anuszkak26 18.03.07, 16:40 Napiszcie jak sobie radzicie z bliźniakami w aucie.Czy siadacie z tyłu między fotelikami-czy mieścicie sie jeszcze gdy dwa foteliki są wpięte? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anys.d Re: Bliźniaki w samochodzie... 18.03.07, 16:49 jak niunie byly male to jeden fotelik wsadzalismy do przodu.a jak zmienilismy na fotelik 9-18kg to niunie jezdza z tylu i czasem ktos tam jezdzi z tylu miedzy fotelikami.ma tak ciasno ze nawet nie da rady sie oprzecja nigdy nie jechalam bo jako jedyna mam prawko hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
gosiareczka Re: Bliźniaki w samochodzie... 18.03.07, 17:15 Kiedy moje małe były mniejsze i jeździły w fotelikach o-13kg tyłem do kierunku jazdy to obie siedziały na tylnym siedzeniu a w środku ja albo moja mama (nie można bylo fotelika wozić z przodu bo jest poduszka powietrzna) jak przesiadły się do większych pow.13 kg to jadą przodem do kierunku jazdy na tylnim siedzeniu, a ja prowadze i jest git ) (i nikt więcej nie jest mi potrzebny) gdy dzieci sa małe i jadą tyłem cięzko dać radę sobie samej bo nawet smoczka nie ma jak dać, po przekątnej to jeszcze jeszcze, ale za swoim siedzeniem, naprawdę cięzko (choć i tak zdarzało się mi to robić) rozwiązaniem byloby gdyby jeden fotelik był na przednim siedzeniu, ale nie we wszystkich autach tak można, a drugi fotelik po przekątnej. co do siadania dorosłej osoby pomiędzy fotelikami - zalezy jakie auto, moja mama mimo że z niej niezły grubasek miesciła sie ) Odpowiedz Link Zgłoś
chrust5 Re: Bliźniaki w samochodzie... 19.03.07, 10:11 U nas czteromiesieczniaki jezdza same z tylu (foteliki do 10 kg) i najczesciej nie protestuja, spia i juz. Z rzadka trzeba robic wygibasy i wtykac smoczki, jak ktos napisal, najtrudniej jest temu za soba, ale tez sie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa Re: Bliźniaki w samochodzie... 19.03.07, 10:32 jedza same z tylu, ja z mezem z przodu. na dniach kupuje atrakcje do przyklejenia na szybe, by sie z bardzo nie nudzily Odpowiedz Link Zgłoś
100ania Re: Bliźniaki w samochodzie... 19.03.07, 10:41 na początku zawsze ktoś siadał między fotelikami, ale jak zaczęłam z nimi jeździć sama, to siedzą sobie z tyłu i śpią. Jeżeli jedziemy wszyscy, ze starszym synkiem włącznie, to ja siedze między fotelikami. Ale jak sie przesiądą do większych fotelików, to będą we trzech jeździć z tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka154 Re: Bliźniaki w samochodzie... 19.03.07, 11:19 A foteliki 0-13kg zawsze tylem do kierunku jazdy, czy tylko w przypadku gdy fotelik jest na przednim siedzeniu, a poduszka wylączona(albo nie ma)??? Sprawdzcie mozliwość wylączenia przedniej poduszki pasażera, bo we wszystkich autach z którymi się spotkalam mają taki przelącznik, powiedzmy obok bocznych drzwi, z boku pulpitu. Odpowiedz Link Zgłoś
szarlota1 Re: Bliźniaki w samochodzie... 19.03.07, 12:26 A ja mam takie pytanie, czy da sie zamontowac z tylu 2 foteliki 0-13, gdy tylne siedzenie nie jest podzielone na 3 tylko na 2, tj. jedna czesc jest jednoosobowa, a druga czesc jest dwuosobowa. W jaki sposob montuje sie foteliki, czy tylko do pasow, czy trzeba je jakos mocowac pasami z tylu siedzenia (jak to zrobic na podwojnym???). Chodzi konkretnie o fiata punto. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka154 Re: Bliźniaki w samochodzie... 19.03.07, 13:36 Szarlota jak są pasy to nie ma problemu zdaje mi się. Aczkolwiek mam zamiar popytać o wszystko tam gdzie będe kupowala foteliki: ja się zdecyduję na bebe confort 0-13kg, a ty wybralas już?? Odpowiedz Link Zgłoś
gocha129 szarlota1 22.03.07, 20:35 A ja radze sprawdzić czy pasy z tyłu w puncie nie są za krótkie do zamontowania fotelików 0-13 tyłem do kierunku jazdy. U nas tak było (Lanos). Wyszliśmy z dziećmi ze szpitala a tu fotelików niema jak zapiąć (wcześniej nie sprawdzaliśmy) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaka154 gocha129 23.03.07, 15:31 I jak sobie poradziliście bo mnie wystraszylaś??? Doczytalam sie że te najmniejsze foteliki 0-13kg zawsze muszą być tylem do kierunku jazdy!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.bia Re: Bliźniaki w samochodzie... 22.03.07, 18:28 u mnie od samego początku tak samo -z tyłu, same. A smoczków wogóle nie chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
aditi_00 Re: Bliźniaki w samochodzie... 19.03.07, 13:13 Mieliśmy auto czterosobowe więc nie było mowy o trzeciej osobie z tyłu. Po zmianie auta i fotelików również jeżdżą z tyłu bez osoby towarzyszącej. Odpowiedz Link Zgłoś
nina02 Re: Bliźniaki w samochodzie... 19.03.07, 13:54 Do kiedy jeździli w fotelikach 0-13, to jedno z przodu, drugie z tyłu i żadnego problemu z dodatkową osobą nie było. Teraz od paru dni używamy takich do 18 kg (ale zamontowane na razie tyłem do kierunku jazdy)i są zamontowane z tyłu ale obydwa obok siebie więc gdy jedzie dodatkowa osoba, siada z boku i nie musi się wciskać pomiędzy foteliki. Odpowiedz Link Zgłoś
monikakika Re: Bliźniaki w samochodzie... 23.03.07, 19:35 Jedna z przodu a ja z drugą z tyłu - tylko, gdy dwie pociechy mnie widziały mogliśmy przejechać długą podróż w góry bez płaczu i zgrzytania "zębów". Teraz mają już większe foteliki - nie wiem co to będzie bo siedzą z tyłu - nie mam szans aby usiąść pośrodku pomoimo tego, że jestem chudsza od kościotrupa. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta17 Re: Bliźniaki w samochodzie... 26.03.07, 20:17 Ja z moja trójką na początku jeżdziłam fiatem punto i wyglądało to tak : 2 foteliki 0-13 z tyłu , ja miedzy nimi wciśnięta z tyłu i jedno 0-13 z przodu. teraz maja ponad dwa lata, mamy wieksze auto i wszystkie trzy jezdżą z tyłu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś