Dodaj do ulubionych

Całą noc wymiotował,co mu dać?Pilne

21.09.06, 08:11
Witam!
Mój ośmioletni syn wymiotował całą noc(ok 7 razy) z rana 2 razy.Boli go
brzuch oczywiście,ale nie za mocno.Próbował teraz zjeść kanapkę i wypić
cherbatę z mięty.Nie wiem jak temu zapobiec.Jest jakieś lekarstwo?Dodam że
młodszy syn ,trzy dni temu miał to samo,ale po jednym dniu już mu przeszło.
Obserwuj wątek
    • montypyton Re: Całą noc wymiotował,co mu dać?Pilne 21.09.06, 08:19
      w aptece jest swietny lek homeopatyczny nazywa się VOMITUSHEEL podawaj jak w
      ulotce, a jak pokażą się wymioty to podawaj w trakcie ich trwania. Pozdrawiam
    • bea113 Re: Całą noc wymiotował,co mu dać?Pilne 21.09.06, 10:00
      Podaj mu coś zapobiegające odwodnieniu, tzn. elektrolity, np. gasterolit.
      pozdrawiam
      • marva Re: Całą noc wymiotował,co mu dać?Pilne 21.09.06, 10:03
        Nifuroksazyd może?
        ALe ten chyba jest na receptę.
        • zuzafonia Re: Całą noc wymiotował,co mu dać?Pilne 21.09.06, 10:10
          Chyba ma tego wirusa biegunkowo-wymiotnego. Zaczyna się. Mój młody też od
          wczoraj tak cierpi. To się szerzy w szkołach. Ale poza miętami i sucharkami
          nasz lekarz nie zaleca żadnych leków. Żadnych kanapek na zbolały brzuszek -cały
          dzień jedynie herbatki, możliwie jak najmniej słodkie i sucharki. Pomoże, bo
          przerabiamy to co rokusmile
    • dorkapoz Re: Całą noc wymiotował,co mu dać?Pilne 21.09.06, 10:06
      moja lekarka przepisała w takiej sytacji diphergan- działa przeciwwymiotnie,
      ale też jest chyba na receptę. najważniejsze to pamiętaj by poić dziecko ale po
      trochu - nawet łyżeczką- małe łyki.
      • zuzafonia Re: Całą noc wymiotował,co mu dać?Pilne 21.09.06, 10:11
        O tak, Diphergan jest dobry, jeśli wymioty zbyt często nim szarpią. Ale to jest
        oczywiście na receptę.
        • karolina988 Re: Całą noc wymiotował,co mu dać?Pilne 21.09.06, 11:48
          Dzięki Wam wszystkim za rady.Brat chodził do apteki,kupiłVomitushell-podaję jak
          w ulotce;gastrolit i na wszelki wypadek smecte.Jakby mu przechodzi,od ponad 2
          godz.nic się nie dzieje,troszkę brzuch boli.
          • 5_monika Re: Całą noc wymiotował,co mu dać?Pilne 21.09.06, 12:12
            Przy Vomitusheelu nie podawaj mięty bo lek nie będzie działał, ja podaję
            pojedynczy lek Boirona Ipecacuana na wymioty.Dużo picia małymi i częstymi
            łykami, może być odgazowana cola.

pozdrawiam
            • 5_monika Re: Całą noc wymiotował,co mu dać?Pilne 21.09.06, 12:14
              przy każdej infekcji wirusowej Oscillococinum + Echinacea
              • monika9920 Re: Całą noc wymiotował,co mu dać?Pilne 21.09.06, 13:59
                My mieliśmy to samo (prawdopodobnie) - syn (4 lata) wymiotował cała noc,
                również wodą - jak mu dałam kubek do wypicia - zeby sie nie odwodnil - nasza
                lekarka powiedziała, ze to jest bardzo popularny teraz wirus, który trwa ok. 1
                doby, ale poczatki sa burzliwe - zwraca sie doslownie wszystko. Nie kazala
                podawac zadnych lekarstw - tylko co ok. 15 min łyk wody z cytryna (swoja droga
                nie wiem dlaczego z cytryna - przeciez to cytrus... na zoladek...) i tak
                robilam. Nastepnego dnia nie puscilam malego do przedszkola,ale w domu jadl
                praktycznie normalnie (moze troche mniej) i był troszke osłabiony, wymiotów już
                nie było - dodam, ze okazalo sie ze to paskudztwo strasznie zarazliwe - syn
                zdolal zarazic mnie, moja mame, oraz ciocie, a ja nieswiadomie jeszcze moja
                kolezanke....
                M
                • karolina988 Re: Całą noc wymiotował,co mu dać?Pilne 21.09.06, 16:57
                  Właśnie wróciliśmy ze spaceru.Byliśmy w lesie.Chyba jakby przechodzi.Od 10 nie
                  było nic.Osłabnięty jest trochę.Teraz się położył.Sama poczułam się nie
                  najlepiej.W brzuchu mnie kręci,ale najgorsze ,że w domu połroczne dziecko.Jak
                  ją weźmie co wtedy mam robić?
                  • 5_monika Re: Całą noc wymiotował,co mu dać?Pilne 21.09.06, 17:29
                    zastosuj to samo, może to jakiś wirus.
                    • karolina988 Re: Całą noc wymiotował,co mu dać?Pilne 22.09.06, 08:08
                      Dzięki za wszystkie rady.Starszemu już przeszło,ale dzis jeszcze nie pojdzie do
                      szkoly.Teraz tylko o maleńką się boję.
                      • anmala Re: Całą noc wymiotował,co mu dać?Pilne 22.09.06, 08:38
                        Mój dwulatek wczoraj miał takie sensacje. Przez 2,5 godziny wymiotował 7 razy surprised
                        Podobnie podawałam mu Vomitusheel w czopkach i od lekarza dostalismy Orsalit,
                        jest to doustny płyn nawadniajacy podczas biegunki lub wymiotów od 6 miesiaca
                        życia. Podaje sie to małymi łykami. A jesli boisz sie o malucha to dawaj mu
                        probiotyki: Trilac, Lakcid Lacidofil, nie zaszkodza mu.
                      • 5_monika Re: Całą noc wymiotował,co mu dać?Pilne 22.09.06, 10:29
                        podawałaś córce ten homeopatyczny lek, miało dziecko jakieś objawy niepokojące ?
    • andzia322 Re: Całą noc wymiotował,co mu dać?Pilne 22.09.06, 09:57
      sprobuj podawac len do picia, zapobiega odwodnieniu
      • karolina988 Re: Całą noc wymiotował,co mu dać?Pilne 23.09.06, 19:47
        Synkowi przeszło wszystko,maleńkiej nic nie było.Zdziwiłam się,bo karmię ją
        piersią a sama czułam się paskudnie 2 dni.Myślę że ten lek vomitusheel jest
        bardzo dobry,w ulotce przeczytałam że można go podawać niemowlakom,nie ma
        żadnych skutków ubocznych.Nie wiem tylko czy można go rozcieńczać,ja podawałam
        synowi 10 kropel w 1/4 szkl.wody ale jak pomogło to chyba można.Lepiej jest
        rozcieńczyć bo w smaku nie za dobry- szczypie w język.
        • 5_monika :-) 23.09.06, 21:03
          możesz rozcieńczyć np. w pół szkl. wody 10 kropel i podawać po łyku.Takie samo
          dawkowanie jest dla niemowlaka i dla dorosłej osoby.Praktycznie każdy lek można
          podać niemowlakowi.
          pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka