superspec2 06.07.26, 08:33 Wyborcy koalicji:) wiadomosci.gazeta.pl/polska/7,198072,32896123,burza-wokol-szpitala-poludniowego-polacy-odpowiedzieli-czy.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
no-popis Re: Kochają Trzaskowskiego 06.07.26, 15:40 superspec2 napisał: > Wyborcy koalicji:) > > wiadomosci.gazeta.pl/polska/7,198072,32896123,burza-wokol-szpitala-poludniowego-polacy-odpowiedzieli-czy.html Zapewne POdziwiają jego wybitny talent w zarządzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Kochają Trzaskowskiego 06.07.26, 15:57 no-popis napisała: > superspec2 napisał: > > > Wyborcy koalicji:) > > > > wiadomosci.gazeta.pl/polska/7,198072,32896123,burza-wokol-szpitala-poludniowego-polacy-odpowiedzieli-czy.html > Zapewne POdziwiają jego wybitny talent w zarządza > Nieszczęścia chodzą w Warszawie setkami. Trzaskowski, to chodząca porażka, kompromitacja i generalnie w polityce jest przegrany- pozostał jemu jedynie europoseł, albo na utrzymanie do Sorosa. Okazuje się, że nie ma żadnych kwalifikacji do sprawowania funkcji w aparacie państwa czy samorządu. Zwyczajnie się do tego nie nadaje, a jego trwanie w polityce to jakaś komedia, grube nieporozumienie. Strach pomyśleć, co by było kiedy zostałby prezydentem kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Nic by nie bylo. 06.07.26, 16:09 boggi_dan napisał: > Strach pomyśleć, co by było kiedy zostałby prezydentem kraju. Nic by nie bylo. - Rzadzilby niepodzielnie Tusk A Trzaskowski mialby te role, jaka Duda mial w czasie Rzadow PiS-u: - podpisywac. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Nic by nie bylo. 06.07.26, 17:41 "j-k napisał > > Nic by nie bylo. - Rzadzilby niepodzielnie Tusk" W Polsce rządzi rząd, a nie prezydent. Konstytucja nie dała prezydentowi prawa do rządzenia, choć Duda z Nawrockim takie prawo sobie uzurpują. "> A Trzaskowski mialby te role, jaka Duda mial w czasie Rzadow PiS-u: - podpisywac." Prezydent w Polsce jest od reprezentowania Polski. Nie ma prawa rządzenia. Uważam, że to jest urząd zbędny i kosztowny. A w wykonaniu Dudy i Nawrockiego - niszczący Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Nic by nie bylo. 06.07.26, 18:58 Nie wspominając , że naćpany ten nierząd wiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Kochają Trzaskowskiego 07.07.26, 06:48 boggi_dan napisał: > Okazuje się, że nie ma żadnych kwalifikacji do sprawowania funkcji w aparacie p > aństwa czy samorządu. Zwyczajnie się do tego nie nadaje, a jego trwanie w polit > yce to jakaś komedia, grube nieporozumienie. Nie, to standard w takim konkretnie systemie politycznym jaki mamy w Polsce. Armia polityków i różnego rodzaju urzędniczo-polityczny biurw z tego żyje z ręki ich figuranta czyli Trzaskowskiego. To pieniądze, pieniądze, pieniądze. Kredyty swoje już spłacili ale jeszcze niektórzy nie mają apartamentów zagranicą i odłożonego złota na wypadek "W". To klasyczny układ mafijny a umożliwiającego pobieranie tych haraczy de capo się nie usuwa do samego końca dopóki tylko jest z tego kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Kochają Trzaskowskiego 07.07.26, 10:04 Ciekawe czy warszawiacy są tacy przekonani że te nieszczęścia są? Gdyby Rafał mógł startować na 3 kadencję, pewnie bez problemu wygrałby z jakimś spadochroniarzem z PiSu Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Kochają Trzaskowskiego 07.07.26, 12:24 stasi1 napisał: > Ciekawe czy warszawiacy są tacy przekonani że te nieszczęścia są? Gdyby Rafał m > ógł startować na 3 kadencję, pewnie bez problemu wygrałby z jakimś spadochronia > rzem z PiSu Pewnie by wygrał. Tu zgoda ale to jest właśnie choroba systemu wyborczego jaki mamy, Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Kochają Trzaskowskiego 08.07.26, 17:59 To jak powinno być aby nie było tej choroby? Mój pomysł aby ci mądrzejsi, więcej płacący podatki mieli więcej głosów niż zwykły zjadacz chleba wysmiales. Chociaż miałbyś więcej głosów, ja na