Dodaj do ulubionych

bliźniaki na USG

01.06.07, 14:08
Wklejajcie swoje zdjęcia USG bliźniaków.
Kiedy dowiedziałyście się, że będziecie miały bliźniaki? W którym tygodniu?
Czy wcześniej miałyście tak, że robiłyście USG i było jedno jajo płodowe, a
okazało się, że będzie parka???

Obserwuj wątek
    • oyate Re: bliźniaki na USG 01.06.07, 14:37
      Ja USG robiłam dopiero w 12 tc z przyczyn technicznychsmile) Przebywałam na
      studiach i nie miałam kiedy zjechać do domusmile) Jak zjechałam to babka nie
      przyszłauncertain/ Jak w końcu po świętach dotarłam na USG to dowiedziałam się,że
      będę miała 2 szczęścia. Chyba cały szpital słyszał moją radość!!!big_grinDD
      • karolina_marta Re: bliźniaki na USG 01.06.07, 16:04
        W 7 tc lekarz widział jedno jajo płodowe a w 10 dwójkę dzieci.
        Myślę jednak, że niezbyt dokładnie zrobił badanie, bo trwało ze 2 sekundy max.
        • gosiareczka Re: bliźniaki na USG 01.06.07, 16:32
          o tym że jestem w ciązy dowiedziałam się w 5 tyg...
          dwie fasolki widziałam na ekranie juz w 8 tc smile)

byłam w takim szoku połączonym z radością.... że trudno to opisać smile
          po 4 latach starań, po 1 straconej ciązy.. jechałam samochodem do męża by mu o
          tym powiedziec, a łzy szczęscia zalewały mi oczy.... smile)

a teraz... roczne kochane córcie własnie sobie drzemią... smile
      • blizniaki14 Re: bliźniaki na USG 01.06.07, 19:45
        Ja robiłam pierwsze usg w 12 tygodniu, bo wcześniej byłam na wakacjach, potem
        mój gin był na wakacjach i tak wyszło. A w 12 tygodniu dowiedziałam się od razu
        , cytując lekarza, że będę mieć duuużo szczęścia, a ja nie zajarzyłam.
        Myślałam,że mu może chodzi,że wygląda mu dzidzia na dziewczynkę (mam chłopca), a
        on na to,że to bliźniaki, szok, śmiałam się i płakałam smile bardzo się ucieszyłam
        smile w końcu marzyliśmy od trójce dzieci wink no to mamy
    • badziul Re: bliźniaki na USG 01.06.07, 18:13
      Witajcie smile
      ja usłyszałam w 5tc "coś tam chyba jeszcze jest" smile no i było.. drugi pęcherzyk.
      małż z wrażenia musiał się o ścianę oprzeć smile)) (ale super tak powspominać)
      Kiedyś , dawno temu śniło mi się, że jestem w ciąży z dwiema dziewczynkami. I
      byłam pewna, że właśnie to się sprawdza. O córeczce dowiedzieliśmy sie w 5
      miesiącu a drugi dzidziuś się chował aż do 22 tc. Jak na usg pokazały sie
      okazałe klejnoty zdębieliśmy z mężem (byliśmy nastawieni na dwie baby smile))
      po porodzie okazało się, że to jednak parka - najukochańsza na świecie.
      pozdrawiam serdecznie
      badziul
    • mathiola Re: bliźniaki na USG 01.06.07, 22:19
      No, ja przeżyłam horror.
      Najpierw długo zbierałam sie do drugiego dziecka (bo jednak ten komfort po
      odchowaniu jednego był znaczący). Niby zegar tykał, chcieć chciałam, ale...
      W końcu zaciążyłam, średnio byłam zachwycona na początku, no ale w końcu
      zaczęłam się cieszyć, z czasem nawet nieziemsko smile)
      Ciąża sobie rosła i rosła, ja chodziłam do gina w rejonowej przychodni, bo
      uznałam, że na co mi prywatny, jak to drugie i już wszystko przeciez wiem... A
      rejonowy, jak to rejonowy, wszystko oszczędnie i z umiarem. Na usg zapisał mnie
      dopiero jak byłam w 15 tygodniu - już czułam ruchy.
      Poszłam i.................. umarłam!!!!! Byłam sama, mąż został ze starszym w
      domu, bo straszne mrozy wtedy były. Lekarz, który nalał żelu, przyłożył głowiće
      i powiedział: co my tu mamy: ciąża bliźniacza... reszty nie słyszałam,
      płakałam, całe badanie, a potem jeszcze kolejne 3 dni. Płakałam to mało
      powiedziane smile))))))
    • optymist1 Re: bliźniaki na USG 02.06.07, 10:35
      Pierwsze usg miałam w 8 tc i lekarka zapytała mnie, tak jakby to było tylko
      pytanie retoryczne : A Pani juz wie, ze to ciąża bliźniacza ? Odpowiedziałam, ze
      teraz juz wiem a później obie sie smiałyśmy smile
      Ja akurat nie byłam mocno zdziwiona, bo jakoś to przeczuwałam, nawet kilka razy
      przed tym usg pytałam męża : A co jesli to bedą bliźnięta ? Mój mąż ucinał
      krótko, ze nie mam tym w ogóle sobie zaprzątac głowy, bo na 99% bedzie jedno....
      Jak wyszłam z usg to tylko zadzwoniłam do męża i powiedziałam, ze jednak sie
      pomylił smile
      • kasia_g4 Re: bliźniaki na USG 02.06.07, 17:28
        My staraliśmy się o dziecko jakieś pół roku. Akurat w 3tc odbierałam wyniki
        cytologii i wspomniałam swojej lekarce, że opóźnia mi się okres. Zrobiła mi
        usg, długo oglądała, a potem powiedziała, że nic tam nie widzi, że zaprasza
        mnie za 2-3 tygodnie, o ile nie dostanę wcześniej okresu. Po dwóch tygodniach
        poszłam do innego lekarza. Leżąc na kozetce pytam " i co p.doktorze, jest ta
        ciąża?" A on mi na to, że nawet dwie. Nigdy w życiu nie byłam bardziej
        zaskoczona.
    • emkz Re: bliźniaki na USG 02.06.07, 20:42
      Na USG w 7tc było 1 serduszko i to na 100%, dłuuugo sprawdzane, bo u męża w
      rodzinie są biźniaki, więc chcieliśmy się upewnić...
      Ale już w 12t pani (w innym gabinecie) mówi: miała Pani już jakieś USG? Ja:
      miałam. Ona: I co? Nie było czegoś dziwnego? Ja (w środku zamarła z
      przerażenia, że na pewno coś jest nie tak z maleństwem): Nie... Dlaczego?! Ona:
      No bo są DWA!
      O ludzie, chichrałam się przez 15 minut, a potem obdzwaniając rodzinę płakałam
      ze szczęścia. A teraz moje dwa szczęścia przygotowują się do kapieliwink
      Pozdrawiam!
    • sula_i_komary Jak zwykle sie poryczałam :-)) 05.06.07, 13:02
      Od czasu gdy mam dzieci jestem baardzo wrażliwa smile).
      Pewnie pisałam już to 100 razy.
      Ślub mieliśmy 12 czerwca, dni płodne 14 smile.
      Twierdziłam ,że wyjdzie nam po 6 miesiącach i się nawet nie zestresowałam. Piłam, paliłam i twierdziłam, że od razu przecież nie wychodzi.
      Pod koniec czerwca były już grube dwie kreski. Nic nie powiedzieliśmy rodzinie. Lecieliśmy do Hiszpanii i nie chcieliśmy ich dodatkowo stresować.
      Tam upał, ja padnięta, zero imprez, spałam 18h na dobę....jednym słowem udała nam się podróż poślubna smile).
      Wróciliśmy i zarejesrowałam się do mojego gina.
      Kilka dni przed umówioną wizytą miałam krwawienie i pojechałam do szpitala ( na rowerze, bo akurat byliśmy na wycieczce). Pan doktor zrobił USG i powiedział przy wypisywaniu recepty: a w rodzinie to mieli Państwo bliźnięta? Był to 7 tc.
      Szok i ogromna radość!!!Bardzo się cieszyliśmy i w drodze do domu obdzwoniliśmy wszystkich znajomych, u rodziców pojawiliśmy się wieczorem......hohoho....co się działo!!!

A teraz mysze mają 2l i 3 miesiące.Zleciało szybko!
    • greenhills Re: bliźniaki na USG 18.06.07, 10:16
      Na usg poszlismy w 6t5d-pelna obaw czy serduszko bije. Kiedy lekarz rozpoczal
      badanie, i kiedy wreszcie uslyszalam pieknie bijace serducho, moj M o malo nie
      oblizal monitorawink Po okolo 2 minutach badania, lekarz nagle powiedzial: ooooo
      rany, ale maja panstwo przechlapane, ja sam jestem z blizniakow i wiem co
      mowiewink A ja wykrzyknelam: jakich blizniakow????? Chyba panie oczekajace na usg
      mnie slyszaly, bo kiedy wychodzilam totalnie oszolomiona, wszystkie sie
      usmiechaly. Nigdy w zyciu wczesniej nie przezylam tylu sprzecznych emocji, jak
      tamtego dnia. Niby bylam przerazona (wrecz zaplakana), a jednak w jakis sposob
      sie cieszylam. Niby sie cieszylam, a przerazenie nie ustepowalo. Dzis 9t3d i
      mam tylko nadzieje, ze jeszcze trzecie sie nie znajdziewink
      • hania2005 Re: bliźniaki na USG 18.06.07, 13:59
        Kurczę, przeczytałam wasze wpisy i ryczę.....Ja zawsze marzyłam o bliźniakach.
        21 lutego miałam transfer (ICSI) i od tamtego dnia modliłam sie tak gorąco o to
        żeby nie tylko sie udało, ale zeby były DWA! No i są. W 5tc jak pojechałam
        potwierdzić bete to na badaniu zobaczyłam dwa pęcherzyki. Zanim usiadłam na
        fotelu powiedziałam dr że muszą być dwa i koniec. Oj, zdziwił się bardzo jak
        zobaczył że sąsmile))Teraz jestem w 19tc, kochamy te maluchy ponad wszystko i
        czekamy na nie z niecierpliwością.
        a mój mąż........no cóż, wiedział, że jeśli ja tego tak bardzo chcę to napewno
        sie uda, bo moje marzenia zawsze się spełniają. Był nie tyle zdziwiony tym
        faktem co tym, że ja jak sobie pomysle tak mamsmile) No nie wspomne juz o radości
        naszego syna - nic nigdy go tak nie ucieszyło jak ta nowina, nawet żadne
        spidermany smile))))Teraz ciągle gada z brzuchem, przytula sie i czeka na nich
        razem z nami. Oj, pamiętać sie te chwile będzie, pamiętać!
        • mika324 Re: bliźniaki na USG 18.06.07, 15:24
          widzę, że idziemy "łeb w łeb"jeżeli chodzi, o tydzień ciąży i oczywiście o ilość
          dzidzi
          • anna-1982 Re: bliźniaki na USG 21.09.07, 14:54
            Witam,
            o tym, że będzie dwójeczka dowiedziałam się w 8 tc. Podczas badania
            towarzyszyła mi siostra Ewa. Nagle lekarka oznajmiła szokującą
            nowinę: Mamy dwoje! Wygląda na to, że jednojajowe. Polały mi się
            łzy. Pytałam, czy na pewno jest ich dwoje, a nie troje na przykład.
            Zaraz potem zobaczyłam ekran, na którym biły serduszka moich dzidzi.
            Pani doktor zrobiła nam trzy ładne zdjęcia.
    • pysia05 Re: bliźniaki na USG 21.09.07, 15:14
      WITAM PRZYSZłE MAMY

Sprzedaje mnóstwo ciuszków po
      swoich bliźniakach. Wszystkie
      ciuszki są bardzo zadbane:śpioszki, kaftaniki, pajacyki oraz body) Wiem ile tych
      ciuszków było mi potrzeba a w sklepach wszystko takie drogie, my musimy w końcu
      kupowac razy dwa. Jesli jesteście zainteresowane podaje linka

www.allegro.pl/item245988503_ciuszki_dla_blizniakow_i_nie_tylko_ponad_50_szt.html
      Pozdrawiam i życzę zdrówka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka