Dodaj do ulubionych

Nadal bez wozka...poradzcie!!!

30.12.06, 00:17
Juz za 10 dni mam cc, a my nadal bez wozka. Prosze poradzcie, bo jestesmy juz tak skolowani, ze nie
mozemy sie zdecydowac. Najbardziej podobaja nam sie wozki Jane - trzy lub cztero-kolowy. Szukamy
jeden za druim, bo takie obok siebie chyba nie przejada przez zadne drzwi u nas w domku. Prosze
doradzcie, bo jestem coraz bardziej zdesperowana...
Obserwuj wątek
    • aggy80 Re: Nadal bez wozka...poradzcie!!! 30.12.06, 11:42
      peg perego stary model sprawdza nam sie bardzo dobrze, tez chcialam jane, ale
      teraz ciesze sie z tego pega smile
      • tusia21 Re: Nadal bez wozka...poradzcie!!! 30.12.06, 11:56
        Ja mam mothercare, ale jeszcze nie wiem czy się sprawdzi. Bardzo łatwo się
        prowadzi i składa. Wiem, że blizniaki14 też ma ten wózek
        • hmika Re: Nadal bez wozka...poradzcie!!! 30.12.06, 12:03
          ja rowniez mialam peg perego i bylam zadowolona!ogolnie nie ma rzeczy
          doskonalych i zawsze jakis model ma cos za cos.Uwazam ze napewno modele jeden
          za drugim sa najlepsze w naszej rzeczywistosci!pozdrawiam!
        • blizniaki14 TAK 30.12.06, 12:13
          Wybraliśmy ten sam wózek co Tusia wink
    • anna_sla Re: Nadal bez wozka...poradzcie!!! 30.12.06, 12:11
      Dostaniesz nawał propozycji i dalej będziesz miała dylemat, bo u każdego co
      innego się sprawdziło.

Idąc tym torem ja Ci powiem, że chwalę sobie Inglesinę. Kupiłam ją, bo:
      1) Nasłuchałam się o tym jak dzieci wpychają sobie paluszki w oczka, wybudzają
      się ze snu itd A każde w swojej gondolce ma prywatność.. Ale potem już czytałam
      tu, że nie słusznie się tym sugerowałam..

2) Bo ma Możliwość ułożenia gondol jedna obok drugiej albo naprzeciwko siebie, a
      stelaż jest niewiele dłuższy od zwykłego wózka pojedynczego i nie mam problemów
      z wjeżdżaniem na chodniki (co negowano u tandemów).. i niewiele szerszy
      (5-7cm).. Mogę więc z gondolkami naprzeciwko siebie wjeżdżać w każde drzwi,
      samodzielnie chodzić na zakupy, wjeżdżam do hipermarketów i nielicznych sklepów
      z niskim krótkim stopniem w wejściu lub z podjazdem. A ostatecznie nie zajmuję
      całego chodnika, bo jadąc kołem przy krawężniku chodnika pół gondolki wisi nad
      częścią roślinną obok chodnika co daje możliwość wyminięcia się z innym "mercedesem"

3) Bo ma możliwość rozbudowania dla trójki dzieci, co ratuje mi kręgosłup przed
      kaprysami starszej córki, którą często musiałam na rękach przynosić (oprócz
      wózka) ze spacerów..

Wadą wózka jest to, że jest ciężki i długo się go składa gdy gondolki są jedna
      obok drugiej. Kiedy są naprzeciwko nie składa się go raczej wcale (choć można,
      ale po co)..

www.photoblog.pl/annas/miesiac/200612/1999931
    • oyate Re: Nadal bez wozka...poradzcie!!! 30.12.06, 12:31
      A ja dla odmiany napiszę tak. Dla mnie najważniejszą sprawą w wózku były duże
      pompowane koła w JANE są małe kółka, którymi jeśli spadnie śnieg to nigdzie nie
      zajedziesz. Nie sprawdzają się kompletnie na śniegu, piasku i innych nierównych
      nawierzchniach. I jeszcze jeden za drugim też mi nie odpowiadał, ponieważ
      dzieci mają oglądać później Świat z takiej samej perspektywy smile)
      • oyate Oczywiście firma JANE też ma wózki z dużymi kołami 30.12.06, 12:32

• apple13 Re: Nadal bez wozka...poradzcie!!! 30.12.06, 13:07
      My jesteśmy zdecydowani na Peg Perego Duette SW. Bardzo zależało nam na
      możliwości montowania fotelików samochodowych. Poza tym, ma duże (choć
      niepompowane) koła, amortyzatory, łatwo się nim manewruje... Mam nadzieję, że
      nie będę żałowała decyzji o jego zakupie. Jedyne co w zasadzie mnie "boli"
      jeśli chodzi o ten wózek, to że jest to jednak spacerówka. No ale dokupimy
      gondolki z usztywnianym dnem więc mam nadzieję, że moje bobaski będą miały
      wystarczająco wygodnie.
      • cytrusowa Re: Nadal bez wozka...poradzcie!!! 30.12.06, 15:09
        Vercuwell, przede wszystkim musisz miec stabilny wozek, moim zdaniem trojkolowe
        nie wchodza w gre, bo jednak taki wozek bedze dzwigal podwojny ciezar - wozek
        musi byc stabilny.

nie polece ci zadnego, bo piszesz, ze chcecie siedzisko jedno za drugim, a my od
        poczatku odrzucilismy te wersje.

takze pamietaj tylko o stabilnosci - wiec 4kolowy i pompowane kola!!!
        • 100ania Re: Nadal bez wozka...poradzcie!!! 30.12.06, 20:12
          My mamy za sobą już trzy spacery w wózku Inplast Spider. Doskonale sprawdza się na dziurawych chodnikach. Jest łatwy w prowadzeniu dzięki obrotowemu przedniemu kółku. Pomimo, że jest to trójkołowiec, jest bardzo stabilny. Dzieci mają osobne gondolki (później osobne siedzenia spacerowe) i osobne budki (!!!). Gdybym miała wybierać jeszcze raz, to wybrałabym ten sam wózek, pomimo że muszę go znosić po schodach w częściach (nie polecam, jeżeli ktoś mieszka wyżej niż na I-szym piętrze bez windy).
          • edrumlak 100ania wozek 12.01.07, 11:29
            mam pytanie co do tego wózka bo nam z mezem tez sie spodobał, czy kupiliscie go
            w sklepie czy moze gdzies okazyjnie?
            • 100ania Re: 100ania wozek 12.01.07, 13:59
              ja kupiłam używany z ogłoszenia na dwukropku, ale w bardzo dobrym stanie i z pełnym wyposażeniem
              • areska4 Re: 100ania wozek 14.01.07, 21:28
                Jesli jestes zainteresowana to mam do sprzedania Spider Implastu prosze tylko o kontakt pod adresem areska@go2.pl
            • edrumlak Re: 100ania wozek 15.01.07, 08:48
              my chyba jednak zdecydujemy sie na peg perego duette sw ale ten starszy, jest
              tanszy z wtornego rynku choc minusem sa male kolka. widac trzeba isc na
              kompromisy, moze nastepna zima nie bedzie taka sniezna i damy sobie rade. czy
              posiadacze starego modelu mieli duze problemy z tymi malymi kolkami??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka