Dodaj do ulubionych

ropiejące uszy

17.10.10, 10:37
W czerwcu moja córka 5 lat miała przebite uszy, najpierw nosiła kolczyki chirurgiczne i ropiały jej uszy, potem jej zmieniłam na złote i dalej uszy ropieją. Czy miałyście podobna systuacje i co zrobić żeby uszy się zagoiły bo córka chce nosić kolczyki
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: ropiejące uszy 19.10.10, 11:58
      u mojej córki trzeba było wyjąć kolczyki, bo uszy stale ropiały.
    • ma-gusia Re: ropiejące uszy 19.10.10, 12:27
      spróbuj myć szarym mydłem i przemywać octenisept, ew wodą utlenioną, mojej córce też ropiały, długo nie mogłam ich wyleczyć, zajęło nam to ok 10msc, ale ona chyba za szybko miała zmienione te lecznicze na złote, później srebrne, ale w końcu kol poradziła żebym założyła jej ponownie te chirurgiczne, spróbowałam i zagoiły się uszka, co wieczór przemywałam szarym mydłem i psikałam octeniseptem, teraz już jest super, nosi złote, czasami ściągam i nie ma żadnych problemów, aha przed założeniem ponownie tych chirurgicznych odkaziłam je w spirytusie ew kup nowe u kosmetyczki - koszt niewielki a mogą pomóc, jak dalej będą ropiały musisz chyba wyjąć kolczyki i spróbować przekłuć za jakiś czas
      • magda8867 Re: ropiejące uszy 20.10.10, 17:04
        Dziekuje za rade, spróbuję tak zrobic, na razie przemywam spirytusem i nie ma efektów.
        • sonia-3 Re: ropiejące uszy 24.10.10, 21:47
          Nam pomógł oktenisept, lekko założone zawleczki kolczyków i co pewien czas zdejmowanie kolczyków, czyszczenie i odkażanie w spirytusie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka