kasiak_28 17.12.07, 22:13 hej, znacie może jakieś strony z imionami dla bliźniąt? Dla dziewczynek mam (Wiktoria i Weronika) ale dla chłopców nie mogę nic dopasować !!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cytrusowa Re: imiona dla chłopców 17.12.07, 22:32 jest forum o imionach, mozesz sie, ze tak powiem, zainspirowac. dodatkowo sa tam rozne ciekawe linki forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12924 Odpowiedz Link Zgłoś
anewtamm Re: imiona dla chłopców 20.12.07, 21:03 moich chłopaków imiona polecam (Dawid i Błażej) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenkaad Re: imiona dla chłopców 21.12.07, 09:34 My mieliśmy przygotowane : Jędrzej i Jan. ale mamy Dziewczynki )) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak_28 no to teraz następny zestaw imion bo: 21.12.07, 14:41 Pani doktor dzisiaj powiedziała, ze na 90% jedna dziewczynka a drugi łobuziak nie bardzo chciał pokazać, ale "coś tam wystawało" jak to pani doktor powiedziała. Ale się cieszę mam nadzieję, że tak już pozostanie Odpowiedz Link Zgłoś
elpom Re: imiona dla chłopców 21.12.07, 15:50 Nasze skarby to Michał i Piotrek, bardzo lubię te imiona. Wesołych Świąt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
100ania Re: imiona dla chłopców 21.12.07, 16:27 u nas trzech kolejnych lekarzy powiedziało, że będzie dwóch chłopaków i dla dziewczynki nie mieliśmy żadnej opcji, nawet awaryjnie (jakby prognozy były błędne) nic nie wymyśliliśmy; na szczęście nie musieliśmy nic na szybko kombinować ;P Odpowiedz Link Zgłoś
animkalenny Re: imiona dla chłopców 21.12.07, 16:57 A moje chłopaki to Dawidek i Patryczek, dla dziewczynek mielismy zaplanowane Sandra i Klaudia Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia65 Re: imiona dla chłopców 21.12.07, 22:17 Hej, Gdybym miala dwoch chlopakow, blizniakow lub nie, mieliby na imie Adas i Grzes. Pa, Karolcia Odpowiedz Link Zgłoś
joanna2001 Re: imiona dla chłopców 22.12.07, 18:42 Cześć Kasiak , u mnie będzie na pewno jeden chłopiec _ dam mu na imię Jaś . DFrugie prawdopodobnie to dziewczynka - wybrałam imię Hania. Jak się czujesz? bo ja jak wieloryb. Odpowiedz Link Zgłoś
ameszka2 Re: imiona dla chłopców 22.12.07, 23:41 Witam Ja mam bliźniaki chłopca i dziewczynkę (Karolek i Marysia) Odpowiedz Link Zgłoś
paraplu Re: imiona dla chłopców 27.12.07, 16:38 nie nadawaj dzieciom imion zaczynajacych sie na ta sama litere. bo wszedzie ich inicjaly beda jednakowe i nie dasz im szansy na prywatnosc - szczegolnie w oficjalnej korespondecji czy papierach bedzie np W. Staszewska, no i ktora to Weronika czy Wiktoria? Dzieci lubia byc niepowtarzalne. ja mam chlopcow blizniakow - Bruno i Vlad, pozdrawiam i zycze duzo duzo duzo cierpliwosci, przyda sie Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa Re: imiona dla chłopców 27.12.07, 19:57 no, no - u mnie pani dr dwa razy mnie zaksoczyla, bo najpierw pwoeidzala ze dwoch chlopcow - lekka panika ale jakies imiona byly w rezerwie. pozniej zmienila zdanie, ze parka. na polowkowym, u innego lekarza - dwie dziewczynki i tka pozostalo. a tak dlugo zylam w przeswiadczeniu ze dwaj chlopcy....ze trudno bylo znalezc imiona dla dziewczynek, ajkos mniejszy jest ich wybor, hehehe KAsiak, a moze w ostatecznosci beda dwie panny, hehehehe jesi idzie o meskie imiona to moim typem byl i jest Tomasz. co do drugiego - byly sprzecznosci Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: imiona dla chłopców 28.12.07, 09:56 Zgadzam sie z paraplu, lepiej nie nadawać podobnych imion, bo dzieci mogą byc do siebie podobne, to juz wystarczy Moi są do siebie coraz bardziej podobni, na szczęście daliśmy im zupełnie inne imiona : Bruno i Franciszek. Wiele osób nie potrafi ich odróżnić, ale jak juz ktoś ich odróżnia, to przynajmniej imiona sie nie mylą Odpowiedz Link Zgłoś