tym bym nie skorzystał. Mam pomysł aby partie bardziej ceniły mandaty które dostają. Mandat z którego rezygnuje poseł nie dostaje, jak w obecnym przypadku, następny na danej liście według głosów, tylko taki który miał najwięcej głosów a nie wszedł do sejmu, samorządu, nawet z listy która nie przeszła progu wyborczego. Wyjątek miałbym w przypadku takim jak ktoś zostałby wybrany w strukturach międzynarodowych, jak Tusk kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Kochają Trzaskowskiego 09.07.26, 06:31 stasi1 napisał: > Mój pomysł aby ci mądrzejsi, więcej płacący podatki mieli więcej głosów niż zw > ykły zjadacz chleba wyśmiałeś. Taki pomysł pod wieloma względami, które aż trudno omówić tak są liczne, jest 9mam kłopot z dobraniem właściwego określenia)...paranoiczne? Niedemokratyczne? Niehumanitarne? Dyktatorskie? Oligarchiczne? ....? To jakiś kapitalizm XIX wieczny? Ktoś kto ma np własną żwirownię ma mieć więcej do powiedzenia od nauczyciela w kwestii jak powinno być zorganizowane państwo? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Kochają Trzaskowskiego 11.07.26, 12:57 I ja wtedy pisałem że demokracja jest w Szwajcarii a dopiero stosunkowo nie dawno kobiety tam maja coś do powiedzenia. Skoro właściciel żwirowni płaci zdecydowanie większy podatek( pisałem o pit) to czemu mu zabronić aby miał większy wpływ na państwo niż ten co płaci mniejszy podatek? Wiem powiesz że w komunie było niby że nawet kucharka może kierować państwem i nikomu to nie przeszkadzało. a ja takie fanaberie chcę: Mądrzejszy ma kierować państwem. Lenin w mauzoleum się przewraca. A co jest takiego nie humanitarnego w tym że mądrzejszy ma większy wpływ na państwo? Odpowiedz Link Zgłoś
superspec2 Re: Kochają Trzaskowskiego 11.07.26, 13:19 Cenzus majątkowy się nie sprawdził pl.wikipedia.org/wiki/Cenzus_maj%C4%85tkowy Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Kochają Trzaskowskiego 11.07.26, 21:16 Pochodne demokracji ateńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Kochają Trzaskowskiego 14.07.26, 20:40 Ale w tym co zalinkowałeś nic nie piszą że się nie sprawdził tylko że taki był. Ja zresztą nie chcę pozbawiać nikogo głosu, chcę tylko tym mądrzejszym , płacących wyższe podatki dołożyć jeden, dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Kochają Trzaskowskiego 11.07.26, 18:46 "Skoro właściciel żwirowni płaci zdecydowanie większy podatek( pisałem o pit) to czemu mu zabronić aby miał większy wpływ na państwo niż ten co płaci mniejszy podatek?" Ponownie zapytam - dlaczego patrzysz na to, ile ktoś płaci, a nie na bilans: to, co płaci minus to, co dostaje? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Kochają Trzaskowskiego 14.07.26, 20:35 Dobrze, odliczmy to co ten właściciel żwirowni dostaje od państwa Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Kochają Trzaskowskiego 08.07.26, 07:04 "Ciekawe czy warszawiacy są tacy przekonani że te nieszczęścia są?" Bardzo możliwe, że są przekonani, ale uważają, że mimo wszystko alternatywa jest gorsza. We Wrocławiu mamy troszkę tak - ogłosisz, że jesteś przeciw PiS i masz +10 do wyniku. Masz poparcie KO - cyk, +20 do wyniku. Masz zarzuty o oszustwa, kradzieże? Nie ma znaczenia, bo PiS coś tam coś tam. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Kochają Trzaskowskiego 08.07.26, 07:04 powinno być: "Bardzo możliwe, że są przekonani, ale uważają, że mimo wszystko alternatywa jest gorsza. We Wrocławiu mamy troszkę tak samo - ogłosisz, że jesteś przeciw PiS i masz +10 do wyniku. Masz poparcie KO - cyk, +20 do wyniku. Masz zarzuty o oszustwa, kradzieże? Nie ma znaczenia, bo PiS coś tam coś tam." Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Kochają Trzaskowskiego 09.07.26, 06:33 sverir napisał: > "Ciekawe czy warszawiacy są tacy przekonani że te nieszczęścia są?" > > Bardzo możliwe, że są przekonani, ale uważają, że mimo wszystko alternatywa jes > t gorsza. We Wrocławiu mamy troszkę tak - ogłosisz, że jesteś przeciw PiS i mas > z +10 do wyniku. Masz poparcie KO - cyk, +20 do wyniku. Masz zarzuty o oszustwa > , kradzieże? Nie ma znaczenia, bo PiS coś tam coś tam. Istnieje też takie podejrzenie :) , że system wyborczy i partyjny jest do poprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Kochają Trzaskowskiego 09.07.26, 06:50 no-popis napisała: > Istnieje też takie podejrzenie :) , że system wyborczy i partyjny jest do poprawy. Pan Bóg się nie popisał? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Kochają Trzaskowskiego 09.07.26, 07:29 taziuta napisał: > no-popis napisała: > > > Istnieje też takie podejrzenie :) , że system wyborczy i partyjny jest do > poprawy. > > Pan Bóg się nie popisał? Krótko i głupio napisane. Nie, system się nie sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Kochają Trzaskowskiego 11.07.26, 21:17 Watykański też się nia sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis nasze wybory nie są rzeczywistą wolą wyborców 09.07.26, 07:30 sverir napisał: > Bardzo możliwe, że są przekonani, ale uważają, że mimo wszystko alternatywa jes > t gorsza. Liderka francuskiej prawicy Marine Le Pen została skazana we wtorek przez sąd apelacyjny w Paryżu na trzy lata więzienia, w tym dwa w zawieszeniu. Dodatkowo grzywna 100.000 euro Powód: nieprawidłowe finansowanie krajowej kampanii wyborczej ze środków przeznaczonych na działania w parlamencie europejski . Były prezydent Francji Sarkozy został prawomocnie skazany na karę bezwzględnego pozbawienia wolności w procesie dotyczącym nielegalnego finansowania kampanii wyborczej z funduszy libijskich. U nas nielegalne finansowanie kampanii wyborczej jest niemal powszechne. Do zmiany jest cały system wyborczy i towarzyszące mu przepisy zarówno o finansowaniu ale również o finansowaniu partii politycznych z czym się wiążę również korupcja polityczna dla zilustrowania np. praca w nadzorowanych urzędach i spółkach za zasługi w kampanii wyborczej czy za zasługi w pracy dla partii. To tylko wybrane i przykładowe problemy. Niezbędna jest głęboka reforma aby można było mówić o rzeczywistej demokracji czyli kogo tak naprawdę chcą Polacy w sejmie czy warszawiacy w urzędzie miasta. Wtedy możemy analizować „wolę warszawiaków”. Teraz jest skrzywiona demokracja, która owszem działa ale wadliwie tak samo jak działa Szpital Południowy, który owszem działa ale wadliwie. Problem jest oczywiście szerszy ale dodam jeszcze, że wściekam się na używanie pojęcia „odpowiedzialność polityczna” u nas w Polsce. A gdzie odpowiedzialność karna? Tak jak we Francji! Ten system sprzyja do tworzenia się mafii politycznych i do zmian systemowych nie palą się ich beneficjenci nawet Ci z dzisiejszej opozycji, jak i Ci z dzisiejszej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Kochają Trzaskowskiego 06.07.26, 19:07 Tylko ich nie wpuszczają do tureckich portów… Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Ale.głosy w Warszawie sąd przeliczył 08.07.26, 21:32 Oszukiwano na korzyść Trzaskowskiego. wiadomosci.onet.pl/kraj/sad-przeliczyl-glosy-w-komisji-nr-113-stwierdzono-nieprawidlowosci/95mr4v6 Odpowiedz Link Zgłoś
superspec2 Re: Ale.głosy w Warszawie sąd przeliczył 09.07.26, 11:20 Ale mimo oszustwa przegrał Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Ale.głosy w Warszawie sąd przeliczył 09.07.26, 12:24 superspec2 napisał: > Ale mimo oszustwa przegrał Nie o to mi chodziło :) Zapowiadano prokuratorów, wyroki dla członków komisji a teraz ? Cisza jak makiem zasiał. Żaden troll z ekip[y SIlni Razem się nie bulwersuje. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Kochają Trzaskowskiego 10.07.26, 05:33 superspec2 napisał: > Wyborcy koalicji:) > > wiadomosci.gazeta.pl/polska/7,198072,32896123,burza-wokol-szpitala-poludniowego-polacy-odpowiedzieli-czy.html Interesującym byłaby analiza pozostałych ok.49 % ale taka szczegółowa, którym to tak bardzo nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś