Dodaj do ulubionych

Problem z naprawą leczenia przez innego lekarza...

02.11.25, 18:22
Pół roku temu internista dał mi lek ursopol na kamicę żółciowa.. Problem ze zażywam psychotropy.. od tego czasu moje leki psychotropowe się bardzo szybko i gwałtownie wchłaniają.. po godzinie od zażycia mam ostry wystrzał serotoniny do ciała i tachykardie.. coś ten ursopol zepsuł z żółcią chyba i teraz zbyt gwałtownie leki się rozpuszczają..

Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić, może ktoś miał podobnie?

Chodzę po lekarzach i jak mówię że to od ursopolu tak nagle nikt nie chce mi pomóc... wszyscy spychają sprawę pod dywan.. jedna lekarka się mną zajęła ale mówi już że wszystkie metody wykorzystane były i każe mi iść na psychiatrie..(ale po co... Jak to problem dla gastrologa).

Zażywałem już rowachol, który tylko a początku pomagał teraz już nie normalizuje wchłaniania, cholestil max, esentiale forte, hepatil, teraz mam antybiotyk xinafax który też nic nie daje..

Nie wiem co mam robić.. do kogo iść i kto mnie wyleczy..

Ile ja kasy wydam na tych lekarzy to masakra..

Pomocy!!!
Obserwuj wątek
    • chocolate_dog123 Re: Problem z naprawą leczenia przez innego lekar 02.11.25, 18:46
      To przestań brać psychotropy i po sprawie.
      • paul.m77 Re: Problem z naprawą leczenia przez innego lekar 03.11.25, 20:11
        Muszę brać.. bez nich jest kiepsko..
        • rastamd Re: Problem z naprawą leczenia przez innego lekar 13.11.25, 23:10
          Jakie konkretnie leki od psychiatry bierzesz ? Tutaj chodzi o to przez jaki cytochrom ( między innymi ) jest metabolizowany ... SSRI ? SNRI ? ( Jest jeszcze mase innych ,ale z tej grupy najczęściej są przepisywane ) . Dobrze mówią ,żeby do psychiatry się udać ... Bo teoretycznie psychiatra powinien wiedzieć właśnie jak jest dany lek metabolizowany i zmienić na taki ,który nie koreluje z Ursopolem . Wszystko da się tak ułożyć , by było dobrze :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka