kaania80 11.08.07, 21:23 Co dawać do jedzenia przy biegunce? Córka ma 10 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muszka73 Re: Biegunka! Pilne! 11.08.07, 21:38 przeczytaj może to pomoże: www.babyonline.pl/niemowle_zdrowie_niemowlaka_chore_niemowle_artykul,2107.html?print=1 Odpowiedz Link Zgłoś
pikum Re: Biegunka! Pilne! 12.08.07, 21:13 chyba jakiś wiruch panuje,bo my walczyliśmy z biegunką 4 dni.A co do jedzenia to kleik ryżowy z bananem lub ugotowanym jabłkiem,marchwianka,jarzynki z ryżem,sok z borówek i tyle.Na tym żyliśmy przez 4 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
kaania80 Re: Biegunka! Pilne! 13.08.07, 20:23 Dzięki za informacje! A dawać mleko czy kleik na wodzie? Przyznam, że daję mleko, jest trochę jakby lepiej ale nadal 2 na 4 kupy są rzadkie i ze śluzem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaania80 Re: Biegunka! Pilne! 14.08.07, 10:33 My okolice Krakowa! Zaczęło się na dobre jednak gdy wyjechaliśmy na podkarpacie. Tutejsza lekarka też rotawirusa podejrzewała, ale córka nie ma ani gorączki, jest aktywna, wesoła, tylko te kupy ( Odpowiedz Link Zgłoś
kaor Re: Biegunka! Pilne! 13.08.07, 21:24 a z jakiego wojewodztwa jestescie tak pytam z ciekawosci gdzie rota teraz sie panoszy.... Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
pikum Re: Biegunka! Pilne! 13.08.07, 22:01 My nie jedliśmy mleka.Raczej wodniste posiłki.Jarzynki na wodzie,kleik na wodzie.A my jesteśmy z Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
agang Re: Biegunka! Pilne! 15.08.07, 23:00 podaj dodatkowo probiotyk,np. trillac Odpowiedz Link Zgłoś
sysia.1 Re: Biegunka! Pilne! 16.08.07, 15:05 nie podawaj absolutnie nic z mleka. najskuteczniejsza będzie smecta, ze względu na okropny smak, ja gotowałam kisielek i wsyp pół saszetki do gorącego kisielku. Wogóle jest niewyczuwalna. Nie zniechęcaj się jak odrazu nie przejdzie i polecam probiotyk DICOFLOR. Dawaj kleik ryżowy z jabłuszkiem, jak dzidzia już je paluszki słone to jak najbardziej możesz dać. Marchwianka z HIPP-a też jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
candlekeep Re: Biegunka! Pilne! 16.08.07, 22:15 Kisielek, jabłuszko, dzidzia... Jeeeezu, co to za język????? Aż się chce napisać "smectunia, kleiczek, marchwianeczka"... Ale to tak na marginesie. W temacie - smectę można również podawać z colą. Tak, też robiłem wielkie oczy, gdy po raz pierwszy to usłyszałem od naszego lekarza. Jednak to działa, a dziecko pije ją dużo chętniej, niż z wodą czy herbatą. Życzę zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś