Dodaj do ulubionych

uderzył się w główkę - czółko wystarczy obserwcja?

07.03.06, 09:49
Mój synek schylił się wczoraj po samochód i uderzył czołemw kant stołu.
Bardzo płakał. Zrobiła mu sie taka wielka napuchnięta pręga. Przyłozyłam mu
zimna łyżke kilka razy . Dzisiaj śpi dł€żej niż zwykle. martwię się co
powinnam zrobić.
Obserwuj wątek
    • mamadacja Re: uderzył się w główkę - czółko wystarczy obser 07.03.06, 10:18
      Ja raz w takim przypadku pojechłam na RTG do szpitala - bo młodemu - ok. 1 roku
      wyskoczył na czole po upadku kreskówkowy guz. Mały nie wymiotował, nie bolała go
      głowa ale się wystraszyłam i sprawdziłam. Każdy kolejny upadek, uderzenie
      traktowałam już spokojniej - i obserwowałam czy nie ma wymiotów, zaburzeń
      równowagi.Jak na razie zawsze mu guzy olbrzymie wyskakują - ale wewnątrz główki
      kości są całesmile
      • kamila862 Re: uderzył się w główkę - czółko wystarczy obser 08.03.06, 09:20
        gdy mioj synek mial rok to co 3 dni mial ogromnego siniaka na czole...
        on byl tak nieostrozny, ze nie dalo sie go upilnowac...
        potrafil na prostej drodze nier potuykajac sie o nic przewrocic sie i trafic
        czolem na kant szafki.
        dziecka glowka jest raczej juz twarda, wiec nie masz sie co martwic.
        jesli nie zauwazylas objawow o ktorych pisala mamadacja, nie masz sie czym
        martwic.
        pozdrawiam
    • montija Re: uderzył się w główkę - czółko wystarczy obser 07.03.06, 10:28
      to może pójdę do lekarza? On teznie miał żadnych objawów.
      • mamadacja Re: uderzył się w główkę - czółko wystarczy obser 07.03.06, 10:56
        Dla własnego spokoju idź do lekarza. Raczej nic dziecku nie będzie ale twoje
        nerwy mogą być groźniejsze dla dziecka niż sam wypadeksmile
        Pozdrawiam.
        G.
        • 1jagienka Re: uderzył się w główkę - czółko wystarczy obser 07.03.06, 14:18
          Mój mały też kiedyś tak pacnął się w czoło (kontownik w ścianie...), że miał
          gigantycznego guza z pręgą pośrodku. Koszmar. Nie wymiotował, chodził prosto
          itd., ale lekarka kazała mi go tej samej nocy wybudzać na chwilę ze snu ze 2
          razy i obserwować aż 3 tygodnie.
    • malgoska13 Re: uderzył się w główkę - czółko wystarczy obser 07.03.06, 15:08
      Wystarczy, ale po zbadaniu przez lekarza. Powinnaś zrobić prześwietlenie.
      • kajkai Re: uderzył się w główkę - czółko wystarczy obser 07.03.06, 16:06
        Moja mala kiedys wypadla ze spacerowki na beton. Wlasnie na czolo.
        Pojechalam w te pedy na ostry dyzur.
        Nie robiono jej zadnego przeswietlenia. SPojrzeli tylko w oczka.
        Podobno lepiej jak upadnie na czolo niz jak na skron.
    • vanilla_sky7 ??? 07.03.06, 21:29
      Mój synek uderzył się kiedyś w czółko o deske w wersalce i miał brzydkiego guza
      z pręgą. Obserwowałam go-nie było wymiotów, zaburzeń równowagi, nic co mogłoby
      niepokoić w zachowaniu. Natomiast jest teraz jedna rzecz która mnie gryzie:
      Teraz gdy marszczy czoło w tym miejscu widać kreskę. Żałuję że nie pojechałam z
      nim wtedy do szpitala, zastanawiam się też czy nie pokazać tego
      lekarzowi.
      Także drogie mamy-jeśli macie jakiekolwiek wątpliwości, skonsultujcie się z
      lekarzem, potem nie będzie wyrzutów sumienia, jak to jest w moim przypadku.
      • astra161 Re: ??? 07.03.06, 23:48
        Pojedż do lekarza,będziesz spokojna.
    • montija Re: uderzył się w główkę - czółko wystarczy obser 08.03.06, 09:02
      Byłam u lekarza. Tez tylko spojrzała w oczka obmacała cała główke . Pytała czy
      wymiotował, normalnie je, jak chodzi i wogóle. Poleciła obserwacje i tyle. ale
      jestem spokojniejsza. Dzięki dziewczyny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka