Dodaj do ulubionych

Wozek JANE?!

17.12.05, 02:24
Dziewczyny czy wiecie cos na temat wozka JANE blizniaczy? kupilismy go bo maz
sie strasznie uparl ze wozek wybierze on,spacerowka widze ze sie nie nadaje
dla noworodkow tylko foteliki samochodowe ktore mozna zamontowac no ale
przeciez nie mozna dlugo wozic bobasow w tych fotelikach.
Juz sama niewiem co robic,maz juz dal zliczke i wozek juz czeka na nas w
sklepie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • izabela.tauzowska Re: Wozek JANE?! 17.12.05, 12:43
      Cześć, postaram się pomóc. Nasz pierwszy wózek to właśnie Jane, taki tramwaj,
      jeden za drugim lub jeden na przeciwko drugiego. Były tam rozkładane gondolki,
      które potem można było złożyc do siedzenia oraz foteliki samochodowe, wpinane
      do wózka. Zalety:wąski, lekki wózek. Wad niestety więcej niż zalet: wózek był
      trudny w prowadzeniu bo długi i w miarę przyrostu masy dzieci coraz trudniej
      było wjeżdzac na krawężniki, rączka zaczęla się wyginać, aluminiowa konstrukcja
      zaczeła się rozpadać, był dwa razy reperowany a i tak wystarczył na rok. Ja
      polecałabym wózek Emmaljunga lub ABC trójkołowy dla starszych dzieci. JANE
      zdecydowanie odradzam.Pozdrawiam Iza mama czteroletnich bliżniaczek Ani i Ewy
      P.S. wydaje mi sie, ze noworodków nie można wozić w fotelikach samochodowych bo
      takie maluchy muszą leżeć na płaskiej powierzchni.
      • renata9910 Re: Wozek JANE?! 17.12.05, 14:49
        Dziekuje Iza za rady, teraz mam ciezki orzech do zgryzienia co zrobiic z tym
        wozkiem.No wlasnie wiem o tym ze noworodki powinny byc na plasko a w takich
        fotelikach to moga byc tylko 1.5h,coz moj mezus jest uparty jak osiol i juz go
        kupil ale pdejrzewam ze szybciej niz sie spodziewam kupimy inny wozek.
        ten jest 3 kolowy ale wyglada na wozek dla starszych dzieci.
        problem jest w tym ze mieszkamy we wloszech i tutaj jest bardzo maly wybor
        wozkow blizniaczych,ok jest inglesina ale straszny jest ten wozek.
        Jak bylam w polsce to chcialam kupic ABC ale mezowi sie nie podobalo ze kolo z
        przodu nie jest calkowicie skretne bo wczesniej widzial ten z mothercare i byl
        nim zachwycony tyle ze byl za szeroki.
        Rany ile to cierpliwosci czasami potrzeba do tych mezczyzn.

Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za odpowiedz.

Renata
        • joannanb Re: Wozek JANE?! 17.12.05, 16:36
          Iza zastanawiam się tylko czy piszesz o wózku,o który chodzi Renacie - Jane
          Powertwin?Wiem,że Jane miała też starszy model wózka a ten pojawił się
          niedawno.Widziałam ten wózek Jane Powertwin na żywo pisałam o tym na forum.Moje
          dzieci nie są już lekkie(11 miesięcy w sumie ponad 20kg)a wózek prowadził się
          idealnie, ty zaś piszesz że miałaś z tym kłopoty.Owszem ma swoje wady ale
          akurat prowadzenie jest zaletą nie tylko według mnie ale też innych mam
          piszących opinie na jego temat w internecie.Pozdrawiam
          • grzalka Re: Wozek JANE?! 17.12.05, 17:52
            kupcie jakis tani głeboki na początek, a ten Jane będzie na później jak znalazł

może na ebayu, jest chyba włoski ebay?
          • izabela.tauzowska Re: Wozek JANE?! 18.12.05, 01:37
            Cześć, napisałam o wózku firmy Jane, jaki sama posiadałam, bo nie było
            wymienionego modelu. Podejrzewam, ze istotnie to może być ta starsza wersja
            (kupiony około czterech lat temu, jak ten czas leci). To wszystko co napisałam
            jest prawdą, ale może coś poprawili w następnych wersjach. Ja mam porównanie ,
            ponieważ póżniej kupiłam wózek firm ABC Designe i byłam zachwycona. Obawiam
            się, że wózki Jane są bardzo delikatne i na polskie realia się mało nadają,
            wiecie jakie są u nas dziury w chodnikach, wysokie krawężniki, brak podjazdów.
            Jeśli by te czynniki wyeliminować, to może byłoby ok i wózek przeżyłby choć
            jedną parę bliżniąt.Pozdrawiam.Iza
        • twinmama76 hmmm Inglesina nie taka straszna :-) 19.12.05, 13:18
          renata9910 napisała:
          > problem jest w tym ze mieszkamy we wloszech i tutaj jest bardzo maly wybor
          > wozkow blizniaczych,ok jest inglesina ale straszny jest ten wozek.
          Protestuję, przynajmniej jesli chodzi o Inglesine Twin Jet.
          Właśnie rozpoczeliśmy 3 rok uzytkowania tego wózka. Po dokupieniu gondolek
          (wkładów dla niemowlaków, my mamy polskie) nadaje sie nawet dla zimowych
          noworodków, a dla dzieci urodzonych latem wogóle gondolek nie potrzeba.
          Jest lekki, zwrotny, łatwy do złożenia i mały po złożeniu.
          Jedynym minusem sa niewielkie podwójne kółka, które raczej uniemożliwiają jazde
          po śniegu, dlatego jest to raczej miejski wózek.
    • renata9910 Re: Wozek JANE?! 17.12.05, 20:03
      Dzieki dziewczyny, wlasnie o tym myslalam zeby kupic jakis uzywany gleboki na
      pierwsze miesiace,wlasnie sie rozgladam za czyms.
      Pozdrawiam was serdecznie i dziekuje
    • renata9910 Re: Wozek JANE?! 18.12.05, 12:21
      Iza a co zrobilas z tym mozkiem ABC uzywasz go jeszcze czy moze chcesz go
      sprzedac?
      Ja wlasnie szukam jakiegos wozka na pierwsze miesiace,a najbardziej przypadl mi
      do gustu ten abc z trzema kolami.
      Daj znac jakby co.

Pozdrawiam
      • izabela.tauzowska Re: Wozek JANE?! 18.12.05, 13:05
        Cześć, właśnie rozpoczęłam akcję pozbywania się go, bo zmieniłam mieszkanie i
        zaczął mi przeszkadzać, a już od dawna moje panny nie potrzebują żadnego wózka.
        Ze wstydem muszę przyznać, że mam jedną osobę chętną , ale narazie czekam na
        zmiłowanie tatusia dzieci, aby zrobił i przesłał zdjęcia do tych Państwa, Oni
        są z innego miasta i chcieliby obejrzeć zdjęcia, moze dziś uda sie je przesłać.
        Jeśli z jakiś powodów nie doszłoby do tej tranzakcji (to dość duża odległość)
        to wózek mogę w każdej chwili sprzedać. Mieszkam w Warszawia. Podrawiam.Iza
        • renata9910 Re: Wozek JANE?! 18.12.05, 19:41
          Hej Iza,
          to by bylo super bo ja tez jestem z w-wy tzn.teraz mieszkam we wloszech ale
          zawsze moja mama moze podjechac i go kupic a potem mi przesle autokarem.
          Niewiem czy o tym samym wozku rozmawiamy wiec jak bedziesz mogla to przeslij
          mi zdjecia,oczywiscie jezeli nie dojdzie do tej drugiej tranzakcji.
          Czekam na jakas informacje
          Pozdrawiam. Renata

ps. to jest moj adres renatakurek@interia.pl
          • izabela.tauzowska Re: Wozek JANE?! 18.12.05, 20:51
            Dobrze, mam już zrobione zdjęcia i jakby nie doszło do tranzakcji to dam znać
            na powyższy adres. Pozdrawiam Iza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka