jedyny.magdalena Re: pieluchowanie czy frejka 07.01.08, 17:50 mam pytanie bylam z moim 6 tyg synkiem u ortopedy ktory byl nie polaiem i wogle go nie mozna bylo zrozumiec.zrobil malemu usg i powiedzial ze narazie jest nie tak i kazal pieluchowac na 17 cm.nic mi nie powiedzial co jest z tymi bioderkami i jak to sie robi to pieluchowanie.moje pytanie brzmi czy moge pieluchwanie zastapic FREJKAchyba tak to sie poprawnie nazywa czy lepiej nie tylko ta frejka ma 14 cm i niewiem nawet czy cos to da.bardzo prosze o odpowiedzi Odpowiedz Link
exylia Re: pieluchowanie czy frejka 07.01.08, 21:16 Witaj. Idź do innego lekarza. Niech dokładnie określi wielkość albo brak wady. Tylko znając stopień dysplazji lekarz może dopasować odpowiednią do wady i wieku dziecka ortezę. Sama nie zakładaj poduszki Frejki (są różne rozmiary tych poduszek), bo to może przynieść więcej szkody niż pożytku. Wielokrotnie spotkałam się już z mylnym diagnozowaniem dysplazji. Mam wrażenie, że lekarze zbyt pochopnie zalecają różne ortezy na wyrost. Dlatego tak ważne jest skonsultowanie dziecka u sprawdzonego lekarza. Odpowiedz Link
tonieasy Re: pieluchowanie czy frejka 07.01.08, 19:21 Witaj i jedna rada idz do innego ortopedy samemu dziecku nie wolno zakladac frejki gdyz lekarz musi zlecic rozmiar jaki jest dla danego malenstwa pozdrawiam i mamnadzieje ze bedzie dobrze ps a u jakiego lekarza bylas i gdzie Odpowiedz Link
jedyny.magdalena Re: pieluchowanie czy frejka 08.01.08, 12:51 Na Weteranow u jakiegos Mahameda DALEJ NIE oddczytac z pieczatki nazwiska ale pewnie tylko tam jest jeden taki Odpowiedz Link
jedyny.magdalena Re: pieluchowanie czy frejka 08.01.08, 12:52 Aczy znacie jakiegos dobrego ortopede dzieciecego z lublina?//??? Odpowiedz Link
tonieasy Re: pieluchowanie czy frejka 08.01.08, 13:12 MY sie leczymy w poznaniu u doktora shadi tez nie jest polakiem i stad moje pytanie do jakiego chodzisz z maluszkiem ja swojego lekarza moge ci polecic przyjmuje w poznaniu i bedzie operowal mojej malej bioderka a co do lekarzy w lublinie to zobacz watek zaznaczony szpilka polecani ortopedzi moze tam znajdziesz lekarza ktory ci bedzie odpowiadal pozdrawiam Odpowiedz Link
exylia Re: pieluchowanie czy frejka 08.01.08, 13:36 W Lublinie dobre opinie ma dr Karski. Na samej górze na szpilce masz wątek z polecanymi ortopedami. Zajrzyj tam, może znajdziesz coś dla siebie. A do dr Karskiego namiary ma Gabi_10. Na pewno niedługo się odezwie. Odpowiedz Link
gabi_10 Re: pieluchowanie czy frejka 08.01.08, 13:37 w lublinie dobrym ortopeda który wykonuje takze usg jest jacek karski-przyjmuje na harcerskiej; cieszy sie bdb opinia Odpowiedz Link
jedyny.magdalena Re: pieluchowanie czy frejka 08.01.08, 14:48 dziekuje wam bardzo juz sie umowilam na piatek do DR.KARSKIEGO trzymajcie kciuki ODEZWE SIE W SOBOTE I NAPISZE CO ON NA TO WSZYSTKO CALUJE MOCNO I ZYCZE MILEGO DNIA Odpowiedz Link
exylia Re: pieluchowanie czy frejka 08.01.08, 15:25 Trzymam kciuki i czekam na wieści. Odpowiedz Link
agaami Re: pieluchowanie czy frejka 04.11.08, 14:04 My tez bylismy 2 razy u dr Mohameda ali cos tam i tez nic nie powiedział, a zalecił majtki Weickerta (chyba tak to sie pisze). Pierwszym razem córeczka nosiła je w nocy, ale teraz ma 4 cm szersze i nie chce w tym spac, bo płacze. Chcemy skonsultowac sie z innym ortopeda. Ciesze sie, ze znalzalam tu namiary. Odpowiedz Link
aniutka99 Re: pieluchowanie czy frejka 04.11.08, 20:41 my też od niego, mamy majtki, ale też nic nie powiedział o stopniu wady. na szczęście córeczka nie protestuje. Odpowiedz Link