Dodaj do ulubionych

Do mam małych astmatyków

27.04.04, 16:57
Jakie są objawy astmy wczesnodziecięcej? Kiedy u Waszych dzieci stwierdzono
astmę i jak są leczone?
Z góry dziękuję, Kasia
Obserwuj wątek
    • mate73 Re: Do mam małych astmatyków 27.04.04, 19:05
      Moj syn ma teraz 7 lat a zaczelo to sie tak.....W wieku 7 miesiecy zostal nagle
      alergikiem choc w rodzinie takich niemam. Byl alergiczny na drozdze owoce
      cytrusowe,kakao,i wszystko w czym jest kwasek cytrynowy.Niestety zle leczona
      alergia konczy sie przewaznie astma i tak tez sie stalo. Okolo 1 roku moj syn
      zaczal ciagle chorowac na drogi oddechowe a kaszel byl taki ze sie dusil i
      jedyne co moglismy zrobic to natychmiast jechac do szpitala. Mieszkam w
      niemczech wiec moglam zmieniac lekarzy az do skutku.Obecnie mam dobrego lekarza
      i odpowiednie lekarstwa czyli SULTANOL,ATROVENT LS, oraz PULMICORT. od kad moj
      syn ma te lekarstwa astma poprostu prawie znikla , zdarz nam sie go inhalowac
      moze raz na pare miesiecy a nie jak przedtem codziennie. Z pozdrowieniami mate73
    • zgagusia Re: Do mam małych astmatyków 27.04.04, 19:50
      pisano tu i na 'zdrowiu' na temat ktory Cie interesuje, wrzuc w
      wyszukiwarke 'astma' i przeczytaj posty. Ja kilkakrotnie opisywalam jakie byly
      i sa objawy u mojego syna, jak byl diagnozowany i gdzie oraz jak jest leczony -
      wiec wyszukaj tez moje posty

Aga
    • karinka21 Re: Do mam małych astmatyków 29.04.04, 08:01
      U mojej Oliwkia(9.5 mies) astmę oskrzelową pani doktór stwierdziła niedawno. Po
      długim leczeniu antybiotykami (8 krotnym i 2 krotnym zastrzykami) powracającej
      anginy, zapalenia oskrzeli i płuc, tylko moja córeczka już nie miała na końcu
      gorączki nawet przy zapaleniu płucek. Okazało się, że może to alergia i
      rzeczywiście leki pomagają, a mamy dowziewnie Berodual, beclecort mitte 3 r
      dziennie, a teraz już dwa, bo jest poprawa, zyrtec nie działał, więc teraz jest
      cet alergin, pani kazała nie chodzić na spacery przy drzewachsmile))
      Rokowania są pomyślne, aż do wyleczenia włącznie.
    • karinka21 Acha objawy 29.04.04, 08:03
      Silny kaszel non stop, aż z dusznościami, dziecko nie chce jeść, bo przy każdym
      kęsie duszność( tak było u nas), Swiszczenie w oskrzelach, tak jak przy
      zapaleniu oskrzeli, chrapanie w nocy i charczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka