bazylia71 05.10.06, 11:32 mam termin na kwiecien. chodze do lekarza, ktory ma praktyke prywatna. czy sa jakies szpitale wyspecjalizowane w ciazach mnogich? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tusia21 Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 05.10.06, 12:42 Ja też mam na kwiecień Ciągle się wacham gdzie rodzić. Specjalistyczny jest na Karowej, ale tam nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
tsambika Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 05.10.06, 15:03 Ja rodziłam na Karowej.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorka007 Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 05.10.06, 15:35 ja mieszkam w Łodzi więc będę rodziła w CZMP mają tam specjalistyczny sprzęt i mam z tamtąd lekarza który prowadzi moją ciążę Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 05.10.06, 16:07 bielanski cc chodzilam prywatnie do gina ktory tam pracuje i on tez mnie cial Odpowiedz Link Zgłoś
tusia21 donata 05.10.06, 20:27 A jak się nazywał? Byłaś zadowolona? Kiedy rodziłaś? Jak opieka po porodzie? Pytam, bo poważnie myślę o tym szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_lipka Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 12.10.06, 14:47 Ja urodziłam przez cc w CZMatkiPolki w Łodzi, pani doktor prowadząca moją ciąże tam pracuje (chodziłam do niej na wizyty prywatne). Jestem bardzo zadowolona z wyboru szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
teletombola1 Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 13.10.06, 00:39 Najlepiej taki, gdzie po porodzie dzieci będą miały fachową opiekę, a w razie czego specjalistyczną. Czyli blisko dobrego szpitala dziecięcego. Wiem co mówie... Tylko szkoda, że przed porodem nie byłam taka mądra... Na szczęście jest o.k. Odpowiedz Link Zgłoś
rosaanna Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 13.10.06, 12:16 Oj, oj... niestety masz racje Teletombolu. Dlatego odradzam Szpital Bielański. Chyba, że zapowiada się na ciążę w miare donoszoną (na ile to możliwe przy ciąży mnogiej...). Bo jeśli coś się dzieje, coś co mogłoby wskazywać na spore prawdopodobieństwo dość wczesnego rozwiazania to lepiej żeby się tam Maluchy nie rodziły... Przynajmniej na razie - personel nie jest jeszcze odpowiednio przygotowany... Chyba że w międzyczasie się coś tam zmieniło. Moje dzieci rodziły sie tam prawie rok temu i jak bym miała wybierać raz jeszcze (mój Boże ile bym dała, żeby czas się cofnął) to na pewno nie rodziłabym tam. Pozdrawiam Ania - mama Mai i Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
basia_mar Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 13.10.06, 18:37 Mój lekarz pracuje na Czerniakowskiej. I tam miałam rodzić moje maleństwa. Niestety, w związku z tym, że poród był przedwczesny, nawet jak na bliźnięta (32 tc), pojechałam na Karową, której w zasadzie nie brałam pod uwagę. Jednak jest to jeden z dwóch szpitali w Warszawie przygotowany na przyjęcie wcześniaków i natychmiastową opiekę nad dziećmi, bez konieczności przewożenia do szpitali specjalistycznych. Drugim jest Instytu Matki i Dziecka na Kasprzaka. Myślę, że można sobie wybrać któryś ze szpitali, dowolny. I jeśli ciąża jest donoszona po prostu tam rodzić. Ale w przypadku przedwczesnego porodu lepiej jest pojechać tam, gdzie mogą udzielić maleństwom wszelkiej pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
teletombola1 Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 13.10.06, 22:59 A ja się tzymam swojej wersji. Donosiłam dzieci do 38 tygodnia. Ciąża była zdrowa bez jakichkolwiek komplikacji, a jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
grzegrzulka Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 14.10.06, 21:26 JA MIALAM CC NA KASPRZAKA TAM MAJA SPRZET I OPIEKE SUPER POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 15.10.06, 17:14 ja w Brodnowkiem. Polecam szczerze - mimo kiepskich warunkow, lekarze super. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 15.10.06, 17:14 oczywiscie w Brodnowskim Odpowiedz Link Zgłoś
mamawro Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 15.10.06, 18:27 ja urodzilam na karowej, polecam bardzo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia65 Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 15.10.06, 23:36 Hej, Ja w Berlinie, w klinice uniwersyteckiej Charite. Specjalizuja sie w ciazach mnogich i wczesniaczych, pelen profesjonalizm. Jesli jeszcze kiedys przyjdzie mi rodzic, pojade wlasnie tam. Na ta okolicznosc wciaz utrzymuje kontakty. Pa, pozdrawiam, Karolcia z Krysia, Natalka i Zosia ur. 10.10.2005. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=34599210 Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pysiaczkow Re: Gdzie urodzilyscie blizniaki? 16.10.06, 15:26 a ja rodziłam w IMIDz - jako szpital dla mamy nie polecam jednak jak wcześniej pisały dziewczyny - jezeli miałoby się coś dziac z dziećmi to warto myslec o bezpieczeństwie -wówczas IMiDz jest w stanie zapewnić pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś