siasiuszek 03.01.07, 19:50 mój 2,5 latek 15 min. po podaniu antybiotyku zwymiotował chyba całą zawartość żołądka. podać jeszcze raz czynie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama.mikolaja Re: zwymiotował antybiotyk 03.01.07, 21:28 Jeśli do pół godziny po zazyciu dziecko zwymiotuje antyb. to podaje sie całą pełną dawkę jeszcze raz. U nas synek zwymiotował 34 minuty po podaniu i po telefonie do pani doktor z jej zalecenia już nie podaliśmy . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
teletombola1 Re: zwymiotował antybiotyk 03.01.07, 23:40 A dlaczego zwymiotował? Bo mu nie smakuje? Jeżeli tak, to nie należy go męczyć ponownie, tylko zmienić na inny antybiotyk(smaczniejszy). Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: zwymiotował antybiotyk 04.01.07, 18:28 wymiotował bo chwycił go atak kaszlu, on raczej chętni przyjmuje antybiotyki ja bym się skrzywiła a jemu wszystko jedno czy dostaje antybiotyk czy czekoladę. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.mikolaja Re: zwymiotował antybiotyk 04.01.07, 11:50 Zwykle w pierwszych dniach choroby nasz synek zwymiotowuje antyb. nic nie je itd. ale po dwóch dobach zaczyna go chętnie przyjmowac, np: osttnio Amoksiklav brał nadzwyczaj chętnie, za to Zinnat zawsze jest nie lubiany! do konca się krzywi, ale nie wymiotuje. Ja bym ze zmiana poczekała, bo wszystkie te zawiesiny są niesmaczne tak naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
tabaluga0 Re: zwymiotował antybiotyk 04.01.07, 13:16 sa antybiotyki ktore powoduja wymioty , my tez taki mielismy ale nas lekarka uprzedzila. I podawalam z godzine po posilku i z godzine przed. Odpowiedz Link Zgłoś