Re: Kto ma termin na pażdziernik? 09.02.05, 09:10 Babeczki, ja też będę na październik!!!!!!! Wczoraj i dziś wyszły dwie tłuste krechy!!! Ja chyba bede miała cos ok 20 paźdxiernika. pozdrawiam. Wizyta u gina dopiero 21 lutego. mamka22 Odpowiedz Link
szymma Re: Kto ma termin na pażdziernik? 09.02.05, 22:02 Hej dziewczyny- fajnie ze zalozylyscie taki watek- Ja(my) tez szykujemy sie na pazdziernik. II kreski zobaczylam w niedziele- w pon. polecialam do gina, zeby potwierdzic ciaze,ale niestety....za wczesnie i nic nie dalo sie stwierdzic. Takze jeszcze jedna panikara dolacza sie do WAS!!! :)))) My powiedzielismy juz najblizszej rodzince:) Nie moglismy sie powstrzymac:) Tak samo jak Wy sparawdzam czy nie ma plamienia i kazde zaklucie mnie niepokoi, jeju strasznie mnie to stresuje:( Jutro bedzie 38 dc. zazwyczaj mialam 28 cykle. POZDRAWIAM I ODZYWAJCIE SIE:) Odpowiedz Link
pomme Re: Kto ma termin na pażdziernik? 10.02.05, 13:51 :-) ja podobnie jak dziewczyny na górze ostatnią @ miałam 31.12. U lekarza byłam wczoraj i było jeszcze za wczesnie:-(. Dostałam mase róznych skierowań ( USG, krew mocz białko itd)i gin kazała mi wybrać sie do zakaźnego zrobić toxoplazmozę bo wyniki sprzed ciąży były ujemne. Ale skierowania mi nie dała, więc musze zapłacić ( ona twierdziła że tego typu badabnia nie sa refundowane - a to kłamstwo) . A tak poza tym to od 22.02 bedzie mnie prowadziła dr Mazur i mam nadzieję,że wszystko bedzie dobrze. A i melduje jeszcze że mdli mnie z dnia na dzień coraz bardziej pozdrawiam wszystkie fasolkowe mamy ( strączki jak mówi mój mąż) i ich fasolki Odpowiedz Link
kubusia1 PAZDZIERNIK :o) 10.02.05, 14:09 Październikowe mamusie, mijaczek załozył specjalne forum dla październikowych mamuś, nazwa jak wyżej. W/w forum znajduje się w forum ....Dziecko tylko trzeba zjechać niżej na dół ekranu. Ewentualnie można wpisać forum.gazeta/forum/71,1.html?f=25774 Pozdrowienia dla mamuś a w szczególości październikówek 2005. Odpowiedz Link
maria.ksiazek Nie mogę znaleść forum październik 2005?? 15.02.05, 08:31 Porszę o pomoc!! Pozdrawiam,Maszula Odpowiedz Link
kubusia1 Re: Nie mogę znaleść forum październik 2005?? 15.02.05, 08:47 Może w ten sposób: 1. Gazeta>Forum>Prywatne>Dziecko Naciśnij Dziecko, następnie zjedz myszką w dół szukając PAŹDZIERNIK 2005 :o) Mam nadzieje, że nie namieszałam. Odpowiedz Link
sybi2 Re: Kto ma termin na pażdziernik? 13.02.05, 21:07 Ja mam termin na 09.10.2005. Siedzę w domu, czuję się okropnie, a jeszcze bardziej się boję, bo zaczęłam plamić od piątku. Jakby tego było mało mam wysoki poziom hcg - tj ponad 20000. Czy ktoś wie czy to może sugerować ciążę mnogą. Odpiszcie proszę!!! Odpowiedz Link