Dodaj do ulubionych

Specjalista w W-wie od ciąż mnogich

07.04.06, 12:54
Może któraś dziewczyna mogłaby polecić jakiegoś specjalistę jak w temacie
również. Najlepiej, żeby to był lekarz pracujący w przychodni przy szpitalu.
Obserwuj wątek
    • aymara Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 07.04.06, 16:14
      Witaj,

Ja chodzę prywatnie do Pawła Piekarskiego, który pracuje na Karowej i uchodzi za
      specjalistę od ciąż mnogich. Zobacz sobie jego stronę: www.drpiekarski.com - tam
      znajdziesz adres/telefon.

Pozdrawiam.
      • neska79 Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 07.04.06, 16:20
        Moją ciążę też prowadził dr piekarski. Byłam zadowolona.
        Chodziłam do przychodni przyszpitalnej, nie było problemu z zapisami.
        • tatarelka Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 07.04.06, 16:30

Zwazywszy ze on jako jedyny specjalista od ciaz mnogich jest na Karowej to
          wyboru nie ma. Nie bylam zadowolona. Przyjmuje tam w 1 dzien tygodniu, przez
          kilka godzin, a oprocz tego zdaje sie ze na Kasprzaka. Wiecej go nie bylo niz
          byl. Prowadzi prywatna praktyke i najpierw tam zaprasza na swoje USG, nie
          najlepszej jakosci, czlowiek od razu wie ze chodzi o kase. Ciaze mnogie i tak
          prowadzi w przychodni. W przychodni, ktora dysponuje o niebo lepszym USG. Przez
          tel. na poczatku byl super mily i prywatnie rowniez, zmienia sie chyba pod
          wplywem calej atmosfery zgorzknialej i postkomunistycznej szpitala na Karowej.
          Z marszu daje sterydy na plucka dla dzieci.
          Jak sama szukalam to tez na niego tylko natrafilam dzieki opiniom i sie
          rozczarowalam. Pozniej spotkalam sie z pozytywna informacja, ze jest jeszcze dr
          Niemiec ktory przyjmuje na Kasprzaka. Niestety bylo juz za pozno.
          Tyle jesli chodzi o opiniena temat Piekarskiego - byc moze bylam wyjatkiem.
          Musisz sama zdecydowac po kontakcie osobistym z nim.
          pozdrawiam i zycze duzo dobrego
          Ewa
          • dorek3 Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 11.04.06, 00:21
            A dlaczego podanie sterydów na rozwój płuc uważasz za taką wadę. Nie daje ich chyba zamiast witamin tylko w sytuacji zagrożenia przedwczesnym porodem.
            A wogóle to jestem zaskoczona że coś takiego podawane jest ambulatoryjnie.

Mnie podano od razu jak trafiłam na oddział w 26 tc. Chłopcy wprawdzie urodzili się w 34tc ale problemów z oddychaniem nie mieli żadnych
            • tatarelka Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 11.04.06, 00:58
              Sterydy same w sobie sa ingerencja w gospodarke hormonalna organizmu, i nigdy
              nie wiadomo ktory organizm jak zareaguje. Wedlug mnie dawane sa bezmyslnie, bo
              nikt nie bada poziomu hormonow przed ich zastosowaniem.
              To moja subiektywna opinia
              • rosaanna Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 22.05.06, 21:29
                Ok gdzieś pewnie masz w tym racje. Ale jak by nie było każda ciąża mnoga jest
                ciążą wysokiego ryzyka, tak?... Mi podano dexaven w okolicy 28 tc (przepraszam
                ale juz tak dokładnie nie pamiętam). Niestety rozwiązanie nastąpiło w 32 tc i
                co?... niestety nie pomogło to mojemu synkowi, płucka chyba nie zdążyły sie
                dostatecznie rozwinąc - umarł w drugiej dobie życia... Powód zgonu -
                niewydolnośc oddechowa, obustronna odma płuc. Gdybym miała cofnąc czas to chyba
                gdyby było to możliwe poprosiłabym o podanie tego wcześniej... moze wtedy
                Przemus miałby większe szanse...

Pozdrawiam
                Ania, mam Mai i Kamilka
                • rosaanna Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 22.05.06, 21:35
                  Acha jeszcze bardzo wazne - Teraz, po moim fakcie ja z pewnoscią wybrałąbym
                  Karową i pewnie tego polecanego tamtejszego lekarza. Bo przy wyborze lekarza
                  ważne jest w jakim szpitalu pracuje. A Karowa jednak ma dobre warunki do
                  ewentualnego ratowania zycia wczesniaczków. Wiem że lepiej o takim obrocie
                  sprawy nie myślec ale przy wyborze lekarza a co za tym idzie i szpitala warto
                  jednak wziąc pod uwagę i taki obieg spraw... Uwierzcie mi wiem co mówię...
                  niestety sad

Ania, mama Mai i Kamilka
    • mama2gnomic Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 10.04.06, 09:08
      Ja, po wielu próbach, trafiłam w końcu do dr Puzyny-dyrektora Żelaznej; Ma duże
      doświadczenie w blixniakach. Było super- super facet, lekarz, szpital.Polecam-
      przyjmuja na Łuckiej i w przychodni na Żelaznej.
      • editwro Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 11.04.06, 11:32
        a jakie podejscie ma dr Puzyna do cc? moje blizniaki ulozyly sie glowkowo, wiec
        szukam lekarza, ktory nie bedzie robil problemow z cc.. jesli wiesz to napisz
        na priva editwro@gazeta.pl z gory dziekuje smile
        • donata72 Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 11.04.06, 12:02
          ja chodze prywatnie do dr Rogiewicza ma swietny sprzet i odrazu zaproponowal cc
          • editwro Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 11.04.06, 19:00
            a w jakim szpitalu pracuje dr Rogiewicz i gdzie przyjmuje prywatnie?
            • marta197922 Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 12.04.06, 13:42
              nie odpowiem Ci gdzie przyjmuje dr Rogiewicz ale zdziwil mnie Twoj post o
              cesarce- jesli juz masz to szczescie, ze Twoje blizniaki leza glowkowo to po co
              narazac sie na operacje? Pamietaj, ze cesarka to swietne wyjscie jesli wszytsko
              idze dobrze, ale tez zdarzaja sie powiklania, na pewno bedziesz dluzej dochodzic
              do siebie .No i moim skromnym zdaniem lekarz, ktory zrobi cesarke nie majac do
              tego wskazan nie jest szczegolnie godny zaufania a ciaza blizniacza niepowiklana
              nie jest sama w sobie wskazaniem.
              • molnarka Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 12.04.06, 14:51
                marta197922 napisała:

> jesli juz masz to szczescie, ze Twoje blizniaki leza glowkowo to po co
                > narazac sie na operacje?

Wprawdzie nie do mnie ...

Pewnie dlatego, ze istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, ze pierwszy
                bliźniak urodzi się OK a drugi w tym czasie się odwróci poprzecznie na przykład
                i/lub zaklinuje.
                I pal licho jeśli wtedy trzeba będzie robić cesarkę ... ale może tez dojść do
                niedotlenienia co już nie jest takie fajne.

Osobiście uważam (i poparłam to zdaniem wielu lekarzy), ze ciąża bliźniacza
                powinna byc rozwiązywana zawsze przez cc.

Ale ja jestem zwolenniczka cesarek na życzenie więc mam dość luźne podejście do
                tego tematu wink

Pozdrawiam
                MOLNARka

Pamietaj, ze cesarka to swietne wyjscie jesli wszytsko
                > idze dobrze, ale tez zdarzaja sie powiklania, na pewno bedziesz dluzej
                dochodzi
                > c
                > do siebie .No i moim skromnym zdaniem lekarz, ktory zrobi cesarke nie majac do
                > tego wskazan nie jest szczegolnie godny zaufania a ciaza blizniacza
                niepowiklan
                > a
                > nie jest sama w sobie wskazaniem.
              • editwro Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 12.04.06, 17:46
                dzieki Marta, ze martwisz sie o moje samopoczucie po cesarce,ja jednak bardziej
                martwie sie o to, aby moje dzieci urodzily sie zdrowe... uwazam, ze kazda
                kobieta ma prawo wyboru jak urodzi swoje dzieci i ja juz wybralam.. uwazam, ze
                ciaza blizniacza jest juz sama w sobie wskazaniem do cc,ale kazdy moze miec
                swoje zdanie na ten temat..
                pozdrawiam
                • donata72 Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 12.04.06, 17:50
                  Rogiewicz pracuje w bielanskim a przyjmuje w komorowie
              • renata9910 zdecydowanie jestem za cc 15.04.06, 17:55
                Marta uwazam ze sie mylisz,lepiej pocierpiec troche po cesarce niz ryzykowac
                zyciem dzieci jak bylo w moim przypadku.
                Tez mialam dzieciaki ulozone glowkowo ale rodzilam we wloszech a tutaj wszyscy
                sa zdania ze ciaze blizniacze powinno sie rozwiazywac przez cc, i DZIEKI BOGU!!!
                U mnie wszystko wygladalo w porzadku a tu nagle jak urodzila sie corcia okazalo
                sie ze miala dosc scisly wezel na pepowinie i zgodnie 4 lekarzy potwierdzilo ze
                gdybym rodzila naturalnie to mala by zmarla wiec uwazam ze jezeli jest taka
                mozliwosc i lekarz to poleca to lepiej rodzic przez cc.
                Poza tym cesarka nie jest taka straszna,bolalo mnie przez dwa dni ale bylam na
                srodkach przeciwbolowych wiec jak tylko zaczynalo bolec to je dostawalam, potem
                troche ciagnelo jak wstawalam wiec chodzilam skulona do toalety ale to zaden
                bol,jest do wytrzymania.
        • aditi_00 Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 15.04.06, 11:15
          I ja również polecam dr Puzynę - rewelacyjny lekarz. Czułam sie bardzo
          bezpiecznie z nim a gdy trafiłam na patologię interesował się moim stanem. Dr
          Puzyna jest zdania, że decyzja co do porodu zależy w duzej mierze od
          nastawienia pacjentki. Wybrałam naturalny bo wydawało mi się to najlepszym
          rozwiązaniem dla dzieci - niestety wystąpiły komplikacje sad

Drugi raz jak będę rodziła /a raczej nie będę wink/ to raczej zdecyduje sie na
          CC uncertain
    • planer Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 12.04.06, 23:13
      Polecam doc.Wielgosia pracuje przy Starynkiewicza (z tego co pamiętam to jest
      tam ordynatorem). Miły rzeczowy. Poznałam jeszcze dwie jego pacjentki
      (bliźniaki) i conajmniej jedna z tych ciąż nie była bezproblemowa.
      Ponadto pan doktor specjalizuje się też w trudnych przypadkach dot. konfliktów
      +/-
      Aha i chodziłam do niego prywatnie. Przyjmuje na Waryńskiego w klinice w
      pobliżu Supersamu.
    • editwro Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 13.04.06, 13:49
      słyszalam o dr Piekarskim, ponoc super lekarz..
    • akolitka Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 19.04.06, 16:21
      Polecam doc. Niemca z Kasprzaka. Sam szpital jest okropny, ale lekarz super
      fachowiec.
      • aja4 Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 30.04.06, 22:18
        Dr Puzyna mnie osobiście namawiał sam od poczatku na cc. Potem okazało sie ,ze
        córelka ułozona jest i tak poprzecznie( bliznie pierwsze) więc nie było mowy o
        innym rozwiązaniu. Potem okazało sie dodatkowo ,ze trzeba rodzic na cito wiec cc
        zrobiono mi w 15 minut po trafieniu na patologie.
        • malgoriam Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 02.05.06, 15:04
          z ciekawości.. jesli można oczywiście, czemu Cie od poczatku namwiał na cc,
          mialaś jakies wskazania?

pzdr
    • gosc132 Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 23.05.06, 15:37
      witam
      ja rowniez mialam przyjemnosc byc prowadzona przez Piekatrskiego na Karowej, w
      przychodni, wizyty jak wizyty bez rewelacji ale w ciazy nie mialam problemow
      oprocz jednego skonczyla sie w 29 tyg. i tu chodzenie do tego lekarza mialo
      szalone znaczenie bo znalazlo sei miejsce dla moich dzieci imnie na karowej
      (dla dzieci na 2 miesiace) dzieci uratowane, ja tez, dzis maja 3 lata i nic im
      nie dolega ( ale urodziny w 29 tyg jak wiecie to katastrofa)
      i nie mialam problemow z zwolnieniem lekarskim ani sprawdzaniem ZUS u ww
      zwolnien co nei jest ewidentne u lekazry prywatnych bez poparcia
      szpitali.pozdr\A
      • dragonia Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 26.05.06, 13:21
        Poczytałam o Karowej i o tym Piekarskim no i własnie do niego się zapisałam.
        Przy rejestracji przez telefon od razu zastrzegli, ze do Piekarskiego tylko z
        ciążą mnogą.

Pierwsza wizyta u niego przede mną, więc zobaczymy.

Dzięki za podpowiedzi.
        • mamawro Re: Specjalista w W-wie od ciąż mnogich 31.05.06, 12:33
          moja ciaze prowadzi tez dr Piekarski, jestem bardzo zadowolona,tyle tylko ze ja
          chodze prywatnie, w przychodni czesto go nie ma (kolezanka chodzi do przychodni
          o niego),ja tez na poczatku zapisalam sie do przychodni,ale byl na
          zwolnieniu,wiec zaczelam chodzic prywatnie..
        • zaisa dragonia 09.06.06, 12:59
          Dragoniu - spotkałyśmy się na forum listopadowym. Zapamiętałam Cię i
          zastanawiam się, co się u Ciebie dzieje? Głw. dlatego, że w 7tc i u mnie
          stwierdzono ciążę bliźniaczą (jednoowodniową). Niestety, 3 tyg później był już
          tylko jeden maluch.
          Napisz, co u Ciebie. Czy znaleziono przegrodę (mam nadzieję, że tak, skoro
          nastawiasz się na listopad)? Jak się czujesz? Co u dzieciaczków?
          Teraz (raptem 2x, pierwszy raz w poprzedni czwartek) chodzę na Karową, głw. ze
          względu na poprzednie poronienia. Na szczęście w tej chwili z maluchem ok i
          reszta wygląda całkiem dobrze. I oby się to nie zmieniło.
          Proszę, napisz coś, chętnie maila, nie na forum.
          Serdecznie Was pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka