Dodaj do ulubionych

SZEROKIE PIELUCHOWANIE

30.08.03, 20:50
Witam!

Byłam z moim synkiem (6 tygodni) u ortopedy i jedna nóżką do końca nie
odwodzi delikatnie zalecił szerokie pieluchowanie flanelową pieluszką, nie
bardzo wytłumaczył jak. Dzisiaj próbowałam ale za bardzo mi nie wyszło,
proszę o odzew czy wy też miałyście taki problem, i jak zrobić żeby miał
szeroko nóżki, jak wasze maluszki to przechodziły, bo mojemu się nie podobało
i popłakiwał i jak długo się tak nosi?
Bardzo będę wdzięczna za wszystki odpowiedzi.
Pozdrawiam
Monika
Obserwuj wątek
    • dosiamamafilipa Re: SZEROKIE PIELUCHOWANIE 30.08.03, 20:57
      hej
      najlepiej kup majtki z sucha pielucha na rzep lub guziki i w to wkladaj dwie
      pieluszki
      trzeba nosic w tym dziecko do poprawy czyli do nastepnej kontroli ortopedy ale
      jesli tylko nieznacznie to moze wystarczy takie ograniczenie robic mu tylko na
      noc a wdzien poprostu zwracac uwage jak nosisz dziecko najlepiej na boczu na
      swoim biodrze zeby mial jedna nozek z przodu druga z tylo lub na zabe przodem
      do siebie z ugietymi odwiedzionymi nozkami
      wpisz sobie w wyszukiwarke szerokie pieluchowanie wuskoczy ci masa rzeczy
      pzdr
      dorota
    • hana15 Re: SZEROKIE PIELUCHOWANIE 30.08.03, 21:35
      Bardzo ci dziękuję za informację gdzie znależć o pieluchowaniu, znalazłam tam
      chyba wszystko czego potrzebowałam.
      Pozdrawiam
      Monika

>
      • kangureq Re: SZEROKIE PIELUCHOWANIE 31.08.03, 21:27
        U mnie też był taki przypadek- nie dokońca odwodził prawą nóżkę - zakładałam mu
        na noc normalnie pampersa, na to body i na to drugiego pampersa z pieluchą
        tetrową w srodku. maluch miał nóżki wtedy bardzo szeroko, a nic sie nie
        przesuwało i maluchowi nie przeszkadzało. Odparzenia się też nie porobiły,
        tylko zamiat oliwką, zaczęłam małemu pupe pudrować talkiem "Alantan plus", bo
        gorąco było (robię tak do teraz). Acha, ortopeda mówił aby dużo kłaść na
        brzuszku, w pozycji żaby-nóżki mocno ugiete w kolankach. Spać tak nie chchiał,
        więc usypiałam na rączkach i wtedy kładłam na brzuszku, ale tylko w dzień. w
        nocy wystarczyły szerokie pieluchy. Po miesiącu było wszystko w porządku, i
        szerokie pieluchowanie juz niepotrzebne.
        nie wiem czy przydały sie moje rady bo piszesz, że już wszystko wyczytałaś, ale
        może... Znajomi zakładali wielokrotnie złożony i zszyty ręcznik, z przyszytymi
        sznurkami. tez pomoglo.
        pozdrwaiam
        anita
        • lukasia1 Re: SZEROKIE PIELUCHOWANIE 31.08.03, 22:47
          Witam ! Ja napiszę tylko,ze mnie tez pani doktor na pierwszej wizycie zaleciła
          szerokie pieluchowanie.Meczylam sie i ja i moja corka. Trafilam w koncu do
          rewelacyjnego ortopedy ( profesor,szef jakies waznej kliniki itp,itd, przemiły
          czlowiek, chociaz prywatna wizyta kosztowala majatek) Popukal sie w glowe na
          szerokie pieluchowanie, kazal szeroko nosic czyli na pionowo brzuch do brzucha
          i tyle. Ola ma teraz dwadzieścia miesiecy i wszystko u niej w porzadku chociaz
          byla jeszcze na dwoch kontrolach.
          Szerokie pieluchowanie traktuje sie w naszym kraju jako standard na wszelki
          wypadek. ja wiem ze nie kazdy ma czas i pieniadze zeby chodzic po prywatnych
          lekarzach, albo czasem nie ma szczescia do nich trafic. Chcialam tylko
          powiedziec ze szerokie pieluchowanie jak i tysiace roznych innych porad sa w
          naszym kraju traktowanew jako standard i tyle. Pozdrawiam serdecznie i na
          pewno wszystko z bioderkami bedzie ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka