anet01 08.02.10, 22:29 Czy są tu mamy których dzieci nietoleruja oliwy z oliwek?jaki zatem olej podajecie swemu dziecku??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
black.daffodil Re: alergia na oliwe 08.02.10, 23:16 u mnie maly dostal strasznie brzydkich kup (biegunki nawet do 8 kupek dziennie, robil tez nocy, masakra, pozniej okropnie duzo sluzu, dopiero po paru dniach sytuacja sie unormowala) po tym jak do marchewki dodalam mu oliwy, ale niestety nie mam pojecia czym ja zastapic Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: alergia na oliwe 09.02.10, 10:03 olej rzepakowy, lniany, słonecznikowy itp itd Jest tego od groma. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
wilgga Re: alergia na oliwe 09.02.10, 13:16 Oliwa z oliwek jest zbyt ciężkostrawna dla dziecka. Spróbuj słonecznikowego, a potem z pestek winogron, są to oleje łagodne i najlżej strawne. I na początek zacznij od małych ilości żeby zobaczyć ile dziecko da radę strawić. U nas podobnie było jak zaczęłam jeść tłuste mięso, też dziecko nie dało rady strawić takiego mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
anet01 Re: alergia na oliwe 09.02.10, 14:18 Dzieki dziewczyny,a ten olej słonecznikowy moze byc taki najwyklejszy w plastikowej butelce?a co myslicie o oleju ryzowym bo maluch moze jesc ryz? Odpowiedz Link Zgłoś
wilgga Re: alergia na oliwe 09.02.10, 18:57 Ja daję w plastikowej butelce z firmy Bartek. Nie wiem czy dobrze, może lepiej ze szklanej. Prawdę mówiąc nie zastanawiałam się nad tym. Ryżowy powinien być też ok. Odpowiedz Link Zgłoś