nadii19 13.02.07, 14:37 Mam pytanie do wszystkich mam: jakie są najbardziej typowe objawy zapalenia ucha?? Mój synek jest marudny a kiedy dotykam go koło ucha to drze się w niebo głosy dodam że ma 3 m-ce.Czekam na odp.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika9920 Re: Pytanie o zapalenie ucha 13.02.07, 15:06 My mamy od niedzieli zapalenie ucha. Wczesniej przez tydzien caly czas katar i mokry kaszel - dzieciak osłuchowo czysty,wesoły, mial apetyt, a w niedziele mamo, boli mnie ucho, po pol godzinie doslownie wyl z bolu (u mnie latwiej bo malolat ma 4 lata, wiec juz komunikatywny), goraczki zero. Jezeli masz mozliwosc zeby jakis pediatra czy rodzinny podjechal do ciebie (bo w przychodni moze zlapac jakies chorobsko)i poswiecil w ucho to napewno stan zapalny moglby stwierdzic. Generalnie przy zapaleniu ucha jest potworny bol, nie tylko przy dotykaniu, ale podobno moze być przewlekle zapalenie, albo lekki stan zapalny i wydaje mi sie ze wtedy moga byc takie objawy jak u ciebie. M Odpowiedz Link Zgłoś
nunik Re: Pytanie o zapalenie ucha 13.02.07, 15:35 Po skierowanie i do laryngologa albo na ostry dyżur. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Pytanie o zapalenie ucha 13.02.07, 16:09 U nas pierwsze zapalenie ucha było w wieku 1,5 roku. Była od razu wysoka gorączka ale w cale nie byłam w stanie ustalić że ucho boli. Późniejsze zapalenia ucha zawsze wiązały sie z wysoką gorączką, ale bolesność też była komunikowana. Polecam zdecydowanie wizytę u laryngologa, bo z pediatrami w kwestii ucha tez różnie bywa. Zapalenie może miec też etiologię wirusową i wtedy leczy się objawowo.A boli tak samo bardzo aż do peknięcia pęcherzyka, który tworzy się na błonie bębenkowej. Odpowiedz Link Zgłoś