Dodaj do ulubionych

Jak znaleźć nianię??? Warszawa

01.03.06, 10:01
Dochodzę do wniosku, że znalezienie niani do bliźniaków graniczy z cudem. W
maju wracam do pracy i zaczęłam już szukać jednak do tej pory zgłosiła się
tylko jedna osoba, która już na pierwszy rzut oka wyglądała na "margines"...
Wszystkie dziewczyny do których sama dzwoniłam nie chcą nawet słyszeć o
bliźniakach. Może znacie jakąś osobę, która chętnie zajęłaby się
bliźniaczkami??? Chciałabym zatrudnić młodą dziewczynę, najlepiej studentkę,
która naprawdę kocha dzieci. Proponuję 9-10 zł/h.
Obserwuj wątek
    • mamamisiow Re: Jak znaleźć nianię??? Warszawa 01.03.06, 10:22
      Faktycznie trudne zadanie przed Tobą ale nie załamuj się, napewno w końcu
      trafisz na odpowiednią osobę. Mogę Ci tylko poradzić żebyś nie szukała niani z
      doświadczeniem w opiece nad bliźniakami bo to raczej nie realne. Myślę, że
      osoba naprawdę kochająca dzieci nie przerazi się Twoją dwójką. Jest to tylko
      kwestia organizacji i kondycji fizycznej. Nie jest to oczywiście lekka robota i
      powinna być odpowiednio wynagrodzona. W W-wie stawki za bliźniaki dochodzą
      nawet do 12zł/h. Nie jest lekko z takim podwójnym szczęściemsmile
      • mamadokwadratu2 Re: Jak znaleźć nianię??? Warszawa 03.03.06, 09:03
        No z nieba mi spadaszsmile Napisalam na priva.
      • nerri Re: Jak znaleźć nianię??? Warszawa 01.06.06, 13:25
        Jestem niania...nie z Wawy,ale z całkiem sporego miasta.Od dwóch tygodni jesten
        nianią bliźniaków...i póki co pracuje mi się bardzo dobrze.Narazie jestem w
        domu z mamą maluszków,gdy zostanę sama dzieciaczki będą miały po 8 m-cy.Do tej
        pory miałam doświadczenie z jednym dzieckiem lub rodzeństwami.Lubię dzieci i te
        maluchy to pierwsze bliźniaki,którymi się zajmuję.Jeśli chodzi o
        wynagrodzenie,mam minimum,które muszę mieć co miesiąc i które mnie
        satysfakcjonuje...chociaż...podwyżka jest bardzo miła,jednak najpierw chcę się
        sprawdzić...reszta zależy od rodziców...dla mnie ważne jest,to iż mogę robić to
        co lubię.A ważniejsze od tego iloma maluchami się zajmuję jest szacunek
        rodziców do mnie...po prostu muszę dobrze dogadywać się z rodzicami
        dzieciaczków,którymi się opiekuję.
    • maria.wysocka1 Re: Jak znaleźć nianię??? Warszawa 01.03.06, 13:11
      Dziewczyny nie ma się co oszukiwać. Jeśli miałybyście do wyboru pracę z jednym
      dzieckiem, gdzie można maluchowi poświęcić cały czas, pójść na spacerek,
      nakarmić, pobawić się, jak dziecko śpi można spokojnie wypić kawkę i odpocząć
      oraz pracę z dwójką dzieci, gdzie robota jest często nie podwójna ale potrójna
      i po ośmiu godzinach pada się z nóg to co byście wybrały? Dodam jeszcze, że
      stawki za opiekę nad jednym dzieckiem nie różnią się zbytnio od stawki za
      bliźnięta. Moim zdaniem wybór jest prosty. Niestety Warszawa jest specyficznym
      miastem i pracy dla niań nie brakuje. Niestety fakt posiadania bliźniąt nie
      idzie wprost proporcjonalnie do podwójnych zarobków i wccale się nie dziwię, że
      czasem za jedno dziecko niania może zarobić 1500 zł a za dwoje ofrują jej 1200.
      Ja też wybrałabym opiekę nad jednym dzieckiem gdybym miała wybór.
    • mamadokwadratu2 Re: Jak znaleźć nianię??? Warszawa 01.03.06, 13:43
      Oczywiście macie rację, zdaję sobie sprawę, że niania mając wybór wybiera
      ofertę najbardziej korzystną tak jak każdy. Mam jednak nadzieję, że się uda.
      Jak narazie cisza, żadnego odzewu. A jak jest u Was? Jest jeszcze na forum ktoś
      kto szuka niani dla swoich maluchów?
    • camina Re: Jak znaleźć nianię??? Warszawa 01.03.06, 14:48
      Wiecie co, mi czasami ręce opadają jak czytam i słucham niektórych wypowiedzi.
      1200 zł niani? Jezu, jeżeli oferujesz 10 zł na godzinę to za 160 h w miesiacu
      wychodzi kupa forsy - 1600 zł, prawie dwa razy tyle co moja była pensja (co
      prawda w innym mieście, ale też dużym) i jeszcze nie mozesz znależć niani?
      Rzeczywiście opieka nad dwójką jest strasznie cieżka, ale czy inne miejsca
      pracy są lżejsze? W której pracy siedzi się i pije kawkę kilka razy dziennie
      czy odpoczywa? Co mają powiedzieć mamy które pracują np. w budżetówce i
      zarabiają mimo podobno drogiego życia w W-wie mniej niż ty niani chcesz
      zapłacić? O powrocie do pracy chyba mogą pomarzyć.
      Uważam, ze chyba w Polsce jest jeszcze za małe bezrobocie skoro za takie
      pieniadze nikt nie chce przyjść do pracy. Albo w głowach się niektórym paniom
      pomieszało.
      Ja mam wspaniałą nianię, której płacę 6 zł za godzinę, ale wiem, ze są problemy
      ze znalezieniem odpowiedniej osoby. Moja koleżanka zrobiła "casting" na nianię
      i z 60 osób wybrała jedną, która jest podobno rewelacyjna bo oprócz opieki nad
      2 jeszcze sprząta i gotuje (dostaje 5-6 zł za h).Ale były i takie, które za
      mniej niż 1200 zł nie chciały nawet rozmawiać. Żenada.
      Myślę, ze powinnaś jeszcze spróbować z ogłoszeniami, popytać znajomych, jest
      też forum: szukam niani w gazecie.pl
      Powodzenia
    • mycha10 Re: Jak znaleźć nianię??? Warszawa 01.03.06, 15:11
      Z drugiej strony jeśli dają 1600 to się bierze. Jestem ciekawa czy byś się
      kłóciła, że to za dużo. W Warszawie akurat nie ma takiego bezrobociasmile Jak się
      nie ma kasy to albo trzeba zweryfikować wymagania albo oddać dzieci do żłobka
      albo zostać z nimi w domu a potem znaleźć sobie pracę jako niania skoro
      uważasz, że to taka fucha... Niestety takie jest życie, że niektóre mamy
      zarabiają mniej niż płacą opiekunce. A jeśli chodzi o bliźnięta to jest to
      nieporównywalnie cięższa praca niż przy jednym dziecku i jak niania za opiekę
      nad jednym dzieckiem może zarobić śrdnio 1300 to po co się pakować w taki
      kierat za dodatkowe 100 czy 150? Są oferty za 800 i za 1800 na każdą znajdzie
      się chętny, tylko z moich doświadczeń za 800 zł można znaleźć osobę, której z
      jakichś powodów nikt nie chciał zatrudnić za więcej...
      • gacek39 Re: Jak znaleźć nianię??? Warszawa 01.03.06, 19:28
        Też szukam niani do bliźniaczek. Jestem spoza Warszawy, ale też z dużego
        miasta. wydaje mi się,że wyczerpałam już wszystkie możliwości poszukiwań, od
        znajomych i znajomych znajomych, ogłoszeń na osiedlu, w gazecie, zostawienia
        namiarów w firmie zatrudniającej nianie i nic. To nawet nie jest kwestia ceny,
        bo te panie nie negocjują wynagrodzenia tylko stawiają warunki- typu nie wyjdę
        na spacer, bo nie dam rady znieść wózka, nie będę myła pod kranem, jak zrobi
        kupkę, bo nie dam rady, nie mogę dzwigać , bo mam chory kręgosłup, nie będę
        gotować, bo nie lubię, umiem...Nie będę karmić dwójki naraz. Było już w smumie
        dwanaście pań, i niestety nie zostawiłabym żadnej z nich psa pod opieką, a co
        dopiero dziecko. I nie chodzi o to że to ciężka praca i należy ją dobrze
        wynagrodzić, ale moim zdaniem są pewne zawody, do których trzeba powołania, a
        żadne pieniądze ich nie zastąpią. Nie wierzę w to,że ta sama pani za 2 tysiące
        dobrze zoopiekuje się dziećmi, a za tysiąc złotych źle. Ja szukam dalej i
        wierzę,że znajdę dobrą nianię. A jeśli naprawde będzie dobra, to jestem gotowa
        dobrze jej zapłacić. Pozdrawiam i życzę wytrwałości
        • izulek72 Re: Jak znaleźć nianię??? Warszawa 01.03.06, 20:31
          O matko! To ja chyba miałam więcej szczęścia niż rozumu wink Zadzwoniłam do pani,
          która zamieściła swoje ogłoszenie w anonsach i nie dośc, że była to pierwsza
          kandydatka, z którą rozmawiałam, to:
          - mieszka na tej samej ulicy
          - zaakceptowała wszystkie warunki, łącznie z oferowaną płacą
          - jest odpowiedzialna
          - dzieci zaakceptowały ją od pierwszego spotkania
          Pracę zaczeła dzisiaj, a ja spokojnie od poniedziałku wracam do pracy.
          Dziewczyny życzę Wam takiego szczęścia.
          • mamadokwadratu2 Re: Jak znaleźć nianię??? Warszawa 02.03.06, 08:57
            Faktycznie miałaś szczęście. U mnie ciągle cisza, jak tak dalej pójdzie nie
            wróce do pracysad Rozwiesiłam ogłoszenia na osiedlu, ogłosiłam się w ofercie i
            wyborczej i ciągle nic. Zostały mii jeszcze agencje ale troche przeraża mnie ta
            prowizja. W ogłoszeniach nie podawałam stawki bo nie chcę żeby ktoś przyszedł
            tylko ze względu na kasę.
        • mycha10 Re: Jak znaleźć nianię??? Warszawa 02.03.06, 11:55
          Oczywiście, że do bycia nianią powinno się mieć powołanie i kochać dzieci.
          Jednak nawet niania, która z wyboru chce podjąć się właśnie takiej pracy
          wybierze ofertę najbardziej korzystną. Gdy za te same pieniądze ma zajmować się
          jednym dzieckiem albo bliźniętami to wybierze jedno bo mniej się narobi i to
          już nie chodzi o powołanie. Coś poprostu musi zachęcić nianie właśnie do tej
          oferty.
    • mamafisi Re: Jak znaleźć nianię??? Warszawa 02.03.06, 14:45
      Dziewczyny, zapytałam właśnie nianię mojej małej czy faktycznie nie chciałaby
      słyszeć o bliźniakach i się zdziwiła, więc może poprostu nie trafiłyście
      jeszcze na tą odpowiednią osobę. Napewno w końcu się uda. Chociaż muszę
      przyznać, że nasza niania to skarbsmile Jak będziecie zainteresowane to mogę
      podać namiary- my niestety rozstajemy się za ok. miesiąc. Swoją drogą to chyba
      osobiście wole zajmować się jednym urwisem niż dwójką naraz...
      • tatarelka Re: Jak znaleźć nianię??? Warszawa 12.05.06, 21:57
        Ja jestem zainteresowana, bardzo prosze o kontakt: tatarelka@wp.pl
        Ewa
    • mamadokwadratu2 Do gacek39 06.03.06, 14:59
      Jak poszukiwania, cos się ruszyło? U mnie totalna porażka, wątek na forum jest
      już prawie tydzień i zero odpoidzi od niań. Stawka 9 zł też nikogo nie
      zachęciłasad Wyczerpałam już wszystkie możliwości, myślałam, że chociaż na
      forum ktoś przeczyta i będzie jakiś odzew. Załamana jestem... Umówiłam się
      coprawda z nianią polecaną przez mamęfisi ale co jeśli się nie zgodzi... A w
      agencjach do których zadzwoniłam powiedzieli mi, że za bliźniaki to stawka
      conajmniej 10 a najlepiej 12 zł/h.
      • kasia.julka Re: Do gacek39 10.03.06, 10:47
        Bo cięzko jest znaleść,blizniaki to praca x2,ja sama jestem niania
        blizniaczek,dostaję dniówke 50zł+mieszaknie+wyzywienie.
        Powodzenia w poszukiwaniach
        • gacek39 Re: Niani brak 10.03.06, 11:24
          Niestety nie ma niani, cisza aż w uszach dzwoni, nikt nie zadzwonił przez
          ostatni tydzień. Zaczynam wątpić w mój powrót do pracy. Nie zostawię babci
          samej z dziewczynkami na całe 5 dni. Gdyby mój pracodawca zgodził się na pracę
          na 1/2 etatu, to może wtedy. Sama już nie wiem co robić.
          • mama2gnomic Wiecie co.... 10.03.06, 11:47
            Jak tak czytam wasze posty to dochodze do wniosku, że niepotrzebnie się martwię
            o brak pracy smile Jko mamusia dwóch 8-miesięcznych dnomic moge zostać niania do
            blixniąt :0 Pracy nie zabraknie i na pewno nie wezme podwójnej stawki- rodzice
            i tak maja duże wydatki....A jakby ktos się zgodził żebym mogła przychodzic ze
            swoimi to.....biorę od zaraz!!!! smile
            • kasia.julka Re: Wiecie co.... 12.03.06, 19:33
              ale jak Ty się zajmiesz 4 dzieci??
            • martwod Re: Wiecie co.... 11.04.06, 11:59
              gdybyś tylko była z Poznania... nie wahałabym się ani minuty. nabrałam
              przekonania, że mamy bliźniaków poradzą sobie z każdą liczbą dzieci
    • janowa Re: Jak znaleźć nianię??? Warszawa 14.03.06, 20:21
      Rozumiem cie. Ja juz zmienilam 5 nianiek w ciagu poltora roku. A jak raz
      szukalam przez agencje w Warszawie (Polek do pracy za granica) to sie okazywalo
      przewaznie, ze za takie pieniadze to im sie nie oplaca. Albo przysylali mi
      oferty bez znajomosci jezyka obcego, albo z doswiadczeniem w hospicjum lub z
      dziecmi uposledzonymi w wieku szkolnym (to jednak chyba troche inne srodowisko i
      rodzaje zajec...) Oferowalismy dla niani okolo 2500 miesiecznie netto plus
      mieszkanie, wyzywienie, kosmetyki, kurs jezyka, ubezpieczenie, 4 loty samolotem
      w te i z powrotem na rok, wakacje z nami np. na Riwierze i bog wi co jeszcze...
      Ale to wciaz za malo smile I panie z agencji tygodniami twierdzily, ze nie maja w
      ogole ofert. Gdzie to bezrobocie w Polsce jestem ciakawa... Od tamtej pory
      szukam na internecie z roznych krajow, ale nie trafiam najlepiej jak na razie...
      Teraz nowa niania, z polecenia, przyjezdza w niedziele. Mam nadzieje, ze
      wreszcie zostanie z nami na dluzej, bo dla dzieciakow to chyba tez nie jest
      dobrze, ze ciagle ktos inny sie nimi zajmuje...
      Powodzenia ci zycze! (I sobie tez smile

---
      "Pogląd, że mężczyzna nie może stale kochać tej samej kobiety, jest tak samo
      fałszywy jak pogląd, że skrzypek dla odegrania tego samego utworu musi mieć
      kilka instrumentów" Aleksander Spoerl
      • maallinka Re: Jak znaleźć nianię??? Warszawa 15.03.06, 11:40
        Wiesz, mnie sie zdaje ze problem w tym ze u nas jest stosunkowo niewiele osob
        ktore dobrze znaja jakis obcy jezyk. A jak ktos zna (i zazwyczaj jest to osoba
        dosc dobrze wyksztalcona) to juz albo nie chce byc niania - tylko szuka czegos
        bardziej ambitnego, albo liczy na wielkie kokosy za granica...
        • janowa Re: Jak znaleźć nianię??? Warszawa 15.03.06, 11:48
          Byc moze. Chociaz na jednej tylko stronie dla Aupair (a tam wszystkie znaja
          przynajmniej jeden obcy jezyk) jest ok. 18.000 dziewczyn. Problem tylko w tym,
          zeby znalezc wlasciwa. Czyli taka np. ktora chce pracowac, a nie pomieszkac u
          kogos za darmo, zeby jeszcze jej placili i w sumie zrobic sobie wakacje. Takie
          mam doswiadczenia jak na razie niestety sad

---
          "Pogląd, że mężczyzna nie może stale kochać tej samej kobiety, jest tak samo
          fałszywy jak pogląd, że skrzypek dla odegrania tego samego utworu musi mieć
          kilka instrumentów" Aleksander Spoerl
          • boguslawl Re: Jak znaleźć nianię??? Warszawa 26.03.06, 20:37
            Ja miałem ten sam problem. Ogłoszenie w anonsach okazało się zupełną kleską.
            Telefon nie milkł przez tydzień, a kandydatki po usłyszeniu że będa opiekować
            się trójką (!!!) maluchów albo same rezygnowały, albo niepewnym głosem pytały
            za ile. Wreszcie znalezła się chętna poprzez stronę niania .pl. Dziewczyna
            doskonale daje sobie darę.
    • mamadokwadratu2 Re: Jak znaleźć nianię??? Warszawa 03.04.06, 09:42
      Znalazłam!!!! Uff... ciężko było. Dziękuje wszystkim za wsparcie!!!
      • gacek39 Re: Jak znaleźć nianię??? Warszawa 06.04.06, 10:18
        Ale masz dobrze.Jak ci się udało.Ja nadal jestem w wielkiej rozterce. Babcia
        zaoferowała się zająć dziewczynakami dopóki nie znajdę opiekunki, ale nie wiem
        czy mogę przyjąć jej ofertę. Skoro do tej pory nikogo nie znalazłam, to jaką
        mogę mieć pewność , że za miesiąc coś się zmieni. A termin planowanego powrotu
        do pracy zbliza się nieubłagalnie.
        • mirabelka_wawa Re: niania Warszawa 07.04.06, 10:45
          Mówicie, że nianie są wybredne?
          Pracuję od 7 lat, jako niania za 8 zł/h.
          Aktualnie, zakończyłam opiekę na dwulatkiem, który poszedł do przedszkola.
          Mam doświadczenie, referencje, kocham moją pracę. Ale czuję się okropnie jak
          pomyślę, że mam 0 ubezpieczenia, a od rodziców ciągle słyszę, że mają kredyty i
          najlepiej jakbym pracowała za 6 zł za godzinę, ponieważ oni są w długach.
          I mam pytanie. Lepiej wziąść kredyt na ładne meble i sprzęt i oszczędzać na
          osobie, która wychowuje wasz skarb? Jaką wartością jest dla was opiekunka,
          skoro wazniejsze są przedmioty na pokaz. Rozumiem, że musicie utrzymać
          standard, ale jakim kosztem? Osoby, która ponosi podwójną odpowiedzialność za
          dziecko?
          Nie dziwię się ,że tyle rodzin ponosi klęskę skoro nie potrafią odróżnić
          prawdziwych i stałych wartości od tych przeciwnych.
          Tak samo trzeba dać dobrą cenę za dobrą nianię, jak za dobry samochód, albo i
          więcej, bo niania to człowiek!

• gacek39 Re: Do mirabelka 07.04.06, 20:19
            Droga nianiu z W-wy, szkoda że nie jesteś z mojego miasta. Ja nie zdążyłam
            zaproponować stawki niani, bo jak tylko słyszała o dwójce, zaraz się
            wycofywała, albo zaczynała od wyliczania czego robić nie będzie, wychodzic na
            spacer, bo wózek za ciężki, nosić dzieci, bo nie da rady.... Też jestem zdania,
            że to bardzo ciężka praca i ninię nie obchodzi, czy mi jest ciężko, czy nie,
            nikt nie będzie pracował charytatywnie. Dla mnie znalezienie niani- to kwestia
            znalezienia osoby której powierzam swoje skarby i do której będę miała
            zaufanie.A nie kwestia ceny. Pozdrawiam. Z twojego posta wnoszę,że jesteś z
            Warszawy.
            • aldico1 niania 15.04.06, 22:21
              To muszę przyznać, że ja miałam szczęście.Mam nianię,23-letnią dziewczynę -
              Danusię, której za cały etat płacę 1000zł miesięcznie+zus. Za ewentualne
              nadgodziny 10zł ale to zdarza się sporadycznie.Jestem z niej zadowolona bo
              chętnie robi wszystko:opiekuje się dziećmi, sprząta, gotuje.Trafiłam na nią
              zupełnie przez przypadek.Poleciła mi ją koleżanka z pracy, której 3-letni syn
              jej siostry właśnie poszedł do przedszkola , a którym wcześniej opiekowała się
              moja niania. Tam dostawała 3,5 zł za godzinę, bo tej rodziny (oboje nauczyciele)
              na więcej nie było stać. Więc zamiana pracy była jej bardzo na rękę.Na początku
              przychodziła do mnie tylko po to aby za mnie trochę popracować przy komputerze
              przy moich sprawach firmowych.Jakoś tak wyszło ,że sama zaczęła pomagać mi przy
              dzieciach, a to zmieniła mleko na podgrzewaczu, a to podała pieluchę, czy
              przyszykowała rzeczy na spacer.Przez pierwszych 6 miesięcy właściwie pomocy
              przy dzieciach nie potrzebowałam, ale potem pojawił się problem z wychodzeniem
              na dwór, bo mieszkamy na czwartym piętrze bez windy, w dodatku z psem.Jednej
              osobie było bardzo ciężko, bo dzieci nie mieściły się już w nosidełkach, na
              rękach się wierciły, aż stawało się to mało bezpieczne, oprócz tego zimą od
              momentu przewijania to wyjścia na dwór trwało to ok 30 min.Czekać ze spacerem
              do powotu męża ok 16.30- bezsensu.No i jeszcze pies, który ma swoje potrzeby,
              nawet wtedy gdy leje na dworzu tak, ż wyjście z dziećmi jest niemożliwe.Dlatego
              z mężem podjęliśmy decyzję, że zatrudniamy pomoc i w pierwszej kolejności
              zapytaliśmy Danusi.Sama zaproponowała taką stawkę a my się na to
              zgodziliśmy.Właściwie też sama wkręciła się we wszystkie obowiązki domowe,
              nawet gotowanie, choć na początku miała problem z ugotowaniem ziemniaków, raz
              rybę zrobiła obtaczając w mące ziemniaczanej (na marginesie dodam,że była
              przepyszna), ale potem nauczyła się wszystkiego i jestem z niej bardzo
              zadowolona. Ma tylko jedną wadę- fobię, nie może nigdzie jeździć samochodem
              poza obszar naszej mieściny, a my z mężem organizujemy wyjazdy w wakacje i
              ferie, na którę jeżdżę ja i nie wyobrażam sobie nie zabrać dzieci ze sobą na
              tak długo ( mają teraz 1,5 roku).Na wyjazdy muszę załatwiać kogoś innego i tu
              finansowo tak sobie wychodzimy.
              Dlatego na Twoim miejscu szukałabym po znajomych,możenie uda się odrazu ale w
              końcu się uda.Ostanio jedna z mam bliźniaków -4-letnich zagadnęła mnie na
              spacerze, bo ma do oddania nianię - Ukrainkę. Nie mogła się nachwalić jaka ona
              jest wspaniała, mówiła że żadnej Polka nie może się z nią równać, ponadto płaci
              jej 800zł miesięcznie bez zus tyle, że opiekunka razem z nią mieszka i u nie
              je.Wcześniej ktoś też mi polecał Ukrainkę, że taka solidna - więc może i tą
              opcję przemyślisz. Na wyjazdach ja też mieszkałam z opiekunką i z mężem i mimo,
              że jechałam do pracy i zajmowałąm się moimi skarbami to czułam się jak na
              urlopie.
              • kwiecienmaj Re: niania - do aldico 18.04.06, 12:16
                aldico,jesli jestes z W-wy i masz kogos do polecenia, to przeslij mi prosze
                informacje, bo ja szukam opiekunki do moich 8 miesiecznych chlopcow
                pozdrawiam
    • izabela_741 Re: Jak znaleźć nianię??? Warszawa 21.04.06, 11:27
      Tak sobie podczytuje i mam jedna rade: dac szczegolowe (liczba dzieci, wiek,
      godziny pracy, miejsce pracy itd) ogloszenie do wyborczej-dodatek praca. Do
      skutku.
      KOsztuje to wiecej ale wyklucza na wstepie panie, ktore blizniat "nie dotkna" i
      Wam oszczedza kolejnych rozczarowan przy rozmowie telefonicznej.
      • lili111 Re: Jak znaleźć nianię??? Warszawa 23.04.06, 08:19
        Jestem mamą bliźniąt i od 4 mies. nianią. Nie miałam problemu ze znalezieniem
        pracy niani w Warszawie. Już pierwszego dnia miałam kilkanascie tel. i kilka
        maili. W tym również od rodziców bliżniąt. Mając wybór wybrałam jedno dziecko.
        Umówiłam się na rozmowe i od razu dostałam prace.
        Jak tutaj któraś z dziewczyn napisała bardzo często są to te same pieniądze, a
        pracy jest mniej. Jak mały zaśnie moge sobie spokojnie odpocząć, czy zeby mi się
        nie nudziło, czasem coś wyprasuje, czy sprzątne.
        • jasiek33 Re: Jak znaleźć nianię??? Warszawa 23.05.06, 13:20
          Jestem mamą prawie 3 latka. Ponieważ Jasiek idize do pzredszkola od wzreśnia
          juz od zcerwca nasz niania będize wolna. Opiekowała sie Jaśkiem odkad skończył
          10 m-cy. Moge ją polecić ze 100% poręczeniem. Gdyby ktoś chciał namiar -
          piszcie na priv. Mieszka teraz na Kabatach ale dojeżdżała do mnie na Białołeke.
          Pani ma 50 lat, od wileu lat zajmuje sie dziećmi - jets naparwdę godna polecenia
          Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka