kania152 01.03.07, 17:58 nie wiem co robić byliśmy u lekarza nasz synek ma skaze białkową i pani doktor przepisała ketotifen nie wiem czy podawać pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabka22 Re: ketotifen 01.03.07, 18:42 a dlaczego nie wiesz czy podawac?niewolno przy skazie?ja podaje małemu i nienarzekam.Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
mg2006 Re: ketotifen 01.03.07, 20:44 Jezeli Twoje malenstwo ma silne objawy alergii (świąd, wysypki) to ketotifen powinien oomoc. Moj synek ma ASZ i tez podaje - a dlaczego masz watpliwosci? Nie spotkałam się z informacjami na temat jakiejs szkodliwosci tego leku - a małemu rzeczywiście pomaga i mniej go zdecydowanie swędzi skóra. Odpowiedz Link Zgłoś
kania152 Re: ketotifen 01.03.07, 21:18 ponoć dzieci tyją po tym i dlatego chciałam się poradzć ale jeżeli piszecie że pomaga to będe mu dawała Odpowiedz Link Zgłoś
mg2006 Re: ketotifen 01.03.07, 23:09 No co fakt to faktem, ze mojemu sie przytylo ostatnio (skoczyl z 25 na 75 centyl). Upatruje jednak przyczyn tego zjawiska w odstawieniu od piersi i przejsciu na mleko sztuczne. Teraz jestesmy na mini diecie zgodnie z zaleceniami Pani pediatry (regularne pory karmienia + duuuzo picia nieslodzonego). Tak wiec moze rzeczywiscie warto kontrolowac apetyt maluszka. Byc moze Ketotiofen zwieksza laknienie bo sam z siebie to raczej nie dostarcza duzo kalorii Odpowiedz Link Zgłoś