Dodaj do ulubionych

łuszczenie skóry

IP: *.* 10.07.02, 14:50
Kochani doradżcie coś!Mojej 11 tygodniowej Pyzie od paru dni łuszczy się skóra od paszek do bioderek po oobu stronac oraz na klatce piersiowej, ale tylko pod szyją. Co to może być za paskudztwo??? :(Kąpiemy ją w wodzie z dodatkiem oliwki, mydła nie używamy, od początku pierzemy ubranka w Loveli. Smaruje małej ten brzuszek kremem lipobase, a;e nie widzę efektów. Czy to może alergia? Renata
Obserwuj wątek
    • Gość: magdusia Re: łuszczenie skóry IP: *.* 10.07.02, 22:18
      Mojej małej tez sie łuszczyła skóra, lekarka obejrzała i powiedziała, cytuję, że to "z niczego albo reakcja na chlor w wodzie". Kazała smarować ciepłą oliwką, co też robiliśmy nawet 2-3 razy dziennie (oliwke lekko podgrzewaliśmy parę minut w gorącej wodzie). Po tygodniu zeszło i odtąd -uff- nie wraca.
    • Gość: flaska Re: łuszczenie skóry IP: *.* 11.07.02, 23:55
      u mojego syna to byly pierwsze miejsca gdzie pojawila sie alergia ( ale w formie wyprysku kontaktowego)- podnosząc go na ręce pod pachami ubranko pocieralo najsilniej skórę . U nas był to płyn do płukania ( maly wtedy skończył rok).Może przegotuj wodę do kąpieli ( jesli to reakcja na chlor).Poza tym uważalabym na kosmetyki majace w skladzie : lanolinę , alantoinę - w ogóle wszystko co kolo owcy leżalo, kwas cytrynowy (E 330 )- jest w wiekszości szamponow i kremow m.in. w lipobase.a do kapieli spróbuj "balneum hermal f " tyle mi przyszło do glowy , myślę że inne mamy coś jeszcze podpowiedzą.mam jednak nadzieję ,że to "z niczego" ;) ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka