Dodaj do ulubionych

Ratunku. zostalismy bez wozka!!! jaki wybrac

20.01.07, 17:56
niestety dosc niespodziewanie zoastalismy bez zamowionego wczesniej wozka i na
gwalt szukamy czegos innego.
prosze powiedzcie, cz przy zakupie wozka zwracalyscie uwage na sposob
skladania oparcia.
chodzi o to, czy w wozku wielofunkcyjnym oparcie skaldalo sie calkowicie na
lezaco czy mimo wszystko bylo lekko podniesione...

mamy do wyboru dwa wozki - TFK Twinner Twist i Firstwhells. oba maja nie do
konca rozkladane oparcie i sie zastanaiwamy jak wybrnac z tego problemu.
Na poczatku i tak beda gondole. a skoro beda gondole, to dzieci leza. pozniej
gondole sie zdejmuje najwczesniej jak dziecko ma pol roku, prawda? a skoro
dziecko ma pol roku lub troche wiecej, to juz siada. a jak siada, to moze miec
taka pozycje. dobrze glowkuje???

pomozcie prosze - male sa juz w domu, maja miesiac a my nie mozemy z nimi
nigdzie wyjsc....
Obserwuj wątek
    • marcia81 Re: Ratunku. zostalismy bez wozka!!! jaki wybrac 21.01.07, 10:37
      Moje maluchy jak mialy 5 miesiecy jezdzily bez gondoli tylko wlasnie tak prawie
      na plasko, inaczej bym do windy nie wiechala smile)
      • cytrusowa Re: Ratunku. zostalismy bez wozka!!! jaki wybrac 21.01.07, 11:12
        no tak, tylko pytanie - jak szybko dzeci moga siedziec w takim wozku, ktory nie
        ma rozkladanego na plasko oparcia...czy jest sens kupowac taki wielofunkcyjny
        wozek dla miesieczniakow i wozic je dlugo w gondoli, a potem przesadzic do
        siedzisk i miec pewnosc, ze nie szkodzi sie dzieciom na ich kregoslupy....
        • marcia81 Re: Ratunku. zostalismy bez wozka!!! jaki wybrac 21.01.07, 21:26
          Moj wozek inglesina power twin czy jakos tak sie nazywal, oparcia mial
          rozkladane na plasko, tzn mozna tak powiedziec, dla dzieci do 4mc sie nie
          nadawal ale ja wkladalam gondole i wtedy bylo dobrze, ok 5mc wyjelam gondole
          (akurat przyszla wiosna) i dzieci tez lezaly na plasko. Jesli twoj wozek tak
          zupelnie sie nie rozklada na plasko, jest na wpol siedzaco ze nawet wkladane
          gondole nie pomoga to ja bym na twoim miejscu niestety ale zakupila taki wozek
          ktory spelnia te wymogi.
          • ewa054 Re: Ratunku. zostalismy bez wozka!!! jaki wybrac 23.01.07, 11:03
            Witaj. Jeśli możesz jeszcze dokonać wyboru to wybieraj wózek który możesz
            rozkładać na płasko do spania. Moje uwielbiają spać na spacerku. Mają 15
            miesięcy. Dodam że późno usiadły stabilnie, córcia na początku 10 miesiąca, a
            synek w połowie 11 miesiąca. Każde dziecko jest inne. Urodziły się 39 t.c. i
            ważyły po 3.100 każde. Ale synek miał asymertię mięśni. Z nim najdłużej
            jeździliśmy na rehabilitację. Ja mam wózek ,,prampol'' i jest rewelacyjny.
            Tylko kupiliśmy używany i dwókrotnie był naprawiany. Dlatego używanych wózków
            nie polecam. Najważniejsze żeby siedzenia rozkładały się osobno dla każdego
            dziecka. Pozdrawiam.
    • agam_m Re: Ratunku. zostalismy bez wozka!!! jaki wybrac 23.01.07, 12:59
      Ja mam wielofunkcyjny Mikado i też się zupełnie na płasko nie rozkładał, tzn. w
      pozycji rozłożonej oparcia były lekko uniesione. Ale dzieci na początku
      jeździły w nosidłach, a jak miały 4 miesięce (jeszcze nie siedziały) to już się
      słabo w tych nosidłach mieściły, a poza tym było lato i straszny upał więc było
      im gorąco, więc zlikwidowałam nosidła. Maluchy leżały, spały w tym rozłożonym
      wózku bez problemów i miały większą swobodę, a i pewnie troszkę więcej widziały
      niż tylko niebo. Wózek posłużył nam do końca, nie wymieniliśmy go(pomimo
      wcześniejszych przewidywań) na zwykłą spacerówkę, bo teraz maluchy mają 21 m-cy
      i już od kilku miesięcy nie chcą jeździć w wózku (stoi zapakowany w piwnicy).
    • vercueil Firstwheels... 25.01.07, 00:10
      ...byl naszym wyborem, ale zdecydowalismy sie na jeden za drugim. Dobry, zwrotny i z gondolami, co na
      te chlody jest super.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka