Dodaj do ulubionych

Wózek Jane powertwin

06.11.06, 23:52
witajcie. Czy ktoś może mi powiedzieć coś o tym wózku. Mam 14 miesięczne
bliżniaczki, teraz mam wózek Mothercare ale dziewczyny się już nie mieszczą
ze względu na zimę są cieplej ubrane i się biją. Chciałabym kupić wózek Jane
ale nie jeste.m do końca pewna czy nie będzie miała któraś z tyłu za mało
miejsca widziałam go. czy jest on dobry na nadchodzącą zimę gdyż nie ma
żadnych śpiworków. a może ktoś mi inny poleci 3-kołowy i jeden za drugim
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: Wózek Jane powertwin 07.11.06, 02:22
      nie pomoge za wiele, bo jeszcze nie jestem na tym etapie wink
      ale mi rowniez wydaje sie, ze ten wozek jest rowniez za ciasny... ze maluszek z
      tylu nie bedzie nic widzial i bedzie sie denerwowal...
      moze w takim razie troche inne rozwiazanie, troche dluzszy stelaz, ale...
      slyszalam bardzo dobre opinie na temat tego typu wozkow uncertain
      www.baby.com.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=4171645&pwd[1]=%2F1%2F100792%2F100819%2F4171623&grp=&sortuj=kod
      www.baby.com.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=932628&pwd[1]=%2F1%2F100792%2F100817%2F102424&grp=&sortuj=kod
    • matiti2 Re: Wózek Jane powertwin 07.11.06, 10:36
      a jaki masz tym wozka mothercare?? bo dla mnie on jest bardzo szeroki,
      przynajmniej ten typ który mi sie podoba ma 86 cm!! chyba nie ma juz
      szerszego...
      www.mothercare.com/invt/la1362&bklist=icat,5,,shopushchairs,pustwinstandems,twitwin
      • agulka_p Re: Wózek Jane powertwin 08.11.06, 11:02
        Wm właśnie ten taki wózek Mothercare, ale na zimę jak dziewczyny są grubiej
        ubrane mają ciasno i sie strasznie denerwują zaczepiają i złaoszczą. W lato był
        doskonały. Dlatego teraz poszukuje wózka jesden za drugim
        • justinka2 mothercare.... 08.11.06, 20:50
          .....moje dziewczyny mają 21 miesięcy i nawet ubrane na maxa grubo spokojnie
          się w 3kołowcu mieszczą (a do najmniejszych nie należą - 50 centyl waga, 90
          centyl wzrost). nie dokuczają sobie. wręcz przeciwnie - trzymają za ręce,
          dzielą kanapkami smile.
          • agulka_p Re: mothercare.... 09.11.06, 00:23
            to masz fajnie u mnie jak na razie a może to taki wiek w wózku się niepokoją i
            troszkę marudzą. Wczoraj oglądaliśmy wózek Platon4 AIR firmy Hauck Group I'coo
            można dokupić dostawkę pod względem funkcjonalnym fajny spodobał się nam
            dziewczyny też siedziały ale chce się czegoś o nim dowiedzieć przed zakupem
            wychodzi dość drogo i niewiemy czy warto kupować czy przeczekać zimę a może
            póżniej jakoś się dziewczyny dogadają.
            www.baby.com.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=4907533&pwd[1]=%2F1%2F100792%2F4763838%2F4763886&grp=&sortuj=kod
    • ewcik22 Re: Wózek Jane powertwin 07.11.06, 11:00
      My właśnie jeździmy Jane. Zmieniliśmy emmaljungę na powertwina gdy chłopcy
      mieli 15 m-cy. Siedząc obok siebie mieli już ciasno a zimą wogóle sobie nie
      wyobrażam, że mogliby siedzieć koło siebie w emmaljundze. Poza tym potrafili
      sobie dokuczać, szczególnie jak jeden usnął a drugi nie. Teraz miejsca mają
      dosyć. Jeżeli jeden "zamierza" spać sadzam go z tyłu, żeby mógł leżeć na
      płasko. Jeżeli jest ładna pogoda zdejmuję przedni daszek wówczas siedzący z
      tyłu ma lepsze pole widzenia, zresztą siedzenie z tyłu jest troszkę wyżej niż
      to z przodu. Obaj lubią siedzieć zarówno z przodu jak i z tyłu. Owszem, nie ma
      żadnych osłonek na nóżki, ale wózek jest przeznaczony dla starszych dzieci i
      osłonki nie są niezbedne, zresztą zawsze można okryć nóżki kocykiem. Wózek
      świetnie się prowadzi i ma przedni hamulec tarczowy co przy ciężarze ponad 14
      kg wózek i dwóch podrośniętych szkrabów jest bardzo przydatne. Jedyne co mnie w
      nim drażni to folia p.deszczowa. Jest duża po złożeniu i nie bardzo jest ją
      gdzie utknąć. Wózek jest dość krótki, bardzo zwrotny, wreszcie mogę wychodząc
      na spacer zrobić zakupy. Mieści się nawet do małej windy. A jak będzie się
      spisywał zimą, zobaczymy, ale mam nadzieję że będziemy zadowoleni.

img292.imageshack.us/my.php?image=1008055uq1.jpg
      • antarka wózek Mothercare... 07.11.06, 14:09
        A może wiecie gdzie najlepiej kupić ten wózeczek.
        Czy w sklepie internetowym ,czy gdzieś używany???
        Pozdrawiam

ania,Julia(01.02.2004),Wiktor(24.03.2006)i Ktoś maj2007
        • agulka_p Re: wózek Mothercare... 08.11.06, 11:06
          Można wózek kupić w sieci sklepów Mothercare jest dość drogi ok.1900zł, nie
          można go jednak tam zamówić aby go sprowadzili jak się chce inny kolor niż na
          sklepie są czerwone i granatowe. My sprowadziliśmy przez rodzinę z Anglii i
          wyszło dużo taniej ok. 600 zł. Podobnież można go zamówić na stronie
          internetowej Mothercare.
      • joannanb Re: Wózek Jane powertwin 07.11.06, 14:41
        Hej my jezdzimy Jane od prawie roku(maluchy maja niecale 2 latka),przesiedlismy
        sie z Maclarena bo byl za ciasny. Moge go poleci z czystym sumieniem, wart jest
        kazdej zlotowki ktora za niego zaplacilam. Prowadzi sie superlekko w porownaniu
        z naszym starym, dzieciom odpowiada i wcale sie nie kloca kto ma siedziec z
        przodu. Jedyne wady to maly kosz na zakupy, duza folia przeciwdeszczowa i to ze
        z praniem tapicerki jest troche zachodu.A spiworki mozesz dokupic oddzielnie
        choc sa dosc drogie.Pozdrawiam
      • aida777 Re: Wózek Jane powertwin 12.12.06, 18:04
        A czy ktoś miał ten wózeczek z opcją foteliku samochodowego? Zastanawiam się,
        czy da się przymocowac jeden fotelik z przodu sa to siedzenie blizej rączki
        rozłożyć na płasko,żeby wygodnie wozic dwa noworodki...
    • vercueil A dla noworodkow? 07.11.06, 17:29
      Czy mialyscie ten wozek od poczatku? My planujemy kupic 2 nosidelka 'rebel', ale zastanawiamy sie na ile
      ten wozej jest praktyczny dla malenstw. Prosze o opinie.
      • agulka_p Re: A dla noworodkow? 08.11.06, 11:12
        Mieliśmy go od początku i mogę nic na niego złego powiedzieć. pod pleckami miały
        śpiworek leżały prawie na równo, nie dokupowaliśmy niczego. Uważam że jest
        rewelacja jak na początek dla moich dziewczyn jest już teraz troszkę za ciasny
        troszkę się rozpychają mają mało miejsca dlatego zastanawiamy się nad zakupem
        innego.
        • blizniaki14 jaki wózek jest więc najszerszy??? 09.11.06, 10:19
          Piszecie,że i mothercare i jane są za wąskie dla starszych dzieci, czy jest więc
          jakiś szerki wózek dla starszych bliźniąt???
          • joannanb Re: jaki wózek jest więc najszerszy??? 09.11.06, 14:35
            Chyba powstalo jakies nieporozumienie.Jane jest znacznie szerszy niz
            Mothercare.Genarelnie wózki typu jeden za drugim maja szersze siedzenia niz te
            obok siebie.
            • blizniaki14 Re: jaki wózek jest więc najszerszy??? 09.11.06, 20:33
              Tak wiem,ale niektóre dziewczyny narzekają też na Jane i już sama nie wiem?! My
              kupujemy Motercare bo jakoś wózki jeden za drugim mnie nie przekonują mimo że
              Jane wygląda ładnie. Z pewnością wózka idealnego nie ma wink
        • barrbarella Re: A dla noworodkow? 15.11.06, 17:03
          Jak sie kladzie noworodki w powertwinie? Czy siedzenia sie klada? Z gory dzieki za podpwoedzi.
    • namad1 Re: Wózek Jane powertwin 08.11.06, 11:30
      A moze ktos ma do sprzedanie taki wózeczek?Jeździmy obecnie spiderem, ale robi sie troche ciasno i mysle o zamianie.
      • rebecca do agulka 09.11.06, 19:13
        agulka, a nie chcesz sprzedac tego wozka mothercare? smile
        • agulka_p Re: do agulka 09.11.06, 22:57
          Jeśli kupię jakiś inny lepszy to napewno jak na razie się rozglądam za innym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka