kamakama2 03.02.06, 11:54 zastanawiam się i za bardzo nic mi się nie podoba; dla dziewczynek jest znacznie więcej ładnych imion!!!ale ja jeszcze nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatkaprz Re: imię dla chłopca 03.02.06, 13:23 Ja jestem w 24tc i wiem ze to bedzie chlopak imie dla niego wybral mąż bedzie mial na imie Szymon Krzysztof.Dla dziewczynki ja wybieralam i gdyby to byla córeczka to by miala na imie Dorotka.A ty nie sugeruj sie moda i pamietaj ze wybierajac jakies dziwne imie mozesz zrobic krzywde dziecku. Odpowiedz Link
dorotab79 Re: imię dla chłopca 19.04.06, 18:31 Gratuluję wyboru Dorotki:) ja już mam co prawda 27 lat,ale swoje imię lubie coraz bardziej i odczuwam,że zawsze wzbudza ono sympatię u ludzi.Pozdrawiam;) Odpowiedz Link
magda2109 Re: imię dla chłopca 04.02.06, 15:35 Witaj! mi się podoba imię dla chłopaka Bartek albo Marcin. A dla dziewczynki Wiktoria, Natalia, Hania to zależy od gustu. I tak wybierzesz jakie tobie będzie pasować.Najważniejsze żeby dzidzius urodził się zdrowy.Ja mam synka Michasia i pasuje do niego to imię bo jest jak mały miś. Odpowiedz Link
lila_m Re: imię dla chłopca 05.02.06, 14:49 Moje typy to: Michał Janek, Jaś Paweł Tomek, Tomuś Odpowiedz Link
iwonka232 Re: imię dla chłopca 05.02.06, 19:36 mi osobiscie podoba sie MIŁOSZ , SZYMON , REMIGIUSZ , KACPER ,KUBA.... Odpowiedz Link
ania800 Re: imię dla chłopca 05.02.06, 21:23 dobre:) mój pies się wabi Remo od Remigiusza:)(bez urazu) ja mam MAteusza jeśli będzie drugi chłopczyk to jeszcze nie wiem ale dla dziewczynki Natalia albo Klaudia Odpowiedz Link
gosiagdansk1 Re: imię dla chłopca 19.04.06, 22:23 Ja dam na imię mojemu synkowi ERWIN ( o ile kiedyś urodzę ), tak ma na imię mój mąż. A synek będzie Erwin Junior. Uważam, że to imię jest oryginalne, ale nie dziwaczne. Dla mnie osobiście to imię jest urocze. A dla dziewczynki myśleliśmy Lawinia lub Letycja. Odpowiedz Link
denevue Re: imię dla chłopca 05.02.06, 22:35 ja jestem za Michałkiem lub Szymonem podoba mi sie też Mateusz ;) Odpowiedz Link
a.l.l.a Re: imię dla chłopca 07.02.06, 13:42 A moj bedzie Aleksander, co do dziewczynki to jeszcze nie wiem. Chcialabym Tosie (Antonine) ale maz cos kreci nosem. Odpowiedz Link
iwona-arch Re: imię dla chłopca 08.02.06, 17:53 My juz przed poczęciem zdecydowalismy ze to bedzie Brian:):) Odpowiedz Link
ajla1 Re: imię dla chłopca 13.02.06, 12:46 Witam! Moja propozycja to Kevin-jeśli bedzie chłopak_serdecznie pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
marysiabak6 Re: imię dla chłopca 14.02.06, 11:40 Ja wybrałam jeśli będziechłopiec to Borys a dla dziewczynki Lena Odpowiedz Link
aga.mack Re: imię dla chłopca 15.02.06, 12:12 ładne ktore ładnie sie odmienia to: Bartek Adaś Wojtek Mateusz Antek Kuba Krzyś Odpowiedz Link
0ola0 Re: imię dla chłopca 19.04.06, 19:23 Ja jestem dopiero w szostym tygodniu ciazy ale juz wiem ze jesli bedzie dziewczynka to bedzie miala na imie Wiktoria a jesli bedzie chlopiec to Szymuś albo Kubuś.Podoba mi sie takze Igor, Damian, Dominik Odpowiedz Link
olgamod Re: imię dla chłopca 20.04.06, 12:26 jestem w 30tc. wiem, ze to dziewczynka wiec bedzie Julka, a synkowi (kiedys:)) dam na imie Maksymilian albo Aleks. Pozdrawiam Odpowiedz Link
matuska Re: imię dla chłopca 20.04.06, 21:58 Ja bede miala chlopczyka , i bedzie mial na imie Marcel Odpowiedz Link
alex74 Re: imię dla chłopca 21.04.06, 11:59 To prawda,że dla dziweczynek jest dużo więcej imion ładnych niż dla chłopca.Ale jak ja będę iała swoje dzieci ,to dla chłopca wchodzą w rachube tylko trzy imiona. I- Kacper(ale mojemu mężowi się nie podoba) II- Szymon (ale juz mojej siostry synek ma tak na imię ,więc swojego dziecka tak nie nazwę ) III - Adam , to jdyne imię ,które podoba się nam podoba i nie ma go w mojej rodzinie,wiec pewnie zostanie Adam :) Pozdrawiam Alex74 Odpowiedz Link
konwalka Re: imię dla chłopca 24.04.06, 15:05 Mój starszy, najukochańszy na świecie synuś ma na imię Olaf, a teraz są toczone batalie o imię dla drugiego dziecka. Prawdziwe batalie :/. chciałąbym, żeby się jakoś "wpasowało" w Olafa, bez względu na to, jaka płeć dziecka. Podobają mi się krotkie, oryginalne, ale niewyszukane imiona. Może też jakieś skandynawskie? Odpowiedz Link
zaisa Re: imię dla chłopca - Konwalka:) 26.04.06, 11:40 Z takich, które "bywają" w Polsce, to teraz przychodzi mi do głowy - Eryk, Eryka. Bo Astrid czy Tove dla dziewczynki chyba nie przejdą;) Tak samo byłby pewnie problem z Per, Rasmus czy Lars dla chłopca (choć obiektywnie podobają mi się). A ta sam autorka, co na pisała "Olaf, syn Auduna", jest autorką "Krystyna, córka Lawransa". Na fali skojarzeń - Lawrans to odpowiednik Wawrzyńca. Odpowiedz Link
konwalka Re: imię dla chłopca - Konwalka:) 26.04.06, 12:12 :D Dzięki :D Eryk niedawno się urodził u znajomych, więc raczej nie powtórzę, chociaż bardzo mi się podoba to imię. A "Krystynę..." czytałam z zapartym tchem :) Dla niezdecydowanych polecam skarbczyk imion (w googlach), piękne wyjaśnienia imion. Np. fajnie brzmiące Klaudia, do niedawna moje ulubione... no, po prostu znaczy kulawa, chroma :/ Odpowiedz Link
sutra Re: imię dla chłopca 26.04.06, 23:40 konwalka napisała: Podobają mi > się krotkie, oryginalne, ale niewyszukane imiona. Może też jakieś skandynawskie Gustaw Odpowiedz Link
dodcia Re: imię dla chłopca 26.04.06, 15:51 Czesc MOja znajoma ma tez problem z imieniem tyle za dla dziewczynki znalazla ona jakas stronke gdzie wybierasz 10 najbardziej ci sie podobajacych imion i wysylasz je z tej stronki do znajomych z zapytaniem ktore ci sie najbadziej podoba a potem procentowo ci przychodzi jak sie dowiem bo ju znie pamietam tej stronki to napisze ja tutaj powodzenia:-)A moje imiona to Rafal,Sebastian,Kristian,Dawid Odpowiedz Link
majka_23 Re: imię dla chłopca 23.05.06, 15:06 Ja będę miala chłopca. Dam mu imię NATANIEL, to jeden z pierwszych apostołów :) Juz nie moge sie doczekac porodu, a to dopiero 28 tydzien :) Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie Odpowiedz Link
dwamartaki Re: imię dla chłopca 23.05.06, 22:17 Piękne imię! Nataniel. Bardzo mi się podoba. Trafia na moją listę dla przyszłych synów zaraz za Beniaminem:). Odpowiedz Link