jagodziana 18.08.04, 09:10 czy w przypadku ciazy mnogiej potrzebny jest zakup laktatora? Bardzo prosze o opinie. Jeżeli tak to jaki z nich sprawdził sie Wam najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lala2002 Re: czy Laktator zawsze potrzebny???? 18.08.04, 09:24 Witam oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
oyate Re: czy Laktator zawsze potrzebny???? 18.08.04, 09:34 Dla mnie laktator był niezbędny. Dziewczynki urodziły się przedwcześnie. Nie mogły jeść tylko mojego pokarmu a ja miałam go za dwoje. Piersi mnie bolały, wyłam z bólu. Jak tylko przyszedł mój niemąż ze łzami kazałam mu kupić laktator. Zaczęłam ściągać pokarm i na reszcie poczułam ulgę. Potem laktator się przydał gdy np. chciałam karmić dzieci na raz (przy piersi dwoje...nie zdecydowałam się na to)jedno było przy piersi a drugie karmił mój niemąż buteleczką z moim mleczkiem. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aga1410 Re: czy Laktator zawsze potrzebny???? 18.08.04, 11:35 Oczywiście. U mnie było to niezastapione urządznie. Nie umiałam karmić dwóch na raz. A jak karmiłam jedno to drugie płakało i to pierwsze wówczas przestawało jeść i słuchało co się dzieje. Więc odciągałam pokarm jedno karmiłam a drugiemu przystawiałam butelkę z moim pokarmem i tak do 6 miesiąca. Więcej nie miałam pokarmu. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzu.t Re: czy Laktator zawsze potrzebny???? 18.08.04, 12:04 Przydatny. Moja żona używała Medela MiniElectric, niestety dość szybko sie psuje, fajny bo można wszędzie zabrać. Wypożyczaliśmy też Medela Lactina (www.medela.com/NewFiles/pumps.html#dbleease). Mimo, że jest duży, jest zdecydowanie cichszy, szybciej pompuje, przez co jest wydajniejszy. Niestety musi być zdecydowanie też droższy (nie znam ceny). Wypożyczenie kosztowało 1 zł. za dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
justa75 Re: czy Laktator zawsze potrzebny???? 18.08.04, 12:34 tak ja tez uzywalam non stop i bylam bardzo zadowolona z odciagaczaa AVENT. Odpowiedz Link Zgłoś
dominisia1 Re: TTTAAAKKK 05.09.04, 23:13 dzięki Bpgu wymyslili takie urządzenie!! moje maluszki jak to każde dzieci były głodne w tym samym momencie ale nie mogła karmić dwóch naraz dlatego ściagałam pokarm i mój mąż przejoł obowiążek ,,mamy karmiacej"!! i wyszło to nam wszystkim na zdrowie!! polecam Dominika mama Nikoli i Eryka Odpowiedz Link Zgłoś