ulunia_dominiczek
09.10.12, 17:08
Witam,proszę o rady w sprawie mojego synka.Dominik ma 5 lat,jest to moje pierwsze dziecko,wiec nie ma porównania.Urodził się o czasie w 38 tyg.przez cesarkie ciecie.Niestety nie był lekkim dzieckiem z powodu potwornych kolek,bez przerwy płakał.W wieku dwóch latek przestał spać w dzien.W ogole byl dzieckiem bardzo żywym od zawsze.Ale potrafił się skupić,ukladał puzzle całymi dniami,ukladal autka male,potrafil sam sie soba zajac prze dlugi czas.caly dzien.Był czas że zasypial pozno wieczorem 0 21 i wczesnie rano byl wyspany,byl czas,że spal od 20 :30 do 9-10 rano.ZMIENILO SIE GDY SKONCZYL 3 LATKA,CIAGLE JEST W RUCHU,OWSZEM POTRAFI RYSOWAC DUZO,UKLADAC PUZZLE,BAWIC SIE AUTKAMI.ALE NIE PITRAFI SPOKOJNIE USIEDZIEC W MIEJSCU,SIEDZI ALE WIERCI SIĘ CAŁY CZAS!PRZY JEDZENIU,NA BAJCE.W PRZEDSZKOLU PANI NIC NIE MOWI,ALE WYDAJE MI SIE,ŻE NIE ZWRACA UWAGI.OSTATNIO PODEJRZALAM GO NA RELIGII,SIEDZELI W KOLKU,A DOMINIK OCZYWISCIE WIERCIŁ SIĘ.W ZESZLYM ROKU BYL DZIECKIEM KTORE BALO SIE CHODZIC DO PRZEDSZKOLA,PŁACZ,ZEBY NIE ISC,BAWIL SIE SAM LUB Z PANIA.W TYM ROKU SIE ROZBRYKAŁ.W ZESZLYM ROKU ZAUWAZYŁAM,ŻE NERWOWO KRECIŁ RACZKAMI BLUZKĘ LUB GRYZL RĘKAW.W TYM ROKU ZNOWU MA NERWOWE RĘCE,CIAGLE COŚ NIMI ROBI,JEDNA RĘKĄ JE DRUGA COS ROBI.CZASEM MAMY PROBLEMY Z ZAŚNIECIEM POTRAFI PONAD GODZINE ZASYPAĆ A WSTAJE PO 7,KŁADZIE SIĘ OKOŁO 20 :30.RANO TYLKO SIE OBUDZI,ODRAZU WIERCI SIĘ,NIE POLEŻY SPOKOJNIE.W LIPCU BYLISMY NA ŚLUBIE, 2 LATEK SIOSTY SIEDZIAŁ SPOKOJNIE TE 15 MINUT,MOJ CIALE SIE KRECIL.A JAKO 3,5 LATEK SIEDZIL GRZECZNIE PONAD GODZINĘ PRZY STOLE NA CHRZCIE KUZYNA.NIE WIEM,ALE BARDZO SIĘ BOJE CZY TO NIE NADPOBUDLIWOSC????TYLE SIE NACZYTALAM,BARDZO SIĘ MARTWIE ZA 2 LATA SZKOLA,JAK ON USIEDZI???