tuniatunia 22.10.07, 15:40 Co polecacie? Mala ma prawie roczek. Dotad uzywalam paracetamolu, ale sie zastanawiam, czy ibuprofen nie jest lepszy. Tunia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mlodziutka_zoneczka Re: ibubrofen / paracetamol 22.10.07, 16:17 Ja gdy cos dolega mojemu synkowi a też ma już roczek podaje panadol w syropku a gdy on nie pomaga to podaję mu wtedy ibufen bo jest mocniejszy i dłużej działa niż panadol. toteż polecam ibufen. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aurea_anima Re: ibubrofen / paracetamol 22.10.07, 17:34 jedno jest pewne dla dziecka preparatu paracetamolu sa mniej toksyczne,a dla dorosłych za to lepszy ibuprofen. Odpowiedz Link Zgłoś
alkara Re: ibubrofen / paracetamol 22.10.07, 17:43 ja podaję małej nurofen jak ząbkuje i ją boli, lub jak bierze ją choroba bo ma on też działanie przeciwzapalne a paracetamol takowego nie ma.paracetamol mam za to w czopkach więc też go stosuję przy ząbkowwaniu na gorączkę - czopki to szybszy efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: ibubrofen / paracetamol 22.10.07, 18:35 Dałam paracetamol w syropie, ale tylko wtedy, gdy Młody miał ponad 38,5. Zdarzyło się to raz w ciągu ponad dwóch lat jego życia. Nie wydaje się wam, że nadużywacie tych substancji przeciwbólowych? Odpowiedz Link Zgłoś
tuniatunia Re: ibubrofen / paracetamol 23.10.07, 19:15 Wnosisz z tego, ze o nich rozmawiamy? Czy z tego ze mamy/chcemy je miec w apteczce? Hm. Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: ibubrofen / paracetamol 22.10.07, 19:23 U mnie w domu w apteczce zawsze jest ibuprofen (ibuprom, imbu czy ibufen) Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: ibubrofen / paracetamol 22.10.07, 19:25 Ehh, nie imbu tylko ibum, to z przyzwyczajenia... Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: ibubrofen / paracetamol 22.10.07, 19:52 Ja tylko raz musialam podac leki przeciwgoraczkowe czy p.bolowe, ale zdecydowanie lepiej dzialal nurofen (dostalismy czopki od lekarki, u nas niedostepne jeszcze) paracetamole w ogole nie dawaly rady goraczce. Natomiast ja sama nie uzywam ibupromu czy nurofenu bo w ogole nie dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
tuniatunia Re: ibubrofen / paracetamol 23.10.07, 19:15 Dzieki wszystkim za odpowiedzi Pozdrawiam Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
yar-is zdecydowanie 23.10.07, 20:54 nurofen-podaje się co 8 godzin, ma też działanie przeciwzapalne. Odpowiedz Link Zgłoś