Dodaj do ulubionych

alergolog Lublin

07.07.15, 21:07
polecicie kogoś?
ja dotychczas chodziłam z dzieckiem do poleconej mi przez koleżankę dr A. Welento-Białas, ale nie jestem zadowolona.

słyszałam dobre opinie o dr M. Rymgayłło-Kątska.

polećcie kogoś, proszę. moje dziecko ma 9 lat, w testach wyszedł tylko kot. masakra na skórze, źle od urodzenia, od 2 lat gorzej niż źle (leczona u dermatologa), od 2 lat doszedł kaszel. muszę porozmawiać z kimś z otwarta głową, bo już nie wiem co dalej robić.
Obserwuj wątek
    • e-kasia27 Re: alergolog Lublin 08.07.15, 07:12
      W Stalowej Woli w przychodni alergologicznej przyjmuje dr. Myłek , ale ona nie wszystkim się podoba.

Jakie to były testy, co w nich było badane? Na ile ten kot wyszedł?
      A co z dietą, stosujesz jakieś ograniczenia?
      • nicol.lublin Re: alergolog Lublin 09.07.15, 13:04
        dziecko było na diecie od 3 tygodnia życia - tzn. najpierw ja, potem mała piła nutramigen i była na diecie do 5 r.ż. potem były testy, w których nie wyszło nic. zaczęliśmy się leczyć u dermatologa i było znacznie lepiej. w 7 r.ż. znaczne pogorszenie - testy skórne na wszystko - negatywne, testy plastrowe negatywne, we krwi (panel pediatryczny i kilka dodatkowych alergenów) - wyszedł tylko kot w 5 klasie. od tego czasu zaczęło się też chrząkanie (czasem taki specyficzny kaszel).
        kot natychmiast oddany. niestety alergolog twierdzi, że nie ma nam nic do zaproponowania, bo w testach nic nie wychodzi = alergii nie ma. dermatolog powoli się poddaje. nasz pediatra to jednocześnie pulmunolog, włącza leki tylko w czasie zaostrzeń, nie bardzo widzę efekty.
        reasumując: od 2 lat bardzo brzydka skóra na całym ciele - najgorsza na rękach (całych, także pachy), oczy, broda, szyja, kark, na reszcie ciała mniejsze zmiany. chrząkanie/kaszel bez gorączki i innych dolegliwości. diagnozowane u laryngologa, wszystko wykluczone - w żartach zaproponowała wizytę u dr Hausa. w czerwcu dołączyła mega wysypka na głowie (we włosach), sączące liszaje, na nich tworzy się łuszcząca skóra i strupy - dermatolog podejrzewała łojotokowe zapalenie skóry. dała leki, które pomogły. leki się skończyły, problem powrócił bardziej nasilony.

wymiękam już i nie wiem co dalej robić.
        • nicol.lublin Re: alergolog Lublin 09.07.15, 13:07
          chyba napisałam niejasno odnośnie diety. od 5 r.ż je wszystko, skóra taka sama jak na diecie. diagnoza wtedy azs.
          jednak pozostały w domu dobre nawyki żywieniowe: czytam etykiety, dziecko nie je barwników, konserwantów, gotowców.

p.s. po zrobieniu testów z krwi kupiliśmy świnkę morską, mamy ją prawie rok. powtarzać testy na świnkę? już nigdy żadnego zwierza?
        • ewellana84 Re: alergolog Lublin 11.07.15, 13:37
          Witaj! Jak rozumiem kot był razem z Wami w domu? A czy dom został porządnie wysprzątany?Alergeny zwierząt długo się utrzymują. Czytałam o przypadku dziecka które ciągle miało zmiany skórne. Również wysokie uczulenie na kota. Okazało się , że problemem było mieszkanie do którego się przeprowadzili, a którego dawni właściciele mieli kota. Po porządnym wysprzątaniu dziecku się poprawiło. Chyba nawet listwy odrywalismile
    • polimone Re: alergolog Lublin 19.07.15, 22:08
      Ja z dwuletnim synem chodzę do dr Zofii Bartnik, przyjmuje w Luxmedzie i Alergopneuma. Dobra jest też Beata Sarnicka Wysokińska.
      Może córka ma alergię na sierść zwierząt - i na świnkę też.
      • lopez27.1 Re: alergolog Lublin 22.07.15, 16:15
        Ja również polecam panią Z. Bartnik chodziliśmy do niej do do Alergopneumy na ul.Probostwo 5 w Lublinie .
    • nicol.lublin Re: alergolog Lublin 23.07.15, 00:43
      a czy słyszałyście o kimś ze specjalizacją alergolog-dermatolog? bo wszyscy których udało mi się znaleźć to alergolog-pulmunolog.
    • blanka9000 Re: alergolog Lublin 13.09.15, 18:52
      Jak alergolog w Lublinie to tylko dr. Teresa Stelmasiak. Prowadzi mnie już od 5 lat i dzięki niej jakość mojego życia dorównuje praktycznie jakości osoby zdrowej. Wszystko dzięki skutecznemu odczulaniu. Mam do niej pełne zaufanie. Dodatkowo to bardzo sympatyczna osoba.
    • beata74656 Re: alergolog Lublin 30.04.16, 21:30
      Ja też leczę się u Stelmasiak. Mam astmę oskrzelową i to niestety silną ale obecnie funkcjonuję naprawdę w porządku. Wiadomo że z tej choroby się nie da wyleczyć ale można przynajmniej jak najmniej ją odczuwać. Grunt to właśnie trafić na ?swojego? alergologa.
    • ace1234567890 Re: alergolog Lublin 10.11.16, 16:40
      Dla własnego zdrowia i życia radzę omijać panią Iwonę Królik szerokim łukiem.
      Niezainteresowana pacjentem i jego leczeniem. Wiecznie „zaganiana“, dokądś rzekomo śpiesząca i niemająca czasu dla pacjentów i ich rodzin. Wizyta u niej (wraz z wypisaniem recepty!) trwa max 4 minuty! Nie pała chęcią rozmowy, trzeba wręcz dodać - antypatyczna, nieprzyjemna i arogancka. Niestety – naturę pani doktor jako człowieka można jeszcze by znieść, bo nie każdy musi być dla innych miły (skoro najwyraźniej nie umie) – jednak największym zarzutem wobec pani Królik jest to, że nie potrafi dobrać odpowiedniego leczenia do postawionej diagnozy, co w wątpliwym świetle stawia również jej kwalifikacje. Pani doktor to przeciwieństwo lekarza z powołania. “Leczy“ (i to trzeba wziąć w cudzysłów) jak się odnosi wrażenie, z przymusu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka