Dodaj do ulubionych

Do Warszawianek z blizniakami - szpital

21.11.12, 20:42
jak sie domyslam ciaze blizniacza z dodatkowymi urozmaiceniami najlepiej prowadzic przy szpitalu klinicznym. na karowa dzwonilam, odeslali mnie z kwitkiem, ze w tym roku juz nie biora nowych pacjentek do prowadzenia ciazy.
Zastanawiam sie teraz na ktory szpital sie decydowac.
Co polecacie?
Obserwuj wątek
    • agmarta2 Re: Do Warszawianek z blizniakami - szpital 21.11.12, 21:42
      Ja rodziłam swoje dziewczyny na Żelaznej a prowadziłam ciąże u Dr Grażyny Mazur chodziłam do niej prywatnie do Pruszkowa, ale przyjmuje też w Warszawie. A jeśli chciałabyś państwowo to jest przychodnia przyszpitalna na ul. Żelaznej. Ja byłam ze szpitala bardzo zadowolona, opieka noworodków jest bardzo dobra, i trafiłam na pomocne i miłe położne a spędziłam w szpitalu 7 dni.
      • vercueil Re: Do Warszawianek z blizniakami - szpital 27.11.12, 03:04
        Ja również rodziłam an Żelaznej. Nie polecę lekarza, ale jest tak ogólnie bardzo dobry zespół.
        • mama.trojeczki Re: Do Warszawianek z blizniakami - szpital 27.11.12, 15:23
          Czesc, blizniacze ciaze prowadz dr Piekarski (szpital Kasprzaka) przyjmuje prywatnie na Zoliborzu; trudne ciaze prowadzi tez dr Binkowska (ordynator szpitala im. Orlowskiego, Powisle). Polecam oboje.
          • 11marcinek Re: Do Warszawianek z blizniakami - szpital 04.12.12, 22:58
    • zserduszkiem Re: Do Warszawianek z blizniakami - szpital 01.12.12, 01:13
      Ja swoje maluchy rodziłam we wrześniu na Inflanckiej i mam mieszane uczucia, szpital jest nieprzygotowany na ciąże bliźniacze. Patologia ciąży niewiele o bliźniętach wie, porodówka również. Jedynym plusem jest to, że mają oddział neonatologiczny na bardzo wysokim poziomie.
      • ada-0 Re: Do Warszawianek z blizniakami - szpital 05.12.12, 12:13
        Instytut Matki i Dziecka na Kaspszaka. Tam uratowali maje życie i zdrowie moich dzieci, miałam zespół hellp w początkowej fazie, gdyby nie natychmiastowa cesarka to ja bym się wykrwawiła lub wątroba by mi się rozleciała, a dzieciaczki miały by by skutki neurologiczne (drgawki) i jeszcze parę tam innych efektów ubocznych.
        W tak początkowej fazie to rzadko kto jest w stanie rozpoznać to coś co mnie dopadło.
        Szczerze polecam.
    • anna_sla edycja!! 06.12.12, 22:21
      jesteś w ciąży bliźniaczej?? Naprawdę?? Gratuluję!
      • edycja_kopiuj_wklej Re: edycja!! 07.12.12, 06:56
        No tak jakos sie wstrzelilo podwójnie smile
    • nahoda Re: Do Warszawianek z blizniakami - szpital 18.12.12, 17:55
      Ja rodziłam na Madalińskiego. Poród sn bez komplikacji w 38tc - druga córeczka przyszła na świat kilka minut po pierwszej. To był mój drugi poród. Co do lekarza, to miałam ciążę prowadzoną przez lekarkę w normalnej przychodni ale dyżurującą na Madalińskiego. Opiekę w szpitalu wspominam bardzo dobrze - cały czas w II fazie na sali był położnik, małe były dobrze monitorowane. Ale pewnie wszystko zależy od dyżurującego zespołu. Tyle że moja ciąża była bez komplikacji.
      • kalin-a111 Re: Do Warszawianek z blizniakami - szpital 30.01.13, 10:51
        nie jestem mamą bliźniąt, ale mam siostrę bliźniaczkę, więc ten temat mnie interesuje. Jak leżałam na Madalińskiego to spotkałam 2 takie mamy (zachwalały Patologię ciąży i Neonatologię), a podobno były w tym czasie aż 4 pary bliźniąt. Od czasu do czasu z sentymentu sprawdzam na ich stronie jak tam porody i rodzi się tam sporo bliźniąt.
    • agnrek Re: Do Warszawianek z blizniakami - szpital 19.12.12, 13:32
      Ja miałam ciążę z powikłaniami i prowadziłam u lekarki w Lim Center, która nie parcowała w żadnym szpitalu. Dopiero, gdy zaczęły się skurcze w 27 tc, pojehcałam na izbę przyjęć do szpitala na Kasprzaka. Bardzo polecam opiekę na patologii ciąży, spędziłam tam prawie dwa miesiace (trafiłam tam 2 razy). Warunki nie są fajne, ale opieka nad wcześniakami naprawdę na wysokim poziomie.
    • dwojedzieciija na Czerniakowskiej 03.01.13, 16:00
      Rodziłam w szpitalu im. Orłowskiego. Świetny oddział neonatologiczny. Ciąże prowadziłam u dr-a Ledowicza (kieruje tam ginekologią), on robił mi cięcie (35tc). Prywatnie przyjmuje na Kopernika.
      • monia1-23411 Re: na Czerniakowskiej 03.01.13, 17:39
        Ja również rodziłam w tym szpitalu. Opieka nad ciążą rewelacyjna (leżałam 2,5 miesiąca), ale jeżeli chodzi o neonatologię to pozostawia wiele do życzenia. Jeżeli chodzi o dzieci bez większych problemów zdrowotnych to w/w oddział zdaje egzamin. Jak zaczynają się problemy to wtedy jest gorzej.
        Moja ciąża byłą bardzo trudna, dzieci miały urodzic się z licznymi obciążeniami. Jeden z bliźniaków wyszedł bez szwanku natomiast z drugim było znacznie gorzej. Lekarze na oddziele neonatologii zmieniali się co dwa dni. Nie było lekarza, który zadecydowałby co dalej, każdy tylko czekał. Nie poprosili o konsultację z CDZ mimo, że stan dziecka był krytyczny a co gorsze na tym oddziale nie robi się żadnych operacji nonatologicznych, dzieci odsyłane są do innych szpitali.
        Moje zdanie na temat tego szpitala jest takie. Jak mają się urodzic dzieci zdrowe to jak najbardziej polecam.

• dwojedzieciija Re: na Czerniakowskiej 31.01.13, 14:54
          Moi Chłopcy 9 dni leżeli na oddziale patologii noworodka i opieka tam była rewelacyjna. Siedziałam z nimi na sali praktycznie non stop, na OION-ie który od PN oddziela szyba też bardzo dobrze opiekowali się dzieciaczkami. Z informacjami fakt - pielęgniarki niewiele mówiły, ale codziennie rano przy obchodzie można było porozmawiać z lekarzem.
      • edybak Re: na Czerniakowskiej 24.02.13, 09:20
        Ja też rodziłam w Orłowskiego, pod względem opieki było ok, nawet bardzo i z tego punktu mogę polecić ten szpital.
        Natomiast ostrzegam, że przy tamtejszej organizacji odwiedzin (zero kontroli) zdarzają się kradzieże. To w tym szpitalu okradli Kaśkę Skrzynecką, mnie też...
        • dwojedzieciija Re: na Czerniakowskiej 24.02.13, 10:11
          Jak rodziłam nic takiego nikogo nie spotkało. Kilka dziewczyn miało laptopy (ja również) i nic nikomu nie zginęło. Pewnie kwestia przypadku.
          Jeśli chodzi o odwiedziny to faktycznie zdarzało się, że przychodziły całe rodziny i siedzieli do późna. Na patologii mi to nie przeszkadzało, po porodzie już trochę tak.
    • madlen881 Re: Do Warszawianek z blizniakami - szpital 06.02.13, 14:17
      nie jestem warszawianką, ale moje maluszki przyszły na świat w stolicy i co- nieco wiem. jeśli chodzi o skomplikowane ciąże bliźniacze polecam szpital orłowskiego na czerniakowskiej. spędziłam 5 tygodni na tamtejszej patologii, personel jest wykwalifikowany, a atmosfera przyjemna do tego w razie komplikacji u maluszków masz na miejscu jeden z najlepszych oddziałów neonatologicznych.
      • monia1-23411 Re: Do Warszawianek z blizniakami - szpital 07.02.13, 16:09
        Patologia ciąży jest tam rewelacyjna oraz jak najbardziej polecam jeżeli chodzi o urodzenie zdrowych dzieci.
        Ten szpital nie wykonuje żadnych operacji na noworodkach. Mój jeden bliźniak urodził się w stanie ciężkim. Min nie załatwiał się przez 10 dni przez co dostał perforacji jelit. Dziecko jak było w stanie krytycznym wg lekarza nie nadawało się do transportu do innego szpitala. Decyzja zapadła dopiero jak dziecko było w stanie agonalnym. Jak się później okazało to moje dziecko nie dostawało odpowiednich leków. W 3 dobie życia powinien dostac odpowiednie antybiotyki, dostał dopiero na 3 godziny przed wyjazdem do innego szpitala.
        Ja do tej pory nie mogę sobie darowac, że nie zażądałam dodatkowej konsultacji przez neonatologa z innego szpitala. Zaniedbania ze strony OIOM Orłowskiego doprowadziły do tego że mój maluszek musiał przejśc aż 9 operacji (powinien przejśc tylko jedną)
        Zdaję sobie, że wszędzie są jakieś zaniedbania, ale jak słyszę o tym szpitalu i oddziale OIOMu to chce mi się wyc i każdego przestrzegac.
    • karolcia_78 Re: Do Warszawianek z blizniakami - szpital 05.04.13, 14:21
      Ja rodzilam na pl.Starynkiewicza. W szpitalu spedzilismy 13 dni, jedno dziecko bylo na oiom-ie, drugie na patologii noworodka. Uwazam ze bardzo dobrze zajeto sie moimi dziecmi dlatego polecam ten szpital. Codziennie bylam informowana o leczeniu, postepach, rokowaniach itp. Nie jest to nowy szpital wiec na pierwszy rzut oka nie prezentuje sie jakos najlepiej ale chyba nie o to chodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka