Dodaj do ulubionych

Jestem tu nowa :-)

07.07.06, 11:49
Witajcie smile Jestem w 13 tygodniu ciąży bliźniaczej smile Bardzo się z tego
powodu z mężem cieszymy. Mieszkam w Pruszkowie.

Chciałabym zapytać mamuśki bliźniaków, gdzie rodziły i czy poród był
naturalny czy przez cc?
Obserwuj wątek
    • papasowa Re: Jestem tu nowa :-) 07.07.06, 13:33
      na pewno zalezy to od rodzaju ciazy. ja ma jednoowodniowe (nie sa przedzielone
      membrana)i od poczatku wiem ze bede miec cesarke. przy innym rodzaju ciazy
      zalezy to od ulozenia dzieciaczkow. poza tym niektore szpitale podchodza do
      tego w ten sposob ze ciaza jest ryzykowna i profilaktycznie robi sie cesarke.
      zalezy to tez od twojego podejscia i srodkow finansowychwink)))
      • mj78 Re: Jestem tu nowa :-) 07.07.06, 14:36
        Bliźniaki są dwujajowe w moim przypadku. Tak myślę, że wszystko wyjdzie w
        praniu, ale mam nadzieje, ze doświadoczone mamuśki powiedzą jak było u nich smile
        • donata72 Re: Jestem tu nowa :-) 07.07.06, 16:19
          ja tez mieszkam w pruszkowie mam w brzuszku dwuch chlopaczkow napisz cos jak
          masz ochote
    • aditi_00 Re: Jestem tu nowa :-) 07.07.06, 17:54
      Dwujajowe urodzone w szpitalu św. Zofii, siłami natury smile
    • mathiola Re: Jestem tu nowa :-) 07.07.06, 22:03
      A ja rodzilam przez cc w szpitalu Brodnowskim w 32 tyg. ciazy. Uratowali mi tam
      moje dzieci za co jestem im wszystkim niezmiernie wdzieczna. Moje maluszki sa
      jak najbardziej dwujajowe - Chlopczyk i dziewuszka, skonczyli 6 tyg. smile
    • szpaka Re: Jestem tu nowa :-) 07.07.06, 22:41
      Moje dziobaski - dwie panienki jednojajowe - przyszły na świat dokładnie 368 dni
      temu. Wyznaczony przez lekarzy termin cc (jedna dzidzia miała ułożenie główkowe,
      druga miednicowe - stąd cc)w zupełności pokrył się z chęcią wyjścia z brzuszka
      moich pociech... na trzy godziny przed wyznaczonym cięciem odeszly mi wody
      płodowe... Był to 36/37 tydzień ciąży. Dziewczynki urodziły się z wagą 1990 i
      2190 i świetnie radziły sobie same, bez potrzeby jakiejkolwiek aparatury. Do
      domu wróciłyśmy 5 dni po cc wink))
      karola.bobasy.pl
      • mj78 Re: Jestem tu nowa :-) 11.07.06, 10:13
        Dziękuję za odpowiedzi smile

donata, w której części Pruszkowa mieszkasz? Ja niedaleko Armii Krajowej smile
        • donata72 Re: Jestem tu nowa :-) 11.07.06, 11:10
          osiedle boleslawa prusa
    • karlutka Re: Jestem tu nowa :-) 18.07.06, 16:32
      Witaj. Ja tez jestem tu nowa, jestem w 11 tyg z blizniakami i jestem z
      Warszawy. Ciekawa jestem czy Tobie tez juz sie zaokraglil brzuszek bo ja mam
      wrazenie, jakbym byla pod koniec 4 miesiaca. Wiem bi blizniaki to moja druga
      ciaza. Napisz cos jak masz ochote. Pozdrawiam
      • matenka1 Re: Jestem tu nowa :-) 18.07.06, 19:59
        moje blixniaki jednojajowe urodzone szczeęśliwie siłami natury 8 lat temu w
        szpitalu na Karowej
        • gocha129 Re: Jestem tu nowa :-) 18.07.06, 21:40
          Ja swoje dziewczyny urodziłam 23,03,2006 siłami natury (lekaż nichciał zrobić
          cesarki) jedno łożysko dwa worki owodniowe, 38 tydz. podud wywoływany.Pierwsza
          ułożenie główkowe druga pośladkowe waga 2350 i 2720. Dziewczyny zdrowiutkie.
          pozdrawiam
          • kowalewicz5 Re: Jestem tu nowa :-) 18.07.06, 23:46
            Ja urodziłam rok temu dwie jednojajowe córeczki. Były we wspólnym worku
            owodniowym, miały wspólne łożysko i nawet wspólny początek pępowiny hi hi hi i
            do dzisiaj wszystko robią wspólnie i tylko i wyłącznie razem (lub chociaż w
            pobliżu siebie). Miałam robioną cesarkę, poniewąz jedna ułożona była główkowo, a
            druga poprzecznie. Dziewczyny wyszły na świat w 38 tyg. ciąży z wagą 2800g i
            3000g. Dostały po 10 pkt. i były zdrowe. Moja mama rodziła bliźnieta 21 lat temu
            i urodziła obu braci siłami natury, wprawdzie donosiła tylko do 7 miesiaca i
            chłopaki mieli bardzo małą wagę urodzeniową, ale dzisiaj to chłopy na schwał!
            smile Bracia też są bliźnietami jednojajowymi i tak jak moje córeczki byli w jednym
            worku owodniowym i mieli wspólne łożysko. Też tak jak moje Panny żyć bez siebie
            nie mogą - dlatego zostali ojcami chrzestnymi moich córeczek wink
    • asia.t Re: Jestem tu nowa :-) 21.07.06, 15:32
      a ja rodziłam w IMID na Kasprzaka, naturalnie, co prawda było to prawie 5 lat
      temu, ale też się chyba liczy wink
      • gosiapal Re: Jestem tu nowa :-) 24.07.06, 07:38
        Ja urodziłam 13 dni temu na Żelaznej przez cc.
        Wskazaniem było miednicowe ułożenie drugiego bliźniaka.
        • mj78 Re: Jestem tu nowa :-) 02.08.06, 16:57
          Witajcie smile

Trochę mnie nie było i w zasadzie to z forum bliźniakowym muszę się pożegnać.

Z początkiem 14 tygodnia z jednego płodu odeszly mi wody i nie udało się go
          uratować, ale został mi na szczęście drugi maluszek, którego mam zamiar urodzić
          pięknego i zdrowego smile Na razie wszystko jest ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka