Dodaj do ulubionych

Koledzy, koleżanki bliźniaków

IP: *.* 28.09.02, 23:42
To pytanie do mam troszkę "starszych" bliźniaków.Jestem strasznie ciekawa, jak to jest na podwórku, w szkole czy przedszkolu - czy wasze dzieci mają jakiś oddzielnych przyjaciół,czy może wspólnego czy też bawią się wyłącznie ze sobą? Mój sześcioletni singiel ma koleżanki bliźniaczki - zauważyłam, że dziewczynki przeważnie bawią się ze sobą, a kiedy przyjdą do Pauliny, to rywalizują o jej względy, wtedy się ze sobą strasznie kłócą.Moje roczne bliźniaczki chętniej bawią się z obcymi dziećmi, niż ze sobą.Hihi ciekawe, jak to będzie w przyszłości z chłopakami? Idę spać, bo to zbrodnia siedzieć na internecie w sobotę o tej porze...Pozdrawiam, AgnieszkaJ (mama Julki i Weroniki)
Obserwuj wątek
    • Gość: XXL Re: Koledzy, koleżanki bliźniaków IP: *.* 29.09.02, 17:44
      Jestem mamą 5 letnich bliżniaków- Kuby i Michała.Chłopcy chodzą do przedszkola i mają zupełnie różnych przyjaciół. Kuba bawi się najczęściej z chłopcami- budują, biegają z "pistoletami", a jego ulubiony kolega to Patryk. Michał bawi się najczęściej z dziewczynkami w kąciku lalek. Organizują niekończące się przyjęcia, bale i rauty...Jego najlepsza przyjaciółka to... Patrycja. tak w ogóle to chyba jego...narzeczona. Dzieci z grupy tak twierdzą.W domu bawią się oczywiście razem i są to zabawy i "Kubusiowe" i "Misiowe".Ich wielką wspólną miłością są klocki Lego.Pozdrawiam - Mija
    • Gość: zadowolona Re: Koledzy, koleżanki bliźniaków IP: *.* 16.10.02, 10:06
      No coz, moje trzyletnie smyki - Bartus i Misio bawia sie ze soba wprost cudownie. Chociaz dla innych dzieci tez sa ok. Maja swojego ulubionego kolege Michala z ktorym wprost uwielbiaja sie bawic. Wynika to moze z faktu, ze Michal jest od nich tylko o jeden dzien mlodszy, wiec sa prawie jak trojaczki Pozdrawiam, Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka