Dodaj do ulubionych

Przekąska dla Hannibala, part.2

26.11.23, 17:07
Ponieważ jest "trynd" na odkopywanie wątków archiwalnych to i mnie zaniosło w czeluści archiwów ESD i trafiłam na nader ap[etyczny wątasek o tym, kogo z bohaterów filmowych (serialowych)/literackich podsunęlibyście Hannibalowi Lecterowi? W miarę możliwości z uzasadnieniem.
Film/serial
1. w ramach "czekadełka" - bohaterowie serialu "Przyjaciele" - za całokształt;
2. na przystawkę - koreczki z okularów Horatio Caine (CSI Miami) w sosie z jego uśmiechu;
3. zupa z Lubiczów z makaronem, ugarnirowana drobniutko posiekaną natka ze Złotopolskich;
4. pikle z sycylijczyka Massimo ("365 dni");
5. schab pieczony z Cezarego Cezarego ("13 Posterunek"")
6. grilowane warzywa z wszystkich członków "Wyjazdu Integracyjnego";
7. udziec Andrzeja ("Kac Wawa")
No i w ramach deseru:
8. wybór bohaterów Vegi, smażonych w głębokim tłuszczu z cukrem pudrem;
9. konfitura z postaci tworów typu "Gulczas a jak myślisz";
10. flambirowany omlet z postaci filmów polityczno - martyrologicznych typu "Smoleńsk"

Książki:
1. w ramach czekadełka - rodzina Borejko z przyległościami;
2. na przystawkę - wybór wampirów ze "Zmierzchu";
3. zupa z rodziców Kasi ("Oto jest Kasia");
4. pikle z panów z "Poskromienia Złośnicy" - zarówno |amantów" jak i tatunia;
5. pieczyste z dużej części "męskich ideałów" Jane Austen; Do tego;
6. grillowane warzywa z Emilki, Kilmeny, Ani (od trzeciego tomu w górę) i pozostałych "dziewczontek" LMM;
7. smażony Wokulski, garnirowany paluszkami Rzeckiego, podany z rubinowym sosem z Łęckiej;
8. ładnie zwinięte roladki z Borynów, Paczesiów i reszty mieszkańców wsi Lipce;
I na deser
9. suflet z bohaterów Żeromskiego (Stefana) z polewą z Bohatyrowiczów i posypką z Józia Kokwalskiego (Ferdydurke);
10. mrożony sorbet z Danusi Jurandówny z prażonymi plasterkami Zbyszka z Bogdańca.

Wrzucajcie swoje typy
Obserwuj wątek
    • bupu Re: Przekąska dla Hannibala, part.2 26.11.23, 17:36
      Łod lipeckiego narodu to wam kumo wara! W zamian proponuję zrazy z Kordiana, z jarzynką z bohaterów "Nieboskiej Komedii" Krasińskiego.

Filmowo/serialowo natomiast proponuję:

1. Jako czekadełko paluszki z dzielnego tresera velociraptorów z Jurassic Word (po co ja to oglądałam?) z posypką z jego rudej i durnej pomocnicy
      2. Na przystawkę tatara z rodziny Usherów (serial Mike Flanagana), posypanej drobniutko posiekanymi Crane'ami z "Hounting of the House Hill" (drugi serial Flanagana).
      3. Jako zupę proponuję mus z postaci wszystkich sezonów Korony Królów, garnirowany kogucimi piórami z hełmu wielkiego mistrza i podany na jego polarowym płaszczyku
      4. Pikle... Zamarynować bym rada posiekanego w kostkę Pana Samonudzika... Samochodzka z tej nowej produkcji.
      5. Na pieczyste polędwica z głównej bohaterki najnowszych Perswazji, z frytkami ze wspólwystępującej z nią nędznej imitacji kapitana Wentwortha, oraz tym sosem który dziewczę sobie w jednej scenie wylewa na łeb.
      6. Grillowany bukiet warzyw z bohaterów Mumii, tej z Tomem Cruisem
      7. Kotlet de volaille z dyszącej i wrzeszczącej kretynki z "Grawitacji"
      8. Wątróbki po żydowsku, wyprute własnoręcznie... własnoszponnie przez ksenomorwa z bohaterów filmu "Alien:Covenant"
      9. Krem z bohaterów "Haunting in Venice"
      10. Lekki koktajl z dwójki głównych bohaterów najnowszej adaptacji "Rebeki", z lodem i listkiem mięty.
      • kocynder Re: Przekąska dla Hannibala, part.2 26.11.23, 17:51
        Z radością, znaczy z żalem stwierdzam, że dużej części imościnych dan filmowych nie oglądałam. Te zaś, które widziałam jak najbardziej popieram dla Hannibala. Obawiam się jeno, że potrzebowałby Rapacholinu, gdyż mocno ciężkostrawne niestety...
        A roladki z Lipczan podtrzymuję. :P Choć przeciw zaserwowaniu zrazików z Kordiana z bukietem jarzyn z bohaterów "Nie-boskiej Komedii" protestować nie będę... :D
      • siblaime Re: Przekąska dla Hannibala, part.2 26.11.23, 18:15
        Wetnę się, bo się nie powstrzymam. „Grawitacja”. Jeny. Zabrano na to całą moją klasę, gdy mieliśmy lat nie pamiętam ile, 10 czy 11. No wiecie, taka fajna szkolna wycieczka. Jestem osobą wrażliwą, w tym wieku byłam wrażliwa do sześcianu, i widok typa z krwawą dziurą zamiast twarzy oraz w ogóle nastrój całego tego filmu to jest coś, czego zdecydowanie nie chciałam wtedy przeżywać. Tak, niech ktoś lub coś, cokolwiek, tę główną bohaterkę zje, podpisuję się obiema łapami.
        • kocynder Re: Przekąska dla Hannibala, part.2 26.11.23, 18:18
          Ależ się nie wcinasz, a bierzesz udział w dyskusji. :)
          Dawaj swoje typy obiadu dla Hannibala Lectera, nie musi być zaraz obiad z 10 dań, możesz mu zaserwować śniadanie w stylu arabskim, podwieczorek śródziemnomorski albo angielską kolację. :)
      • julian_arden Re: Przekąska dla Hannibala, part.2 26.11.23, 21:32
        bupu napisała:

[...]
        > 8. Wątróbki po żydowsku, wyprute własnoręcznie... własnoszponnie przez ksenomor
        > wa z bohaterów filmu "Alien:Covenant"
        > 9. Krem z bohaterów "Haunting in Venice"
        > 10. Lekki koktajl z dwójki głównych bohaterów najnowszej adaptacji "Rebeki", z
        > lodem i listkiem mięty.

Bohaterami "Covenanta" to ja bym cały obiad obskoczył. I "Prometeuszem". Tak się udał autorom, że "saga" niespodziewanie się na nim zakończyła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka