Dodaj do ulubionych

bede miec blizniaki

03.04.07, 21:18
Witajcie

Przeczytalam mnostwo postow, sama mysle bede strala sie znalesc kilka
odpowiedzi zakladajc nowe ... otorz 29 czerwca tak twierdzi moja lekarka
urodza sie moje bliznieta chlopczyk i dzieczynka ...w tej chwili jestem w 27
tyg ... moje maluchy wazy dziewczynka 900 g chlopczyk 980... mam nadzieje
ze urodza sie zdorwe i silne .... przytylam w ciazy 9 kg jak narazie chcilam
spytac jak to bylo u was ... co kupic czy 1 lozeczko czy 2 ... jaki wozek
pozmozicie ... pozdrawiam Sylwia
Obserwuj wątek
    • shemsi1 Re: bede miec blizniaki 03.04.07, 21:27
      witam serdecznie i GRATULUJE!!!
      Ja co prawda mam trojaczki, ale powiem ze 2 dziewczyki do 2 i pół miesiaca
      spały w jednym łózeczku. W zasadzie od 3 dni spia wszystkie osobno smile
      Bedzie dobrze, nie martw sie, pozdrawiam, ania
    • anys.d Re: bede miec blizniaki 03.04.07, 21:39
      no, gratulacje.
      u nas niunie do 5 miesiaca spaly w jednym wiekszym lozeczku,pozniej dokupilismy
      drugie.
      a wozek mielismy na poczatku gleboki( uwaga ciezki), a jak juz siedzialy to
      kupilismy dwie spacerowki z lacznikami.i bylam zadowolona z takiego rozwiazania.
      co do tycia w ciazy to 30kg mi przybylowink
      pozdrawiamy
    • shemsi1 mi 14 przybyło,a ciecie w 34/35 tc 03.04.07, 21:42

• keja34 Gratulacje!! 03.04.07, 21:45
      01.08 na swiat przyszly moje kropaski Antos i Julka. Porod przez cc w 37 tc.
      Antos 2840, Jula 2490. W ciazy przytylam 17 kg. Lozeczko od samego poczatku
      mialam jedno (140x70) a dopiero jakis miesiac temu rozdzielam ich do dwoch
      osobnych (120x60). Mialam wozek Emmaljunga starszy model z jedna wspolna
      gondola od lutego jezdzdzimy w Urban Detour z Mothercare.Mysle,ze na forum
      znajdziesz duzo cieplych slow,wsparcia no i dobrych rad.Pisz kiedy tylko
      bedziesz miec ochote
      • sylwi_aaa Re: 03.04.07, 21:58
        Dziekuje
        wiecie mam pytan , jak dac sobie rade , teraz zaczelam kompletowac wyprawke
        kupuje powoli wszystko ... chcialabym karmic maluchy piersia ale wydaje mi
        sie to trochce nie realne przystawic dwa naraz ... wogule ciagle slysze teksty
        typu juz ci wspolczuje jedno spi to drugie placze i tak wkolko czy naprawde
        to tak drastycznie wyglada ..? czasem jak tak wszyscy zaczynaja gdybac i
        gadac co to bedzie to bardziej jestem zalamana niz szczesliwa ...
        • shemsi1 Nie ma zle :) 03.04.07, 22:59
          nie daj ich nosic, a poradzisz sobie smile ja z trójca daje rade, a ty nie
          dasz????????????
          byla u mnie ostatnio kolezanka co tez ma 2 mies córe i sie nadziwic nie
          mogla.... mów: one LEŻA!!!!!!!!!!!!
          Moja WCALE nie lezy!!! tylko sie nosic chce smile
          wynajduje im zabawy, mata eduk,.karuzela, stojak gimn. i wystarczy smile a i
          fotelik z wibratorem big_grinbig_grinbig_grin nie jest zle wink
          z jednym bylam bardziej zmeczona kiedys.. bo sobie go "roznosilam"
          • ewa-krystyna Re: Nie ma zle :) 12.06.07, 05:02
            swieta prawda!!! - wprawdzie nie mam dzieci,ale moja najblizsza pzyjaciolka
            opiekowala sie 9- miesiecznymi trojaczkami i ich o rok starszym bratem a ja
            spedzalam z nimi mnostwo czasu i jedno najwazniejsze co wynioslam z moich
            obserwacji: wszystko zamyka sie w slowie : ORGANIZACJA.... na pewno na poczatku
            jest trudniej z dwojka tudziez trojka maluchow ale z czasem jest coraz
            latwiej... dzieci sie duzo szybciej i lepiej rozwijaja ( moze z wyjatkiem
            mowy,bo maja tendencje do "wymyslania" wlasnego srodka porozumiewania; ale to
            mija bardzo szybko); bawia sie i walcza z soba,socjalizuja, jest im
            razniej,zawsze ktos pod reka do zabawy w odpowiednim wieku i najwazniejsze ilez
            satysfakcji i szczescia z ich usmiechow i "mamo ja cie kocham..." x 2 lub 3 smile))
            • cytrusowa Re: Nie ma zle :) 12.06.07, 09:48
              tylko organizacja ni baardzo rzadkie noszenie dzieci.
              dasz rade, choc poczatki beda na pewno trudne - no ale przeciez trzeba sie
              wzajemnie siebie nauczycsmile

poeodzenia i bezproblemowego rozwiazania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka