Dodaj do ulubionych

Gdzie urodzilyscie blizniaki?

05.10.06, 11:32
mam termin na kwiecien. chodze do lekarza, ktory ma praktyke prywatna. czy sa
jakies szpitale wyspecjalizowane w ciazach mnogich?
Obserwuj wątek
    • tusia21 Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 05.10.06, 12:42
      Ja też mam na kwiecieńsmile
      Ciągle się wacham gdzie rodzić. Specjalistyczny jest na Karowej, ale tam nie
      chcę.
      • tsambika Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 05.10.06, 15:03
        Ja rodziłam na Karowej.pozdrawiam
        • dorka007 Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 05.10.06, 15:35
          ja mieszkam w Łodzi więc będę rodziła w CZMP mają tam specjalistyczny sprzęt i
          mam z tamtąd lekarza który prowadzi moją ciążę
          • donata72 Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 05.10.06, 16:07
            bielanski cc chodzilam prywatnie do gina ktory tam pracuje i on tez mnie cial
            • tusia21 donata 05.10.06, 20:27
              A jak się nazywał? Byłaś zadowolona? Kiedy rodziłaś? Jak opieka po porodzie?
              Pytam, bo poważnie myślę o tym szpitalu
      • zielona_lipka Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 12.10.06, 14:47
        Ja urodziłam przez cc w CZMatkiPolki w Łodzi, pani doktor prowadząca moją ciąże
        tam pracuje (chodziłam do niej na wizyty prywatne). Jestem bardzo zadowolona z
        wyboru szpitala.
        • teletombola1 Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 13.10.06, 00:39
          Najlepiej taki, gdzie po porodzie dzieci będą miały fachową opiekę, a w razie
          czego specjalistyczną. Czyli blisko dobrego szpitala dziecięcego. Wiem co mówie...
          Tylko szkoda, że przed porodem nie byłam taka mądra... Na szczęście jest o.k.
          • rosaanna Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 13.10.06, 12:16
            Oj, oj... niestety masz racje Teletombolu.

Dlatego odradzam Szpital Bielański. Chyba, że zapowiada się na ciążę w miare
            donoszoną (na ile to możliwe przy ciąży mnogiej...). Bo jeśli coś się dzieje,
            coś co mogłoby wskazywać na spore prawdopodobieństwo dość wczesnego rozwiazania
            to lepiej żeby się tam Maluchy nie rodziły... Przynajmniej na razie - personel
            nie jest jeszcze odpowiednio przygotowany... Chyba że w międzyczasie się coś
            tam zmieniło.
            Moje dzieci rodziły sie tam prawie rok temu i jak bym miała wybierać raz
            jeszcze (mój Boże ile bym dała, żeby czas się cofnął) to na pewno nie
            rodziłabym tam.
            Pozdrawiam
            Ania - mama Mai i Kamila
    • basia_mar Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 13.10.06, 18:37
      Mój lekarz pracuje na Czerniakowskiej. I tam miałam rodzić moje maleństwa.
      Niestety, w związku z tym, że poród był przedwczesny, nawet jak na bliźnięta
      (32 tc), pojechałam na Karową, której w zasadzie nie brałam pod uwagę. Jednak
      jest to jeden z dwóch szpitali w Warszawie przygotowany na przyjęcie
      wcześniaków i natychmiastową opiekę nad dziećmi, bez konieczności przewożenia
      do szpitali specjalistycznych. Drugim jest Instytu Matki i Dziecka na
      Kasprzaka.

Myślę, że można sobie wybrać któryś ze szpitali, dowolny. I jeśli ciąża jest
      donoszona po prostu tam rodzić. Ale w przypadku przedwczesnego porodu lepiej
      jest pojechać tam, gdzie mogą udzielić maleństwom wszelkiej pomocy.
      • teletombola1 Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 13.10.06, 22:59
        A ja się tzymam swojej wersji. Donosiłam dzieci do 38 tygodnia. Ciąża była
        zdrowa bez jakichkolwiek komplikacji, a jednak...
        • grzegrzulka Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 14.10.06, 21:26
          JA MIALAM CC NA KASPRZAKA TAM MAJA SPRZET I OPIEKE SUPER POLECAM
    • mathiola Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 15.10.06, 17:14
      ja w Brodnowkiem. Polecam szczerze - mimo kiepskich warunkow, lekarze super.
      • mathiola Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 15.10.06, 17:14
        oczywiscie w Brodnowskim smile
    • mamawro Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 15.10.06, 18:27
      ja urodzilam na karowej, polecam bardzo!!!
    • karolcia65 Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 15.10.06, 23:36
      Hej,

Ja w Berlinie, w klinice uniwersyteckiej Charite. Specjalizuja sie w ciazach
      mnogich i wczesniaczych, pelen profesjonalizm. Jesli jeszcze kiedys przyjdzie
      mi rodzic, pojade wlasnie tam. Na ta okolicznosc wciaz utrzymuje kontakty.

Pa, pozdrawiam,

Karolcia z Krysia, Natalka i Zosia
      ur. 10.10.2005.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=34599210
    • mama_pysiaczkow Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 16.10.06, 15:26
      a ja rodziłam w IMIDz - jako szpital dla mamy nie polecam jednak jak wcześniej
      pisały dziewczyny - jezeli miałoby się coś dziac z dziećmi to warto myslec o
      bezpieczeństwie -wówczas IMiDz jest w stanie zapewnić pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka