Dodaj do ulubionych

Strój zdradza twoją osobowość

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
Hehe, fajny ten wydłużony stan. Tylko czemu wszystko jest tak pesymistyczne.
Naprawdę nic się człowiekowi w życiu miłego nie wydarza i ubieramy się tylko
z powodu kompleksów itp.??? Eeee tam, ktoś tu trochę przegiął.
Obserwuj wątek
    • Gość: lametta Re: Strój zdradza twoją osobowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      No, z tymi ciężkimi butami to nawet i racja [patrzy krytycznie w dół, na swoje
      nogi]. A zamiast broszki mogą być agrafki?
      • Gość: arta Re: Strój zdradza twoją osobowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        hehe- widze ze ktos w glanach zasówa i agrawkami sie ozdabia, a ćwieki tez?
        hehe stare dobre czasy i stara dobra muza. pozdrawiam!
        • frant3 Psychologia ubioru 20 lat temu
          Noś saszetkę, a będziesz filozofem.

--
          www.frant.tivi.pl
      • Gość: mirella Re: Strój zdradza twoją osobowość IP: *.dolsat.pl 21 lat temu
        tak zdradza,osobowośc i jej styl ,dużo w tym prawdy
      • Gość: mm Re: Strój zdradza twoją osobowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        Myślę ,że to bzdury,ktoś się produkuje ,a inni czytają....i dyskutują,bo im sie
        nudzi
    • Gość: Socyał Re: Strój zdradza twoją osobowość IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21 lat temu
      Potworny stek bzdur, nie ma żadnych obiektywnych dowodów popierających tak
      kateorycznie i jednoznacznie formułowane sądy, jakie zaprezentowano w tym
      tekście. Najgorsze jest to, że pani "psycholog" pewnie naucza tych mądrości na
      przeróżnych kursach dla przyszłych specjalistów od "zarządzania personelem", a
      oni stosują owe mądrości podczas rzeczywistych procedur rekrutacyjnych.
      • Gość: magy23 Re: Strój zdradza twoją osobowość IP: *.skyware.pl 21 lat temu
        racja! nie można na podstawie schematycznych opisów wyciągać żadnych pochopnych
        wniosków. To, że ktoś założy taki czy inny strój, to nie oznacza,że jest taki i
        taki...Znam osoby, których nie stać na modne ubranie i dlatego zakładają to co
        mają albo to co mogą kupić taniej.
    • Gość: Sineira Re: Strój zdradza twoją osobowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      He, he, z tego wynika, że cokolwiek człowiek założy, to i tak ma jakieś
      problemy z sobą. Same kompleksy i konflikty.
    • Gość: tygru Re: Strój zdradza twoją osobowość IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21 lat temu
      Autor pisze TYLKO o domniemanych (uswiadomionych lub nie) psychologicznych
      motywach ubierania sie w ten czy inny sposob.

A co z fizycznym aspektem? Jezeli mam bardzo szerokie ramiona, to wlasnie z
      tego wzgledu, a nie innego, unikam wywatowanych ramion w marynarkach czy
      kurtkach. Podobnie z ubraniami typu "blisko ciala" itp.

Moze by tak sie jednak pokusic o szersza analize - tzn. powiazanie motywow
      psychologicznych z fizycznymi?

Pozdrawiam
      -A-

------------------
      jak ja nie lubie powierzchownych artykulow!!
      • byhanya Re: Strój zdradza twoją osobowość 21 lat temu
        ciekawa jestem dlaczego to wszystko jest negujace i pesymistyczne....
        wlasciwie wszystko na nie. ten kto pisal ten artykul mozliwie jest zle ubrany.
      • Gość: ana To nie tak IP: *.kolno.jarsat.pl 21 lat temu
        Tobie się wydaje że ten artykuł jest powierzchowny. Może go powierzchownie
        czytałeś albo analizowałeś. W porządku, są też aspekty fizyczne...ale jak
        idziesz do sklepu, to chcesz sobie kupić to, co Ci się podoba, a nie to, w czym
        jest Ci dobrze. I ten styl, który ukrywasz powinieneś analizować. Np. te lekkie
        buty - pomyśl jakimi motywami osoba kierowała się przy wyborze butów. Na pewno
        nie myślała, że będzie jej w nich wygodnie, że są zdrowe dla stóp itd. ale o
        tym, że będą ładnie prezentować się na stopie. Nie ważne, że będzie cierpieć
        kiedy cieniutkie paseczki będą wrzynać się w skórę - z tym postara dać sobie
        radę. Ja znalazłam w tym artykule sporo prawdy przypasowując poszczególne
        charakterystyki do siebie i innych.
        • Gość: pit731 a jak to jest z tym stanem IP: *.chello.pl 21 lat temu
          spodnie w których odległość od kroku do paska jest mała noszone nisko na
          biodrach jak np kowbojski pas to jakie są w stanie niskie czy jak w materiale
          wysokie ja lubie takie spodnie jak były skrojone kiedyś levisy nosiło się je
          nisko na biodrach a jednak nie wisiały w kroku no niech mi ktoś powie
          • Gość: lee Re: a jak to jest z tym stanem IP: *.kolno.jarsat.pl 21 lat temu
            a te spodnie to z ćwiekami, frędzelkami czy hafcikami czerwonymi pomarańczowymi
            lub różowymi ??
        • agatkaka Re: To nie tak 21 lat temu
          Nooooo mi to sie wydaje,ze ten artykuł i opis dotyczacy ubioru jest bardzo
          głupi!!!!! Według tego artykułu mam rozumiec,ze jestem osoba niezrównowazona
          emocjonalnie, bo jednego dnia zakładam 10 centymetrowe szpilki, a drugiego
          płaskie japonki??? Kompletne bzdury tu popisali!!!!!!!!!!
          P.S. Może niech napisza jak sie ludzie maja ubierać ,zeby zyli w zgodzie ze
          swoimi emocjami????!!!! ;))))
        • Gość: magy23 Re: To nie tak IP: *.skyware.pl 21 lat temu
          A może oni piszą te artykuły w ten sposób, żeby dało się je łatwo dopasować do
          różnych osób.
    • Gość: tata ehh... straszne bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      komuś się chyba nudziło i napisał sobie coś takiego
      • Gość: iks Re: ehh... straszne bzdury IP: *.kopnet.pl / *.kopnet.pl 21 lat temu
        Zgadzam się z Socjałem - stek bzdur i tyle. I wcale nie chodzi tu o to, że
        aspekt fizyczny został pominięty. Zapłaćcie mi połowę tego, co dostał
        psycholog za te badania, to odwalę taką analizę, że mucha nie siada. Daleko
        bardziej wnikliwą i prawdziwą...
    • Gość: mikolaj Re: Strój zdradza twoją osobowość IP: *.usa.corp.norgren.com / 12.41.166.* 21 lat temu
      z tej analizy wynika, ze wiekszosc butow ktore zaloze niezaleznie od fasonu
      bedzie sugerowac kompleksy, problemy, szarosc lub chlod z dziecinstwa. A co
      jesli moje dziecinstwo bylo bez zarzutu - mam chodzic na boso?
    • Gość: amazonka Re: Strój zdradza twoją osobowość IP: *.chello.pl 21 lat temu
      co za głupota. chyba zacznę chodzić nago , to pewnie oznacza pełne pogodzenie
      się ze sobą i nie świadczy o żadnych problemach w dzieciństwie. takie bzdury
      może wymyślić każdy, szkoda czytać...
      • Gość: Łodzianka Re: Strój zdradza twoją osobowość IP: *.astral.lodz.pl 21 lat temu
        o ekshibicjonizm zostaniesz oskarżona ;)
        • Gość: lucusia4 Re: Strój zdradza twoją osobowość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
          Eksybicjonizm wynika zapewne z chłodu i zamknięcia wyniosionego z dzieciństwa?
          • Gość: lucusia4 Re: Strój zdradza twoją osobowość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
            Sorry literówka: ekshibicjonizm
    • Gość: Rybinka Re: Oj debile redaktorzyny znów atakują, a ja mam IP: *.acn.waw.pl 21 lat temu
      Oj debile redaktorzyny znów atakują, a ja mam to w dupie i noszę kapelusz, gdy
      świeci słońca (tzn. wtedy ukrywam sięprzed ludźmi), a nie noszę kapelusza gdy
      słońce nie świecie (tzn. wtedy nie ukrywam się przed ludźmi).
      Oj debile debile... aż żalu dupęściska, że ludzie w Polsce głodują, a wam płacą
      za pisanie takiego gówna...
    • Gość: lena.k Re: Strój zdradza twoją osobowość IP: *.net.autocom.pl 21 lat temu
      No własnie, strasznie pesymistycznie... W ogóle w znacznej większości to chyba
      lekka nadinterpretacja...
    • Gość: arta Re: Strój zdradza twoją osobowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      zgadzam sie z przedmówcą- ubieramy się tak a nie inaczej bo tak a nie inaczej
      lubimy i tyle. a gdzie kwestie gustu, estetyki??? szczesliwi ludzie tez sie
      ubieraja- nie chodza po ulicach nago! =P
      • agnieszka_ka eee tam 21 lat temu
        Ja zima ubieram sie na cebulke, wiosna bliska ciala, wszystko obcisle, a latem
        obszerne i powykrajane, zeby mi bylo komfortowo.
        Nie widze jak to moze miec cos wspolnego z osobowoscia.
        Jesli nawet czyjs ubior nie zalezy, jak u mnie, od por roku, to zalezy od
        figury. Mysle ze osoby z tluszczykiem wola na cebulke i obszernie a osoby
        szczuplutkie i zgrabne lubia pokazac cialo. No i wiele zalezy od tego co sie w
        zyciu robi, ubior czasem zobowiazuje, w bankach, czy w obslugach klienta. No i
        jeszcze jeden faktor: otoczenie. Zazwyczaj ludzie w ubiorze, jak popatrzycie na
        grupy znajomych, upodobniaja sie do siebie, a juz w szczegolnosci mlodziez. Nie
        wiem jak ten profesor mogl to wszystko pominac.
        Wnioski tego doktora wydaja mi sie banalne, np. jeli ubierasz sie na cebulke,
        to znaczy ze jestes zamknieta w sobie a przed ludzmi otwierasz sie etapowo, jak
        cebulka. Taki pochopny wniosek to i malpa by wyciagnela.
        Mysle ze nie o to tu chodzi.
        A charakter ludzi juz predzej odzwierciedlaja kolory niz styl, a i to niepewne.
        (Pare lat temu np. byl atak różu, co nie znaczy ze wszystkie dziewczyny maja
        charakter malej dziewczynki z lizaczkiem, czy tez lalki barbie. Po prostu byla
        moda.)
        • Gość: ana Oczywiście masz rację, ale IP: *.kolno.jarsat.pl 21 lat temu
          Autor wspomniał o tym aspekcie we fragmencie o butach z czubami. Powiedział,że
          niektóre panie noszą je ze względu na modę. Ale te, które noszą tego typu
          obuwie nie przejmując się modą, mają takie cechy a nie inne. To samo dotyczy
          wszystkich innych. Podobnie jest z porami roku - w kazdej nosisz ubrania
          odpowiednie do pogody. W takim razie którą porę roku lubisz najbradziej? Nie
          twierdzę, że artykuł jest nadzwyczaj mądry i stuprocentowo prawdziwy, jest w
          nim jednak dużo prawdy.
        • Gość: agnes nie dajmy sie zwariować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
          Cos wt m jest albo czegos nie ma. Zbyt pocopne jest twierdzić po ubiorze kim
          ktoś jest.Ludzie są różni , zmieniają sie. Może czasami jest tak , że wyrażamy
          swoje emocje przez ubiór ale bez przesady.
          Osobiscie, Chyba warto mnie poobserwować na randce, reszta jest różna od od
          pory roku, pracy którą wykonuję( nie ubiorę sie na różowo gdy prowadzę
          szkolenie np.) Jeśli chcemy coś świadomie przekazać ubiorem to wiemy jak to
          zrobic , taki czas, świadomośc i kontrola.
    • Gość: loppe Re: Strój zdradza twoją osobowość?? IP: *.aster.pl 21 lat temu
      Wszystko by było ok, gdyby nie to że stada baranów gonią za aktualna modą a nie
      ekspresją własnej osobowości, a w takiej sytuacji np. "na cebulkę" -gdy będzie
      modna - ubierze się wielu nie-takich-jak-wyżej-napisano
    • Gość: Pan Matysek blisko ciała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
      ja tam nie noszę ubrań przylegających do ciała, bo gruby jestem...
    • dypsoman Re: Strój zdradza twoją osobowość 21 lat temu
      ten artykuł to totalny stek bzdur!!!
      • Gość: zniesmaczona Re: Strój zdradza twoją osobowość IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21 lat temu
        Co za BZDURAAAA!!!! Co za pólglówek pokusil się o tak przeznakomitą
        analizę :/ &^%$#@*&/-*%^$
    • Gość: typowy_kark cos w tym jest... IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 21 lat temu
      jest w tym troche prawdy, moge to stwierdzic patrzac na siebie (w kontekscie artykulu) oraz osob ktore dobrze znam. kupuje i lubie nosic rzeczy skrojone idealnie na miare (ale nie obcisle koszulki vel boski zigolo) i zdecydowanie dluzsze niz do bioder. charakterystyka sie zgadza prawie co do joty.
    • Gość: ProFun Re: Strój zdradza twoją osobowość IP: 213.199.214.* 21 lat temu
      Bujda na resorach dla ciemnego motłochu! Równie dobrze można opracować dowolną
      typologię. Np. robisz na deskę - jesteś kreatywny, nie brudzisz muszli nic a nic
      - masz coś do ukrycia, robisz raz na trzy dni - miałeś zaborczą matkę, robisz na
      rzadko - jesteś ekstrawertykiem, robisz na gęsto - jesteś introwertykiem, nic
      nie robisz - jesteś bezrobotny itd.
    • maureen2 Re: Strój zdradza twoją osobowość 21 lat temu
      czy mozna zostać psychologiem po ukończeniu zasadniczej szkoły np.krawieckiej
      i przeczytaniu podręcznika psychologii w wersji skróconej dla studentów I ro-
      ku i potem tworzyć teorie i testy ?.Mozna.
    • preparat_plock a czemu to takie smutne? 21 lat temu
      te wszystkie interpretacje. Ostatnie zdanie wstępu powinno raczej brzmieć:
      "Przyczłącz się do zabawy i przekonaj, że jednak masz depresję" :)

użycie słowa "zabawa" jest troszę zastanawiające :)
    • icegirl Re: Strój zdradza twoją osobowość 21 lat temu
      Motto tekstu: Nieważne, co nosisz. I tak masz z czymś problem.
    • Gość: adam Re: Strój zdradza twoją osobowość IP: *.bremultibank.com.pl 21 lat temu
      idiotycznie powierzchone spostrzeżenia
    • Gość: dude_like_a_lady rzenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      gazeta upada. naprawde nie maja juz o czym pisac?
      wyborcza z miesiaca na miesica z tygodnia na tydzien coraz bardziej
      upodabnia sie do super expresu czy faktu.
      przykro na to patrzec ale poziom artkulow spada do poziomu wypracowan
      ze szkoly sredniej. a wszystko po to aby sie lepiej sprzedac.
      nie zdziwil bym sie wcale gdyby zaczeli robic dodatek o slawnych ludziach w stylu niemieckego Bunte
      albo poradniki w stylu cosmopolitan.
      RZENADA
      • zamyslona4 ŻENADA 20 lat temu
        żenada to twoj post- od byka w poscie do stwierdzenia o gazecie; artykul
        pochodzi z "poradnika Domowego"- co zreszta wskazuje i sama nazwa forum.

boze.... czytanie z uwaga i pisanie bez bledu NIE boli
    • aniezze Re: Strój zdradza twoją osobowość 21 lat temu
      co za bzdura!!! kolejny raz ktos nas probuje zaszyfladkowac i robic pranie
      mozgu gratis. Wiadac, ze dla dziennikarzy sezon ogrorkowy juz sie zaczal :/
    • Gość: jedrek Re: Strój zdradza twoją osobowość IP: 4.4.1.* / 212.185.43.* 21 lat temu
      zapomnieliście o sznurówkach....
    • Gość: małża Re: Strój zdradza twoją osobowość IP: *.crowley.pl 21 lat temu
      Chryste, co za bzdury...Z tego wynika, ze wszyscy ubierający się maja
      kompleksy, czy to teraźniejsze, czy wyniesione już z dzieciństwa, najlepiej
      chodzić nago ;)))
    • Gość: Beata Lebiocka szkoda, że nie ma info o PRAWDZIWYM AUTORZE tekstu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      no , no ciekawe, tylko co na to Darek Tarczyński, który ten tekst napisał ,
      aktóry bez najmniejszej o tym wzmianki, został tutaj przedrukowany....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka