Dodaj do ulubionych

Bakteria Candida Albicans...

28.05.07, 21:02
Jestem w 29t.c. W posiewie z kanału szyjki macicy wyszły mi liczne bakterie
Candida Albicans . Jestem zaniepokojona informacjami jakie udało mi się
znaleźć na ten temat. Czy któraś z Was miała podobny problem w ciąży? czy
istnieje jakieś niebezpieczeństwo dla płodu? jak wygląda leczenie? Będę
wdzięczna za wszelkie informacje
Obserwuj wątek
    • ukomo Re: Bakteria Candida Albicans... 28.05.07, 21:48
      Przede wszystkim to nie bakteria tylko grzyb, ściślej drożdżak.Może wyszły
      liczne bakterie i candida. Inna nazwa to kandydoza, czasem pleśniawki.To chyba
      najczęstsza choroba narządów płciowych.Możliwe że wcześniej miałaś nadkażenie
      bakteryjne i jak tego się częściowo pozbyłaś to ta cholera się rozwinęła. Nie
      denerwuj się na zapas bo nic poważnego dziecku się raczej nie stanie. Pewnie
      lekarz oceni co jest ważniejsze w tej sytuacji czy leczyć czy nie. Pewnie
      dobierze jakieś globulki, piszą że można to leczyć też doustnie, nie wiem co
      lepsze. Załączam link
      www.resmedica.pl/ffxart10996.html
    • motylka77 Re: Bakteria Candida Albicans... 29.05.07, 06:11
      Może źle się wyraziłam pisząc bakterie ale na wyniku wymazu jest tylko "Candida
      Albicans - lizne" oraz antybiogram. O bakteriach rzeczywiście nie ma nic ale za
      to jest jeszcze Enterococcus też liczne. Dzięki za linka.
      • makietkaa Re: Bakteria Candida Albicans... 13.06.13, 11:59
        Warto poczytać o Candida Albicans na stronie candidaalbicans.com.pl/
        • expecting Re: Bakteria Candida Albicans... 14.06.13, 09:38
          Nic strasznego, dostaniesz czopki (macmiror, nystatyna). grzybki w ciąży zdarzają sie bardzo często.
    • makietkaa Re: Bakteria Candida Albicans... 13.06.13, 12:00
      Nie wiesz co to Candida Albicans ? wejdź na stronę candidaalbicans.com.pl/
    • agatka0202 Re: Bakteria Candida Albicans... 16.11.15, 04:09
      To nie bakteria, to grzyb. Jesli masz w czasie ciąży, dziecko też będzie go iał. Tutaj metoda naturalna na pozybycie się. Cudowna kobieta. Takie tez podejście. Ja jestem zdrowa od lat, nie ma nawrotów.
      ajurweda-w-biznesie.blogspot.com/2015/04/candida-albicans-cichy-zabojca.html
      • veevaa Re: Bakteria Candida Albicans... 18.11.15, 13:44
        Nie skomentuje. Candida to element flory fizjologicznej. Tego sie nie da pozbyc.
        • mama_ewelina Re: Bakteria Candida Albicans... 25.11.15, 16:55
          dziewczyna ma grzybicę. Zwyczajnie. Są na to skuteczne lekarstwa. Po kuracji koniecznie lactobacillus rhamnosus dopochwowo na wyregulowanie flory bakteryjnej.
          • veevaa Re: Bakteria Candida Albicans... 25.11.15, 19:20
            w pochwie to tak, to się leczy. ale slyszalam juz o usuwaniu z przewodu pokarmowego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka