Dodaj do ulubionych

CO JA MAM Z NIĄ ZROBIĆ?????

10.12.04, 20:31
Juz normalnie mam dośćsadw zeszłym roku non stop chorowała,zaliczyliśmy pięć
antybiotyków ,alergologa,szczepionkę uodparniającą i było dobrze do kolejnego
września...złapała wirusa żołądkowo-jelitowego i wylądowałyśmy w szpitalu z
odwodnieniemsadsadstraszne biegunki i wymioty a jeść nie chciała...teraz znów
ją coś złapałosadsadjuż nie mam siły...niby miało przejść po eurespalu,ma
paskudny suchy uciążliwy kaszel!!!!!!ale nie przeszło i dziś muszę podać
antybiotyk sumamed..sadi co ja mam z nią zrobić????
Obserwuj wątek
    • azoorek Re: CO JA MAM Z NIĄ ZROBIĆ????? 10.12.04, 20:39
      Jak bylam mala to z bratem strasznie chorowalismy. Doszlo do tego, ze brat mial
      zapalenie oskrzeli i zadne antybiotyki nie pomagaly. Pomogly
      natomiast "naturalne" sposoby leczenia: bańki, syrop z cebuli, lipy. Potem jak
      zaczynalo sie przeziebienie mama aplikowala banki i po kilku dniach bylo po
      sprawie. Czy palicie z mezem- to tez moze miec wplyw na dziecko. Tak samo jak
      napieta sytuacja w domu- czesto problemy pomiedzy rodzicami przerzucaja sie na
      dzieci, ktore reaguja chorobami.
      • maja45 Re: CO JA MAM Z NIĄ ZROBIĆ????? 10.12.04, 20:53
        A może zmiana klimatu-wyjazd do sanatorium?
        Mój pediatra twierdzi, że bardzo dziecku pomaga pobyt nad morzem. Musi on
        jednak trwać min. 3 tyg.aby był skuteczny.
        Pozdrawiam.
        Marta
        • miriam_b Re: CO JA MAM Z NIĄ ZROBIĆ????? 11.12.04, 11:44
          Problem w tym że u nas w odmu nikt nie pali!!nawet gościom nie wolno bo mąż nie
          znosi zapachu papierosowego dymu!!nie mamy napiętych sytuacji ,rzadko się
          kłócimy i nawet córa narezka że wiecznie się całujemy..jednym słowem powinno
          być oksadsada naturalne sposoby już wypróbowywałam...a i tak nic nie dały i
          pamiętam jak w zeszłą wigilję córa dostała zapalenia płucsadsadaż się boję że się
          powtórzy!!!a nad morzem byliśmy w tym roku specjalnie dla niej!!!!bo morza nie
          znosimy!!!nawet korzystałam z groty solnej!!!I NIC!!!!!sadsad
    • mama5611 Re: CO JA MAM Z NIĄ ZROBIĆ????? 11.12.04, 16:18
      witam u mojego dziecka w przedszkolu jest epidemia jesli chodzi o kaszel a
      najgorsze jest to ze polowa dzieci ma juz zapalenie pluc ktore osluchowo jest
      niewykrywalne a tylko przez rentgen...poza tym szaleje chlamydia i dzieci tak
      sucho kaszla i nie mozna sie tego pozbyc az srach poslac dziecko do przedszkola
      • miriam_b Re: CO JA MAM Z NIĄ ZROBIĆ????? 11.12.04, 18:02
        otóż to!!!!narazie jeszcze mogę małą zostawiać z babicą ale jak długo babcia to
        zniesie nie wiemsadsada w przedszkolu same choróbska!!!sad
    • kanga_i_roo Re: CO JA MAM Z NIĄ ZROBIĆ????? 11.12.04, 23:42
      witaj, mam podobnie - ostani rok to 8 razy zapalenie gradła, 2 razy zapalenie
      oskrzeli i teraz angina. Nasiliło sie po podaniu szczepionki p/grypie i pójściu
      do przedszkola

Ostatnio postanowiłam wypróbowac homeopatię i trafiłam do laruyngologa, która
      równiez leczy tą metodą. Jesteśmy po 2 wizytach i mam nadzieję ze wreszcie na
      dobrym tropie.

Zajrzyj może na forum homeopatia?
    • monika_5 Re: CO JA MAM Z NIĄ ZROBIĆ????? 11.12.04, 23:53
      to wybierz się do homeopaty, szkoda męczyć dziecka. Ja też miałam kiedyś
      problem z kaszlem. Pozdrawiam
      PS
      Nawet jeśli kupiłaś kiedyś syrop homeopatyczny na kaszel i nie przeszedł to nie
      to samo co lek dobrany przez homeopatę dla twojego dziecka.
      • miriam_b Re: CO JA MAM Z NIĄ ZROBIĆ????? 15.12.04, 22:34
        wiecie co???jestem farnaceutką i tak szczerez naczytałam się jak cholera o tej
        homeopatii i porpostu nic a nic w nią nie wierzę....wyprobowywalam mase leków z
        tej serii...i nic....córa też...sadsadnie wiem ale może to będzie ostateczność że
        homeopate jednak odwiedzę bo mi małej szkoda...
        • catalinka Re: CO JA MAM Z NIĄ ZROBIĆ????? 15.12.04, 23:42
          Nie wiem ile latek ma twoje dziecko, ale mój tata swoje starsze wnuczki, ktore
          mieszkają z nim kurował wodą czosnkową. Rezultaty super. Kiedyś teściowa
          narzekała, że jeździmy tam i przywozimy choróbska, a teraz to my jesteśmy
          zdechlaki. A dla nas dorosłych tata zrobił u mnie nalewkę czosnkową na
          spirytusie. Sam już nie chorował od 4 lat. Ja mam jeszcze choroby przedszkolne
          przed sobą. Moja starsza panna chodzi tylko dwa razy w tygodniu do klubu
          przedszkolaka. Na razie o dziwo jest nieźle. Pozdrawiam
          Kasia
        • weronikarb Re: CO JA MAM Z NIĄ ZROBIĆ????? 16.12.04, 13:01
          no wlasnie az mnie podniosło jak to przeczytałam - sorry. Jestes farmaceutka to
          powinnas wiedziec ze KAZDY lek trzeba dobrac do dziecka i najlepiej zrobi to
          lekarz ktory bedzie znal dziecko "od podszewki". Jesli pojdziesz do homeopaty
          on zrobi bardzo szczegółowy wywiad i dopiero bedzie aplikowal leki. Ja tez na
          samym poczatku mojej "przygody" z homeopatia to zaczynalam od czopkow na
          zabkowanie i tez mnie sie zdawalo ze efekty powinny byc lepsze. Teraz maly jest
          pod opieka homeopatii i widze ze nieraz podanie kulek nie oznacza od razu
          poprawy. Za pierwszym razem od razu trafila (plesniawki super wyleczyla).
          Ostatnio maly byl przeziebiony i dostal kulki fakt tydzien trwalo, ale choroba
          sie nie rozwinela, poprostu zatrzymala sie i zaczela sie cofac. Obecnie
          poszukujemy kompleksu na ogolna poprawe kondycji - z pierwszym nie trafila, a
          drugi od wczoraj (ponad tydzien juz) widze efekty, apetety zaczyna byc jak u
          wilka i zaczyna spac spokojniej i wiecej smile Faszerowanie antybiotykami to nie
          wyjscie, bo jak zapewne sie orjentujesz duza ilosc moze sie na czyms odbic (moj
          maz przez antybiotyki - wieczne zapalenie ucha - nie slyszy)
          Zycze powodzenia
          • monika_5 Re: CO JA MAM Z NIĄ ZROBIĆ????? 16.12.04, 13:12
            kompleksy na poprawę kondycji ?
            • weronikarb Re: CO JA MAM Z NIĄ ZROBIĆ????? 16.12.04, 13:41
              monika_5 nie kojarzysz mnie? Belladona 200 CH teraz dostawal. Wiem niema czegoś
              takiego jak poprawa kondycji (ja to tak nazywam smile Mi chodzilo aby mial lepszy
              apetyt i wiecej spal.
              • monika_5 Re: CO JA MAM Z NIĄ ZROBIĆ????? 16.12.04, 13:48
                odbierz skrzynkę. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka