Dodaj do ulubionych

Gala baletowa TWON

13.09.26, 07:36
Zazdroszczę tym, którzy mogli byli być w teatrze osobiście. Ja nawet nie podchodziłam do biletów. Wiadomo było, że nie będę mogła pójść w ten weekend.
Ale oglądałam w TVP Kultura. Jakie to było piękne, zachwycające wprost. Sam balet: klasyczny i nowoczesny. Scenografia, prowadząca, wieści zza kulis. I hipnotyczne niemal Bolero na koniec. Szkoda, że otwarcie sezonu może być tylko jedno smile. Może choć na TVP VOD będzie. Byłyście może? Może Kropka?
Obserwuj wątek
    • kropkaa Re: Gala baletowa TWON 13.09.26, 20:43
      Oczywiście! Byłam wczoraj i wieczór był wspaniały! Nasi tancerze extra, takiej synchronizacji to nie pamiętam. A gwiazdy scen europejskich naprawdę wspaniałe. Francuzi pierwszy taniec płynęli w powietrzu. Przyrzekam, pomyślałam o ematce i wątkach łyżwiarsko-olimpijskich, bo to było jak taniec na lodzie. Z Anglikami rozmawiałam na afterparty i oboje przemili, ale Matthew Ball jest tak piękny, że dosłownie musiałam się pilnować, bo najbardziej chciałam powtarzać, że jest beautiful a jego blue eyes są hipnotajzing! Chyba mi Marka Juuselę przypominał, stąd ta love.
      Podnoszenia w Don Kochocie nie zawsze się udają, bywa różnie, ale wczoraj to był sztos!
      Nie znalazłam pary z Paryża (może już poszli), ale za to Nikoli pogratulowałam awansu i miałyśmy takie same kolczyki!
      Prowadząca jak z bajki, to zresztą była baletnica.
      Bardzo ciekawie było zobaczyć naszych gości i tak trochę porównać. O ile tancerze PBN są bardzo dobrzy, to nasze choreografie współczesne tak ze dwa oczka niżej. To, jakie oni mieli podnoszenia, skoki a nasze układy pana starszego, to naprawdę tak ze dwie dekady różnicy.
      Nowy dyrygent bardzo dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka