mj78 07.07.06, 11:49 Witajcie Jestem w 13 tygodniu ciąży bliźniaczej Bardzo się z tego powodu z mężem cieszymy. Mieszkam w Pruszkowie. Chciałabym zapytać mamuśki bliźniaków, gdzie rodziły i czy poród był naturalny czy przez cc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papasowa Re: Jestem tu nowa :-) 07.07.06, 13:33 na pewno zalezy to od rodzaju ciazy. ja ma jednoowodniowe (nie sa przedzielone membrana)i od poczatku wiem ze bede miec cesarke. przy innym rodzaju ciazy zalezy to od ulozenia dzieciaczkow. poza tym niektore szpitale podchodza do tego w ten sposob ze ciaza jest ryzykowna i profilaktycznie robi sie cesarke. zalezy to tez od twojego podejscia i srodkow finansowych))) Odpowiedz Link Zgłoś
mj78 Re: Jestem tu nowa :-) 07.07.06, 14:36 Bliźniaki są dwujajowe w moim przypadku. Tak myślę, że wszystko wyjdzie w praniu, ale mam nadzieje, ze doświadoczone mamuśki powiedzą jak było u nich Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: Jestem tu nowa :-) 07.07.06, 16:19 ja tez mieszkam w pruszkowie mam w brzuszku dwuch chlopaczkow napisz cos jak masz ochote Odpowiedz Link Zgłoś
aditi_00 Re: Jestem tu nowa :-) 07.07.06, 17:54 Dwujajowe urodzone w szpitalu św. Zofii, siłami natury Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Jestem tu nowa :-) 07.07.06, 22:03 A ja rodzilam przez cc w szpitalu Brodnowskim w 32 tyg. ciazy. Uratowali mi tam moje dzieci za co jestem im wszystkim niezmiernie wdzieczna. Moje maluszki sa jak najbardziej dwujajowe - Chlopczyk i dziewuszka, skonczyli 6 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
szpaka Re: Jestem tu nowa :-) 07.07.06, 22:41 Moje dziobaski - dwie panienki jednojajowe - przyszły na świat dokładnie 368 dni temu. Wyznaczony przez lekarzy termin cc (jedna dzidzia miała ułożenie główkowe, druga miednicowe - stąd cc)w zupełności pokrył się z chęcią wyjścia z brzuszka moich pociech... na trzy godziny przed wyznaczonym cięciem odeszly mi wody płodowe... Był to 36/37 tydzień ciąży. Dziewczynki urodziły się z wagą 1990 i 2190 i świetnie radziły sobie same, bez potrzeby jakiejkolwiek aparatury. Do domu wróciłyśmy 5 dni po cc )) karola.bobasy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mj78 Re: Jestem tu nowa :-) 11.07.06, 10:13 Dziękuję za odpowiedzi donata, w której części Pruszkowa mieszkasz? Ja niedaleko Armii Krajowej Odpowiedz Link Zgłoś
karlutka Re: Jestem tu nowa :-) 18.07.06, 16:32 Witaj. Ja tez jestem tu nowa, jestem w 11 tyg z blizniakami i jestem z Warszawy. Ciekawa jestem czy Tobie tez juz sie zaokraglil brzuszek bo ja mam wrazenie, jakbym byla pod koniec 4 miesiaca. Wiem bi blizniaki to moja druga ciaza. Napisz cos jak masz ochote. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
matenka1 Re: Jestem tu nowa :-) 18.07.06, 19:59 moje blixniaki jednojajowe urodzone szczeęśliwie siłami natury 8 lat temu w szpitalu na Karowej Odpowiedz Link Zgłoś
gocha129 Re: Jestem tu nowa :-) 18.07.06, 21:40 Ja swoje dziewczyny urodziłam 23,03,2006 siłami natury (lekaż nichciał zrobić cesarki) jedno łożysko dwa worki owodniowe, 38 tydz. podud wywoływany.Pierwsza ułożenie główkowe druga pośladkowe waga 2350 i 2720. Dziewczyny zdrowiutkie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kowalewicz5 Re: Jestem tu nowa :-) 18.07.06, 23:46 Ja urodziłam rok temu dwie jednojajowe córeczki. Były we wspólnym worku owodniowym, miały wspólne łożysko i nawet wspólny początek pępowiny hi hi hi i do dzisiaj wszystko robią wspólnie i tylko i wyłącznie razem (lub chociaż w pobliżu siebie). Miałam robioną cesarkę, poniewąz jedna ułożona była główkowo, a druga poprzecznie. Dziewczyny wyszły na świat w 38 tyg. ciąży z wagą 2800g i 3000g. Dostały po 10 pkt. i były zdrowe. Moja mama rodziła bliźnieta 21 lat temu i urodziła obu braci siłami natury, wprawdzie donosiła tylko do 7 miesiaca i chłopaki mieli bardzo małą wagę urodzeniową, ale dzisiaj to chłopy na schwał! Bracia też są bliźnietami jednojajowymi i tak jak moje córeczki byli w jednym worku owodniowym i mieli wspólne łożysko. Też tak jak moje Panny żyć bez siebie nie mogą - dlatego zostali ojcami chrzestnymi moich córeczek Odpowiedz Link Zgłoś
asia.t Re: Jestem tu nowa :-) 21.07.06, 15:32 a ja rodziłam w IMID na Kasprzaka, naturalnie, co prawda było to prawie 5 lat temu, ale też się chyba liczy Odpowiedz Link Zgłoś
gosiapal Re: Jestem tu nowa :-) 24.07.06, 07:38 Ja urodziłam 13 dni temu na Żelaznej przez cc. Wskazaniem było miednicowe ułożenie drugiego bliźniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
mj78 Re: Jestem tu nowa :-) 02.08.06, 16:57 Witajcie Trochę mnie nie było i w zasadzie to z forum bliźniakowym muszę się pożegnać. Z początkiem 14 tygodnia z jednego płodu odeszly mi wody i nie udało się go uratować, ale został mi na szczęście drugi maluszek, którego mam zamiar urodzić pięknego i zdrowego Na razie wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś