tina23 26.10.04, 06:41 Czy któraś rodziła w Chorzowie na Strzelców?Jak oceniacie ten szpital,personel itp.Może polecacie inny szpital na Śląsku?Czy jest w nim możliwość obecność na czas porodu własnego lekarza?Serdeczne dzięki i Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twinmama76 Re: Szpital-Śląsk 26.10.04, 11:43 Nie znam szpitala, o który ci chodzi, ale polecam szpital w Katowicach przy ul Raciborskiej. Bardzo dobrzy lekarze, rewelacyjny zarówno jeśli chodzi o wiedzę, jak i podejście do pacjentek ordynator, odnowiony oddział, sale 2-4 osobowe z łazienkami i przewijakami, ładnie, przytulnie , kameralnie. Mój lekarz był przy porodzie, ale po pierwsze - pracuje właśnie w tym szpitalu, a po drugie, chodziłam do niego prywatnie. Jeżeli chcesz, by twój lekarz był przy porodzie to może też wybierz szpital, w którym pracuje? Aha, jeśli jesteś w ciąży mnogiej to sprawdź, czy w przypadku, gdyby dzieciaczki spieszyły się na świat, wybrany przez ciebie szpital dysponuje odpowiednim dla wcześniaków sprzętem. Żeby potem sie nie okazało, że ty jesteś w jednym szpitalu, a dzieci w innym... Odpowiedz Link Zgłoś
privatte1 Re: Szpital-Śląsk 26.10.04, 16:41 Lezalam na Strzelcow prawie cala blizniacza ciaze( 14 lat temu, teraz byc moze wiele sie zmienilo) ale w dniu porodu przewieziono mnie na Piotra bo wybuchla pecherzyca i zamkneli polozniczy, bylam pacjentka pani ordynator, miala byc przy porodzie lecz potem wszystko sie skomplikowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
guga74 Re: Szpital-Śląsk 02.11.04, 08:16 Odradzam szpital na Strzelców Bytomskich, przez upodobanie lekarzy do naturalnego porodu omal nie straciłam dziecka. Decyzja o cesarce zapadła dopiero w bezpośrednim zagrożeniu zamartwicą. Sprzęt w fatalnym stanie. Położne miłe i życzliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_do_kwadratu Re: Szpital-Śląsk 05.11.04, 22:08 Ja odradadzam Bytomski szpital na Batorego. Oddział wcześniaków super, ale położnictwo- dramat. Chociaż porodówka Ok, ja miałam cesarkę, więc za wiele nie pamiętam, ale z tego co mówiłyu dziawczyny chyba spoko. Jednak podkreślam- nie wiem jak to wygląda teraz, jak rodziłam w 2000 i nikomu ni ezyczę przebywania na położnictwie- KOSZMAR. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_kat Re: Szpital-Śląsk 08.11.04, 12:49 Witam, Moje bliźniaki przyszły na świat w 2000 roku w Tychach, gdzie przeleżałam prawie trzy miesiące. Warunki szpitalne koszmarne, jedna łazienka na cały oddział, ale przesympatyczne położne i pielęgniarki. Jeśli to mają być bliźnięta, lepiej szukać szpitala z dobrą opieką pediatryczną. W Tychach było wszystko ok. Słyszałam dobre opinie o Ligocie, głównie ze względu na bliskość Szpitala Dziecka i Matki - jeśli przewiozą dziecko (dzieci) - to właśnie tam i będziesz blisko. Często się zdarza, że jedno dziecko jest z Tobą a drugie na Ligocie. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś