Dodaj do ulubionych

Co poza Wordle?

10.05.26, 02:32
Moda na Wordle już przeminęła, chociaż czasem wracam. Jakie gry netowe lubicie? Ja lubię:

Tradle - zgadnij kraj po eksporcie
Worldle - zgadnij kraj po kształcie
Movie Grid - ale bez sprawdzania na IMDb czy Filmwebie. Wyjątek robię dla filmów o bardzo podobnych nazwach, wybaczam sobie, że nie pamiętam, czy Batman Tima Burtona to był Batman czy The Batman. Wcale nie tak łatwo jest przypomnieć sobie, w jakim filmie na literę od A do H grał Orlando Bloom.
I moje ostatnie odkrycie - zgadywanie hasła w Wikipedii na podstawie kategorii, do jakich jest przypisane
catfishing.net/
Obserwuj wątek
    • 1.wetta.1 Re: Co poza Wordle? 10.05.26, 07:06
      Z tej samej serii, co worldle jest geogridgame.com. Po rozwinięciu menu są wszystkie gry z tej firmy. Polecam.
      • nangaparbat3 Re: Co poza Wordle? 10.05.26, 07:48
        Lubię gry Seterra, używam takich uczących położenia na mapie, nie wiem, czy mają jeszcze jakieś. Te mapowe są bardzo pouczające, świat się trochę rozszerza - na razie najciekawsze dla mnie były państwa Afryki i jednostki terytorialne Federacji Rosyjskiej.
    • nangaparbat3 Re: Co poza Wordle? 10.05.26, 07:50
      Tęsknię za taką grą „znajdź różnicę” - porównywało się obrazy wielkich malarzy i do tego była świetna, naprawdę relaksująca muzyka. Ale mi się zgubiły i nie umiem znaleźć 😥
      • mocca26 Re: Co poza Wordle? 10.05.26, 08:07
        Ja sobie kupiłam takąsmile
        edukacja-dzieci.pl/produkt/znajdz-roznice-na-obrazach-wielkich-malarzy-polskich/
      • mmoni Re: Co poza Wordle? 10.05.26, 12:21
        Ta?
        www.min2win.org/game/find-differences-famous-paintings-1.html
    • nojabrina88 Re: Co poza Wordle? 10.05.26, 08:42
      www.nytimes.com/games/pips logiczna
      + inne z NYT

www.merriam-webster.com/games/blossom-word-game moja ulubiona
    • mika_p Re: Co poza Wordle? 10.05.26, 12:57
      Ja mam w Ulubionych tę stronę:
      www.brainzilla.com/logic/
      Nie wiem, po co całość, skoro gram tylko w Logic Equations. Teraz już dużo w pamięci, ale jeszcze sporo na kartce, a jak jest jakiś wyjątkowo popaprany układ, to odpalam excela i tam eliminuję kombinacje, żeby znaleźć tę właściwą smile
    • scarlett74 Re: Co poza Wordle? 10.05.26, 13:31
      Ja gram w geoguessr ( zgadywanki miejsca/kraju) i w timeguessr ( zgadywanki czasu i miejsca)
    • turzyca Re: Co poza Wordle? 10.05.26, 15:22
      Jak mogą być logiczne, to na tej stronie jest zatrzęsienie opcji:
      www.puzzle-thermometers.com/
    • taje Re: Co poza Wordle? 10.05.26, 16:30
      Semantle (ale znam tylko po angielsku). Spelling Bee i Connections (też po angielsku na NYTimes).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka