kasia-tecza 10.09.09, 13:59 Moja córeczka jest uczulona na mleko. Jakie produkty sojowe polecacie dla rocznego dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabrysiek.12 Re: produkty sojowe 11.09.09, 14:35 podłacze sie do pytania. kupiłam ostatnio małej pudingi sojowe( na soje nie jest uczulona)no i cos jest nie tak, czysci ja po tym tak jak po wszystkich rzeczach gdzie jest gluten ale w skladzie nic nieznalazlam procz tapioki a to przeciez bez glutenu. moze ktos mi cos podpowie bo jestem w kropce proucent tych pudingow to alprosoya Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: produkty sojowe 12.09.09, 09:04 na soję też może być uczulona/ mój synek dostawał po soi "żrące" biegunki/ i co ciekawe można się na nią uczulić w każdym wieku - jestem od 15 lat wege i właśnie się uczuliłam na soję/ tak więc uważałabym z tym/ Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: produkty sojowe 13.09.09, 21:32 Mojemu synkowi dawałam najpierw Bebiko sojowe w proszku (żaden lekarz nie raczył przepisać, ani zaproponowac hydrolizatu dla dziecka alergicznego!!!), a potem Alpro soja. Jednak po pewnym czasie (ok. 2,5 roku) okazało się, że soja równiez uczula. Tak więc uważałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-osama Re: produkty sojowe 14.09.09, 21:53 Moja córcia ma rok i 9 mies, je deserki Provamel waniliowe (prod alpro), synuś (5lat) bardzo lubi jogurty sojowe.Poza tym używamy mleka alpo soja dla dzieci od 1 do 3 lat (kupujemy w carrefourze) jako bazę do dań "mlecznych" i np. zabielania sosów, zup. Odpowiedz Link Zgłoś