majaimama 27.04.04, 16:57 Jakie są objawy astmy wczesnodziecięcej? Kiedy u Waszych dzieci stwierdzono astmę i jak są leczone? Z góry dziękuję, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mate73 Re: Do mam małych astmatyków 27.04.04, 19:05 Moj syn ma teraz 7 lat a zaczelo to sie tak.....W wieku 7 miesiecy zostal nagle alergikiem choc w rodzinie takich niemam. Byl alergiczny na drozdze owoce cytrusowe,kakao,i wszystko w czym jest kwasek cytrynowy.Niestety zle leczona alergia konczy sie przewaznie astma i tak tez sie stalo. Okolo 1 roku moj syn zaczal ciagle chorowac na drogi oddechowe a kaszel byl taki ze sie dusil i jedyne co moglismy zrobic to natychmiast jechac do szpitala. Mieszkam w niemczech wiec moglam zmieniac lekarzy az do skutku.Obecnie mam dobrego lekarza i odpowiednie lekarstwa czyli SULTANOL,ATROVENT LS, oraz PULMICORT. od kad moj syn ma te lekarstwa astma poprostu prawie znikla , zdarz nam sie go inhalowac moze raz na pare miesiecy a nie jak przedtem codziennie. Z pozdrowieniami mate73 Odpowiedz Link Zgłoś
zgagusia Re: Do mam małych astmatyków 27.04.04, 19:50 pisano tu i na 'zdrowiu' na temat ktory Cie interesuje, wrzuc w wyszukiwarke 'astma' i przeczytaj posty. Ja kilkakrotnie opisywalam jakie byly i sa objawy u mojego syna, jak byl diagnozowany i gdzie oraz jak jest leczony - wiec wyszukaj tez moje posty Aga Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 Re: Do mam małych astmatyków 29.04.04, 08:01 U mojej Oliwkia(9.5 mies) astmę oskrzelową pani doktór stwierdziła niedawno. Po długim leczeniu antybiotykami (8 krotnym i 2 krotnym zastrzykami) powracającej anginy, zapalenia oskrzeli i płuc, tylko moja córeczka już nie miała na końcu gorączki nawet przy zapaleniu płucek. Okazało się, że może to alergia i rzeczywiście leki pomagają, a mamy dowziewnie Berodual, beclecort mitte 3 r dziennie, a teraz już dwa, bo jest poprawa, zyrtec nie działał, więc teraz jest cet alergin, pani kazała nie chodzić na spacery przy drzewach)) Rokowania są pomyślne, aż do wyleczenia włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 Acha objawy 29.04.04, 08:03 Silny kaszel non stop, aż z dusznościami, dziecko nie chce jeść, bo przy każdym kęsie duszność( tak było u nas), Swiszczenie w oskrzelach, tak jak przy zapaleniu oskrzeli, chrapanie w nocy i charczenie. Odpowiedz Link Zgłoś