08.06.12, 23:52
Właśnie usiadłam do komputera. Po dniu pełnym wrażeń, wciąż jeszcze roztrzęsiona informacjami od lekarza, witam się z Wami!smile 22 stycznia 2013 roku na świat mają przyjść nasze... trojaczki. "Stanie się to na pewno wcześniej" - ostrzegał mnie dzisiaj lekarz smile Jestem w 8 tc, dziś widziałam trzy maleńkie zarodki i modlę się, by było z nimi wszystko w porządku.
Jestem przeszczęśliwa, a zarazem boję się... Jak to będzie? W domu mam już dwóch synów, 2 i pół rocznego i 8 miesięcznego. Chcieliśmy trzecie dziecko, ale nie myśleliśmy jednocześnie o czwartym i piątym! Jaki los bywa zaskakujący!
Trzymajcie kciuki!smile
Obserwuj wątek
    • ciri_77 Re: 3... 09.06.12, 07:31
      Szczęśliwej, spokojnej ciąży Ci życzę. Będzie dobrze!
      • zandaria03 Re: 3... 09.06.12, 11:48
        Hej,hej,a to ci dopiero niespodzianka!Trzymaj się kobietko,oby maluchy zdrowo rosły!Ja mam tylko bliźniaki,więc ekspertem od ciąż trojaczych nie jestem.Wejdź sobie na blog wspomnieniazszuflady.blogspot.com-prowadzi go mama bliźniaków i trojaczków,poczytaj sobie go od poczatku,napisz do tej dziewczyny na priva.Inny blog to "potrójnycud"-na tym blogu po prawej stronie masz linka do forum trojaczkowego-jest to kopalnia wiedzy o ciążach trojaczych i wychowaniu trojaczków.Na pewno bedzie ci potrzebna pomoc,nie ma co tego ukrywać.I to pomoc na stale,24h/d,przynajmniej w ciąży i w pierwszych miesiącach po porodzie.Życzę Tobie i szkrabom dużo zdrowia.Odezwij się czasami.Pozdrawiam ciepło
    • ula2689 Re: 3... 09.06.12, 19:57
      Gratulacje!Najważniejsze że się nie załamałaś i że się cieszysz,będzie dobrzesmile
      • mamulax5 Re: 3... 09.06.12, 20:29
        Każde życie jest cudem i z każdego należy się cieszyć!!!smile Dziękuję za cenne linki, zaraz oddam się lekturze. Dziś z mężem uświadomiliśmy sobie, jak bardzo będziemy musieli zmienić nasze życie. Nasze dwa łobuziaki i jeszcze TRÓJKA! Po pierwszym szoku zaczęła do nas przemawiać rzeczywistość. Zmiana domu, auta, codziennej rutyny, spokojnych nocy... TRÓJKA!!! Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, a jednocześnie chcę, by ta bajka dobrze się skończyła i to jak najszybciejsmile Chcę już tulić te trzy małe bąbelki.
        Koleżanka mnie dziś odrobinę zdenerwowała. Gdy powiedziałam jej z wielką radością o trzech maluszkach, zapytała który to tydzień. Odparłam, że 8, a ona na to: "więc się nie martw, przez najbliższe cztery tygodnie wszystko może się zmienić i zostanie ci tylko jeden!". Zaniemówiłam, a potem się rozstałyśmy. Nie mogła zrozumieć, że nas to cieszy! Że kochamy te trzy małe istotki i modlimy się, by wszystkie całe i zdrowe przyszły na świat. Chociażpewnie lekko nie będziesmile
        • wiki.sz Re: 3... 09.06.12, 21:33
          A ja Ci z całego serca gratuluję i trzymam kciucki żeby wszystko poszło dobrze!!smile
          Pewnie, że nie będzie lekko, że życie się troszkę "wywali" do góry nogami - ale jak nagroda będziesmile Do pozazdroszczeniasmile Ale wszystko da się zorganizować.
          A takimi tekstami to się nie przejmuj - choć wiem, że łatwo się mówi.
          Ja mam TYLKO bliźniakiwink a często słyszałam na spacerach " ja to pani współczuję, ile ma pani pracy itp" - nawet nie wiesz jak mnie to wkurzało, eh. Zawsze odpowiadałam, że mam pracy tyle ile przy dzieciach i że patrzę na to w kategoriach podwójnego szczęścia".
          pozdrawiam ciepłosmile
          • willga1 Re: 3... 09.06.12, 22:27
            Gratulacje, potrójne! smile))

Będzie dobrze. Mam dwóch synów, 10 miesięczniki i nie zamieniłabym się z nikim. To są nasze dwa cuda i jak przyjdzie mi kiedyś jeszcze przywitać bliźnięta będę bardzo szczęśliwa. Każde dziecko to błogosławieństwo i jak tylko się chce i ma się wiarę wszystkiemu się podoła. smile Napisz Kochana (tak z ciekawości pytam) to naturalnie? maluszki jednojajowe?

Pozdrawiam bardzo ciepło i życzę dużo zdrówka dla Ciebie i fasolek. smile

---------------
            Żyj tak, abyś kiedyś mógł(a) powiedzieć -> przynajmniej nie było NudnO!
          • nynka_876 Re: 3... 09.06.12, 22:30
            Ojej kochana, potrójne gratulacje dla Ciebie i męża smile
            Ja również trzymam kciuki za Ciebie i ciąże, żeby wszystko było w jak najlepszym porządku..
            Życie "wywala" się do góry nogami.. Ja jestem mama "tylko" bliźniąt i nie mam więcej dzieci i nie wiem czasami jak się nazywam a to dopiero początek, bo moje maleństwa mają dopiero niespełna 4 miesiące..
            Także jeszcze raz gratuluje i życzę dużo siły i wytrwałości smile

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wlhdgezqc86fir.png
            • mamulax5 Re: 3... 09.06.12, 23:00
              Naturalniesmile Gdyby ciąża była wspomagana, pewnie bym się tego spodziewała! Tymczasem chcieliśmy szybciutko trzeciego malucha, a tu zamiast trzeciego - trzy! Moze się przejęzyczyłam w prośbach do Pana Bogasmile
              Dzięki za dobre słowa, mam nadzieję, że dotrwamy tu z Wami przynajmniej do grudnia.
              Z tego całego szaleństwa nawet nie zapytałam, czy jednojajowe, czy nie? We wtorek mam dokładne badanie w specjalistycznym szpitalu w naszym mieście. Zobaczymy, pewnie dokładnie wszystkiego się dowiem.
        • pamplemousse1 Re: 3... 10.06.12, 11:33
          Koleżanka to kosmitka tych czasów, dla której liczna rodzina to problem, a nie szczęście.

Gratuluję Ci każdej małej fasolki i życzę zdrowej trójcy!
          Jestem mamą dwóch 3 l. chłopców i w kolejnym podejściu też chciałabym od razu dwójkę,a co!

Powodzenia! Ktoś na górze to zaplanował, więc na pewno w pakiecie dostaniecie dużo siły i cierpliwości, a po latach mnóstwo wsparcia od piątki cudownych dzieciaków smile
    • s_alander Re: 3... 10.06.12, 00:52
      Gratulacje ogromne i spokojnej ciąży życzę smile
      aż Ci zazdroszczę wink
      • motylk-kk Re: 3... 10.06.12, 21:34
        wiem co przeżywasz doskonalę cię rozumiem przechodziłam to samo prawie 3 lata temu dziś moje 3-raczki są prześliczne, najcudowniejsze jestem najszczęśliwsza mamą bo mam trzy córeczki
        • mamulax5 Re: 3... 10.06.12, 22:19
          Oj, to napisz proszę coś o ciąży! Jak ją przechodziłaś, kiedy urodziłaś, w jakim stanie były maluszki? Daj znać, proszę! Zbieram teraz informację od wszystkich, którzy mają coś wspólnego z trojaczkami, a Ty - jako mama takowych - na pewno jesteś nieocenionym źródłem wiedzy wszelakiej na ich temat!smile
          Mam nadzieję, że wśród tych maluchów chociaż jeden będzie dziewczynkąsmile Chyba bym oszalała z piątką chłopaków w domu i jeszscze mezem. Pragnę rózowych sukieneczek, kiteczek, warkoczyków... smile
          • madii77 Re: 3... 11.06.12, 11:34
            Witaj ..jestem mamą 9 miesięcznych trojaczków...Odezwij się na priv to pogadamy smile
          • 1nova Re: 3... 11.06.12, 18:03
            Prawie poltora roku temu stanelam przed podobnym wyzwaniem - mialam dwie coreczki 3 i 5 lat i okazalo sie, ze zostane mama blizniat. Pewnie, ze dwojka to nie trojka, ale problemy zwiazane z posiadaniem jednoczesnie dwojki ciagle malych dzieci beda takie same. Na pewno bedziesz potrzebowac pomocy. Zacznij ja organizowac juz teraz - pomoc bedzie potrzebna dosc wczesnie w ciazy (bo masz dwojke malych dzieci do opieki) i na pewno przez pierwsze pol roku. Ja od biedy dwojke nakarmie sama butelkami, trojki sobie nie wyobrazam. Bardzo wazna jest dobra opieka lekarska podczas ciazy i porodu - na usg okaze sie jak trudna bedzie ta ciaza, tj. czy kazde dziecko ma swoje lozysko czy tez np. dwojka ma wspolne. Mozliwosci jest wiele, mam nadzieje ze w Twoim przypadku bedzie najkorzystniejszy uklad. Rady mam trojaczkow beda na pewno nieocenione, ale nie zapominaj ze bedziesz miala na glowie jeszcze dwojke pozostalych, starszych i rownie waznych dzieci. Powodzenia i trzymam kciuki za szczesliwe zakonczenie! A i jeszcze Ci cos powiem - czego ja sie nie nasluchalam w ciazy na temat kolejnej ciazy i to jeszcze blizniaczej, dominowal ton wspolczujacy i potępiający. Nie przejmuj sie po prostu smile. Nova
            ---------------------------------------
            Wazne sa tylko te dni, których jeszcze nie znamy
            Waznych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy
            • blizniaki14 Re: 3... 11.06.12, 18:27
              Gratuluję smile tyle radości smile trzymam kciuki za pomyślny przebieg ciąży i niech dzieci siedzą w brzuszku mamy grzecznie jak najdłużej się da smile powodzenia smilesmilesmile
        • pamplemousse1 Re: 3... 11.06.12, 19:48
          A z synami byłabyś nieszczęśliwą mamusią? smile

Autorce życzę zdrowych cudownych maluchów. Oczywiście dziewczynki/dziewczynek również, ale przede wszystkim zdrowych cudów!
          • mamulax5 Re: 3... 11.06.12, 19:57
            Ależ oczywiście, że i z piątką synów byłabym PRZESZCZĘŚLIWA! Ale jednak chyba każda mama marzy o córeczcesmile A jak będą synowie, to będę się cieszyła tak samosmile
            Dzięki za wsparcie, takie duchowe cieszę sie ze wszystkich życzliwych ludzi, którzy cieszą się i gratulują, a nie - jak napisała Nova - potępiają i współczują. No bo czego tu współczuć i co potępiać? Wszystkie nasze dzieci są upragnione i kochane od momentu poczęcia.
            A o starszych synków dbam jak mogę, bo wiem, że niedługo ich sytuacja odrobinkę się pogorszy. Pracuję do końca czerwca, potem idę na zwolnienie i zamierzam każdą wolna chwilę poświecić właśnie im.
            • pamplemousse1 Re: 3... 11.06.12, 20:54
              Wiem, wiem, też "planuję" sobie dziewczynkę jako trzecią wink
              Na innym forum straszny wątek o wyższości dziewcząt nad chłopcami, i poniosło mnie tutaj, bo kto nie ma syna niech też żałuje smile Ale myślę, że żeńska część odnajdzie się w tej trójcy wink

Nie przejmuj się innymi! To podłe co mówią, ale tak naprawdę świadczy o ich prostactwie!
              Dziecko to wspaniały dar, każde smile
              A przy trójce to kwestia organizacji, na pewno da się ogarnąć całą piątkę smile
              Spokoju życzę smile
              • pamplemousse1 Re: 3... 11.06.12, 20:56
                a pytanie "czy z synami byłabyś nieszczęśliwa" zadałam autorce motylk-kk, z przymrużeniem oka oczywiście smile
    • madii77 Re: 3... 11.06.12, 21:25
      jejku, pamiętam, jak ja zareagowałam na 3 bijące serduszka...
      powiem Ci tak jesteś wybrana smilenie każdemu dane jest otrzymać tyle szczęścia.
      daj mi znać powiem Ci wszystko o ciąży itp. nie ma to jak obecna mama trojaczkowa doradzi przyszłej mamie trojaczkowej...
      • kosmo78 Re: 3... 14.06.12, 23:05
        Wow! Gratulacje! Też marzyłam jakieś dwa lata temu o trzecim dziecku. Kiedy dowiedziałam się, że będzie trzecie i czwarte oszalałam z radości i niepokoju. Ale nie taki diabeł straszny jak go malują! Życzę spokojnej ciązy!!
        • zeb1 Re: 3... 15.06.12, 21:42
          Ogromne gratulacje! Moja Trójca ma już prawie 8-lat i nie wyobrażam sobie żeby ich nie było. Dbaj o siebie, na pewno dacie sobie rade, bo nie macie wyjściasmile) Jak chcesz pogadać to pisz a priva

pozdrawiam
    • gosiaczekk6 Re: 3... 22.06.12, 16:36
      Trzymamy !!! z całych sił !
      Gratulacje !
      Nieprawdopodobna historia smile
      • pata3 gratulacje 11.07.12, 17:34
    • edziu0482 Re: 3... 25.07.12, 21:08
      Gratu;uję i spokojnej ciąży życzę! Moje trojaczki mają już prawie 5 lat i jest suuuper (chłopaki są jednojajowe dwuowodniowe, dziewczynka miała swoje łożysko) Za chwilę wyjeżdzamy na wakacje, wraz ze wzrostem dzieci jest coraz łatwiej ale na początki jest......... wesoło smile
      Najważniejsze to jak najdłużej utrzymać ciążę (moje urodziły się w 33tc, leżałam od 16tc na patologii)
      Powodzenia !!! trzymam kciuki
      • marzencia2333 Re: 3... 17.08.12, 15:41
        Dziewczyny ja was podziwiam. Ja mam 4 letnia corcie 5 letniego synka i blizniaczki 6 miesieczne. Jestem sama maz mi pomaga na tyle ile moze bo pracuje. Ledwo daje rade, nie powiem jest wesolo ale ciezko. Jak pomysle o trojaczkach to podziwiam was dziewczyny. Skad tyle sily? Gratulacje dla was.
        • misiowamama-2 Re: 3... 23.08.12, 16:10
          Marzencia, a ja podziwiam Ciebie. Mam 4-letnie bliźniaki i gdybym miała więcej dzieci koło siebie, to chybabym zwariowała. Nie powiem, też jest wesoło, maluchy są urocze, przysparzają wiele radości, ale ile się człowiek namęczy...wink
          pozdrawiam cieplutko
    • anytram82 Re: 3... 25.09.12, 18:51
      dzisiaj szukając spacerówki dla moich bliźniaczek natrafiłam na wózek trojaczy a że to rzadkość to wstawiam link, może się przyda bo nowy kosztuje fortunę a tu używka
      allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=w%C3%B3zek+trojaczy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka