Dodaj do ulubionych

Da się kupić takie pieczywo?

18.02.12, 08:50
Takie, które jest bezglutenowe, nie zawiera mleka w żadnej postaci, nie zawiera soi w żadnej postaci (nawet tłuszczu sojowego)?? Dodam, że nie upiekę sama bo mam nieczynny piekarnik.
A tak przy okazji - wiecie czy któraś konkretna margaryna nie zawiera mleka, tłuszczów sojowych i lecytyny sojowej?
Obserwuj wątek
    • aleksandra1977 Re: Da się kupić takie pieczywo? 18.02.12, 10:10
      np. tu:
      sklep.victualia.com.pl/component/page,shop.product_details/flypage,flypage.tpl/product_id,81/category_id,248/option,com_virtuemart/Itemid,1/
      maslo bez laktozy:
      www.sklepdietetyczny.pl/product_info.php?products_id=1440
      (jest dostepne tez w Piotrze i Pawle, albo w sieci sklepow Organic Farma Zdrowia
      • anet01 Re: Da się kupić takie pieczywo? 18.02.12, 10:48
        Ja polecam ten www.biovert.pl/pl/p/Chlebus-bezglutenowy-niskobialkowy-PKU-250-g-Balviten/1216
      • aneta26 Re: Da się kupić takie pieczywo? 19.02.12, 20:35
        A dziecko, które ma alergię na mleko, to ma alergię na laktozę czy kazeinę??? Bo wydawało mi się, że "mleko bez laktozy", wcale nie jest dla dzieci uczulonych na mleko...
        • e_tita Re: Da się kupić takie pieczywo? 19.02.12, 21:35
          W przypadku mojego synka chodzi o kazeinę, ale alergie się różnią od siebie
        • aleksandra1977 Re: Da się kupić takie pieczywo? 20.02.12, 13:42
          Moje dzieci maja stwierdzona alergie na bialko mleka krowiego, ale produkty bezlaktozowe im nie szkodza. Proby podania margaryny Rama, czy masla roslinnego, koncza sie nasileniem swiadu i zmianami skornymi. Po masle, mleku, jogurcie bezlaktozowym nic sie nie dzieje.
          • chalsia Re: Da się kupić takie pieczywo? 21.02.12, 12:58
            Chrupki chlebek kukurydziano-ryżowy firmy Chaber
          • lidek0 Re: Da się kupić takie pieczywo? 25.02.12, 21:32
            Jeżeli po maśle i jogurtach nie ma reakcji alergicznej to nie jest to alergia na białko mleka krowiego. Moje dziecko ma taką alergię a w jogurtach białko jest i mój ma odczyn alergiczny po jogurtach.
    • e_tita Re: Da się kupić takie pieczywo? 19.02.12, 21:28
      Z chlebem może być ciężko, ale o ile wierzyć opisowi producenta to Delma do kanapek, taka w niebieską kratkę chyba spełnia te wymogi - sama ją kupuję i jest OK a synuś ma uczulenie na wszystko, co miało kontakt z krową ... + jaja uncertain
      • aleksa51 Re: Da się kupić takie pieczywo? 20.02.12, 13:26
        U nas jajka przeszły test pomyślnie ale problemem w margarynach jest zawartość soi, bo wcale z info na opakowaniu nie wynika czy jest ona w składzie.
      • nikulam Re: Da się kupić takie pieczywo? 22.02.12, 12:52

Potwierdzam u nas też ta delma jest tolerowana (uczulenie na mleko+jaja)
    • porzeczka_mocna Re: Da się kupić takie pieczywo? 22.02.12, 09:51
      To jest sklep firmy bezgluten:
      bezgluten.pl/sklep/kategoria,21.html
      A to jest sklep firmy glutenex:
      www.glutenex.com.pl/index.php?k=katalog&d=1&d1=4
      Obie firmy produkują pieczywo bezglutenowe, są wersje bez mleka, są wersje bez soi. Tyle, że pieczywa te mają sporo różnych dodatków, które też mogą okazać się uczulające.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka