Dodaj do ulubionych

Witam i pytam :)

12.03.07, 13:28
Czesc dziewczynki!
Pisze po raz pierwszy, spodziewam sie najprawdopodobniej blizniakow po
leczeniu nieplodnosci (TP. pazdziernik), jestem z Warszawy. Obecnie zaczynam
poszukiwania dobrego lekarza (i szpitala) do opieki nad nami, czy możecie cos
polecic? Czy w gre wchodza tylko szpitale ze specjalistycznymi odzialami
neontologicznymi? Zastanawiam sie nad szpitalem Bielanskim, i Zelazna?
czy ktoras z Was chodzi na wizyty w ramach NFZ? Czy to jest wogole w naszym
kraju mozliwe?smile
Obserwuj wątek
    • ikw1 Re: Witam i pytam :) 12.03.07, 20:29

ja chodze na żelazną do dr.Puzyny 150 pln za wizytę - to sam szef i podobno
      specjalizuje sie w blizniakach
      o nfz-cie na Zelaznej ZAPOMNIJ!!!!!!!!!!!!!!!!
      kiedyś była zwykła przychodnia przyszpitalna ale nie podpisali kontraktu z
      nfz'tem jest co prawda jakiś program dla mam z Warszawy sponsorowany przez
      miasto czy wojewodę ale działa tak ze: jest okreslona liczba ciezarnych ktore
      mogo korzystaćz tego"przywileju" i trzeba dzwonic w piątek dowiadywać sie czy
      któraś juz urodziła i jak tak to leciec rano w kolejkę - pchać się na to
      miejsce
      ja juz rodziłam w tym szpitalu - jest naprawed fajnie ale zeby sie dostac to
      trzeba miec albo lekarza albo położną - prywatnie
      i
    • gosiapal Re: Witam i pytam :) 12.03.07, 20:36
      ja tez tam rodzilam, mialam tam cc
      chodzilam do dr jacka szymańskiego,za wizytę placilam 100 zl, przyjmuje na
      Żytniej, ma tam gabinet
      wizyty co trzy tygonie, super facet i super opieka.
      interesuje się też już po porodzie, przychodzil do mnie na oddzial
      no i nie ukrywam ze gdyby nie jego interwencja to nie udalo by sie znalezc w
      tym szpitalu kiedy to w 32 tyg nieoczekiwanie zaczely sie skurcze
      bylam akurat na karowej na ktg i chcieli mnie wywozic za warszawe, do
      radomia!!!!!!!!
      to on tez kwalifikuje do cc, jest chyba zastepca puzyny, polecam
      gdybys chciala namiar to napisz na poczte
      pozdrawiam
      gosia
      • lewana77 Re: Witam i pytam :) 13.03.07, 12:19
        Kurcze na Zelaznej nikt nei odbierasad Jak tam sie mozna dodzwonic???
        Gosia poprosze o namiary na tego lekarza-ap77@gazeta.pl

A czy jak zapisze sie np do Puzyny to chodze (placac) na Zelazna czy oni maja
        swoje gabinety "na miescie"? Troszke nei rozumeim idei tego spzitala, jest
        prywatny czy panstwowy?smile Czy jesli bede miec skierownaie do cc to czy place za
        to wg cennika (ok 2 tys.), czy to jzu w ramach ubezpieczenia, a zaplace tylkoz a
        pokoj, polozna itp.? Chodzicie do szkoly rodzenia. Ja nie.
      • emilka.i Re: Witam i pytam :) 19.03.07, 23:45
        Witam. Czy ja również mogłabym prosić o namiary na dr na poczte?
        (emilka.i@gazeta.pl) Czy on robił Tobie cc? Dzieki bardzo.Pozdrawiam
        • marszaleczek Re: Witam i pytam :) 20.03.07, 12:18
          Hej
          Ja jestem w 26tyg i chodze do dr Osóbka-Morawski, on specjalizuje sie przede
          wszystkim w usg (podobno najlepszy w Wawie) i on też prowadzi mi ciąże. Na
          pierwszej wizycie powiedział mi że wizyty są drogie tzn 120zł ale chodząc do
          niego miejsce na Żelaznej mam 100%, i tak jest bo jak sie dowiadywałam od kol
          które do niego chodziły to naprwde ma tam zajebiste układy, bo on tak nie
          pracuje ale ma podpisaną umowe z nimi i przeprowadza tylko odpłatne zabiegi.
          Cesarka np u niego kosztuje 3tys.
          Wiem że ma dużo pacjentek tylko w szczególności na usg.
          JA jestem zadowolona ale zobaczymy jak wyjdzie z porodem i wtedy bede mogła to
          ocenić obiektywnie. Nie chodzimy na szkołe rodzenia, ale na indywidualne
          przygotowanie do połoznej z Żelaznej. Jedno spotkanie 2godz kosztuje 100zł, my
          zamierzamy zmieścić sie w dwóch, bo troszke na ten temat wiem. w sumie i tak
          taniej wychodzi jak szkoła rodzenia, apytań możesz zadawać mnówstwo i położna
          jest skoncentrowana tylko na Nas.
          • prolens Re: Witam i pytam :) 20.03.07, 21:07
            Ja chodziłam do dr Piekarskiego na Karowa, w ramach NFZ. Tylko niektore usg
            robilam u niego prywatnie.
            Z opieki panstwowej bylam zadowolona, ale ciaze mialam bezproblemowa, wiec nie
            mieli jak sie wykazac wink
            Z porodem wyladowalam ostatecznie na Solcu, gdyz jak odeszly mi wody na Karowej
            nie bylo miejsc.
            • dragonia Re: Witam i pytam :) 20.03.07, 23:29
              Ja prowadziłam ciążę u dr Piekarskiego w przychodni na Karowej na NFZ. Miałam
              wizyty co 4 tygodnie, 4 USG na NFZ, zlecał mi sporo badań, każda wizyta trwała
              ok 15-25 minut, odpowiadał mi rzetelnie na pytania. Z prowadzenia ciązy byłam
              zadowolona. W 33 tyg ciąży dostałam skierowanie na patologię ciąży, na Izbie
              Przyjęć na Karowej oczywiście okazało się że nie ma miejsc i zaczęli obdzwaniać
              inne szpitale, ale tylko specjalistyczne (IMID, Żelazna i jeszcze jakiś)
              nigdzie nie było miejsc, więc przyjęto mnie na oddział obserwacyjny. Dzień
              później zostałam przeniesiona na patologię. Od innych pacjentek patologii
              dowiedziałam się, ze mimo że ma się lekarza z tego szpitala nawet prywatnie,
              wykupioną położna ze szpitala to jeżeli nie ma miejsc w szpitalu (nawet na
              obserwacyjnym gdzie jest "awaryjna" sala porodowa) to i tak nic się nie wskóra
              i odsyłaja do innych szpitali. Jeszcze na Izbie przyjęć byłam świadkiem
              awantury małżeństwa z lekarką, która odsyłała do innego szpitala (karetką) a
              małżeństwo powoływało się na lekarza (profesora z tego szpitala) i wykupioną
              położną. Na Izbie Przyjęć na Karowej pytali mnie kto jest lekarzem prowadzącym,
              więc w tym sensie dobrze było mieć lekarza prowadzącego z tego szpitala.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka